Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קפסולות קפה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. דיי התאיישתי מהנושא של קפסולות ומנסה את מזלי איתכם. יש לי מכונה של נספרסו גראן לטיסימה. ניסיתי את הקפסולות של נספרסו וניסיתי עלית ועכשיו של לבאצה , קפסולות שמתאימות למכונה של נספרסו. הכל מרגיש לי מר ולא קטיפתי כמו שאני מקבל בבית קפה איכותי. גם ארומה יותר טעים לי. כרגע לא רואה את עצמי עובר למכונה של קפה יותר רצינית עם טחינה וכאלה . האם זה המצב של קפסולות ואין למה לצפות מעבר ממה שיש או שבכל זאת יש קפסולות עם תקווה ובלי אקסטרה מרירות וטעם חד של שרוף? ניסיתי כל דרגות החוזק .

• רעיון טוב! 1

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפני כמה שנים קיבלתי מקינטה קטנה, ומבחינתי מאז אין דרך חזרה.

קניתי גם מטחנת קפה קטנה, אבל מטעמי עצלות וחוסר צורך לא משתמש בה,

אלא קונה את הקפה הטחון בוואקום של לוואצה.

בהתחלה את האורו, והיום התקבעתי על ה'קרמה-אגוסטו'.

קונה אותם ב-KSP כל פעם כשיש מבצעים ב 16-20₪ לרבע קילו.

אמנם עניין של טעם, אבל עבורי זה הקפה, יותר מ(כמעט)כל בית קפה ובטח שיותר מכל קפסולה.

קצף אני לא אוהב, אז לא משתמש במקצף הקטן - אבל אפשרי למי שאוהב.

• אהבתי 2
פורסם

גם אני סובל מאותה הבעיה ( קיבלתי מכונה דומה במתנה מהילדים שלי ).  אם אתה שותה אספרסו,  אבוד....

אם אתה שותה קפוצ'ינו ( הפוך), תנסה קפסולות של Illy,  אבל לא Forte או Lunga.

רק Classico או Intenso .

מוכרים אותם במחיר יותר נורמלי דווקא ב AM/PM או לפעמים יש מבצעים  דרך האתר של סופר פארם ( איסוף עצמי מהסניף ). נמכר גם בשופרסל במחיר יותר יקר.

עוד משהו ששווה לנסות :

Mauro 50/50.

וגם הקפסולות של ארקפה. 

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יופי תודה רבה. קניתי 10 אריזות טעמים שונים של לבאצה . האמת , כולם מגעילים כאספרסו. עם חלב חצי נחמה

• מצחיק 1

eton ug20 -brax gx2000

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

מסכים לגבי לוואצה .

אל תצפה למשהו מיוחד בטעם גם מהקפסולות שרשמתי כאשר לא מוסיפים חלב. אבל הן יותר נסבלות, במיוחד של ארקפה ( יקרות מדי לטעמי).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הקפה בקפסולות הוא:

א. הפולים עצמם ירודים באיכותם, נשרפים במהלך הקלייה (טעם דלוח ומר).

ב. מרגע הטחינה יש מקסימום יום להשתמש בקפה הטחון, פה מדובר על כמה חודשים.

ג.אתה מוציא כמות מטורפת של נוזל מ 5-7 גרם קפה. כשהיחס האידיאלי הוא 1:2 1:2.5 באספרדו. כלומר מ 5 גרם אתה יכול להוציא 12 מל גג. תחשוב כמה אתה מוציא.

במילים אחרות זה מים עם טיפה קפה, וגם הטיפה קפה היא ירודה מאוד.

