Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מסור זווית\גרונג\פנדל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב חברים, רוצה לעשות קצת עבודות עם עץ וצריך מסור זווית\גרונג\פנדל..? (גרונג זה הזה של הריצוף, לא? פנדל?? - מחיפושים באינטרנט, לא מכיר את המונחים)

איפה אפשר למצוא אחד חשמלי לשימוש ביתי?

איזה גודל כדאי לקחת? אני לא צריך לנסר לוחות, לא חושב שצריך חתך יותר מ20-30 ס"מ,

8 אינץ' - כ20ס"מ, מכסה חתך עד 40 ס"מ? או שיש "שטח מת"?

מבחינת עומק חיתוך, בספק שצריך יותר מ10 ס"מ, נראה לי הרוב יהיו באזור ה4-6 ס"מ

איך הזוויות עובדות? כולם מתכווננים לכל זווית או שיש כאלה שרק ישר\רק בקפיצות של X מעלות?

כמה אמור לעלות אחד סבבה? לא צריך סוס עבודה, משהו טוב לשימוש ביתי.

איך זה לדוגמא?

יש לי בבית מברגה נטענת, מקדחה חשמלית ודיסק חשמלי, יש דרך לנצל אותם לטובת העבודה הזאת? ראיתי כל מיני פטנטים באינטרנט, יש למישהו ניסיון עם הדברים האלה?

דרך אגב, יש למישהו המלצה ללכה לעץ?

אולי צריך כמה סוגים,

אני מכין ארוגות לגינה וצריך משהו שלא יהיה רעיל בכלל

וגם כמה רהיטים, חלק לשימוש פנימי חלק למרפסת\חצר

תודה לעונים 🤘

פורסם

בצורה מפוזרת:

אין שום לכה רעילה. כל לכה שסיימה להתקשות אפשר ללקק בעיקרון.

אל תתפתה לפטנטים באינטרנט שכוללים דיסק - סכנות נפשות.

גרונג זה כלי מאוווד רועש.

הוא מתכוונן לכל זווית, אין קפיצות של מעלות.

לא מכיר ספציפית את המותג הזה.

אם יש לך משטח עבודה מתאים, אתה יכול לשקול גם מסור דיסק במקום.

שקול גם התחלה עם מסור ידני, לינק לדוגמה: https://www.toolsworld.co.il/62182-מסורים-ומוצרי-חיתוך/112500

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 10 דקות, hans כתב:

אין שום לכה רעילה. כל לכה שסיימה להתקשות אפשר ללקק בעיקרון.

אין מצב שזה נכון, יש לכות שבתנאים של ארוגה בחוץ יפרישו כל מיני כימיקלים לאדמה.

לפני 11 דקות, hans כתב:

אל תתפתה לפטנטים באינטרנט שכוללים דיסק - סכנות נפשות.

חשבתי יותר בכיוון של אביזר כזה

משהו שמתחבר על אחד הכלים החשמליים(מברגה נטענת\מקדחה חשמלית) שיש לי והופך אותו למסור חשמלי

כמובן לא אחד מיצרן אלמוני שיתפוצץ בשימוש הראשון

לפני 14 דקות, hans כתב:

גרונג זה כלי מאוווד רועש.

הוא מתכוונן לכל זווית, אין קפיצות של מעלות.

יודע, יצא לי לשמוע כאלה בפעולה על אריחים של ריצוף.

גרונג ומסור זווית לעץ זה אותו הכלי פשוט עם מסור שונה? מה זה פנדל? יצא לי לראות את המילה הזאת גם בהקשר של המוצרים האלו

לפני 16 דקות, hans כתב:

אם יש לך משטח עבודה מתאים, אתה יכול לשקול גם מסור דיסק במקום.

אין לי שום משטח עבודה, אזור מרוצף בחצר שאני הולך לעשות שם את העבודה.

שוקל לשים שם שולחן עבודה קטן בעתיד, אבל גם אם כן יש עוד זמן עד שנגיע לזה..

יש לי דיסק חשמלי ("angle grinder"), אם אפשר לנצל אותו לזה, אבל זה קצת לא נראה לי פרקטי.. כבר יותר קל לקנות כלי ייעודי

לפני 19 דקות, hans כתב:

שקול גם התחלה עם מסור ידני, לינק לדוגמה: https://www.toolsworld.co.il/62182-מסורים-ומוצרי-חיתוך/112500

זה מה שעשיתי עד עכשיו, מסור ידני, לפי העין ויאללה.

אבל אני רוצה להתחיל לעשות דברים קצת יותר רציניים, גם מבחינת גודל וגם מבחינת איכות ויש רשימה ארוכה של דברים לבנות.

