Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קפסולות קפה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 16 שעות, GTאי כתב:

אם אתה באזור מודיעין ורוצה לעשות ניסיונות על Jura אתה מוזמן

תודה על ההצעה הנדיבה. אבל אני מתגורר לא רחוק מחנות we love cofee  שהוזכרה כאן ואתנסה שם.

פורסם
בתאריך 3.7.2023 בשעה 11:38, liorwohl כתב:

אני אוהב פשטות אז המקינטה מעניינת אותי, בעיקר עם לשים בה קפה טחון מראש מהסופר, לא רוצה להתעסק הרבה בשביל קפה בבוקר. אבל לא מבין מה הקטע שאנשים אומרים שזה מאוד טעים אבל לא אספרסו, לך תבין. יש מקום לטעום ממקינטה בלי לקנות מקינטה ואז לשים אותה בארון לתמיד? 

הכל עניין של טעם אישי. 15 שנים השתמשתי במקינטה, לטעמי לא מתקרבת לנספרסו הפשוטה. אבל אני שותה אספרסו ומשתמש בקפסולות חזקות (ריסטרטו/קאזר/נאפולי).

• אהבתי 1
פורסם

ברור שהחזקות, לא יודע למה מייצרים משהו אחר בכלל. אם זה הטעם שלך אז אולי גם לי זה יתאים, 

בכל מקום כותבים שהbrikka הרבה יותר טובה ממקינטה רגילה.. מבאס קצת לקנות רק בשביל לנסות

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם (נערך)

אגב עוד "שקר" של נספרסו ושל כלל חברות הקפסולות.

צרכנים מעדיפים קפה חזק, אבל מה זה חזק? הרבה קפה? טעם חזק של קפה? קפה שרוף?

בנספרסו לא יכלו להעלות את כמות הקפה, אז הם החליטו פשוט לשרוף את הפולים יותר כדי לדמות טעם של קפה חזק.

קפה חזק הוא יחס הקפה למים, זה הכל, אבל בנספרסו הצליחו לרמות את כולם על ידי המצאת "דרגות חוזק"

עריכה אחרונה על ידי Or05230

Miata ND2

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 20 שעות, mikyl כתב:

הכל עניין של טעם אישי

זה מסכם את כל העניין.

פשוט ללכת לחנויות האלה שנותנים לך לטעום ולקנות מה שהכי טוב.

אישית הנספרסו מגעיל אותי, יש לנו בעבודה מכונה של מיטקה עם קפסולות מסוג אחר, זה פחות גרוע מנספרסו אבל עדיין על הפנים, לא הייתי מביא הביתה.

הכי טוב לי מקינטה, מטחנה ומקציף חלב ידני. לא צריך יותר מזה.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

נספרסו זה כמו שיש עדיין אנשים ששותים נס עלית…

כמו שהתולעת שבצנון חושבת שהוא מתוק

מספיק אפילו להכין קפה פילטר מפולים איכותיים וטריים בטחינה נכונה ומתכון (כמות קפה כנגד מים וזמן חליטה) ואז מבינים כמה כל הקפה שאנו מכירים הוא בכלל לא ראוי להקרא קפה (נמס/קפסולות/קפה בתי קפה וחנויות נוחות/קפה טורקי) כמו שסטייק עין שהיה במילניום הקודם הוא לא הRibEye של היום…(אנטרקוט)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

זה מסכם את כל העניין.

פשוט ללכת לחנויות האלה שנותנים לך לטעום ולקנות מה שהכי טוב.

הלוואי וזה היה כזה פשוט.

מספיק שאתה משנה פרמטר (סוג פולים, אופי קליה, גודל טחינה וכו') ופרופיל הטעמים יוצא שונה, לכן טעימות בחנות שוות בדיוק את הקונפיגורציה שאתה טועם שם ולא מלמדות על הכלל.

יש משקאות שונים, אמצעי הכנה שונים ועוד. אתה צריך להבין מה מדבר אליך ואז בתוך התת קבוצה להתחיל עם הניסיונות. ה10 דקות בחנות לא באמת יסייעו בהתאמה, אולי יזרזו את ההחלטה.