כפי שנאמר יש שלל דרכים וזה תלוי תקציב. מקינטה (מוציאה מוקה, לא אספרסו), AeroPress, דריפ, וכמובן לרכוש מכונה ומטחנה ולהפוך לבית קפה קטן (ולקבל תוצאות טובות יותר כנראה מכל בתי הקפה)

Miata ND2

פורסם

יש לי שתי מכונות בבית: לי הכי טעים בנספרסו זה ARPEGGIO הסגול. המכונה השניה שלי טוחנת פולי קפה וטעימה יותר - אבל זה תלוי בהמון משתנים.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
בתאריך 29.6.2023 בשעה 12:42, 98civic כתב:

שלום לכולם. דיי התאיישתי מהנושא של קפסולות

...

והאם זה המצב של קפסולות ואין למה לצפות מעבר ממה שיש או שבכל זאת יש קפסולות עם תקווה 

במילה אחת: לא.

על נוחות משלמים ביוקר, הן בקפה והן בטעם.

אל תתקרב ללוואצה/אילי, מדובר בחברות ענק שמתמחות בקפה ירוד , כל בית קלייה ממוצע בארץ עוקף אותם בסיבוב.

אם אתה עדיין מתעקש על קפסולות, אני ממליץ בכל זאת לחזור לנספרסו, בתור הרע במיעוטו - תחפש דווקא את דרגות החוזק הנמוכות יותר, ואת הסדרות המפונפנות יותר בסגנון "ממדינה מסוימת". לא יודע איך משווקים את זה עכשיו, כל פעם ממציאים צבע מטופש אחר, אבל פשוט תמשיך לנסות.

עוד אופציה סבירה לחלוטין שתעקוף את הבעיה - אתה יכול להפוך כל קפה למקיאטו עם זרזיף קטן של חלב. מנטרל טעמים מרירים/שרופים ביעילות.

לפני שעה, Or05230 כתב:

הקפה בקפסולות הוא:

עם סעיף א' אני ממש לא מסכים. בהתאם לסוג הקפסולה שאתה בוחר, מדובר בערביקה 100 אחוז מהמדינות הנכונות ובקלייה בינונית, לא שרוף ולא כלום.

מה שכן, ופה אתה צודק במאה אחוז - סעיף ב' מבטל כל יתרון תיאורטי שהושג עם פולים איכותיים. אי אפשר לנתח את הכימייה ולקפה קלוי יש טיימר מעל לראש שמתחיל ברגע שקלית אותו, עם האצה משמעותית ברגע שטחנת אותו (התחמצנות על שטח פנים רחב בסדר גודל וגו)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 23 שעות, Or05230 כתב:

הקפה בקפסולות הוא:

ג.אתה מוציא כמות מטורפת של נוזל מ 5-7 גרם קפה. כשהיחס האידיאלי הוא 1:2 1:2.5 באספרדו. כלומר מ 5 גרם אתה יכול להוציא 12 מל גג. תחשוב כמה אתה מוציא.

במילים אחרות זה מים עם טיפה קפה, וגם הטיפה קפה היא ירודה מאוד.

כפי שנאמר יש שלל דרכים וזה תלוי תקציב. מקינטה (מוציאה מוקה, לא אספרסו), AeroPress, דריפ, וכמובן לרכוש מכונה ומטחנה ולהפוך לבית קפה קטן (ולקבל תוצאות טובות יותר כנראה מכל בתי הקפה)

תארת בול את הטעם, מים בטעם קפה שרוף. אוקי אז אשמח איך להתקדם , מה לקנות לבית? ואיזה קפה?

eton ug20 -brax gx2000

fiio m11plus-brax dsp

פורסם (נערך)
לפני 22 שעות, hans כתב:

במילה אחת: לא.

על נוחות משלמים ביוקר, הן בקפה והן בטעם.

אל תתקרב ללוואצה/אילי, מדובר בחברות ענק שמתמחות בקפה ירוד , כל בית קלייה ממוצע בארץ עוקף אותם בסיבוב.

