Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"תיירות לימודי נהיגה"?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 16 דקות, vadim6385 כתב:

חפש מורים בערים אחרות, אולי פריפריה רחוקה, איפה שגם הכבישים יותר פנויים, נהגים יותר רגועים, וגם סביר להניח שיהיה יותר קל לעבור טסט.

זוכר את הפרק ברמזור שבו חפר לומד נהיגה בשלומי? נסה את זה.

• מצחיק 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

יש עוד אפשרות בארץ, שאני לא יודע אם קיימת היום אבל אולי.
מותר היה ללמוד עם בן משפחה. אם אני זוכר נכון, הדרישות היו התקנת דוושת בלם בצד הנוסע וכמה שעות קורס עיוני לבן המשפחה.

במקרים מסוימים אולי זה יכול לצאת כלכלי, במיוחד אם יש יותר מלומד נהיגה אחד במשפחה.

אגב, חוץ מהשיעורים, לפני שנים ספורות היתה בעיית זמינות טסטים. אני מניח שזה נפתר אחרי שעשו את הרפורמה?

עריכה אחרונה על ידי elera
  • רעיון טוב! 2
פורסם

זה היה קרוי "ל הדרכה", הכרתי אנשים שלמדו כך. אבל כבר עשורים לא ראיתי את זה.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מכיר שניים שנסעו פעמים בשבוע מהעיר הגדולה לעיירה נחמדה ונטולת רמזורים כדי לעבור טסט לא בלחץ.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

רק לי זה מוזר שפות"ש יוצא מנוקודת הנחה שהוא צריך 100 שיעורים ו5 טסטים?

יש למישהו במקרה איזה סטטיסטיקה על הנושא? כמה אנשים עוברים איזה טסט ואחרי כמה שיעורים?

בתאריך 30.6.2022 בשעה 06:25, sperial כתב:

גם מבחינת קצב השיעורים - שיעורי נהיגה זה דבר מעיף, תקח יותר מכמה בשבוע ולא תקלוט דבר. 

@לירון .ה. השליטה, גם ברכב ידני, זה כלום ורבע. אני השלמתי את כל הקטע של השליטה ברכב - כולל זינוק בעליה ברחוב העוגן בחיפה - אחרי משהו כמו 5-10 שעות (יותר לכיוון ה-5) בפורד אסקורט 1300 דור ראשון

אני עשיתי רישיון C1 (לא היה לי B לפני) ועשיתי שיעור כפול 3 פעמים בשבוע(יום כן יום לא), עברתי טסט ראשון בלי בעיה

כמה אתה יכול לקלוט תלוי בבן אדם ובמצב

מסכים עם הנקודה בקשר לידני.. לא מבין למה אנשים מתנהגים כאילו זה מדע טילים

פורסם (נערך)
בתאריך 30.6.2022 בשעה 13:37, SlowRide כתב:

לא יודע איך זה עובד אצל מורי נהיגה, אבל אם הם שכירים של בית ספר ללימוד נהיגה בכלל לא בטוח בכלל שהם מקבלים 170 שקל לשעה כמו עלות השיעור. 

תלמידים לא משלמים 170 ש"ח לשעה. הלוואי שזה היה המחיר. הם משלמים 170 ש"ח לשיעור, שזה 40 דקות. שעה עולה 250 ש"ח.

בתאריך 30.6.2022 בשעה 13:48, sperial כתב:

אהה... שכחתי. שיעורים שמבוטלים- זמן אבוד.

אין בעיה כזו, של שיעורים מבוטלים. אם תלמיד לא מודיע מראש, הוא כמובן משלם. אם הוא מודיע מראש, אפילו בהתראה קצרה, למורה אין בעיה למצוא תלמיד אחר להכניס כי יש ביקוש עצום.

בתאריך 1.7.2022 בשעה 21:50, Sparrow420 כתב:

רק לי זה מוזר שפות"ש יוצא מנוקודת הנחה שהוא צריך 100 שיעורים ו5 טסטים?

יותר ויותר נראה לי, שבאמת זה יהיה מצבי. עשיתי שיעור שני לפני 4 ימים.

