Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, לקחתי לבדיקת קניה אודי RS3 שנת 2016 הבדיקה המכנית יצאה תקינה לחלוטין

בבדיקת שילדה רשום  תיקון עמוד אחורי(משמעות גבוהה) תיקון פח סף פנימי(משמעות גבוהה)

החלפת דלת אחורית ימין(משמעות נמוכה) תיקוני פח וצבע(משמעות נמוכה) מעיכות ופגיעות פח(נמוכה) תיקון תאונה בצד ימין(נמוכה)

הבודק עדיין אמר שאין שלדה לרכב

בנוסף ביצעתי בדיקת סליקה דו"ח בלק"ר ורשום שם שבשנת 2018 הרכב הוכרז אובדן גמור להלכה ושולם תגמולים בסך

137אלף שקל בגין נזק לרכב

בדו"ח רשום שאין ירידת ערך לרכב

השאלה שלי האם כדאי לקנות את הרכב או פשוט להתרחק?

תודה ושבת שלום.

פורסם

יש את כל הסיבות להמנע מהרכישה. 

אבל זה מעורר אצלי סקרנות ואני פונה למומחים: האם יש מצבים בהם אפשר לשקול רכישת רכב שעבר אובדן גמור להלכה?

כמובן שמדובר במקרים בהם המחיר נחתך דרמטית

פורסם

זהו שהמחיר לא נחתך דרמטית בכלל יש לרכב מלא תוספות הוא נוסע ומרגיש כמו חדש השאלה שלי רשום שאין ירידת ערך האם אני יכול לבטח את הרכב ולקבל עליו מחיר מלא במידה וייגנב או טוטאללוס?

פורסם

ברור שיש ירידת ערך. זה לא כתוב כי המבוטח קיבל 100% מערך הרכב.

כמה בדיוק הירידה אני לא יודע.

אגב, נראה לי מוזר שיש פגיעה בעמוד, משמעות גבוהה ולטענת הבודק זה לא נחשב פגיעת שלדה.

כמו שכתבו, לא מומלץ. חפש רכב בלי הסטורייה כזאת גם אם יעלה לך קצת יותר.

פורסם

וכעבור שנתיים עוד נזק "קטן" של 45 אש"ח. לא הייתי מתעלם.

חוץ מזה, לא ברורה לי משמעת שני הסעיפים הפתוחים מנובמבר 2018.

יותר מדי אורות אדומים ותהיות. לדעתי הוצאת כמה מאות שקלים על הדוח והבדיקה, ואלה מצילים אותך מרכב שעבר יותר מדי בחייו.

אגב, בעתיד בקש מהמוכר דוח סליקה שהוא מוציא ממרכז הסליקה של חברות הביטוח תמורת שקלים בודדים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 21 דקות, ברק דדון כתב:

רשום שהוא קיבל 137 אלף שקל בשנת 2018 שהרכב היה שווה בערך 350 אלף שקל זה לא 100 אחוז משווי הרכב

או שאת יתרת ערך הרכב הוא קיבל ישירות מסוחר, או שהתביעות הפתוחות הן היתרה או כיו"ב.

בכל מקרה, העובדה שירידת ערך לא מופיעה בדו"ח לא אומרת שאין כזאת.

לרכב שהוכרז אבדן להלכה (עם פגיעות בעלות משמעות גבוהה) אמורה להיות גם ירידת ערך גבוהה.

אם יש לך ספק, תבקש מהמוכר דו"ח שמאי. אם אין לו הוא יכול לבקש מהחברת ביטוח המשלמת.

אם המחיר לא 'חתוך' משמעותית - כדבריך, אתה תצטער אם תקנה את הרכב.

כשתבוא למכור, כשהרכב ייגנב ואולי גם חלילה במקרה תאונה.

פורסם
לפני 1 דקה, itzik123 כתב:

או שאת יתרת ערך הרכב הוא קיבל ישירות מסוחר, או שהתביעות הפתוחות הן היתרה או כיו"ב.

בכל מקרה, העובדה שירידת ערך לא מופיעה בדו"ח לא אומרת שאין כזאת.

לרכב שהוכרז אבדן להלכה (עם פגיעות בעלות משמעות גבוהה) אמורה להיות גם ירידת ערך גבוהה.

אם יש לך ספק, תבקש מהמוכר דו"ח שמאי. אם אין לו הוא יכול לבקש מהחברת ביטוח המשלמת.

אם המחיר לא 'חתוך' משמעותית - כדבריך, אתה תצטער אם תקנה את הרכב.

כשתבוא למכור, כשהרכב ייגנב ואולי גם חלילה במקרה תאונה.

בעל הרכב טוען שהוא לא ידע שהרכב אובדן להלכה הוא קנה את האוטו ב2021 אחריי שקרה התאונה ואין אפשרות להוציא דוח שמאי

השאלה שלי אם הוא יוריד לי עוד במחיר האם חברת ביטוח תבטח אותי ובמידה ויש תאונה חס וחלילה או גניבה אני יקבל מחיר מחירון או שהרבה פחות?

