Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעקבות שיחה עם חברים ברילוקיישן, האם מדינת ישראל באמת הפכה למקום המסוכן ביותר עבור יהודים?

bobi

פוסטים מומלצים

לפני 12 שעות, SlowRide כתב:

לומר שבישראל מי שמדבר בנימוס ועומד בתור מרגיש זר זו הגזמה פרועה. עם כל הבעיות שיש פה אנחנו מאד רחוקים מלהיות מקום כזה

לא שזה משנה - אבל מהפריזמה הצרה שלי אני ממש לא מסכים, ומעבר לדעה האישית שלי - כמעט כל אדם שאני מכיר כאן החוזר מביקור בישראל מעיד על אותו הדבר בדיוק. הלם תרבות. 

כמו במשל הצפרדעים - המים לא מרגישים עד כדי כך חמים בפנים, אבל מי שרק טובל את היד נבהל. 

You're desensitized. 

החום הישראלי, שהוא אחת העוצמות הכי מוצלחות שיש (לדעתי) בכל הקשור ב"אדם לחברו" - הוא גם אחת החולשות בכל הקשור ליחס במרחב הציבורי. צעקות, אלימות, חוסר אמפתיה ובלבול תדיר בין חולשה ונימוס. 

בקורפ האחרון בו עבדתי, היו סדנאות לאמריקאים ע"מ שיצליחו להבין כיצד להתקשר עם הישראלים. מהצד, זה נראה כאילו רבים כל הזמן. קשה להבין עד כמה זה שונה עד שחווים מספיק זמן משהו שונה - והכי קל לסווג את המשתאים כ"מחפשים מתחת לפנס" או "מתנשאים", אבל בפועל זו בסהכ המשך ישיר של תרבות חוסר ownership ו/או accountability כללית. קצת כמו פטירת כל שיח על עוולה לכאורה במשיכת כתפיים - "העולם אנטישמי, למה לטרוח?". 

• אהבתי 2

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Monster 1200

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 542
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

אור, אין ספק שאנחנו לא אירופה ולא ארה"ב שגם הן רחוקות מלהיות מקשה אחת.

לכל מקום יש את המנטליות שלו לטוב ולרע וצריך ללמוד אותה. זה נכון לאירופאי שרוצה לעבוד בארה"ב, להולנדי שרוצה לעבוד עם איטליה ולאמריקאי שרוצה לעבוד עם ישראל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
לפני 47 דקות, oryo כתב:

לא שזה משנה - אבל מהפריזמה הצרה שלי אני ממש לא מסכים, ומעבר לדעה האישית שלי - כמעט כל אדם שאני מכיר כאן החוזר מביקור בישראל מעיד על אותו הדבר בדיוק. הלם תרבות

יש הבדלי תרבות משמעותיים. כאמריקאי יהיה לך הלם תרבות גם אם תחזור מביקור ביפן.

מפה ועד לומר שבישראל אין חוקי התנהגות, נימוס זה חולשה ואנשים דורסים אחד את השני בכביש או נדחפים בתור כאילו זה נורמלי זה להמציא.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 57 דקות, oryo כתב:

לא שזה משנה - אבל מהפריזמה הצרה שלי אני ממש לא מסכים, ומעבר לדעה האישית שלי - כמעט כל אדם שאני מכיר כאן החוזר מביקור בישראל מעיד על אותו הדבר בדיוק. הלם תרבות. 

כמו במשל הצפרדעים - המים לא מרגישים עד כדי כך חמים בפנים, אבל מי שרק טובל את היד נבהל. 

You're desensitized. 

החום הישראלי, שהוא אחת העוצמות הכי מוצלחות שיש (לדעתי) בכל הקשור ב"אדם לחברו" - הוא גם אחת החולשות בכל הקשור ליחס במרחב הציבורי. צעקות, אלימות, חוסר אמפתיה ובלבול תדיר בין חולשה ונימוס. 

בקורפ האחרון בו עבדתי, היו סדנאות לאמריקאים ע"מ שיצליחו להבין כיצד להתקשר עם הישראלים. מהצד, זה נראה כאילו רבים כל הזמן. קשה להבין עד כמה זה שונה עד שחווים מספיק זמן משהו שונה - והכי קל לסווג את המשתאים כ"מחפשים מתחת לפנס" או "מתנשאים", אבל בפועל זו בסהכ המשך ישיר של תרבות חוסר ownership ו/או accountability כללית. קצת כמו פטירת כל שיח על עוולה לכאורה במשיכת כתפיים - "העולם אנטישמי, למה לטרוח?". 

רק אדייק כי זה חשוב, שלא סיווגתי את כל מי שמשתהה כמחפש מתחת לפנס, אלא ציינתי שיש כאלו. 

כלומר הטיה היא מרכיב מסוים של זה בחלק מן האנשים, אבל בוודאי לא הגורם העיקרי כפי שכתבתי. 

