Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קפסולות קפה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 דקות, SlowRide כתב:

אם אתה לא רוצה דווקא אספרסו, שבשביל זה חייבים מכונת אספרסו, תקנה מקינטה ומטחנה. זה הכי טוב שיש מבחינת עלות תועלת לדעתי.

מכונה אוטומטית לגמרי, שעושה הכל לבד ושיצא טעים כמו בבית קפה לא יצא לי לפגוש.

מצד שני אני לא בוחן מכונות קפה...

אוטומטית לגמריי שתגיע לרמה של ידנית - jura. הדגמים היקרים, אבל עולה הון. וגם אז זה לא אותה רמה מול ידנית בתקציב דומה.

• אהבתי 1

Miata ND2

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם מתחשק אספרסו נטו טוב, אפשר לקנות Cafelat Robot ומטחנה סבירה כמו Kingringer. אני מעריך שיצא בערך 2000 ש"ח.

אבל כמובן, הטחינה הידנית לוקחת זמן.

פורסם

גש לחנות שמוכרת פולי קפה ויש לה מכונות ותטעם מה שיש להם  תבין לבד האם זה שווה לך את ההשקעה

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

וואלה הצעה הכי טובה ששמעתי ולא חשבתי עליה . תודה 

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

שום גורה לא תוציא קפה כמו מכונה ידנית גם של 2000 שקל.

שום בית קפה ״מהיר״ גם לא יוציא לך קפה כמו בבית ממכונת קפה ידנית פשוטה וטובה, ואפילו בתי קפה שמתהדרים כפטיסרי לא יגיעו לזה

יש להם את הציוד והכל רק הם לרוב יפלו בטריות הקפה, כיוון טחינה, הכנת הקפה עצמה.

קפה חד זני איכותי מאוד וטרי עולה בארץ 160₪-200 לקילו מבתי קליה הנחשבים ביותר, כלומר 50 כוסות קפה משקית כזו זו עלות של 4 שקל לכוס, עם החלב נעגל ל5₪…

משהו שאולי רק בבתי קפה ספשיאליטי/חובבי קפה תקבל מנה דומה.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

רק אומר שמכונת קפה אוטומטית גם ניתנת לכיוון בכמה פרמטרים (כמות הקפה למנה, היחס בין הקפה והמים, רמת הטחינה של הפולים ואפילו טמפרטורת החליטה במכונות היותר טובות) - כך ניתן להגיע לתוצאה לגמרי לא רעה אם כי בצדק ציינו כאן ששום קפה ממכונה אוטומטית מלאה איכותי ככל שלא יהיה לא ישתווה לקפה שהוכן ידנית במכונת אספרסו ייעודית + טחינה עצמית של פולי הקפה.

הכנת אספרסו בבית בצורה טובה במכונה ידנית + טחינה עצמית זו תורה שלמה וממש תחביב עם עקומת למידה לא פשוטה ותכלס למי יש כוח על הבוקר לטקס השלם הזה של הכנת אספרסו טוב או משקה קפה עם חלב כל שהוא בצורה איכותית לעומת לחיצה על הכפתור המכונה האוטומטית והופ יש קפה סבבה לגמרי 

לטעמי במכונה קפה אוטומטית טובה בכלל ובמכונות הקפה של יורה (ג'ורה) בפרט, אם המכונה מכוונת נכון ומתוחזקת בצורה טובה ברוב המקרים תקבל קפה טוב שמשתווה ואף עולה על הקפה ברוב בתי הקפה בארץ (פשוט לא יודעים להכין קפה כמו שצריך בארץ) ותכלס זה גם משתלם כלכלית אם משווים לרכישת קפה בבית קפה.

אספרסו במכונת אספרסו אוטומטית אמור להיות ביחס של 1 ל- 4. כלומר 10 גרם קפה= 40 גרם משקה (במכונה ידנית היחס הוא אכן 1 ל- 2 או 3). רוב מכונות הקפה האוטומטיות בממוצע אכן יכולות לספק 10 גרם ויותר למנה (במכונות איכותיות יותר גם עד 20 גרם למנה). 

עלות פולי קפה משתנה ויכולה לנוע בין 60 ש"ח ל- 150 ש"ח לק"ג ואף יותר לפולים בבית קלייה מתמחה. מחיר ממוצע של נניח 100 ש"ח לק"ג שזה יצא כ- 100 כוסות לקילוגרם במכונה אוטומטית = 1 ש"ח למנת קפה - יוצא יותר זול מבית קפה ויותר זול אפילו מקפסולות ומהר מאד מכסים את עלות המכונה האוטומטית גם את עלות המכונות היקרות יותר של ג'ורה.