אם אתה עדיין מתעקש על קפסולות, אני ממליץ בכל זאת לחזור לנספרסו, בתור הרע במיעוטו - תחפש דווקא את דרגות החוזק הנמוכות יותר, ואת הסדרות המפונפנות יותר בסגנון "ממדינה מסוימת". לא יודע איך משווקים את זה עכשיו, כל פעם ממציאים צבע מטופש אחר, אבל פשוט תמשיך לנסות.

עוד אופציה סבירה לחלוטין שתעקוף את הבעיה - אתה יכול להפוך כל קפה למקיאטו עם זרזיף קטן של חלב. מנטרל טעמים מרירים/שרופים ביעילות.

עם סעיף א' אני ממש לא מסכים. בהתאם לסוג הקפסולה שאתה בוחר, מדובר בערביקה 100 אחוז מהמדינות הנכונות ובקלייה בינונית, לא שרוף ולא כלום.

מה שכן, ופה אתה צודק במאה אחוז - סעיף ב' מבטל כל יתרון תיאורטי שהושג עם פולים איכותיים. אי אפשר לנתח את הכימייה ולקפה קלוי יש טיימר מעל לראש שמתחיל ברגע שקלית אותו, עם האצה משמעותית ברגע שטחנת אותו (התחמצנות על שטח פנים רחב בסדר גודל וגו)

חייב לציין לגביי  א. 

צריך להבין שהחברות האלו משלמות את המינימום שבמינימום ומחפשות את החוות הכי זולות לגידול. אז יכול להיות ערביקה מאה אחוז. אבל התהליך שהוע עובר והבקרה (שהאחרון סופר חשוב), הם הפשוטים ביותר. ואם זה לא מספיק המגדלים מקבלים פרוטות, בזמן שבקפה ספשיאליטי הם בדרך כלל מקבלים סכום הוגן ביותר (אני מעריך 60 דולר לקילו ירוק מקפה ספשיאליטי לעומת חצי דולר עד 2 דולר מענקיות הקפה).

לפני 25 דקות, 98civic כתב:

תארת בול את הטעם, מים בטעם קפה שרוף. אוקי אז אשמח איך להתקדם , מה לקנות לבית? ואיזה קפה?

אז פה זה תלוי תקציב ורצון. כלומר כמה כסף אתה מוכן להשקיע וכמה זמן אתה מוכן לבזבז כדי לקבל קפה טוב בבוקר.

כשאנחנו רוכשים מכונה ידנית ומטחנה בנפרד, עלינו לטחון את הקפה ולאחר מכן לאחר תהליך קצר של פיזור והידוק, להעביר אותו למכונה ולהתחיל לחלוט. לאחר מכן עוד תהליך קצר לניקוי של הכל.

אופציה נוספת במידה ואתה מעדיף קפה מהיר יותר ובתקציב נמוך יותר, רוכשים מכונה אוטומטית. המכונה האוטומטית תטחן את הפולים שטענת מראש במיכל שלה, תעביר את הקפה את תהליך ההידוק לבד, תוציא קפה, ולאחר מכן תנקה את הכל. החסרון זה שהקפה יהיה עדיין קצת רחוק ממה שאתה מכיר בבתי קפה, אבל לטעמי עדיף מקפסולות.

דוגמא למכונה אוטומטית:

delonghi 22110b

ממליץ להכנס לקבוצה בפייסבוק "קהילת אוהבי קפה שגם קצת מבינים בזה" . יש שם המון מידע, רק מזהיר שזו מחלה ממארת, ברגע שאתה נכנס לזה קשה מאוד לצאת, קשה מאוד לשתות קפה בחוץ והרצון לשדרג ולשפר עולה ועולה ואיתו החור בבנק.

חוץ מזה אם תרצה התייעצות נוספת בפרטי או פה אתה מוזמן לפנות אליי. 

עריכה אחרונה על ידי Or05230

Miata ND2

פורסם

אם לעשות חשבון מהיר, לפי הנתונים שרשמת למעלה -

מ-250 ג' קפה לוואצה אני מכין נניח 20 כוסות קפה - העלות לכוס היא 1₪.

