Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קפסולות קפה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפי ההודעה הקודמת שלך וגם כל הודעה לפני זה

ושוב הסברתי למה אתה לא יכול לקשר את זה ל״זבל אמיתי״, לא לטעמך זה משהו אחד זבל אמיתי תצטרך להסביר איך זה נכנס להגדרה?

איך קלה בוץ עלית לא נחשב זבל אבל קפה איכותי בהרבה שסך הכל עבר דרך פילטר נייר הופך לזבל?

זה כמו שתקח גרסה טובה יותר של פרארי אבל בגלל שהיא ירוקה ולא אדומה היא זבל אמיתי לפי הלייבל שהדבקת לזה.

אתה יודע שבתי הקליה בטובים בארץ ובעולם קולים קפה ספשיאליטי בפרופיל קליה מיוחד לפילטר?

לדעתי נפלט לך המושג ״זבל אמיתי״ כי לדעתי אתה לא ממש התנסית או התנסחת בקיצוניות ופשוט מנסה להצדיק זאת

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 11 דקות, gsi16v כתב:

לפי ההודעה הקודמת שלך וגם כל הודעה לפני זה

אפשר ציטוט?

ושוב הסברתי למה אתה לא יכול לקשר את זה ל״זבל אמיתי״, לא לטעמך זה משהו אחד זבל אמיתי תצטרך להסביר איך זה נכנס להגדרה?

פשוט מאוד. לטעמי זה זבל אמיתי. כי זה מאוד לא טעים לי. בשבילך זה יכול להיות דליקטס כי זה טעים לך. כמו שישנם אנשים שבשבילם ג'וקים, נחשים וצפרדעים זה דליקטס. אין לי שום בעיה עם זה, כי זהו טעמם. ואף אחד כולל אותך לא יכול להגיד לי או לאנשים אחרים מה טעים ומה לא.

איך קלה בוץ עלית לא נחשב זבל אבל קפה איכותי בהרבה שסך הכל עבר דרך פילטר נייר הופך לזבל?

אנחנו לא משווים את פולי קפה אלא מה שמקבלים בתוך הספל ולא אמרתי שום דבר לגבי קלה בוץ עלית (שדרך אגב אני לא אוהב אותו). מתפלה ממומחה לקפה כמוך שנוסע לתערוכות קפה אבל שואל שאלות מהסוג הזה. דרך ההכנה. אותו קפה (לא משנה עלית מסופר או קפה זהב מקקי של חתול שתחנו אותו מול עיניך) יקבל טעם שונה תלוי באיזה דרך הכינו אותו. 

זה כמו שתקח גרסה טובה יותר של פרארי אבל בגלל שהיא ירוקה ולא אדומה היא זבל אמיתי לפי הלייבל שהדבקת לזה.

אין שום קשר, טעם זה דבר סובייקטיבי להבדיל מביצועי הרכב. מה שטעים לך לא בהכרח טעים למישהו אחר. למישהו שוקי צפרדעים על האש או סקאלופ מוגשים בצורת קרפצ'יו זה דליקטס אמיתי ולאחרים גועל נפש. מצד שני אם פרארי ירוקה תאיץ ב-15/100 אז אפשר באמת להגיד שהיא זבל.

אתה יודע שבתי הקליה בטובים בארץ ובעולם קולים קפה ספשיאליטי בפרופיל קליה מיוחד לפילטר?

אז מה? ומיליארד וחצי הודים מתים על האוכל שאני משלשל אחריו.

לדעתי נפלט לך המושג ״זבל אמיתי״ כי לדעתי אתה לא ממש התנסית או התנסחת בקיצוניות ופשוט מנסה להצדיק זאת

כמה פעמים חייבים לחזור על "לטעמי"? שתיתי מספר פעמים אצל חברים ובמסעדות/ברים בארה"ב. ולטעמי זה היה גרוע כמו למישהו בוץ של עלית או קפסולות של נספרסו. שום דבר לא נפלט לי, זוהי דעתי האישית.

פורסם (נערך)

שמע אני מרים ידיים

כי אתה ממש טוב בתירוצים, משווה קפה לחרקים, ולדעתי אין לך בכלל מושג על מה אני מדבר, או שאתה מעמיד פנים שכן אבל ניכר החוסר ההבנה שלך בקפה/דבריי אחרים/תיאור וסיווג הטעם שלך למופשט.

ומדגיש שאני בטוח שאתה לא שתית קפה טרי איכותי שטחון נכון בשום בר/מסעדה/ וגם נראה שלא אצל חברים אז אתה עדיין יכול להמשיך לקרא ל״מה שאתה שתית״ מיץ של הזבל, רק שאחרים לא יקחו את זה כלייבל לקפה פור-אובר

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה שרשור על קפה או על אלפא רומיאו פה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

נגיד אלפה זו דוגמא למיץ של…😏

• מצחיק 1

פורסם
לפני שעה, gsi16v כתב:

כי אתה ממש טוב בתירוצים, משווה קפה לחרקים, ולדעתי אין לך בכלל מושג על מה אני מדבר, או שאתה מעמיד פנים שכן אבל ניכר החוסר ההבנה שלך בקפה/דבריי אחרים/תיאור וסיווג הטעם שלך למופשט.

לא הצגתי את עצמי בתור מומחה עולמי לקפה, רק כתבתי מה אני אוהב ומה לא.