לפני 22 דקות, gsi16v כתב:

מספיק אפילו להכין קפה פילטר מפולים איכותיים וטריים בטחינה נכונה

בשביל פילטר צריך לרכוש ציוד.

את הניסוי אפשר לעשות עם cold brew בלי חלב להתחיל להבין את הקפה. יש לכולם את האמצעים בבית להכין את זה.

פורסם

ציוד לפילטר זה:

קונוס ב50₪

100 פילטרים ב 40₪

ואפילו לא חייב משקל ב50₪ כדי להתנסות

• אהבתי 1

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
לפני 28 דקות, gsi16v כתב:

קונוס ב50₪

100 פילטרים ב 40₪

ואפילו לא חייב משקל ב50₪ כדי להתנסות

התנסיתי אצל חבר שטען בדיוק כמך "מפולים איכותיים וטריים בטחינה נכונה" בלה, בלה, בלה. חוזר, לטעמי קפה פילטר זה זבל אמיתי, כאשר אין ברירה כמו במקומות מסוימים בארה"ב. כבר עדיף טורקי מבושל.

• מצחיק 1
פורסם (נערך)

אז הלכתי וקניתי מקינטה brikka וקפה כלשהו עם המיתוג של החנות שטחנו לי במקום שהמוכר המליץ. קפה ראשון בלי יותר מדי לדעת מה אני עושה מרגיש כמו אספרסו לא יודע מה חופרים שזה מוקה ולא אספרסו. 

בחנות הכין ללקוח אחר להדגמה 2 כוסות מאיזו מכונה אוטומטית של דלונגי והיה אספרסו ממש טוב, מרוב קרמה הרגיש כאילו מתוק, אבל נתן להרגיש קצת אספרסו כמו שצריך. אולי זה הפתרון? אבל על המכונה ההיא רצה 1700 שקל ותופסת מלא מקום, והמקינטה 140 שקל יפה וקטנה בלי מכשור אלקטרוני מכאני מתקלקל. 

אז המקינטה לא כזאת אוטומטית צריך להתנסות ולהבין איך להכין אידיאלי, וכתוב ש3 ניסיונות ראשונים לשפוך מיד כי לא יהיה לזה טעם כמו שאמור להיות - כמובן שהתעלמתי מההמלצה הזאת, מי יזרוק 6 כוסות קפה, אבל יצא מעניין. טעם חזק חזק שהרבה יותר הזכיר לי את האספרסו החזקים נורא שמקבלים בבתי קפה באיטליה לעומת הנספרסו (קזאר/רומא) שמרגיש מיימי בהשוואה. ולא שרוף, לא מר בכלל.

לא ממש יצא קרמה מהbrikka ומהסרטוני יוטיוב על הבריקה נשמע שאף אחד לא מתלהב מהפטנט קרמה שלה לעומת מקינטה רגילה יותר. 

הפתיע אותי שזה הכין את הקפה ממש מהר לא מדדתי אבל הרגיש כמו 2-3 דקות.

בקיצור יש לי עוד הרבה ניסיונות לעשות עם זה כדי לגבש דעה נורמלית, אבל זה יצר על הנסיון הראשון אספרסו שהנספרסו לא יכול לחשוב בכלל לעשות. בעיה מבחינתי שהבריקה עושה 2 כוסות אספרסו ולא 1, זה יהיה רלוונטי רק לסופשים אלא אם כן אני אשתה דאבל. אולי צריך לקנות עוד מקינטה קטנה לכוס 1.

עריכה אחרונה על ידי liorwohl

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
לפני 13 דקות, liorwohl כתב:

בעיה מבחינתי שהבריקה עושה 2 כוסות אספרסו ולא 1, זה יהיה רלוונטי רק לסופשים אלא אם כן אני אשתה דאבל. אולי צריך לקנות עוד מקינטה קטנה לכוס 1.

אני שותה דאבל כל בוקר, אז לא התעמקתי בזה

אבל מה הבעיה בעצם לשים חצי מכמות המים וחצי מכמות הקפה?

• תוכן חדש...