Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרכבת הקלה הגיעה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בלונדון בכלליות התחבורה הציבורית יקרה יחסית, עד כמה שזכור לי. והבעיה היותר חמורה זה שהם על סף פשיטת רגל כבר כמה שנים, בעיקר מאז הקורונה.

ואם כבר מטרואים ללא מזגן, אז וינה. חוויה מזעזעת בימים חמים. בטח בקווים מלאים יותר, כשכולם נדחפים אחד על השני.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 183
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, יבגניפ כתב:

ואם כבר מטרואים ללא מזגן, אז וינה. חוויה מזעזעת בימים חמים.

כנ"ל נורבגיה. לא דגמתי את שאר אירופה... יותר עניין תרבותי של חיסכון במקומות הזויים (תוך כדי עטיפת ירקות בפלסטיק ושריפת דיזל ועצים להסקה) מאשר סממן של קדמה.

בכלל, בארץ התרגלנו למרחבים ציבוריים ממוזגים, אזור ציבורי חם נתפס כתקלה.

אני אכתוב שוב בפעם המיליון עד שלאט לאט זה יחלחל - התחבורה הציבורית בארץ היא מהזולות בעולם.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 17 שעות, razi_pazi כתב:

התחב"צ בישראל לא יקרה. כולל מוניות.

בודאי בהשוואה ליוקר המחיה כאן.

אחד הדברים הבודדים שלא יקרים כאן...

אתה יכול להוריד את המחירים, הבעיה מתחילה כשמתחילים לפרוט על נימי "עבודה עברית".

מפעל כמו מרכבים כבר היו צריכים לעבור שדרוג לייצור אחר (לכל הפחות לעזור להם לעשות את המעבר עם מענקים) או לסגור אותם כתוצאה מביטול רכישות גומלין או חיוב הרכבה בארץ.

לצערי זה מיינד סט מחורבן שמשאיר הרבה אנשים מאחור וגורר את המדינה אחורה אבל לך תדבר על זה עכשיו כשצריך ארגזי קולות..

לפני 11 שעות, ניקו פ. כתב:

פתח תקווה

שלא נדע מצרות

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעה, DareDevil כתב:

מפעל כמו מרכבים כבר היו צריכים לעבור שדרוג לייצור אחר (לכל הפחות לעזור להם לעשות את המעבר עם מענקים) או לסגור אותם כתוצאה מביטול רכישות גומלין או חיוב הרכבה בארץ.

לצערי זה מיינד סט מחורבן שמשאיר הרבה אנשים מאחור וגורר את המדינה אחורה אבל לך תדבר על זה עכשיו כשצריך ארגזי קולות..

האמת היא שיוצא לי לראות אוטובוסים ישנים יותר של מרכבים בתחבורה הציבורית, בין אם זה הפיוניר העירוני או המארס הבינעירוני ונראה שהם מחזיקים טוב יותר מדגמים סיניים חדשים יותר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני שעה, hans כתב:

אני אכתוב שוב בפעם המיליון עד שלאט לאט זה יחלחל - התחבורה הציבורית בארץ היא מהזולות בעולם.

לדעתך היא צריכה להיות יקרה יותר (בהתחשב בפתרונות הסופר חלקיים שהיא מציעה לכלל האוכלוסייה)?

• אהבתי 1
פורסם

אני הייתי מעדיף לשלם כפול ולקבל שירות איכותי, ולהשאיר את הרכב למקרים מיוחדים

במציאות הנוכחית אם ארצה להשתמש בתחב"צ לדיילי שלי, גם אשרוף 3-4 שעות יותר בדרכים, וגם אוותר על חלק מהמשימות או הרצונות שלי

כמובן שמי שגר על תוואי נוח של תחב"צ, למשל פסגת זאב בירושלים ועובד בת"א בקריה, יעשה את זה הרבה יותר מהיר וזול ונוח ברק"ל + רכבת 

• אהבתי 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 10 שעות, ALÞћÃ כתב:

לדעתך היא צריכה להיות יקרה יותר (בהתחשב בפתרונות הסופר חלקיים שהיא מציעה לכלל האוכלוסייה)?

אני משתמש כבד - ולכן מתנייד רק בחופשי חודשי. 

אם צריך להעלות מיסים איפה שהוא, אני מעדיף שיעלו לי את החופשי חודשי מ-440 ל-600 מאשר שישחילו לי במקום אחר בסגנון ארנונה/מס מיוחד ללא-חרדים. 

בראייה הפרטית אני מאוש נהנה מהמצב, אבל בעבר חופשי חודשי בסגנון דומה מבחינת כיסוי עלה 660₪ בערך וזה חלק הרבה יותר זניח בתקציב המשפחתי מאשר עלות הירקות (סתם לדוגמה).

