Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחירה רציונלית זה סובארו ג'אסטי למי שרוצה קטנה, סובארו DL למי שרוצה גדולה וסובארו DL סטיישן למי שיש 7 ילדים.
למה אנשים מוכרים רכבי ספורט? מכל מני סיבות. חלק גם עושים פניית פרסה.
אחד מהחברה שהגיעו לראות את הBRZ החזיק אבארט אחרי שהייתה לו BRZ ומיאטה. לדבריו הוא רק קנה אותה והוא לא מסוגל לנהוג בה.
יצא לי לראות כבר מודעה אחת או שתיים של רכב סתפורט עם ניסוח כזה "אני היד השניה והרביעית".

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, Lior_Django כתב:

או שאנשים נוהגים עליה חודש, מתרגלים לכוח, ההתלהבות יורדת ואז מוכרים.

בעיה לרכוש רכב שנת 2019 עם ארבע ידיים 

ברכב סופרט זה ממש לא מוזר או גבוה, אלא לגמרי סביר, לרוב רכב סופרט שהוא לא פרווה או עם פשרות גדולות ליומיום(כמו וואג או פיגו) הסיכוי שהקונה יגלה שהרכב "לא בשבילו" הוא גבוה, אז אתה הולך לראות בהסטוריה של הבעלויות לא מעט ידיים שהיו שנה במקרה הטוב, לפעמיים גם חודשיים שלוש, נכון שיש מקרים בהם הרוכש יודע באמת מה הוא רוכש ועושה זאת עם כוונה והבנה ברורה למה הוא עושה את הרכישה ואז אתה תראה בעלות של 3\5\10 ואף יותר שנים

עריכה אחרונה על ידי ik3
  • אהבתי 1

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני 5 שעות, chrono כתב:

טוב, עכשיו זה כבר סתם הופך לדיון על משמעות המילה "רציונלי". או, אם רוצים (ובהנחה שכולם מסכימים שבחירה רציונלית היא בחירה המבוססת על הגיון ועובדות), הרי שזה דיון על מה כל אחד רואה בתור עובדות הבסיס בעת רכישת רכב. אם בן אדם מעריך את חוויית הנהיגה ברכב כמשהו חשוב לא פחות מהאפשרות להסיע בו משפחה שלמה, אזי רכישה של רכב בעל מאפיינים כאלה היא רציונלית. היא לא רציונלית בעיניי מישהו עם דעות שונות, אבל זה סובייקטיבי (וכן, רציונליות לא חייבת להיות אובייקטיבית).

כן. בדיוק.

אני לא חושב שמכונית כמו הברז פונה יותר ״לרגש״. נהפוכו. היא כלי שמאוד ברור למה הוא מכוון. זה שיש אנשים שקוראים כתבות ומדמיינים שהכלי יהפוך אותם לנהגים שיודעים להעריך אותו, זו לא תופעה שייחודית לעולם הרכב. בכל תחום אנשים חושבים שהכלי המקצועי יהפוך אותם למקצוענים, וכשזה לא קורה, מוכרים הלאה.

אבל דווקא אלו שהכלי גורם להם לחייך, אלו שיודעים לנצל אותו, הם רציונאלים לגמרי...

• אהבתי 3

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 13 שעות, farkash7 כתב:

בחירה רציונלית זה סובארו ג'אסטי למי שרוצה קטנה, סובארו DL למי שרוצה גדולה וסובארו DL סטיישן למי שיש 7 ילדים.

ומי שרוצה טיולי שטח, רנגלר זו לא קנייה רציונאלית?

ומי שעושה ימי מסלול, מיאטה זו לא בחירה רציונאלית?

ומי שאוהב לנהוג בנס הרים, הוט האצ׳ זו לא בחירה רציונאלית?

זה כמו להגיד שלקיים יחסי מין שלא לצורך הולדת ילדים, זה לא רציונאלי...

פורסם (נערך)

לגבי מה שרשמתי, הלצה.
לגבי מה שרשמת על יחסי מין, אם כבר להפך.
לגבי רציונלי כן או לא - נפרדתי מהרכב ויש לי יותר כסף בחשבון, זה לא הפך אותי ליותר מאושר אולי אפילו להפך.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, falou כתב:

זה כמו להגיד שלקיים יחסי מין שלא לצורך הולדת ילדים, זה לא רציונאלי...