חשבתי על שדרוג הכלי עבודה ידני, ראיתי מלא פתרונות מגניבים, אבל אין לי לא כוח ולא זמן לנסר הכל ידנית.

תודה רבה על העזרה 🙃

פורסם (נערך)

הכלי שיתן לך הכי הרבה וורסטיליות במחיר הכי זול זה מסור אנכי = ג'יגסו. העלות של אחד סביר מספיק זולה כדי לא להתחיל להמציא פתרונות עקומים. אבל הוא לא יתן חיתוכים יפים ומדויקים ממש. זה הכלי שיש לי לצרכים הביתיים שלי.

לבניית רהיטים, במיוחד כאלו לפנים הבית, כבר רצוי חיתוכים יותר יפים. ומכיוון שלעיתים נדרש לחתוך גם פלטות, כדאי מסור עגול. בפעמים הבודדות שהייתי צריך לחתוך יפה פלטה, השאלתי אחד מחברים.

אם כל מה שצריך לחתוך זה קרשים ובכמויות, אז מסור גרונג או פנדל (שזה גרונג בתוספת תנועה מוגבלת קדימה אחורה שמאפשרת לחתוך רוחב קצת גדול יותר).

עריכה אחרונה על ידי A_lex
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

כמו שכתבתי, אל תיגע בשום פטנט בסגנון "קשקוש שמחברים לשפן שהופך את השפן לפיל". מילא יעבוד או לא, הדברים האלה פשוט מסוכנים.

בנוגע לג'יגסו - מעולם לא הצלחתי להוציא ניסור טוב מהכלי המעצבן הזה. מסור דיסק עדיף לטעמי האישי.

בנוגע לעבודה ישרה ומדויקת, זה עניין של טכניקה, ניסיון וסביבת עבודה, לא קשור לחשמלי או לא. מצורפת תוצאה של מסור ומפסלת ומקבת.

20220908_194343.jpg

• אהבתי 4

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 19 שעות, Sparrow420 כתב:

כמה אמור לעלות אחד סבבה? לא צריך סוס עבודה, משהו טוב לשימוש ביתי.

איך זה לדוגמא?

האנטר זה מותג סיני. המוצרים שלהם עושים עבודה, כן. אבל ממש לא היטב. 

קיבלתי ביקורות רעות על מסור שורף שלהם, ולי יש מסור אחר שלהם (חרב)- לא מומלץ. 

חפש אחד של בוש\מקיטה.

או אם זה לפרוייקט חד פעמי ואתה מחפש מחיר, אולי שווה לבדוק את הכלים של SCHEPPACH

אין לי ניסיון עם הפירמה, אבל הם מייצרים כלים המיועדים לנגרות ולא "מגוון כלים".

לפני 19 שעות, Sparrow420 כתב:

יש לי בבית מברגה נטענת, מקדחה חשמלית ודיסק חשמלי, יש דרך לנצל אותם לטובת העבודה הזאת? ראיתי כל מיני פטנטים באינטרנט, יש למישהו ניסיון עם הדברים האלה?

אל... פשוט אל. 

כל הקומבינות האלו לא עושות 1/4 ממה שהן אמורות לעשות, וגם זה לא מבוצע כמו שצריך. מלחמה עם הכלי יחד עם החומר. אל תיגע.

לפני 17 שעות, Sparrow420 כתב:

יודע, יצא לי לשמוע כאלה בפעולה על אריחים של ריצוף.

גרונג ומסור זווית לעץ זה אותו הכלי פשוט עם מסור שונה? מה זה פנדל? יצא לי לראות את המילה הזאת גם בהקשר של המוצרים האלו

ניתן למומחים לענות על כך.

יש לי דיסק חשמלי ("angle grinder"), אם אפשר לנצל אותו לזה, אבל זה קצת לא נראה לי פרקטי.. כבר יותר קל לקנות כלי ייעודי

ממש לא. לא נועד לזה. סכנת שריפה, בין היתר. סכנת פציעה מניתור של הדיסק במגע עם החומר. סכנה של פיצוץ הדיסק והעפת שברים לכל עבר. 

אבל אני רוצה להתחיל לעשות דברים קצת יותר רציניים, גם מבחינת גודל וגם מבחינת איכות ויש רשימה ארוכה של דברים לבנות.

חשבתי על שדרוג הכלי עבודה ידני, ראיתי מלא פתרונות מגניבים, אבל אין לי לא כוח ולא זמן לנסר הכל ידנית.

ג'יגסו, מסור עגול וסרגל נגרים משולש.

אתה כן תצטרך שולחן עבודה, לכל הפחות מאולתר.

