Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעקבות שיחה עם חברים ברילוקיישן, האם מדינת ישראל באמת הפכה למקום המסוכן ביותר עבור יהודים?

bobi

פוסטים מומלצים

לפני 12 שעות, לירון .ה. כתב:

אז יותר קל לדבר בנורווגית ולהבין שוודית שעונים לך, אבל אחראי חודש כבר די אוטו' מתחילים לעבור לשוודית בחלקים מהמשפטים.

שוודית היא שפה מאד קלה ללימוד🤪:

לפני 9 שעות, Rשף כתב:

אז זהו שהופתעתי כמה פעמים עד כמה לא מזהים עברית, כולל מצד כאלו שהגיעו ממדינות שכנות לישראל 

כן, ישראל היא לא מרכז העולם, וכמה שאנחנו חושבים כך קומץ זערורי של אנשים נחשף לעברית ישראלית.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 542
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לפני 26 דקות, borsood כתב:

שוודית היא שפה מאד קלה ללימוד🤪:

אם כבר שוודית:

• אהבתי 1
  • מצחיק 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, Liviur כתב:

אתה לא גר פה , נוער אוניברסיטאות בחוגים הומניים הוא רחוק מלייצג את ארה״ב - מקסימום כמו שכתבתי - אקוצ׳יימבר רועש של רשתות חברתיות.

הרבה השתנה בשנה האחרונה והציבור האמריקאי הרבה פחות ״מעביר דברים״ או ״מנומס״ מתחת לפני השטח מהאירופאי או הקנדי.

לצערי אתה טועה. אני אומנם לא גר "שם" ולא יודע מה קורה בכל קולג' עירוני בסטייט כזה או אחר, אבל ראיתי בעצמי מה קורה במקומות כמו סטנפורד, שזה מבחינתי הטופ של הטופ האקדמי.

גילויי אנטישמיות, תמיכה בגלוי בפלסטין בחינם ובחמאס, ותחושת חוסר בטחון של יהודים שלומדים/עובדים שם זה לא משהו שחשבתי שאי פעם אראה שם.

והבעיה היא לא רק במקרים הנקודתיים, אלא גם בהתנהלות של הסגל הבכיר וההנהלה - התעלמות, אי נקיטת צעדים או פשוט ניסיון להרגיע את הרוחות בצורה דיפלומטית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 דקות, gadik6 כתב:

לצערי אתה טועה. אני אומנם לא גר "שם" ולא יודע מה קורה בכל קולג' עירוני בסטייט כזה או אחר, אבל ראיתי בעצמי מה קורה במקומות כמו סטנפורד, שזה מבחינתי הטופ של הטופ האקדמי.

אתה ראית מה קורה בסטנפורד ומשם משליך על שאר המקומות.

רוב ארה״ב זה לא סטנפורד במילים מעטות.

זה כמו שתגיד שראית מה קורא בחוג ללימודי המזרח התיכון בתל אביב -> ומשם אתה משליך על שאר ישראל מבחינת הסדר גודל והרלוונטיות.

אכן ברשימה מצומצמת וחד ספרתית של אוניברסיטאות ( לצערינו נחשבות) שגורמים חיצוניים התלבשו עליהם קשות -> בחוגים הומניים -> יש בעיות סגל (והנהלה שהיא יותר בעיה גדולה -> למרות שאת אלו ראית בשנה האחרונה מתפטרים על ימין ועל שמאל או מפוטרים על ימין ועל שמאל) ואנטישמיות קשה.

דווקא מול הבוגרים של אותם מוסדות (ונחשבים יותר בתחומים המדעיים) אני חשוף בצורה דיי שוטפת (אנחנו מגייסים משם , ימי סטודנטים , אני עובד עם הרבה כאלו שגויסו) וזה מאוד שונה -> ופה אני מדבר עוד על קבוצה שנחשפת לזה ביום יום.

וגם תעיף מבט על הנפילות המאסיביות של גיוסי כספים במוסדות האלו וגם שם יש מגמות תיקון שקורות / הולכות לקראות.