אפשר להמשיך עם הדיון הזה לנצח ולהגיד שמי שמקיים יחסי מין שלא לצורך ילדים רוצה להנות ולכן זה רציונלי.

הדיון הזה עבר מתחום הרכב לתחום הפילוסופיה.

@farkash7 בוא נעשה את זה ככה ונראה אם נצליח לעזור לך למצוא רכב שיענה על הצרכים שלך:

נגיד ותקנה עכשיו מאזדה 3 במקום הברז שנמכרה. יהיה חסר לך משהו? אם כן אתה מצליח לשים את האצבע מה זה יהיה? צורך מסוים שאינו מסופק, סכום כסף חסר או עודף בבנק, 30 ס"מ חסרים בחניה. הכל הולך.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם
לפני שעתיים, nadavd4 כתב:

אפשר להמשיך עם הדיון הזה לנצח ולהגיד שמי שמקיים יחסי מין שלא לצורך ילדים רוצה להנות ולכן זה רציונלי.

לא רק. אין ויכוח שפעילות מהנה תורמת לאדם, כשהיא בשיתוף עם אנשים אחרים היא גם תורמת ליחסים איתם, ועוד.

אבל אני אחזור להתחלה, מכונית מהונדסת להתנהג טוב היא לא יציר מיסטי שמשרת איזו מטרה רגשית ערטילאית. הדיוטות אולי יחשבו, לדוגמא, שתחושת היגוי זה איזה משהו לא ממש מוגדר ולא ממש ברור ולגמרי סובייקטיבי - אבל זה לא.

גם אם זה או אחר ייתקשו לתאר זאת במילים בכתיבה, וגם אם חסרים מדדים מספריים קשיחים להיגוי (כמו שיש בביצועים) מי שיודע ומבין ומנוסה, יידע מתי היגוי הוא טוב יותר או פחות, וכמה שהוא מקצועי יותר, הוא יידע יותר טוב.

והעניין הוא שכדי לזהות ולהכיר תכונות מסוימות צריך יכולת בנהיגה, ויכולת לא נוחתת על אף אחד מהאוויר. כמו ששחייה צריך ללמוד (ולהתאמן) כדי לשחות טוב, או לשחק טניס טוב או לצלם טוב או כתיבה יוצרת וכל פעילות אנושית, גם כדי לנהוג טוב צריך ללמוד קודם נהיגה טכנית. 

אם מאן דהוא יחליף מצלמה או מחבט או עט, זה לא ישפר את ביצועיו באופן מהותי. בפשטות הסיבה שקוני הברז לא מעריכים את היתרונות שלה זה בגלל שהם לא יודעים לנהוג, בעוד שלהאיץ בקו ישר ולהנות מהתאוצה, כל אחד יכול.

ושוב, זו לא יכולת מיסטית, אלו כישורים נלמדים.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, nadavd4 כתב:

@farkash7 בוא נעשה את זה ככה ונראה אם נצליח לעזור לך למצוא רכב שיענה על הצרכים שלך:

נגיד ותקנה עכשיו מאזדה 3 במקום הברז שנמכרה. יהיה חסר לך משהו? אם כן אתה מצליח לשים את האצבע מה זה יהיה? צורך מסוים שאינו מסופק, סכום כסף חסר או עודף בבנק, 30 ס"מ חסרים בחניה. הכל הולך.

קודם כל אם כבר אקנה מאזדה 6, הן עולות כמעט אותו דבר לקניה ואחזקה ואין מה להשוות.
גם בלי לקנות רכב חסר לי עכשיו שאני לא יכול להסתכל על הBRZ אפילו, מן תחושת גאווה של Ownership כזו שיש לך כלפי חפץ, קצת קשה להסביר כי זה לא רציונלי 😁.
אם נחזור לשאלה שלך, אז יש מצב שאמשיך בחיי כמו כל עבד של הקפיטליזים ויש מצב שיהיה חסר לי איזה ערך מוסף ברכב (הרבה יותר סביר).