אם מעוניינים רק באספרסו בלבד לג'ורה יש דגם כניסה JURA ENA4 או עדיף JURA E4 מחירן 4,000 ש"ח או 4,150 ש"ח בהתאמה אם מעוניינים גם בקפה עם חלב יש את דגם ה8 JURA ENA מחירה מכונה זו כ- 4,650 ש"ח - אכן יקרות יחסית לשאר אבל בהחלט שוות את מחירן מבחינת איכות הקפה ואמינות המכונות וכפי שכתבתי כתלות בצריכת הקפה דיי מהר מכסים את עלות המכונה אם משווים לעלות אותה כמות כוסות קפה בבית קפה או בקפסולות שעולות כ- 1.5 עד 2 ש"ח לקפסולה.

פורסם

אני לא אקנה בחיים מכונה של 4000 שקל. גם אני רואה במשרד כמה תקלות ותחזוקה ובלאגן יש מהמכונות העלק חכמות האלה שזה עוד יותר מבריח אותי מהעניין. גם תמיד כשרוצה קפה היא מחליטה שזה הזמן לנקות את עצמה כמה דקות או להכריח אותי לרוקן אותה.

הנספרסו נוח ויעיל, מכונה בייסיק חמודה וזולה, ככה דברים צריכים להיות. אבל מעצבן שצריך ללכת לסניף שלהם או להזמין משלוח שתמיד עושה בעיות בשביל קפסולות. בקפסולות נספרסו היה תחליפיים נורמליים באיזה שהוא שלב אבל כאילו ראו שהם טובים כמו של נספרסו אז מישהו שילם ליבואן לא להביא יותר כי זה נעלם מהסופרים. lavazza deciso וכל מני קפסולות של kimbo. 

הlavazza crema gusto מעפן כמו כל התחליפיים האחרים. 

אני אוהב פשטות אז המקינטה מעניינת אותי, בעיקר עם לשים בה קפה טחון מראש מהסופר, לא רוצה להתעסק הרבה בשביל קפה בבוקר. אבל לא מבין מה הקטע שאנשים אומרים שזה מאוד טעים אבל לא אספרסו, לך תבין. יש מקום לטעום ממקינטה בלי לקנות מקינטה ואז לשים אותה בארון לתמיד? 

אהבתי את המכונה הזאת Kamira Espresso Coffee Machine אבל לא יודע אם שווה לקנות בלי לטעום קודם
kamira-espresso-coffee-machine-tcskmr00000001000.thumb.jpg.7a2eaf90cc1c9faab33132798b5bc72e.jpg

אין משהו באמצע, פשוט וזול כמו נספרסו רק שבמקום קפסולה מקבל קפה טחון?

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לדעתי יש קפסולה רב פעמית למכונה של נספרסו, אתה יכול לשים בזה קפה שחור של עלית.

מקינטה קטנה של ביאלטי עולה בערך 70 שקל אז מקסימום תתרום אותה אם לא יבוא לך בטוב.

מכונת אספרסו ידנית זה יותר התעסקות מאשר מקינטה, אבל שוב, מקינטה לא עושה אספרסו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, gsi16v כתב:

שום גורה לא תוציא קפה כמו מכונה ידנית גם של 2000 שקל.

שום בית קפה ״מהיר״ גם לא יוציא לך קפה כמו בבית ממכונת קפה ידנית פשוטה וטובה, ואפילו בתי קפה שמתהדרים כפטיסרי לא יגיעו לזה

יש להם את הציוד והכל רק הם לרוב יפלו בטריות הקפה, כיוון טחינה, הכנת הקפה עצמה.

קפה חד זני איכותי מאוד וטרי עולה בארץ 160₪-200 לקילו מבתי קליה הנחשבים ביותר, כלומר 50 כוסות קפה משקית כזו זו עלות של 4 שקל לכוס, עם החלב נעגל ל5₪…

משהו שאולי רק בבתי קפה ספשיאליטי/חובבי קפה תקבל מנה דומה.

מקשיב, מעניין. אז מה לקנות לבית כציוד בסיסי להתחלה אבל שתהיה תוצאה טובה? אם ניתן בכלל?