פורסם

תביא בחשבון שהתוספות שציינת (לא פירטת) אינן מבוטחות, אם הן ייפגעו בתאונה או ייעלמו בגניבה לא תקבל תמורתן פיצוי מהביטוח.

ניכר שאתה מתלהב מהרכב. לצערי - ולצער עוד חברים כאן - הרכב הזה עבר טראומות קשות, יש לו פגיעת שלדה (העמוד) שפוגמת בהגנה על יושביו במקרה תאונה, וכאשר תרצה למכור אותו צפה לקושי גדול.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 1 דקה, sperial כתב:

תביא בחשבון שהתוספות שציינת (לא פירטת) אינן מבוטחות, אם הן ייפגעו בתאונה או ייעלמו בגניבה לא תקבל תמורתן פיצוי מהביטוח.

ניכר שאתה מתלהב מהרכב. לצערי - ולצער עוד חברים כאן - הרכב הזה עבר טראומות קשות, יש לו פגיעת שלדה (העמוד) שפוגמת בהגנה על יושביו במקרה תאונה, וכאשר תרצה למכור אותו צפה לקושי גדול.

אתה צודק אכן אני מתלהב מהרכב אבל אני מתפלא שהבודק בבדיקת קניה ציין בוודאות שאין נזק לשילדת הרכב איך זה הגיוני?

פורסם

לא הגיוני. או שניסה להטעות אותך (מאוד לא סביר) או שלא הבנת אותו (כנראה מה שקרה).

אם אתה עדיין חושב לקנות את הרכב דרוש לראות את דוחות השמאות של התאונות. זה המקור האמין היחיד ממנו תוכל ללמוד מה נפגע.

ולהמשך הדרך - כאשר אתה בוחר רכב עשה פסק,זמן ותן למוח להתערב גם כשהבטן מתלהבת. בחן היטב את התאמת הרכב לצרכיך ודרישותחך, את מצב הרכב, וגם מה צפוי בעתיד הן מבחינת תחזוקה (רישוי, ביטוח, טיפולים ותיקונים, דלק) והן מבחינת חסמים למכירה בעתיד. אז נכון שאי אפשר לחזות התנהגות של השוק, אבל אם מראש ידוע לך על נזקים משמעותיים הכנס אותם לשיקולים שלך.

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 19 שעות, ברק דדון כתב:

בעל הרכב טוען שהוא לא ידע שהרכב אובדן להלכה הוא קנה את האוטו ב2021 אחריי שקרה התאונה ואין אפשרות להוציא דוח שמאי

השאלה שלי אם הוא יוריד לי עוד במחיר האם חברת ביטוח תבטח אותי ובמידה ויש תאונה חס וחלילה או גניבה אני יקבל מחיר מחירון או שהרבה פחות?

שמע - הכלל החשוב בעת קניית רכב הוא שאתה לא בא לקנות פה סיפורים של בעל הרכב, אלא את הרכב עצמו!

אישית אני תמיד אומר שבשביל לשמוע סיפור טוב - הרבה יותר זול לקנות כרטיס לפסטיבל מספרי סיפורים מאשר אוטו טוטאל לוס...

לעצם העניין -

1. אין ירידת ערך בעת אובדן להלכה, כי המבוטח קיבל את 100% מערך הרכב.

2. הסכום ששולם לאובדן הגמור ב-2018 אכן נראה נמוך נמוך מדי, שים לב ששווי של RS3 אחרי שנתיים על הכביש אמור להיות גבוה בהרבה. משהו פה לא מסתדר לי.

3. ברור שאם יקרה עוד מקרה טואל לוס ביטוחי לרכב הנ"ל, תקבל פיצוי הרבה יותר נמוך מהביטוח עקב היותו אובדן להלכה כבר ב-2018.

4. הבודק אמר שאין שילדה? על קורה אחורית?  שיהיה לו בהצלחה... 

קיצר - זה רכב שלא שווה להתעמק בגינו, הייתי שוקל לקנות בחצי מחיר מהמחירון, לא שקל יותר - לאחר בדיקת דו"ח השמאי מ-2018 וכמובן גם מ-2020. 

• רעיון טוב! 2

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם (נערך)

לא יודע באיזה מחיר הרכב מוצע לך, אבל קח בחשבון שעלויות האחזקה יקרות ברכב כזה ואין לך שום ביטחון שהמצב המכאני הריגעי אכן כל כך טוב כמו שאומר הבוחן (שאני מטיל ספק בדבריו לאור זה שאמר שאין פגיעת שילדה כאשר עמוד אחורי ניזוק) 

אם אתה כל כך חושק ברכב, קח בחשבון שאתה תהייה ככל הנראה יד אחרונה. 

אני לא בטוח שבכלל תוכל לבטח ביטוח מקיף בעלות סבירה רכב עם עבר כזה. אולי יהיה שווה לבטח צד ג׳ וביטוח נגד גניבה. 

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...