אגב דודה שלי סיימה ביקור אצל הבן שלה שגר כבר לא מעט שנים בארה"ב והיא תמיד נדהמת מחדש מהתקשורת עם אנשים, מהשקט ומהשלווה היחסית בחיים שמוסיפים גם לרוגע בכללי בתהנהלות מול אנשים. האווירה הרבה יותר שלווה איך שהיא אומרת. אני חושב שהדברים שזורים זה בזה. כשהצרה הכי גדולה שלך היא מה לאכול בערב או איזה רכב לקנות כרכב חמישי אז אתה באופן כמעט טבעי הופך לאדם רגוע יותר. בארץ הרי יקר, לחוץ, מצב בטחוני - הכל מרגיש כמו הישרדות לחלק גדול מן האנשים וכל הדברים האלו תורמים ללהט ולעצבים בעיניי. 

היה מעניין לקחת קבוצה של ישראלים ושל אברופאים ולשים אותם במקום חדש בתנאים חדשים שבהם יש להם כל מה שהם רוצים ולראות מה קורה. סתם מסקרנות. 

אגב2, אני חושב שנכון להפריד נימוס ונחמדות. יש עמים/אוכלוסיות שמאוד מנומסים אך לא מאוד נחמדים ואין בהכרח קורלציה בין השניים, לעתים אפילו מתאם הפוך הייתי אומר. 

• אהבתי 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, oryo כתב:

בקורפ האחרון בו עבדתי, היו סדנאות לאמריקאים ע"מ שיצליחו להבין כיצד להתקשר עם הישראלים. מהצד, זה נראה כאילו רבים כל הזמן.

למען האמת עבדתי באירופה עם אנשים ממדינות ים תיכוניות אחרות וגם הם נראים שנמצאים בריב מתמיד.

החום הישראלי הוא דבר אמיתי אבל הוא קיים בעוד מדינות ואפילו בצפון אירופה הקרה, קרה בין אנשים ולא רק מזג האויר, יש לא מעט עזרה הדדית. לפעמים העובדה שהמדינה מתפקדת ומספקת עזרה למי שצריך גורמת למראית עין שאין עזרה הדדית. יד שרה היא דוגמא מדהימה לערבות הדדית, אבל למה לעזאזל מדינה מתוקנת מסתמכת על תרומות לציוד רפואי?

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, oryo כתב:

כמעט כל אדם שאני מכיר כאן החוזר מביקור בישראל מעיד על אותו הדבר בדיוק. הלם תרבות. 

אמור לי מי אתה ואגיד לך מי החברים שלך.

רוב האנשים ה"זרים" שאני מכיר טוב ולאורך זמן, וביקרו בארץ, היו על הטווח שבין "היה מאוד נחמד" ל-"אני עובר לגור כאן".

לא משנה אם זה בלונדיניות מגרמניה ואוקראינה או סינים או קזחים. על אמריקאים אני כבר לא מדבר.

מה שחלק מהאנשים רואים בצורה שלילית, אחרים רואים בתור יתרונות. כנראה שזה תלוי באופי.

ישראל היא מדינה מזרח-תיכונית חמה עם הייטק ותעשיה בטחונית. אי אפשר לצפות כאן לגינונים אירופיים או צביעות אמריקאית במסווה של נחמדות. מצד שני, זה לא גן חיות כמו הודו או השכנות שלנו באזור, אז לא צריך להיסחף.

לזה תוסיפו את האוכל, הטבע המדהים ביחס לגודלה של המדינה, מזג האוויר ועוד, וקיבלתם מקום אידיאלי עבור חלק מהאנשים.

אמריקאי שיבקר בחלקים מסוימים של איטליה למשל, או ינהג שם, גם יקבל "הלם תרבות", ועל הדרך אולי גם יכייסו אותו במילאן.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 דקות, gadik6 כתב:

ואוקראינה או סינים או קזחים

אלה יעברו לכל מקום שהוא לא אוקראינה, סין או קזחסטאן.

אם צפון קוריאנים היו יכולים לטייל אז סביר להניח שגם הם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 36 דקות, gadik6 כתב:

מה שחלק מהאנשים רואים בצורה שלילית, אחרים רואים בתור יתרונות. כנראה שזה תלוי באופי.

ישראל היא מדינה מזרח-תיכונית חמה עם הייטק ותעשיה בטחונית. אי אפשר לצפות כאן לגינונים אירופיים או צביעות אמריקאית במסווה של נחמדות. מצד שני, זה לא גן חיות כמו הודו או השכנות שלנו באזור, אז לא צריך להיסחף.

לזה תוסיפו את האוכל, הטבע המדהים ביחס לגודלה של המדינה, מזג האוויר ועוד, וקיבלתם מקום אידיאלי עבור חלק מהאנשים.

בגדול אתה צודק, אבל אין קשר לנושא הדיון המקורי של עד כמה מסוכן או בטוח לחיות בישראל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, Night Driver כתב:

כאחד שהיה בן 22 בשנת 90' אני יכול להגיד לך שהמדינה לא שברה מזרחה אלא תמיד היתה כזו.