נראה לי שאזדקק או ל 100 שיעורים, או לחצי שנה.

בשיעור התקשיתי עם דוושת הברקס: או שלא לחצתי מספיק, או שלחצתי חזק מדי. שאלתי את המורה אם הוא מרשה לי לנהוג רק עם גרביים, כדי שארגיש את הדוושות. הוא סירב (וציטט, כביכול, את החוק).

איך אלמד להשתמש בדוושות הברקס והגז? הרי אני בתוך העיר, ואי אפשר להשתמש ברחובות כמסלול האצה/עצירה - זה מסוכן מדי.

בשיעור הראשון שאלתי אותו למה לא לומדים תחילה במגרש ריק והוא ענה לי בלגלוג "במגרש לומדים לעשות סיבובים, לא לנהוג".

אבל עכשיו אני מתחיל להבין את הסיבה האמיתית לכך שאי אפשר ללמוד במגרש, או בכביש שומם בפאתי העיר:

שיעור הוא 40 דקות. ב-10 דקות ראשונות אתה מחזיר את התלמיד הקודם לביתו. ב-10 דקות אחרונות אתה נוסע לביתו של התלמיד הבא. אז נשארות 20 דקות, שבהן אין זמן להגיע למגרש או כביש שומם בפאתי העיר כי אי אפשר להגיע לשם ובחזרה ב-20 דקות. ואם כן, ישארו לך רק 2 דקות לתרגל מה שאתה רוצה. וזכרו ש-2 דקות העונג האלה, לב השיעור, עולות לך 170 ש"ח.

נראה לי שמורה הנהיגה הוא יותר מכשול מאשר תועלת.

עריכה אחרונה על ידי ניקולו
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

שתי טעויות בסיסיות: 

1. הזמן בו אתה מוביל את התלמידים האחרים הוא זמן נהיגה והדרכה. מה זה חשוב שמישהו יושב מאחור? אתה מגוון את הדרכים בהן אתה נוסע - הרווח כולו שלך.

2. אחרי שני שיעורים (פחות משעה וחצי) אתה עדיין לא יודע לחוש את דוושת הברקס? שומו שמיים. אני מבטיח לך שבסביבות 10-15 שיעורים, ובהנחה שהמורה שלך ואתה לא נמצאים עמוק מתחת לממוצע, תכיר את כל התפעול הטכני של הרכב. להשתלב בתנועה, לעומת זאת - סביר מאד שיקח לך אפילו כמה עשרות שעות. סביר מאוד, כי מדובר בדבר לא אינטואיטיבי.

ועוד דבר - אל תדחוס את הלימודים. להפך, קח את הזמן, למד בממוצע 2 שיעורים בשבוע, תספיק לנהוג קצת בגשם וקצת באבק וקצת בעיר וקצת בכביש המהיר. כדאי מאוד להתנסות בנהיגה בתנאים שונים. שלא יקרה לך מה שקרה לאשתי - שהטסט שלה היה בגשם הראשון, ולא ידעה להפעיל את המגבים. "גברת, בחזרה למשרד הרישוי".

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קח עצה למורה שלך. כשאישתי למדה נהיגה , המורה היה יושב ברכב עם כוס קפה, וההוראה הייתה לבלום מבלי שהקפה ישפך 😄.

רגישות לבלימה היא דבר נרכש. ולא -לא נוהגים יחפים או עם כפכפים. 

עשה מה שהמורה שלך מלמד. (אפילו שלא מלמדים תמיד או בגלל נושא של בלימה דגרסיבית, שזו הבלימה הנכונה או הכוונה נכונה של ההגה בפניות) עם הזמן תילמד להרגיש את הרכב.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

לא ילך לצערי

הרעיון נחמד, אבל, בד"כ הגיל ללימוד נהיגה זה לא גיל שמאפשר לך להעדר מישראל למשך 3-4 שבועות (תלמידים).

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, ניקולו כתב:

יותר ויותר נראה לי, שבאמת זה יהיה מצבי. עשיתי שיעור שני לפני 4 ימים.