למה קניתי את המאזדה 6 שיש לי? כי היא סטיישן והיא מגניבה, מבחינתי זה נותן לה ערך מוסף, הופך אותה למיוחדת, מצחיק אני יודע, וחוץ מזה היא הייתה חתיכת מציאה, אולי הקניה הכי טובה שעשיתי בינתיים.
למה קניתי את ה-205 שלי? כי זה אחד הרכבים הראשונים שנהגתי עליהם, כשהייתי ב-י"ב חבר שטס לארה"ב השאיר לי את ה-205 שלו לחודש, אפשר לומר שזה היה הרכב הראשון "שלי", וחבר אחר נתן לי סיבוב על הGTI שלו, יש דברים שלא שוכחים, והיא תמיד שם להזכיר לי. חוץ מזה שממש כיף לנסוע בה גם לאט. גם היא הייתה חתיכת מציאה אגב.
למה קניתי את הBRZ? צריך להסביר? בסופו של דבר תיכננתי לנו כל מני תוכניות, אבל בסוף הן לא יצאו לפועל בעיקר באשמתי, אולי אם הייתי נותן לה צ'אנס ונוסע בה יותר היחסים שלנו היו עולים שלב...

אז לשאלתך אני חושב שכנראה יפריע לי לנסוע ב"סתם רכב" (נראה לי שלשם כיוונת עם המאזדה 3), אני כן צריך רכב שיש לו ייחוד או סט יכולות מעניינות, אפילו יכולת אחת, לא סתם A-B.
מהו אותו סט יכולות?
אם אני חוזר עכשיו שלושה שבועות אחורה (נראה לי שעברו 3 שבועות) אני לא מוכר את הBRZ, אני נותן לאחי את הפונטו, ונוסע עם הBRZ לעבודה. בנוסף מצטרך לאיזו קבוצה של בעלי BRZ שמטיילים. ככה מעביר חצי שנה ואז מחליט מה לעשות.
היות ואנחנו נמצאים בנקודה אחרת בזמן אני שוקל האם הערך המוסף של הרכב הבא יהיה אולי משהו חדש שלא התנסיתי בו נגיד שטח (בהתחלה חשבתי על לנדקרוזר אבל רוביקון עושה לי את זה יותר למרות שהוא לא רציונאלי בעליל ביחס למלוכסן...), או לעשות פניית פרסה או כמו שאמרתי לקנות משהו קצת בנאלי אך מעניין (308GT נניח או טסלה או אפילו הוט האצ' בנאלית כמו הגולף) ולהמשיך בחיי כאילו כלום ואז לראות מה חסר לי, מקסימום נוסיף אופנוע שטח או מיאטה.

• מעניין 1

פורסם
לפני 4 דקות, chrono כתב:

יש הרבה אפשרויות שמנית, אבל אפשר ישר לדלג לסוף - מיאטה זו תמיד התשובה ;)

אני חושב שהוא כאן להנות מהדרך. תן לו לקנות ולמכור את כל הרשימה ואז לקנות מיאטה, או לשפץ את ה 205 כי זה כנראה מה שיקרה בסוף.

• מצחיק 2
פורסם (נערך)

אם לעבור על כל הרשימה יקח שלוש שנים אז כן, בסוף אשפץ גם את ה-205.
אם מישהו פה מכיר מוסך איכותי שאוהב להתעסק בדברים ישנים תמורת כסף ויודע לעשות דברים מעניינים אולי זה יקדים את שיפוץ ה-205.
כסא באקט - פשוט.
שיפוץ בולמים - פשוט.
קירור משופר - פשוט.
שיפוץ ברקסים - ידרוש יותר מאמץ, כנראה חיפוש של סרן דיסק אחורי.
שיפוץ מנוע - פה זה כבר נהיה מסובך וידרוש חשיבה, אני רוצה משהו שיעבור טסט יחסית בקלות. לא צריך להתפרע, 100-110 כ"ס על הרכב הזה הם די והותר.

בשביל זה צריך מוסך טוב שאוהב להתעסק ויודע מה הוא עושה.

• מעניין 1

פורסם (נערך)

אני מכיר את אלי, מבחינתי הוא חבר שלי למרות שאני לא בטוח שהוא מחשיב אותי כחבר שלו 😁.
לא חשבתי עליו. האמת שאני לא יודע אם יש לו פנאי לדברים כאלה בכלל, יש לו מספיק צרפתיות על הראש.

• מצחיק 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...