בהצלחה ותהנה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• אחראי פורום
פורסם

יש לי גרונג פנדל של GPT, עלה משהו כמו 550 ש''ח ועושה את העבודה שלו טוב מאוד.

לא זוכר את קוטר הדיסק, נראה דומה להאנטר שהעלית בקישור, המגבלה שלהם זה שאביזרי קיבוע העץ קטנים וקצרים, לפעמים נדרש לעזור עם הידיים.

עוד פאק משעשע - כבר השקעתם בסמן לייזר, איך לעזאזל הוא יצא לכם באופסט של 2 מ''מ??

אבל - היום אחרי שהתנסיתי, חושב שהייתי הולך על מסור עגול. הוא יהיה שימושי גם לפלטות גדולות או בכלליות חיתוכים ארוכים בפעם אחת שהגרונג לא מסוגל.

ג'יגסו הוא פשוט מכשיר מרגיז. משתמש בו רק כשאין ברירה.

• אהבתי 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

האופסט של הלייזר זה בדרך כלל כי הוא מכוון למרכז הKerf, שזה רוחב החתך. משהו כמו 3 מ"מ. אם אתה מחליף את הדיסק, הוא יכול להיות ברוחב שונה. אני פשוט מכניס את זה לחישוב. 

• מעניין 1

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
לפני 22 שעות, A_lex כתב:

אבל הוא לא יתן חיתוכים יפים ומדויקים ממש.

שקלתי את זה, זה בדיוק הבעיה שלי איתו, מה שנקרא dealbreaker

לפני 5 שעות, ברווז כתב:

אם זה לפרוייקט חד פעמי ואתה מחפש מחיר, אולי שווה לבדוק את הכלים של SCHEPPACH

לא חד פעמי, צריך משהו שיעשה עבודה טובה פעם בחודש-חודשיים למשך כמה שיותר שנים

לפני 5 שעות, ברווז כתב:

ג'יגסו, מסור עגול וסרגל נגרים משולש.

אתה כן תצטרך שולחן עבודה, לכל הפחות מאולתר.

שקלתי מסור עגול\דיסק, הבעיה זה שצריך שולחן עבודה בשבילו ואין לי

כמה עולה שולחן עבודה מתקפל?

לאלתר אחד אין לי ממש איך (ה"שולחן עבודה" שיש לי כרגע זה השביל גישה לדלת שלי, בטון מוגבה מרוצף, אני עומד בחלק הלא מוגבה, בערך חצי מטר הפרש)

לפני שעה, itaysamurai כתב:

יש לי גרונג פנדל של GPT, עלה משהו כמו 550 ש''ח ועושה את העבודה שלו טוב מאוד.

כמה זמן יש לך אותו?

• אחראי פורום
פורסם
לפני 5 שעות, nitch כתב:

האופסט של הלייזר זה בדרך כלל כי הוא מכוון למרכז הKerf, שזה רוחב החתך. משהו כמו 3 מ"מ. אם אתה מחליף את הדיסק, הוא יכול להיות ברוחב שונה. אני פשוט מכניס את זה לחישוב. 

אנסה לצלם, הוא פשוט לא במקום. חשבתי שאולי הסמן הוא בר כיוונון, אבל לא.

אם יש לי חיתוכים שחוזרים על עצמם אז אני מסמן בהתאם כי הוא עדיין מקל ושימושי.

אבל לחיתוכים בודדים אני פשוט מוריד את הראש על הסימון בעץ ומקבע ככה.

לפני 5 שעות, Sparrow420 כתב:

כמה זמן יש לך אותו?

בטח 3 שנים.

עובד איתו יחסית מעט.

לגבי שולחן, למה שלא תסב שולחן גבוה כלשהו? משהו ישן משאריות של מפעל או בית מלאכה? זה מה שאני עשיתי ועוד בשביל ריתוך.

או שפשוט תבנה אחד.

• אהבתי 1

• אחראי פורום
פורסם

הסמן נופל ליד הדיסק. אצל יוטיוברים שונים אני רואה אותו נופל בדיוק על החיתוך.

PXL_20221230_063553983.thumb.jpg.a79ad7f99a7ee08d240ecca3b279744a.jpg

פורסם
בתאריך 29.12.2022 בשעה 13:24, ברווז כתב:
בתאריך 28.12.2022 בשעה 19:25, Sparrow420 כתב:

ממש לא. לא נועד לזה. סכנת שריפה, בין היתר. סכנת פציעה מניתור של הדיסק במגע עם החומר. סכנה של פיצוץ הדיסק והעפת שברים לכל עבר. 

