Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, farkash7 כתב:

צודק... כבר שכחתי.
לגבי מקצים. הייתי בימי מסלול שהכל פתוח, תעלה תירד מתי שאתה רוצה, וכאלה עם 3 מקצים.
האמת שבהתחלה הייתי סקפטי מאוד, אבל אין הרבה הבדל כי כמו שאמרת אתה צריך לרדת לנוח ולתת לרכב (ברקסים בעיקר) להתקרר, בזמן הזה המקצים האחרים נוסעים. אם זה מנוהל טוב לא תרגיש כמעט הבדל מאשר "פיט פתוח" (נראה לי שזה המונח).
עדיין המחיר שציינת הוא לא רע בכלל אם אני מחשב עלות יום מסלול בBRZ למשל ומתייחס גם לחישובי ירידת ערך/טיפולים.
כמובן שאם הרכב שאיתו אתה מגיע למסלול משמש גם כרכב עיקרי זה שונה.

לגבי הביטוח מניח שאתה צודק גם פה.

על דור קודם דורשים גם סכומים מופרכים, מעל 200K ממה שראיתי... לפחות זה מה שיש כרגע בלוחות.
לא יודע איך מרגישה שני דורות אחורה מבחינת נוחות כדיילי, ממה שאמרו קודם היא פחות מתאימה.

הFK8 גם אפשר למצא ב160(יש למשל אחת מפורסמת ב145 מחיר נמוך בגלל קמ דיי גבוה), הFK2 היא אכן הכי קיצונית מבחינת נוחות יומיומית, יש מי שמתאים לו יש מי שלא, לי אישית זה לא הרגיש כזה קטסטרופה(יותר מזה לדעתי ממש ממש סבבה אבל זה סובייקטיבי) כמו שמתארים ברשת, והסיבה שהפסקתי איתה כדיילי והיא הפכה לרכב סופשים זה נטו משיקולי קמ ודלק

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם (נערך)

@farkash7 אם הקטע של האפור עושה לך את זה, יש לך בבית כבר 205, המרחק וההוצאה לא גדולים.

זה לא שקאפ זה כלי עם טווין טורבו (אבל זה אחלה רכב, מיוחד , אוחז מעולה, איטי אפילו ביחס לBRZ החדשה, כי הקודמת חרא אוטו)

אני חושב שיש הרבה ערך ביכולת לרדת לחניה ולצאת לסיבוב מתי שבא לך / שישי עם חברים וכו'. ברישוי אפור אתה מפסיד את זה ומאוד מצמצם את מרווח ההנאה שלך.

עריכה אחרונה על ידי GTאי
פורסם

מסכים שזה לא בהכרח פתרון טוב לי.
דרך אגב עוד משהו שחבל שלא עשיתי עם הברז, הצטרפות לקבוצה כלשהי שמטיילת...
יש כאן טיפים מועילים למי שישקול רכב ספורט בעתיד, תתחייבו לזה סעו ברכב ואל תפחדו עליו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני כשעה, GTאי כתב:

איטי אפילו ביחס לBRZ החדשה, כי הקודמת חרא אוטו

אולי אני קצת עייף ולא הבנתי אבל קראת לברז הקודמת חרא אוטו? 

לא נשמע לי הגיוני מישהו שיאהב את דור 2 ויקרא לדור 1 חרא רכב. אולי יאמר אחלה רכב אבל הפריע לי מאוד X שתיקנו בדור 2 אבל מפה ועד רכב גרוע זה חתיכת מרחק. בסוף זאת אותה פלטפורמה ואותו סגנון רכב.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 13 שעות, מיץ פטל כתב:

2 המכוניות נדירות מאוד מאוד.

אם כתבת פעם סקירה על שלך יהיה נחמד ללינק ואם לא...אז הגיע הזמן.

אממ.. רעיון טוב, אני אולי יתחיל לעבוד על משהו,

יהיה נחמד לספר פה את הסיפור אהבה שלי :)

אגב, זו אחת מהסקירות שהבעלים הראשון כתב עליה פה לפני שנים:

• אהבתי 1

פורד פוקוס ST האצ'בק 2014. (ידנית 250 כ"ס)

הונדה סיוויק ספורט פלוס 1.5 טורבו 2018. (אוטומט 182 כ"ס)

פורד פוקוס האצ'בק 1.6 2007, 2010, 2012. (אוטומט 105-125 כ"ס)

פורסם
לפני 15 שעות, מיץ פטל כתב:

2 המכוניות נדירות מאוד מאוד.

אם כתבת פעם סקירה על שלך יהיה נחמד ללינק ואם לא...אז הגיע הזמן.