תשים לב מאיפה התחיל הדיון -> לא שאין אנטישמיות או זה משהו קטן -> אלא על ההבדל בין ארה״ב ואירופה ומגמות ומי יותר susceptible. ארה״ב היא לא אירופה והיא לא קנדה. זו הנקודה שלי.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, Liviur כתב:

אתה לא גר פה , נוער אוניברסיטאות בחוגים הומניים הוא רחוק מלייצג את ארה״ב - מקסימום כמו שכתבתי - אקוצ׳יימבר רועש של רשתות חברתיות

אולי בגלל שזה נוער 

נוער בכל מקום מרעיש יותר מחלקו האמיתי באוכלוסייה 

לפני 7 שעות, Derish כתב:

אתה מתעלם מקבוצת אוכלוסיה לא קטנה שהחליטה לעזוב משום שאתה והקרובים שלך מעולם לא נתתם להם לשכוח שזה לא הבית ושסגנון החיים שלהם לעולם לא יתקבל אצלכם בהבנה. אחרי שגדלת בסביבה כזאת, עדיף כבר להיות אורח במקום אחר שלא מעמיד פנים שאתה שייך אליו ויורק לך בפרצוף בו זמנית. אני כבר מבוגר מספיק וגרתי או שהיתי תקופות ארוכות במספיק מדינות כדי שיהיה בסיס להשוואה. כשזה מגיע להתנהלות יומיומית, פגשתי מעט תרבויות גזעניות כמו זו הישראלית ובשום מקום עוד לא נתקלתי בגרסה כ"כ יומרנית, שחצנית ומעוותת של היהדות כמו זו שישראלים אוהבים להתחבא מאחוריה. השקפת העולם העולה מההודעות שלך היא סימפטום טיפוסי לאותה מחלה חברתית.

מה זה מעולם?

אז נכון. בשנות ה 90 שהעליות הגדולות הגיעו מברית המועצות (וגם מאתיופיה) נכון שהיו דברים לא בסדר אבל אתה לא יכול להגיד שזה גם היום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 18 שעות, oryo כתב:

א. באופן כללי אתה כותב דברי טעם והדיון איתך מעניין וחיובי 

ב. באופן ספציפי, לפני שאני מגיב לשאר אני מוכרח לשאול - איזו תמונה אני "מצייר"? מה האג'נדה/טענה שלי, לכאורה, לתפיסתך (העומדת בסתירה לאנקדוטות שכתבת)? 

אגנדה זו מילה גדולה. הטענה שלך זה בדיוק מה שהתייחסתי אליו. והטענה שלי היא בדיוק מה שאני כותב: יהודים לא יכולים להרגיש בטוחים לחלוטין כמעט באף מקום בעולם, והם אכן לא. 

אני לא מכיר מאות מהגרים. אני מכיר כמה עשרות. בודדים לא נתקלו באנטישמיןת ברמה כלשהי. הרגע קראתי טור דיעה של יהודי אקס הולנדי שמתאר איך כבר לפני שנים היו צריכים לאבטח כל דבר שקשור ליהודים ויהדות במדינה שלו. בהארץ הסמולנים מספרים שיש חשש אמיתי מעוד אירועי כמו אמסטרדם ספורדים בחסות מהגרים מוסלמים.

אני כמובן חושב שזה עצוב אירוני שדווקא ישראל החמירה במידה כלשהי את העוינות כלפי יהודים בעולם. אבל זה לא משנה.

ואני כמובן לא מתווכח עם מה שאתה פוגש וחווה וקורה סביבך. יתכן שבטקסס או עוד מקומות בארהב זו לא בעיה. הדוגמאות שאני מכיר מסיאטל, ניו יורק וכו מלמדות שגם שם כבר לא כזב סימפטי

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, עדי-אל כתב:

אז נכון. בשנות ה 90 שהעליות הגדולות הגיעו מברית המועצות (וגם מאתיופיה) נכון שהיו דברים לא בסדר אבל אתה לא יכול להגיד שזה גם היום.

אני מסכים שהאפליה פחתה עם הזמן, אבל זה בגלל שבשנות התשעים רק המהגרים הרגישו כאילו דוחקים אותם החוצה מהמדינה 'שלהם', בעוד שהיום זה כבר כל אדם שמנסה לחיות לפי נורמות אירופאיות ולא צפון-אפריקאיות או מזרח-תיכוניות. חוץ מזה שגם מי שעולה היום ממזרח אירופה כבר לא מגיע מהוואקום של ברה"מ ויודע מה לדרוש, כך שמאזן הכוחות השתנה.

