Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קפסולות קפה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה על הפירוט. אז לקנות פולי קפה קלוים? הזמנתי הבוקר את הציוד. מתי לדעת שהטחינה נכונה? שייצא כמו אבקה?

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 18 שעות, 98civic כתב:

פתחתי שרשור כי מכונת קפסולות זה זבל, כולם די מסכימים לגבי זה. איך להבין קפה טעים מפילטר? איפה לקנות קפה שמתאים לזה? וזה רק לשפוך מים חמים ולהמתין שזה יבשל את הקפה? או מה אני מפספס?אפשר להרחיב..

מפתיע שבחרת דווקא בפילטר. תעדכן אם אתה מרוצה מהתוצאה הסופית.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, 98civic כתב:

תודה על הפירוט. אז לקנות פולי קפה קלוים? הזמנתי הבוקר את הציוד. מתי לדעת שהטחינה נכונה? שייצא כמו אבקה?

אם הזמנת את ה k2 אז הכיוון טחינה הוא לסגור את חוגת הכיוון עד הסוף, לפתוח 2 סיבובים (זה יוצא 80 קליקים), אם הקפה זורם מהר מידי (בהכנה) אז תסגור רבע סיבוב (זה יצא פחות 10 קליקים ל70)

זה בגדול הטווח

*לידיעה, המטחנה הזו שווה באיכות הטחינה שלה יותר מכל מטחנה חשמלית עד 2000₪+

לפני 3 דקות, GTאי כתב:

מפתיע שבחרת דווקא בפילטר. תעדכן אם אתה מרוצה מהתוצאה הסופית.

מה מפתיע?

V60 שזה הפילטר בימינו זו אחת צורות ההכנה שהכי מוציאה טעמי קפה טובים בימינו דיי מחלקת את תחום הקפה ל2 שמהצד השני זה האספרסו.

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

כי זה קפה עדין יותר, שלרוב הישראלים הוא עדין מדי (הטעם הישראלי הוא של קפה "חזק")

זה מתאים כהמשך התפתחות למי שמכין אספרסו טוב ורוצה להתנסות בסגנון וטעמים נוספים, הרבה פחות למי שמחפש תחליף לקפסולה.

אל תשכח שיש מורכבות בהכנה שלו (זה לא מכונה אוטומטית פשוטה), ויש צורך לנקות אחרי (זה לא....) והקצב הרבה יותר איטי אם אתה מארח אנשים (זה לא..) נראה לי שהבנת.

ושניה לפני שתרשום שאני טועה (כי מן הסתם פילטר טעים לך), תראה בחוץ מה הולך יותר ובפער.

פורסם

מסכים אם מה שאמרת

אני גם בתור אוהד של קפה טורקי חזק (ממלא קפה חמישית מהכוס!) דיי עברתי לפילטר בבית.

שמארחים גם אספרסו זה עבודה…

בפילטר אפשר להגדיל את כמות הקפה עד ל4 כוסות גדולות או 6~ קטנות

תמיד אפשר גם רק לטחון ל״בוץ״  ולהפתיע את האורחים עם שחור בוץ כמו שלא טעמו, חזק אבל מלא טריות וטעמי קפה שלא הכירו.

• רעיון טוב! 1

פורסם

פחות מפריע לי כמות והזמן כי זו הכנה רק עבורי. אישתי גם ככה לא שותה קפה , מספיק לה עלית. גם הזמן זה לא אישיו, אני שם את הציוד בעבודה ויש לי שעות מתות שאין בעיה להתעסק. ובחרתי בזה כי זה זול . אתחיל בזה, אם לא יהיה טעים אחשוב על משהו אחר.

• רעיון טוב! 1

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם
בתאריך 10.7.2023 בשעה 15:52, Gavrik כתב:

אגב מישהו ניסה את פולי הקפה של קרפור? כל הדברים שניסיתי מהמותג של קרפור היו מאוד מאוד איכותיים (שוקולד, וופלים, מרכך וג'ל כביסה) השבוע שמתי לב שהופיעו אצלהם גם פולי קפה במחיר מאוד תחרותי (29.90 ש"ח ל500 גרם, כשלוואצה ברמי לוי עולה 64.90 ש"ח לאותה כמות)

לא ניסיתי אבל זה קצת מזכיר לי שקניתי פולי קפה באיקאה (מומלץ לחובבי הקפה החמוץ).

לגבי המחיר, בksp אפשר למצוא פולי קפה ממותגים קצת יותר מוכרים בפחות כסף (כמו לוואצה ב50 ש"ח לקילו וקימבו ב35) https://ksp.co.il/web/cat/8567..3067

פורסם

יש חמוץ שזה sour ויש חמוץ של acidity 

כלומר יש הבדל בין חמיצות של פולים ישנים/לא איכותיים/לא נקלו נכון וחמיצות פירותית של זנים שהם בעלי חמיצות פרי מטבעם, מאופי הגידול והעיבוד שלהם עד שהגיעו לכוס הקפה

הטעם הזה נכחד בקליה כהה/לא נכונה ובהתיישנות הפולים

• תוכן חדש...