Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האכלת חתולי רחוב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהקשר הזה שמתי לב שבהרבה מקומות מגיע המאכיל עם רכב ושם את האוכל על המדרכה די קרוב לכביש,

וזה יוצר התנייה אצל החתולים גם לגבי המיקום - שמסוכן להם בגלל הקירבה לכביש,

וגם לסוג הרכב (תתפלאו - אבל חתולים וכלבים מזהים את הרכב של מיטיביהם, אבל מתבלבלים גם ממכוניות זהות)

והם ירוצו לכיוון שלו במקום להתרחק - שוב גורם סיכון.

פורסם
בתאריך 16.6.2023 בשעה 06:35, gsi16v כתב:

יוכלו לתרום אקולוגית למה שהם כן מסוגלים

מה בדיוק התרומה האקולוגית שלהם, שמצדיקה את המטרד הסביבתי המתמשך? אני מניח שמדובר בהדברה טבעית של מכרסמים וכו', אבל במערב אירופה אין כמעט חתולי רחוב ואיכשהו עדיין עוד לא הגענו למצב שיש חולדה או משפחה של ג'וקים בכל בית.

פורסם
לפני כשעה, Derish כתב:

מה בדיוק התרומה האקולוגית שלהם, שמצדיקה את המטרד הסביבתי המתמשך? אני מניח שמדובר בהדברה טבעית של מכרסמים וכו', אבל במערב אירופה אין כמעט חתולי רחוב ואיכשהו עדיין עוד לא הגענו למצב שיש חולדה או משפחה של ג'וקים בכל בית.

מעמדם של חתולי הרחוב בישראל הוסדר חוקית במסגרת מספר פסיקות של בג״צ, ללא קשר לתרומתם האקולוגית.

זה באחריות הרשות המקומית להסדיר את עניין האכלת חתולי הרחוב.

https://www.gov.il/BlobFolder/policy/moag-pro-028/he/procedure_tipul_chatuley_rechov.pdf

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
בתאריך 16.6.2023 בשעה 18:30, BoazB11 כתב:

בהקשר הזה שמתי לב שבהרבה מקומות מגיע המאכיל עם רכב ושם את האוכל על המדרכה די קרוב לכביש,

וזה יוצר התנייה אצל החתולים גם לגבי המיקום - שמסוכן להם בגלל הקירבה לכביש,

וגם לסוג הרכב (תתפלאו - אבל חתולים וכלבים מזהים את הרכב של מיטיביהם, אבל מתבלבלים גם ממכוניות זהות)

והם ירוצו לכיוון שלו במקום להתרחק - שוב גורם סיכון.

אם מספיק חתולים יעברו התנייה ויידרסו, אולי מתישהו הם יידחפו מבחינה אבולוציונית לזהות מספרי רכב ספציפיים. זה בוודאי יהיה הצעד הראשון לקראת סוף האנושות ותחילת שלטון החתולים O_o (ולא התפתחות ה-opposable thumb כפי שמוצע ב-Love, Death + Robots).

לפני 3 שעות, Derish כתב:

אפשר להתווכח - ולמעשה יש ויכוח כזה - האם חתולי רחוב באמת מדבירים מכרסמים וזוחלים. בחלוף השנים, הדעה שאין להם תפקיד משמעותי בזה מחלחלת יותר ויותר. הם הורגים חיות עירוניות כאלו ואחרות (למשל קיפודים וציפורים), אבל חולדות לא חיות בסביבתן בדרך כלל (אלה מעל הקרקע ואלה מתחתיה) אז אין באמת ציד משמעותי, וזה שמאכילים אותם + יש פחי זבל עם גישה נוחה יחסית מאפשר לחתולים לשגשג בלי להתאמץ יותר מדי.

דרך אגב, אפשר להסתכל על בני ברק כדי לבחון את ההיגיון לפיו חתולי רחוב צדים עכברים וחולדות: הרי כרגע יש השתוללות של חולדות בבני ברק, אם הם באמת טרף משמעותי לחתולים, כנראה שנראה גם הצפה של הטורפים בקרוב.

לגבי רוסים וחיבתם להאכלת חתולים - אני יכול להגיד שכשהייתי קטן בהחלט כל מאכילי החתולים שפגשתי היו מבוגרים ויוצאי בריה"מ. היום אני גר בעיר אחרת עם אוכלוסייה אחרת סביבי וקשה להגיד שזה המצב - אני רואה אנשים בכל הגילים, מכל המוצאים ובכל הצבעים מאכילים חתולי רחוב.

אבל אם נניח שכן חלקם של מאכילים רוסים\יוצאי בריה"מ גדול מחלקם באוכלוסייה הכללית, הייתי מנחש שזה כי יש להם יותר חיבה לחתולים באופן כללי מאשר למוצאים אחרים. אז הלכתי לאינטרנט וחיפשתי קצת מידע. מצאתי כל מיני הערכות (שלא ברור מה טיבן) שלמעל 50% מהרוסים יש לפחות חתול אחד בבית, וגם מצאתי את התשובה הזו ב-Quora שמנסה להסביר למה רוסים וחתולים חברים טובים, ביחד עם כל מיני עובדות על רוסיה וחתוליה. וכמובן, אנחנו כבר יודעים שכל מה שכתוב באינטרנט נכון (למשל הפוסט הזה), אז מבחינתי נפתרה התעלומה.