נראה לי שאזדקק או ל 100 שיעורים, או לחצי שנה.

בשיעור התקשיתי עם דוושת הברקס: או שלא לחצתי מספיק, או שלחצתי חזק מדי. שאלתי את המורה אם הוא מרשה לי לנהוג רק עם גרביים, כדי שארגיש את הדוושות. הוא סירב (וציטט, כביכול, את החוק).

איך אלמד להשתמש בדוושות הברקס והגז? הרי אני בתוך העיר, ואי אפשר להשתמש ברחובות כמסלול האצה/עצירה - זה מסוכן מדי.

בשיעור הראשון שאלתי אותו למה לא לומדים תחילה במגרש ריק והוא ענה לי בלגלוג "במגרש לומדים לעשות סיבובים, לא לנהוג".

אבל עכשיו אני מתחיל להבין את הסיבה האמיתית לכך שאי אפשר ללמוד במגרש, או בכביש שומם בפאתי העיר:

שיעור הוא 40 דקות. ב-10 דקות ראשונות אתה מחזיר את התלמיד הקודם לביתו. ב-10 דקות אחרונות אתה נוסע לביתו של התלמיד הבא. אז נשארות 20 דקות, שבהן אין זמן להגיע למגרש או כביש שומם בפאתי העיר כי אי אפשר להגיע לשם ובחזרה ב-20 דקות. ואם כן, ישארו לך רק 2 דקות לתרגל מה שאתה רוצה. וזכרו ש-2 דקות העונג האלה, לב השיעור, עולות לך 170 ש"ח.

נראה לי שמורה הנהיגה הוא יותר מכשול מאשר תועלת.

שיעור שני? אתה במצב טוב 

לא רוצה להגיד לך איך אני נהגתי בשיעור השני... פעם ראשונה שהרגשתי שהשיעור שלי היה איכשהו 'בסדר' היה בשיעור העשירי 

(ככה זה, אתה לא מכיר את הכביש ואיך הרכב עובד) למקרה שהתעניינת, עברתי בטסט הראשון  

אל יאוש, אתה במצב טוב

עריכה אחרונה על ידי לב טוב

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם (נערך)
בתאריך 30.6.2022 בשעה 04:04, sperial כתב:

אתה בטוח שהדבר מותר עם רשיון זר (מבחינת המדינה המארחת)?

לפחות בארה"ב, ממש לא. אמנם הורים יכולים ללמד פה את הילדים שלהם לנהוג אבל זה בתנאים הבאים:

1. התלמיד הגיש בקשה לרשיון תלמיד (learners permit) ועבר בהצלחה מבחן תיאורטי.
  2. המורה מעל גיל 21.
  3. למורה יש רשיון מקומי מעל שנה.
  4. התלמיד התווסף לפוליסת הביטוח של המורה (מה שבד"כ יעלה את מחירה בהרבה).

כלומר גם התלמיד וגם המורה חייבים להיות תושבי המדינה. אם שניהם ישראלים זו סתם נהיגה ללא רשיון וביטוח. העונש על נהיגה ללא ביטוח הוא קנס של $500 ושלילה לשנה ויכול גם לכלול מאסר של עד שנה. כבר עדיף ללמוד שיעורי נהיגה פיראטיים בישראל.

https://www.mass.gov/doc/learners-permit-knowledge-test-faqs/download?_ga=2.51032173.515198510.1599154054-687546340.1592928958

עריכה אחרונה על ידי eladts
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אם אתה לא מצליח ללחוץ על דוושת הברקס ומבקש מהמורה לנהוג עם גרביים, אולי עדיף שבמקום לחפש את הפתרון שלך בחו"ל, תשקול ברצינות תחבורה ציבורית. נהיגה זה לא עניין שמתאים לכל אחד

• רעיון גרוע 1
פורסם

או לחילופין - להפסיק לחפש קיצורי דרך.

אתה לא שונה ולא מיוחד. הרבה למדו נהיגה לפניך, הרבה ילמדו אחריך.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...