פשוט בתחילת גל העלייה שהיווה אחוז לא מבוטל מאוכלוסיית המדינה חייתם יותר אחד עם השני ופחות בישראל (בדומה לכפרי הישראלים בחו"ל) וככל שיצאתם יותר מהגטו ראיתם את זה יותר.

תורים פה תמיד היו לרוחב, המוכר במכולת תמיד רימה בעודף והמשקל של הירקן מאז ומעולם זייף לטובתו.

יתכן שאתה צודק, אבל המשפחה שלי נחתה ברעננה ועד גיל 12 חיינו התנהלו בין הרצליה לכפר סבא. לא היו סביבנו הרבה עולים אחרים, עד שהגענו לנתניה ב-97' ושם זה כבר היה קרוב יותר למה שאתה מתאר.

אז אפשר לומר שהעברתי את השנים הראשונות בארץ בבועה אשכנזית, אבל היום גם האזורים הנ"ל שונים מאד מהמקום בו גדלתי ותרבות השוק פשטה בהם. כנראה שהיה הרבה יותר קל לאמץ דוגמה שלילית ולרדת ברמה מאשר לעשות את ההפך.

עריכה אחרונה על ידי Derish
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, ניקו פ. כתב:

אגב2, אני חושב שנכון להפריד נימוס ונחמדות. יש עמים/אוכלוסיות שמאוד מנומסים אך לא מאוד נחמדים ואין בהכרח קורלציה בין השניים

💯

היה מעניין לקחת קבוצה של ישראלים ושל אברופאים ולשים אותם במקום חדש בתנאים חדשים שבהם יש להם כל מה שהם רוצים ולראות מה קורה

נשמע כמו רילוקיישן... מה השאלה? 😅😅

קשה לעתים להבין האם הישראלים כאן שונים כי יש חסם מסנן, כי עברנו אינטגרציה למקום, או שילוב. יכול להעיד שיש פער *מובהק* בין מי שגר כאן מספר שנים ומי שהגיע בחצי שנה האחרונה, זה ברמה שאנחנו סלחניים יותר לחדשים ומזכירים לעצמנו שזו לא בהכרח אשמתם / ה"אמיתי" שלהם, ולא למהר לשפוט. 

כשהצרה הכי גדולה שלך היא מה לאכול בערב או איזה רכב לקנות כרכב חמישי אז אתה באופן כמעט טבעי הופך לאדם רגוע יותר

מאוד מסכים, ועזוב ישראל וארהב - גם בתור ארה"ב אני רואה הבדלים בין מקומות מאוד יקרים ואחרים שפחות, או מאוד צפופים ופחות. כשאתה בתור מצב 'לחימה' מתמיד בעצימות כלשהי זה משפיע עליך, פשוט כאן הבייסליין שונה וגם הלחימה איננה במחבלים ומדינות אויב אלא יותר התמודדות עם עניינים נורמליים יותר, במונחים מערביים. 

(בעיות מערביות לעומת בעיות ערביות 😂)

• מצחיק 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Monster 1200

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, Rשף כתב:

בגדול אתה צודק, אבל אין קשר לנושא הדיון המקורי של עד כמה מסוכן או בטוח לחיות בישראל

הטענות הן לאלו שהעלו את הנושא כאן מלכתחילה, כי הנפש האירופאית העדינה והמנומסת שלהם לא בנויה לחיים בישראל הברברית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, SlowRide כתב:

מפה ועד לומר שבישראל אין חוקי התנהגות, נימוס זה חולשה ואנשים דורסים אחד את השני בכביש או נדחפים בתור כאילו זה נורמלי זה להמציא.

מה ההמצאה פה?

כל בוקר אני עומד בתור בבידוק ברכבת. 95% מהאנשים עומדים בתור, אבל כל בוקר יהיו אחד או שניים שיכנסו ישירות לתחילת התור.

בכל פעם שאני נוהג בכבישים, רוב האנשים עומדים בתור בפניות הפקוקות, אבל תמיד יש את המשתחלים.

מעולם לא גרתי בחו״ל, אבל כשאני חוזר מטיול של שבוע או שבועיים, במיוחד אם הוא כולל נהיגה, אני תמיד צריך להסתגל חזרה.

עייפתי מהצורך הזה להיות דרוך כל הזמן. לבדוק שלא עוקפים אותך בתור ברכבת, או נדחפים לרופא לפניך בקופת חולים, או חותכים אותך בפקק.

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

אם 95% עומדים בתור והחריג הוא זה שמנסה לעקוף אז מה הבעיה? 

אני בטוח שאם תחיה במקום אחר, גם כזה שיותר רגוע בו, אתה תראה מדי פעם מישהו חריג שעושה בעיות. ישראל זו מדינה צפופה, לצפיפות יש יתרונות וגם חסרונות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...