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
  • אהבתי 1
פורסם

חולדות הן חיות חברתיות עם יכולות תקשורת נדירות בעולם החי. אפשר לגדל חולדה בתור חיית מחמד והיא תלמד טריקים הרבה יותר טוב מחתול...

כמובן שאי אפשר לאמץ חולדות פרא מהרחוב. הן מסוכנות ובגלל שחיות בביוב, לא מי יודע כמה בריאות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אנשים אוהבים חתולים, זה הכל. במקרה ראית רוסים.

אני לא יודע כמה זה נכון להאכיל חתולי רחוב, אמנם העיריות אחראיות לעקר אותם אבל לא יודע כמה באמת מקפידים על זה. 

בכל אופן אנחנו משאירים קופסה עם מים בחניה של הבניין שיהיה לחתולים מה לשתות. אוכל לא, אבל בכל מקום שאני הולך אני רואה שמשאירים להם אוכל יבש ככה שהם חיים לא רע ברמת גן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

Toxoplasmosis - נושא מעניין ממש.

בקצרה מדובר בטפיל שלרוב נדבקים ממנו דרך מגע עם צואת חתולים. עד כאן לא ממש מעניין.. אבל כשמתחילים לקרוא זה נשמע כמו מדע בדיוני. 

הטפיל מוצא את דרכו למוח של הנשא ומשפיע על יחסו ל.. חתולים..

אצל חולדות - הוא גורם להם לא לפחד מחתולים ואף להמשך אל הריח שלהם כך שישמשו כציד קל. אצל בני אדם לרוב ניתן להבחין במשיכה חזקה ובלתי מוסברת לחתולים והרצון לדאוג להם, להאכיל אותם ולאמץ אותם, מה שכמובן בתורו מאפשר לטפיל להתרבות.

• מצחיק 2
פורסם
לפני 11 דקות, omricn כתב:

אצל בני אדם לרוב ניתן להבחין במשיכה חזקה ובלתי מוסברת לחתולים והרצון לדאוג להם, להאכיל אותם ולאמץ אותם, מה שכמובן בתורו מאפשר לטפיל להתרבות.

צחקתי...🤣

פורסם
לפני 16 דקות, omricn כתב:

צל חולדות - הוא גורם להם לא לפחד מחתולים ואף להמשך אל הריח שלהם כך שישמשו כציד קל. אצל בני אדם לרוב ניתן להבחין במשיכה חזקה ובלתי מוסברת לחתולים והרצון לדאוג להם, להאכיל אותם ולאמץ אותם, מה שכמובן בתורו מאפשר לטפיל להתרבות.

מיתוס נחמד...

המיקרוב טוקסופלזמה גונדי, כאשר מגיע למוח משפיע על איזור האמיגדלה שאחראי על תחושת הפחד ולכן עכברים נגועים פחות יפחדו מחתולים או משאר הדברים. ההשפעה על בני אדם אינה דומה כל כך ובטח לא תגרום לך לאהוב חתולים או לטפל בהם, יש עדויות שזה משפיע על אלימות פנימית (עד כדי התאבדות) - אך זה לא הוכח מחקרית.

מצד שני, אם אתה אישה בהריון או מדוכא חיסון (בטיפול כימו או כל דבר אחר) - הידבקות במיקרוב יכולה להוביל למות העובר או לפגיעה במערכות עצביות עד כדי מוות.

• אהבתי 1
פורסם

מניסיון רב השנים שלי מהשבת האחרונה 😁

בבוקר אישתי פותחת את התריס ליציאה לחצר ורואה שם חתול. שמה לו קצת מים קצת ליטפה אותו ונתנו לו לנוח בשקט בצד

בשעה שתיים בצהרים הלך לדרכו. אחרי 5 דקות אני יוצא בחזרה ורואה יונה מתה. אבל ברור שהיא לא מתה עכשיו.

הזוי אבל מסתבר לי שזו דרך להכיר לך טובה

https://www.mapet.co.il/כשהחתול-מביא-לך-מתנות/

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, גור אדם כתב:

מיתוס נחמד...

המיקרוב טוקסופלזמה גונדי, כאשר מגיע למוח משפיע על איזור האמיגדלה שאחראי על תחושת הפחד ולכן עכברים נגועים פחות יפחדו מחתולים או משאר הדברים. ההשפעה על בני אדם אינה דומה כל כך ובטח לא תגרום לך לאהוב חתולים או לטפל בהם, יש עדויות שזה משפיע על אלימות פנימית (עד כדי התאבדות) - אך זה לא הוכח מחקרית.

מצד שני, אם אתה אישה בהריון או מדוכא חיסון (בטיפול כימו או כל דבר אחר) - הידבקות במיקרוב יכולה להוביל למות העובר או לפגיעה במערכות עצביות עד כדי מוות.

נכון אבל לא רק. המחקרים הללו גם הוכיחו שבחולדות ובבני אדם שנחפשו לנגיף השתנתה התגובה לריח השתן של חתולים 

פורסם

התרשמותי היא שלהאכיל חתולי רחוב זה כמו להאכיל יונים או הומלסים - מחמם את הלב, אבל בשורה התחתונה לא באמת הופך את העולם או השכונה למקום טוב יותר. Prove me wrong.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...