אני לא יודע מה מכינים בחוץ אבל הייתי בכמה בתי מלון בוטיק והקפה ליד ארוחת בוקר בוקר היה פצצה. רק אספרסו זה נחמד אבל מעניין אותי הקפה עם חלב וגם נניח אני מזמין קפה ארומה ואני מבקש תמצית בצד, אז התמצית מאד טעימה לי ובלי מרירות ובלי טעם חד של שרוף . בבית עם נספרסו זה תמיד טעם של שרוף מכל קפסולה אפשרית, ללא חלב זה דראק

עריכה אחרונה על ידי 98civic

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם
לפני 6 שעות, KOOKE כתב:

רק אומר שמכונת קפה אוטומטית גם ניתנת לכיוון בכמה פרמטרים (כמות הקפה למנה, היחס בין הקפה והמים, רמת הטחינה של הפולים ואפילו טמפרטורת החליטה במכונות היותר טובות) - כך ניתן להגיע לתוצאה לגמרי לא רעה אם כי בצדק ציינו כאן ששום קפה ממכונה אוטומטית מלאה איכותי ככל שלא יהיה לא ישתווה לקפה שהוכן ידנית במכונת אספרסו ייעודית + טחינה עצמית של פולי הקפה.

הכנת אספרסו בבית בצורה טובה במכונה ידנית + טחינה עצמית זו תורה שלמה וממש תחביב עם עקומת למידה לא פשוטה ותכלס למי יש כוח על הבוקר לטקס השלם הזה של הכנת אספרסו טוב או משקה קפה עם חלב כל שהוא בצורה איכותית לעומת לחיצה על הכפתור המכונה האוטומטית והופ יש קפה סבבה לגמרי 

לטעמי במכונה קפה אוטומטית טובה בכלל ובמכונות הקפה של יורה (ג'ורה) בפרט, אם המכונה מכוונת נכון ומתוחזקת בצורה טובה ברוב המקרים תקבל קפה טוב שמשתווה ואף עולה על הקפה ברוב בתי הקפה בארץ (פשוט לא יודעים להכין קפה כמו שצריך בארץ) ותכלס זה גם משתלם כלכלית אם משווים לרכישת קפה בבית קפה.

אספרסו במכונת אספרסו אוטומטית אמור להיות ביחס של 1 ל- 4. כלומר 10 גרם קפה= 40 גרם משקה (במכונה ידנית היחס הוא אכן 1 ל- 2 או 3). רוב מכונות הקפה האוטומטיות בממוצע אכן יכולות לספק 10 גרם ויותר למנה (במכונות איכותיות יותר גם עד 20 גרם למנה). 

עלות פולי קפה משתנה ויכולה לנוע בין 60 ש"ח ל- 150 ש"ח לק"ג ואף יותר לפולים בבית קלייה מתמחה. מחיר ממוצע של נניח 100 ש"ח לק"ג שזה יצא כ- 100 כוסות לקילוגרם במכונה אוטומטית = 1 ש"ח למנת קפה - יוצא יותר זול מבית קפה ויותר זול אפילו מקפסולות ומהר מאד מכסים את עלות המכונה האוטומטית גם את עלות המכונות היקרות יותר של ג'ורה.

אם מעוניינים רק באספרסו בלבד לג'ורה יש דגם כניסה JURA ENA4 או עדיף JURA E4 מחירן 4,000 ש"ח או 4,150 ש"ח בהתאמה אם מעוניינים גם בקפה עם חלב יש את דגם ה8 JURA ENA מחירה מכונה זו כ- 4,650 ש"ח - אכן יקרות יחסית לשאר אבל בהחלט שוות את מחירן מבחינת איכות הקפה ואמינות המכונות וכפי שכתבתי כתלות בצריכת הקפה דיי מהר מכסים את עלות המכונה אם משווים לעלות אותה כמות כוסות קפה בבית קפה או בקפסולות שעולות כ- 1.5 עד 2 ש"ח לקפסולה.

בדיוק, אני עם דלונגי אוטומטית שקניתי יד שניה ב 800 שקל הוצאתי חליטה לא רעה. בערך 18 גרם ו 40 מ״ל בחוץ, מכוונים למקסימום פולים + 2 כוסות שורט ומשנים את זמן החליטה (הכל ניתן לתכנות גם בדלונגי פשוטה). 

Miata ND2

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, 98civic כתב:

. אז מה לקנות לבית כציוד בסיסי להתחלה אבל שתהיה תוצאה טובה? אם ניתן בכלל?