אבל אתה לא מבין מה זה טעם אישי ומה זה סובייקטיבי. ישנם אנשים שלא יכולים לשתות קפה בלי סוכר ואחרים שנגעלים אפילו מכפית אחת, ראיתי ישראלים באיטליה שהרבה זמן חלמו על נס של עלית (וכאלה שאפילו הביאו אותו איתם מהארץ 🙂), מכיר אנשים שיעקמו את האף מכוסית Remy Martin Louis XIII (אשר עלותו בבר בצרפת קרוב ל-400 יורו עבור 50 מ"ל) אבל ישתו בתענוג חצי ליטר של ויינשטפן ב-36 ש"ח. זה מה שנקרא על טעם ועל ריח ... 

אבל אתה יכול להמשיך להלל  את קפה פילטר, אין לי שום בעיה עם זה. אחרת אני אהיה בדיוק כמך 🙂

פורסם

פתחתי שרשור כי מכונת קפסולות זה זבל, כולם די מסכימים לגבי זה. איך להבין קפה טעים מפילטר? איפה לקנות קפה שמתאים לזה? וזה רק לשפוך מים חמים ולהמתין שזה יבשל את הקפה? או מה אני מפספס?אפשר להרחיב..

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם (נערך)

פולים להזמין מ: נגרו, ג׳רה, צוקפה, יוניקו, נחת ויש עוד המון. למשל לאגרו יש חבילת הכרות של כמה זנים ב70₪

לרוב הכל יתאים חוץ מרובוסטה, עדיף גם לא קליות כהות, זה כל הכיף להתנסות בטעמים…

2. מטחנה ידנית לבחור בk2 קופון IL5 (זה אפילייט לא אלי, לא יודע למי, לקחתי דיל מהטלגרם)

https://m.aliexpress.com/item/1005005190587975.html?businessType=ProductDetail&srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=60327309168&aff_fcid=3c144efa067f4862b8afeb9c67dc244e-1689103379609-08051-_EuJ6bH3&aff_fsk=_EuJ6bH3&aff_platform=api-new-link-generate&sk=_EuJ6bH3&aff_trace_key=3c144efa067f4862b8afeb9c67dc244e-1689103379609-08051-_EuJ6bH3&shareId=60327309168&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=700c2abe2f604eca80238691c519084c&gatewayAdapt=Pc2Msite (גם k1,k0 הזולות יותר מתאימות למשימה, k2 יודעת לטחון דק מאוד גם לטורקי)

3. משקל קפה מאליאקספרס עם טיימר (15$~)

4. משפך v60 (סכום דומה מאלי אקספרס)

https://chiccodicaffe.co.il/product/hario-dripper-plastic-2

5. ניירות לפילטר 

https://chiccodicaffe.co.il/product/hario-v60-paper

6. הסבר (אבל בגדול מתכון בסיסי שתמיד מצליח זה 20~ גרם קפה טחון קצת גס, למזוג כל חצי דקה~ כ 50 מל עד שמגיעים ל250 גרם בפחות מ3 דקות). 

• אהבתי 1

פורסם

נשמע סופר סביר יחסית להוצאה. גם אם לא אתחבר לא יכאב לזרוק

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

אין מה לזרוק.

מטחנה תמיד תוכל לשמש אותך לקפה טורקי/בוץ (אפילו יש לה שוק יד 2 טוב...)

המשקל תמיד טוב במטבח

נשאר הפלסטיק ב40 תמיד טוב כמשפך :)

פורסם (נערך)

וואו!!! כמה אמוציות בכוס קפה אחת קטנה.

לטעמי אפשר כבר לסכם ש...

קפסולות =ח@א

קפה פילטר =ח@א

מקינטה =ח@א

אספרסו ארוך הוא =ח@א

וגם אספרסו קצר הוא =ח@א

נס קפה על בטוח =ח@א

גם קפה שחור עלית =ח@א

קפה טחון =ח@א

ערביקה =ח@א

ורובוסטה עוד יותר =ח@א

לוואצה =ח@א

יורה =ח@א

ונספרסו הכי הכי =ח@א

בית קפה =ח@א

וגם קפה בבית =ח@א

קפסולות למילוי זה לגמרי =ח@א

וגם קפה מקקי של חתול הוא =ח@א

אז...?!

Would you like a cup of Tea, dear…?

=ח@א !!!

*בהשראת שיר ה=ח@א של הפונדקאים J

https://www.youtube.com/watch?v=uPrlCVZYSak

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
פורסם

קבל תיקון, האחרון זה קקי של לואק וזה קפה חרא תרתי משמע 🤫

אין קשר למחירו

פורסם

אני מזמין אותך לכל אחד שיש לו ציוד קפה סביר בבית (מכונה ידנית + מטחנה).

פעם אחת תכין קפה מקפה שנטחן באותו רגע, ופעם אחת מקפה שנטחן לפני רבע שעה.

פורסם
לפני שעתיים, 98civic כתב:

למה צריך לטחון לבד אם כבר טוחנים בחנות?

הבדל של שמים וארץ מבחינת טריות.

ברגע שאתה טוחן אתה מגדיל את שטח הפנים שחשוף לתהליך ההתחמצנות בכמה סדרי גודל.

קפה מחומצן == קפה ישן, עם ריח חלש ולא נעים.

הכי קל לדבר בהקבלות - פרמזן מגורר חוטף עובש כעבור מספר ימים, פרמזן גוש - לא.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...