לפני 9 שעות, avargel כתב:

מי שגר על תוואי נוח של תחב"צ, למשל פסגת זאב בירושלים ועובד בת"א בקריה, יעשה את זה הרבה יותר מהיר וזול ונוח ברק"ל + רכבת 

לכן המטרה הלאומית העיקרית בארץ צריכה להיות יצירת תוואים נוספים כאלה, ולא כבישים נוספים.

ההבדל במחיר משוגע, 23₪ להלוך-חזור בחישוב חודשי לעומת 70₪ דלק בלבד בצריכה תיאורטית של 1:12 (עכשיו יבואו סיפורים על יונדאי שזוללת 1:200 בלה בלה בלה - שכחתם פקקים, עוד פקקים ועלייה לשער הגיא)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 3 שעות, hans כתב:

ם צריך להעלות מיסים איפה שהוא, אני מעדיף שיעלו לי את החופשי חודשי מ-440 ל-600 מאשר שישחילו לי במקום אחר בסגנון ארנונה/מס מיוחד ללא-חרדים.

הכסף הולך לתקציב המדינה. מה אכפת לך מאיזה כיס זה יוצא לך?

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 23 שעות, DareDevil כתב:

לא הבנתי את הקשר בין תגובתך להודעתי

פורסם
בתאריך 23.8.2023 בשעה 19:19, DareDevil כתב:

בוא נניח שאפשר היה להוריד (ואני חושב שלא), אז בכמה, 10-15%?

גם ככה התחבץ בישראל מסובסד בהרבה הרבה יותר מזה.

מעבר לזה - מרכבים מייצרים אוטובוסים מעולים (סדרת פיוניר/מארס).

עובדה שנתיב אקספרס, חברה בבעלות ערבית מנצרת - עובדת כמעט אך ורק עם אוטובוסים כאלה, למרות שהם קנו בעבר לא מעט סיניים, ויש להם גם סולאריס.

בכלל, אחרי כמה שנים שבאמת היו הרבה סיניים בשוק, עכשיו חלק מכובד מיוצר בארץ.

להביא מוגמר מגרמניה/שוודיה/ספרד כנראה יהיה יותר איכותי, אבל יותר יקר.

פורסם
לפני 11 דקות, Ooga כתב:

להביא מוגמר מגרמניה/שוודיה/ספרד כנראה יהיה יותר איכותי, אבל יותר יקר.

screenshot-www.facebook.com-2023_08.24-20_04_20.thumb.png.f1e4d98b8b087e6d9ba02c0f63b34c40.png

screenshot-www.facebook.com-2023_08.24-20_03_46.thumb.png.dad3ad742187fa91539aba53e0d007fd.png

screenshot-www.facebook.com-2023_08.24-20_01_02.thumb.png.8e62bc70ff9009c1979382b33e0d072f.png

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
בתאריך 22.8.2023 בשעה 12:11, ALÞћÃ כתב:

ג. עניין שהוא גם תלוי נהג, ה-alignment עם הדלתות האוטומטיות ברציפים (היכן שקיימות, כאמור) רחוק מלהיות מושלם. הנהג של היום הקפיד על כך יותר, אך אתמול בערב נוצר מצב שהמעבר בין דלת הרכבת לדלת הרציף היה כה צר שאילו הייתי אישה עם עגלת תינוקות, לא הייתי יכול לעלות/לרדת.

*לא ל-OCD-יסטיים*

שימו לב ל-Offset הפסיכי של העצירה הזו.

20230829_184521.jpg

• אהבתי 1
פורסם

זה מזכיר לי בדיחה של פעם, בה נוסעת התלוננה שבקו המטרו שהיא נוסעת יש נהג אחד ספציפי שעוצר תמיד רחוק מהרציף. 

במקרה הזה הבדיחה היא עלינו

פורסם
לפני 53 דקות, ALÞћÃ כתב:

*לא ל-OCD-יסטיים*

שימו לב ל-Offset הפסיכי של העצירה הזו.

נתקלת בזה בעוד תחנות חוץ משנקר ואליפלט?

להבנתי בתחנות התת קרקעיות ניהוג הרכבת והעצירה אוטומטיים לחלוטין (ומנסיון של שתי נסיעות העצירה היא בדיוק מול הדלתות) אבל שנקר ואליפלט התחנות היחידות שיש בהן דלתות רציף והרכבת במוד ידני.

פשוט מביך, לא מבין למה שהרכבת לא תוכל להיות במצב אוטומטי גם בשתי התחנות האלה.

• תוכן חדש...