יש דיסק ייעודי לכך של בוש (רב שימושי) . חותך מעולה ומהר.https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwj7zZH3q6H8AhWWiNUKHSpSAUoYABANGgJ3cw&ohost=www.google.com&cid=CAESa-D2g8k5D8VxYn6MK3A1K8jwlqJmjuw3IUQkNgVLC75oa5imDB6yhwjJxlpbkI6B9pRMuOU60YFwTtxQ-FkkTVXgRs3g4lCvkvGGtveS77RSMMWhUWuOyhi_aTvLQIP05cF05xkjKfvZhCIa&sig=AOD64_3nmsCs3whyYmTHA8PhBhKFF5xlRg&ctype=5&q=&ved=2ahUKEwiWw4z3q6H8AhWsVqQEHVPYByAQww8oAnoECAQQHw&adurl=

https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwj7zZH3q6H8AhWWiNUKHSpSAUoYABANGgJ3cw&ohost=www.google.com&cid=CAESa-D2g8k5D8VxYn6MK3A1K8jwlqJmjuw3IUQkNgVLC75oa5imDB6yhwjJxlpbkI6B9pRMuOU60YFwTtxQ-FkkTVXgRs3g4lCvkvGGtveS77RSMMWhUWuOyhi_aTvLQIP05cF05xkjKfvZhCIa&sig=AOD64_3nmsCs3whyYmTHA8PhBhKFF5xlRg&ctype=5&q=&ved=2ahUKEwiWw4z3q6H8AhWsVqQEHVPYByAQ9aACKAB6BAgEECI&adurl=https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwj7zZH3q6H8AhWWiNUKHSpSAUoYABANGgJ3cw&ohost=www.google.com&cid=CAESa-D2g8k5D8VxYn6MK3A1K8jwlqJmjuw3IUQkNgVLC75oa5imDB6yhwjJxlpbkI6B9pRMuOU60YFwTtxQ-FkkTVXgRs3g4lCvkvGGtveS77RSMMWhUWuOyhi_aTvLQIP05cF05xkjKfvZhCIa&sig=AOD64_3nmsCs3whyYmTHA8PhBhKFF5xlRg&ctype=5&q=&ved=2ahUKEwiWw4z3q6H8AhWsVqQEHVPYByAQ9aACKAB6BAgEECI&adurl=לא שזה עוזר למה שפות"ש ציין...

https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwj7zZH3q6H8AhWWiNUKHSpSAUoYABANGgJ3cw&ohost=www.google.com&cid=CAESa-D2g8k5D8VxYn6MK3A1K8jwlqJmjuw3IUQkNgVLC75oa5imDB6yhwjJxlpbkI6B9pRMuOU60YFwTtxQ-FkkTVXgRs3g4lCvkvGGtveS77RSMMWhUWuOyhi_aTvLQIP05cF05xkjKfvZhCIa&sig=AOD64_3nmsCs3whyYmTHA8PhBhKFF5xlRg&ctype=5&q=&ved=2ahUKEwiWw4z3q6H8AhWsVqQEHVPYByAQww8oAnoECAQQHw&adurl=

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
לפני 10 שעות, FROGIE כתב:

אתעלק, מה ההבדל בין מסור שורף לגרונג, למה פשוט לא לחבר דיסק שחותך ברזל לגרונג?

מסור שורף הוא אותו מסור בעל דיסקת ניסור עגולה וגדולה, יושב על שולחנון או בסיס ואתה מוריד ידנית את המנוע שמחובר ישירות לדיסק החיתוך - אל החלק אותו אתה רוצה לחתוך.
מסור גרונג - אותו דבר פחות או יותר אבל יש לו אפשרות לחתוך גם בזויות, וזאת משיגים ע"י אפשרות סיבוב האלמנט המקובע בשולחן. השלוחנון שלו ניתן לסיבוב ויש שנתות המראות לך בכמה מעלות סובבת.
גרונג מגיע כמובן מהמילה הגרמנית = Gehrung.

פורסם
לפני 11 שעות, FROGIE כתב:

אתעלק, מה ההבדל בין מסור שורף לגרונג, למה פשוט לא לחבר דיסק שחותך ברזל לגרונג?

כח נדרש לפעולה (שורף צריך יותר כח) וקוטר דיסק שונה בשורף (סטנדרטי למיטב זכרוני זה 14", גרונג זה בין 8 דרך 10 ועד 12"). 

יש גם להבים שנועדו לחיתוך מתכת עם גרונג רגיל, אבל זו פשרה וכמו כל הפשרות, לא הכי טובה בעולם- לא לכלי ולא לאיכות החיתוך. 

לשים דיסק על גרונג זו לא קומבינה שהייתי רוצה לעשות, גם לא עם מיגון מלא. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...