אוי, מצאתי עכשיו סקירה נהדרת שקדמה לכתבה הקודמת:

כתיבה משובחת ביותר, שי ממש סופר מדופלם :)

• אהבתי 1

פורד פוקוס ST האצ'בק 2014. (ידנית 250 כ"ס)

הונדה סיוויק ספורט פלוס 1.5 טורבו 2018. (אוטומט 182 כ"ס)

פורד פוקוס האצ'בק 1.6 2007, 2010, 2012. (אוטומט 105-125 כ"ס)

פורסם
לפני 15 שעות, farkash7 כתב:

זה כולל הכל? כולל דלק? מה לגבי ביטוח? נזק חס וחלילה?
אם זה באמת כולל הכל ואתה מכוסה על כל נזק בגוף ורכוש זה מחיר סביר מאוד אם משקללים עלות יום מסלול עם רכב שלך שלא רחוקה מזה בBRZ לפחות (בלי להתחשב בירידת ערך/טיפולים). במיאטה אולי זה זול יותר כי עלויות הברקסים/צמיגים יותר נמוכות.

אפשר להשוות את זה להוצאות שלי בפועל על המיאטה. ב-3 שנים הוצאתי סה"כ כ-35K על טיפולים ובלאי, נוסיף עוד 20K על ביטוח ורישוי. בערך 17K בשנה. 

עוד 6000K דלק בשנה בערך, סהכ 23K בשנה. ירידת ערך בפועל משהו כמו 5K בשנה - 28K טוטאל.

זה בתרחיש די גרוע של בלאי, שכנראה לא יהיה נכון לרוב האנשים, מבחינת צמיגים וברקסים.

בסכום הזה בשכירות אתה מקבל  10-11 ימי השכרה של שעה נהיגה כל פעם, נגיד פעם בחודש, ואין לך אופציה לטיולי נהיגה שזה מבחינתי שווה הרבה.

מעבר לזה - יש את העניין הפסיכולוגי - כשאתה צריך להוציא מהכיס כסף כדי לשכור רכב כל פעם - אתה מתחיל לוותר כי זה יקר אבסולוטית.

כשהרכב כבר אצלך בחניה והשקעת בו יש לך יותר מוטיבציה לנצל אותו, יש לך אפשרות לקחת חבר/משפחה איתך, סתם לצאת לסיבוב כיף להתאוורר וכו'. זה גם עוד רכב ספייר בבית.

מעבר לזה שלדעתי אין מה להשוות את הכיף של נהיגה במיאטה לנהיגה בפיג'ו של פרודרייב (יש לי הרבה שעות עליהן כשהיו חדשות ואני לא מת עליהן, בטח עכשיו כשהן כבר חצי מתפרקות).

• אהבתי 1

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
לפני 12 שעות, Doron_Z כתב:

אולי אני קצת עייף ולא הבנתי אבל קראת לברז הקודמת חרא אוטו? 

לא נשמע לי הגיוני מישהו שיאהב את דור 2 ויקרא לדור 1 חרא רכב. אולי יאמר אחלה רכב אבל הפריע לי מאוד X שתיקנו בדור 2 אבל מפה ועד רכב גרוע זה חתיכת מרחק. בסוף זאת אותה פלטפורמה ואותו סגנון רכב.

זה היה בציניות בגלל ההשוואות שעשו כאן. אחד לא מוצלח שלי

פורסם
לפני 44 דקות, misterb כתב:

אפשר להשוות את זה להוצאות שלי בפועל על המיאטה. ב-3 שנים הוצאתי סה"כ כ-35K על טיפולים ובלאי, נוסיף עוד 20K על ביטוח ורישוי. בערך 17K בשנה. 

עוד 6000K דלק בשנה בערך, סהכ 23K בשנה. ירידת ערך בפועל משהו כמו 5K בשנה - 28K טוטאל.

זה בתרחיש די גרוע של בלאי, שכנראה לא יהיה נכון לרוב האנשים, מבחינת צמיגים וברקסים.

בסכום הזה בשכירות אתה מקבל  10-11 ימי השכרה של שעה נהיגה כל פעם, נגיד פעם בחודש, ואין לך אופציה לטיולי נהיגה שזה מבחינתי שווה הרבה.

מעבר לזה - יש את העניין הפסיכולוגי - כשאתה צריך להוציא מהכיס כסף כדי לשכור רכב כל פעם - אתה מתחיל לוותר כי זה יקר אבסולוטית.

כשהרכב כבר אצלך בחניה והשקעת בו יש לך יותר מוטיבציה לנצל אותו, יש לך אפשרות לקחת חבר/משפחה איתך, סתם לצאת לסיבוב כיף להתאוורר וכו'. זה גם עוד רכב ספייר בבית.

מעבר לזה שלדעתי אין מה להשוות את הכיף של נהיגה במיאטה לנהיגה בפיג'ו של פרודרייב (יש לי הרבה שעות עליהן כשהיו חדשות ואני לא מת עליהן, בטח עכשיו כשהן כבר חצי מתפרקות).

ואם הופכים את המיאטה לדיילי, אז בכלל.

פורסם

אפשר לעשות פול של כמה אנשים על רכב, להשתתף בהוצאות האחזקה ולהתחלק בזמני השימוש....

או להשיג ספונסרים 😁

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...