פעם היינו זרים בגלל שהיה לנו מבטא מוזר, לא הספקנו לשרת בצבא, או לבשנו גרביים עם סנדלים. היום אתה זר אם אתה עומד בתור במקום להתפרץ, משלם בלי לבקש הנחה, או נוסע בנתיב הימני מבלי לחתוך אף אחד. נימוס בסיסי ודרך ארץ הפכו לחולשה שצריך לנצל, וזו מבחינתי בעיה הרבה יותר גדולה מהמצב הבטחוני. למרות שגם הפרספקטיבה של האחיינית שלי שאמורה להתגייס בשנה הבאה לא בדיוק מעודדת. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

דריש המציאות שאתה מתאר בהחלט קיימת אבל זה רחוק מלהיות נורמלי ברמה שמי שלא עוקף בתור או מנסה להתמקח עם קופאי במקדונלדס מרגיש זר. רוב האנשים יעמדו בתור וידברו בנימוס. אני נולדתי פה, אף פעם לא ראיתי בעצמי חלק מתרבות הערסים ואני לא מרגיש זר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Just now, SlowRide כתב:

דריש המציאות שאתה מתאר בהחלט קיימת אבל זה רחוק מלהיות נורמלי ברמה שמי שלא עוקף בתור או מנסה להתמקח עם קופאי במקדונלדס מרגיש זר. רוב האנשים יעמדו בתור וידברו בנימוס. אני נולדתי פה, אף פעם לא ראיתי בעצמי חלק מתרבות הערסים ואני לא מרגיש זר.

יצא לך לחיות כמה שנים בחו״ל ואז לחזור לישראל? מרגישים את זה הרבה יותר חזק ככה.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דריש, זה לא סוד שאנחנו לא מדינה צפון אירופאית אבל אנחנו לא שונים מהיוונים או האיטלקים (שלא לדבר על הטורקים).

אתה בעצם מתלונן שבאת לארץ ולא כולם התיישרו לפי התרבות שלך.

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
לפני כשעה, garicho כתב:

ברור שתרגיש הבדל, לכל מקום יש את המאפיינים שלו, אבל לומר שבישראל מי שמדבר בנימוס ועומד בתור מרגיש זר זו הגזמה פרועה. עם כל הבעיות שיש פה אנחנו מאד רחוקים מלהיות מקום כזה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, garicho כתב:

זו גם הרבה פעמים הטיה. כשאתה מחפש מתחת לפנס אתה תמצא. 

אני לא אומר שזה לא נכון שיש בישראל אחוז לא קטן של חוסר נימוס, אלא שפשוט יש אנשים שנוטים לחפש את זה וכשמחפשים שמים יותר לב. 

זה גם תלוי אזור ומעגלים. 

ושוב מדגיש לגמרי מסכים שישראלים בממוצע הרבה יותר ערבים מאשר אירופאים. בנימוסים זה באסה. בדברים אחרים זה נהדר. 

אני גם רגיש לזה וגם לי זה אחד הדברים שיותר מפריעים לי. מצד שני תיקח יפני ושים אותו בכל מדינה באירופה וגם הם ייראו לו כמו ברברים, אז זה ספקטרום. ישראל לדתי אי שם באמצע עם נטייה לכיוון הבבונים. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

אתה בעצם מתלונן שבאת לארץ ולא כולם התיישרו לפי התרבות שלך.

לא בדיוק, הייתי בן חמש כשבאתי ובאותה תקופה ישראל נראתה ונשמעה אחרת לגמרי. עם הזמן קרו שינויים דמוגרפיים שכבר היו בתהליך אך נבלמו למשך עשור ומשהו ע"י העלייה הרוסית, כך שלטוב ולרע המדינה ויתרה על המיינדסט האירופאי שלה ושברה חזק מזרחה. בגיל שבו הייתי בוגר מספיק לראות את התמונה הגדולה כבר לא התלוננתי ולא ביקשתי שאף אחד יתיישר, אלא הסקתי את המסקנות ועזבתי - כמו אלפים אחרים. ואין לנו שום עניין לחזור ושום סנטימנטים, כי ישראל מעולם לא הרגישה כמו בית ופשוט זכורה לנו כעוד מקום שגרנו בו.

כל זה נאמר בתגובה לאותו צדיק שחי בסרט שהוא שומר לנו על הבית אם נרצה לשוב... אני כבר מזמן לא בא לישראל בטענות, אבל גם לא צריך את הטובות שלו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כאחד שהיה בן 22 בשנת 90' אני יכול להגיד לך שהמדינה לא שברה מזרחה אלא תמיד היתה כזו.

פשוט בתחילת גל העלייה שהיווה אחוז לא מבוטל מאוכלוסיית המדינה חייתם יותר אחד עם השני ופחות בישראל (בדומה לכפרי הישראלים בחו"ל) וככל שיצאתם יותר מהגטו ראיתם את זה יותר.

תורים פה תמיד היו לרוחב, המוכר במכולת תמיד רימה בעודף והמשקל של הירקן מאז ומעולם זייף לטובתו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חשבתי לכיוון מזרח אירופה - משטר פסאודו דמוקרטי, שוחד ושחיתות וכו'

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...