והקפה הזה במאה אחוז הרבה יותר טוב מכל הקפסולות שטעמתי עד כה.

קפה שעולה גולמי ליצרן שלו פי 30 מזה (בטח יותר מזה במוצר הסופי, אבל נתעלם לרגע...)

אז כוס קפה (בבית!) תעלה לי 30₪.

במחיר כזה - כמו שאני מכיר את עצמי, אני ממש לא אהנה מהקפה.

או באלגוריה מהחיים -

אני רוכב על הונדה ולא על דוקאטי. (או על סובארו ולא על פרארי...)

אבל זה טוב לי ומתאים לי ונעים לי וטעים לי

פורסם

30 שקל לכוס אעדיף כל בוקר ללכת לבית קפה מן הסתם. אבא של אישתי קנה מכונה כזו שטוחנת את הפולים ומכינה קפה, מה אגיד, אולי 10-15 אחוז טעים יותר ופחות טעם של שרוף. וזה עדיין שנות אור מהקפה טעים בבית קפה טוב. אז אני מניח שאני כבר חייב את 2 מכשירים בנפרד. כרגע קשה לי לראת  את עצמי נכנס כל בוקר לתהליך כזה ארוך של הכנה . 

eton ug20 -brax gx2000

fiio m11plus-brax dsp

פורסם
לפני 14 שעות, BoazB11 כתב:

אם לעשות חשבון מהיר, לפי הנתונים שרשמת למעלה -

מ-250 ג' קפה לוואצה אני מכין נניח 20 כוסות קפה - העלות לכוס היא 1₪.

והקפה הזה במאה אחוז הרבה יותר טוב מכל הקפסולות שטעמתי עד כה.

קפה שעולה גולמי ליצרן שלו פי 30 מזה (בטח יותר מזה במוצר הסופי, אבל נתעלם לרגע...)

אז כוס קפה (בבית!) תעלה לי 30₪.

במחיר כזה - כמו שאני מכיר את עצמי, אני ממש לא אהנה מהקפה.

או באלגוריה מהחיים -

אני רוכב על הונדה ולא על דוקאטי. (או על סובארו ולא על פרארי...)

אבל זה טוב לי ומתאים לי ונעים לי וטעים לי

לא לא. כוס קפה בבית מפולי קפה טובים תעלה לך 2-3 שח לכוס (אם אני לא מעמיס את עלות הציוד כמובן).

וגם פה אתה יכול לקנות פולים זולים יותר או פחות ולחסוך.

הדוגמא שהבאתי היא קצת קיצון, מדובר בבתי קלייה משובחים מאוד שמשלמים סכומים כאלה וזה מגולגל לצרכן.

לפני 13 שעות, 98civic כתב:

30 שקל לכוס אעדיף כל בוקר ללכת לבית קפה מן הסתם. אבא של אישתי קנה מכונה כזו שטוחנת את הפולים ומכינה קפה, מה אגיד, אולי 10-15 אחוז טעים יותר ופחות טעם של שרוף. וזה עדיין שנות אור מהקפה טעים בבית קפה טוב. אז אני מניח שאני כבר חייב את 2 מכשירים בנפרד. כרגע קשה לי לראת  את עצמי נכנס כל בוקר לתהליך כזה ארוך של הכנה . 

לא בהכרח. יכול להיות שהמכונה לא טובה, הפולים לא טובים, המוד לא נכון (כלומר הוא טוחן מעט פולים וסוחט מהם הרבה קפה)

Miata ND2

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אתה לא רוצה דווקא אספרסו, שבשביל זה חייבים מכונת אספרסו, תקנה מקינטה ומטחנה. זה הכי טוב שיש מבחינת עלות תועלת לדעתי.

מכונה אוטומטית לגמרי, שעושה הכל לבד ושיצא טעים כמו בבית קפה לא יצא לי לפגוש.

מצד שני אני לא בוחן מכונות קפה...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...