אני לא יודע מה מכינים בחוץ אבל הייתי בכמה בתי מלון בוטיק והקפה ליד ארוחת בוקר בוקר היה פצצה. רק אספרסו זה נחמד אבל מעניין אותי הקפה עם חלב וגם נניח אני מזמין קפה ארומה ואני מבקש תמצית בצד, אז התמצית מאד טעימה לי ובלי מרירות ובלי טעם חד של שרוף . בבית עם נספרסו זה תמיד טעם של שרוף מכל קפסולה אפשרית, ללא חלב זה דראק

ניתן, רק שצריך לקנות גם מכונה עם/ו מטחנה וגם מקציף חלב בשביל זה, ויש פה התעסקות. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, Michazzz כתב:

זו מכונה שהייתי קונה - אבל לא מכיר אותה: מכונת אספרסו מקצועית Breville Barista Mini (ksp.co.il)

שים לב שצריך גם טוחן קפה

זו לא דוגמא טובה. מכונה רעה מאוד. עדיף כבר אוטומטית

עריכה אחרונה על ידי Or05230
  • רעיון טוב! 1

Miata ND2

פורסם

אנסה לקצר ולרשום את דעתי ומנסיוני.

ניסיתי נספרסו בכמה נקודות בחיי, אני לא יודע מה יוצא מהמכונות האלו אבל פשוט אי אפשר לקרוא לזה קפה. לא משנה כמה ניסיתי, גם היקרות ביותר היו מזעזעות.

לא משנה איך אסובב את זה, נספרסו זה הדרך הכי יקרה לשתות קפה בבית. זה אולי זול לרכישה ראשונית, אבל בטווח הארוך זה פשוט יקר בטירוף. מי ששותה 3-4 כוסות ליום זה הוצאה של בערך 8-10 שקלים יומי לקפה מתחת לכל ביקורת וזה בהנחה שאתה קונה קפסולות "איכותיות" שאיכשהו יכולות לעבור בגרון. ואני לא מדבר על כמות הזבל שנוצר מהקפסולות האלו.

בחישוב פשוט, עוברים את ה2500 שקל בשנה ממוצעת לצריכה כזו על קפסולות לפני עלות רכישת המכונה.

אז אם לחשב עלות לשנה ראשונה עם נספרסו, זה 2500 + מכונה בסיסית ביותר 400 שקלים + מקציף בסיסי ב200 = 3100.

במכונה טוחנת אוטומטית ממוצעת כמו שכבר ציינו פה ברף הגבוה הצריכה היא 10~ גרם לכוס, כלומר שק של קילו אמור להספיק לפחות ל100 כוסות כשעלות קילו איכותי (לא ספיישלטי, ממילא לא מתאים לאוטומטיות) בבית קליה מסתכם בסביבות 120-140 ש"ח, ולא חסר איכותיים גם ב80-100 שקלים. כלומר בהנחה שקילו יספיק רק ל100 כוסות (ומנסיון ברוב המכונות זה יספיק יותר לכיוון ה120), העלות השנתית לאותה הצריכה שתוארה קודם לכן תיהיה בסביבות 1700 שקלים ברף הגבוה ביותר (130 לקילו, 100 כוסות לקילו).

אז לדוגמא, ברכישה של מכונה אוטומטית ברף כניסה למשל מליטה סולו עם מקציף (מתפרסמת על בסיס חודשי במבצעים באמזון) תעלה 1400~ ש"ח + 1700 ש"ח עלות פולים ברף הגבוה לשנה = 3100.

תוך שנה ואפילו פחות (בהתאם לצריכה וכמה יקרים הפולים שמשתמשים בהם) עלות המכונה חוזרת וכל כוס לאחר מכן עולה פחות ממחצית מעלות של כוס נספרסו. ויותר חשוב, זה קפה ולא איזה נוזל שחור ולא ברור.

אפשר גם תמיד למצוא למכירה מכונות כאלו ביד 2 במצב מצויין שכמעט לא עבדו (בדיוק כמו רכב יד ראשונה מרופא) במחצית מחיר.

סט של מכונה + מטחנה ידנית כנראה יעלה קצת יותר, צריך לקחת בחשבון קצת התעסקות וקצת יותר מקום בשיש אבל התוצאה בכוס חד משמעי תיהיה טובה יותר.

אני אישית עם מכונת פיליפס אוטומטי שכרגע מספקת אותנו, אבל לאחר מעבר דירה בקרוב מתכנן להביא סט ידני כלשהו.. אולי משהו יחסית בסטנדרט כניסה של Sage/Breville, זה עדיין קפיצת מדרגה משמעותית מאוטומטית מלאה.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

• תוכן חדש...