Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברי הפורום,

אני כבר מעל עשור נוהג ומשלם ביטוח, על שניים ושלושה רכבים בשנים האחרונות, ולא הזדקקתי להם פעם אחת, עד עכשיו.

לפני כחודש (כנראה ש)מישהו על אופניים חשמליים\משהו בסגנון דפק את המראה שלנו שהייתה בצד של המדרכה, ושבר חלק מבית הפלסטיק+הכיסוי (שגם לא היה נראה לעין באיזור החניה).

פניתי לאוטוגלס, הספק מטעם הביטוח, מילאתי טופס, הודיעו לי שהשתתפות עצמית 200 שקל והסכמתי.

בהתחלה הביאו רק את הכיסוי, ואז הבינו שעשו טעות ושלחו מראה קומפלט.

מדובר במראה חליפית, וברמת העיקרון אין לי בעיה עם חלקים תחליפיים כל עוד הם באיכות מספיק טובה.

אשתי הלכה כדי שיתקינו את המראה וחזרה עם הרכב (לפני מספר ימים).

היום נהגתי ברכב לראשונה מאז ושמתי לב ל2 דברים:

- המראה מהויברציות של הרכב (שבקושי רועד, יש לו תושבות מנוע בנות חודש) רועדת גם בעמידה ובמיוחד בנסיעה. לא רק הגוף פלסטיק אלא גם הזכוכית.

- זווית הפתיחה של הזכוכית לא דומה לזווית הפתיחה של המראה המקורית, כך שנגזל ממני 30 אחוז משדה הראייה של המראה.

ראוי לציין שכשהייתי במשרד של אוטוגלס עמדו שם עשרות מראות למיניהן, ורובן בקופסה מקורית של היצרן (מזדה, טויוטה לקסוס וכדומה).

לא ברור לי למה מגיע לי לקבל חלק תחליפי באיכות שלא תואמת את המקור, שהרי לא שילמתי חצי מעלות הביטוח אלא סכום מלא.

השאלה שלי איך עליי לפנות לספק המראות כדי לדרוש תיקון שתואם את הסטנדרטים שלי?

תודה.

פורסם

הייתי יוצר איתם קשר ומסביר להם בדיוק את מה שהסברת פה. תכלס יש לך טיעונים מצויינים, נראה שהמראה שהם סיפקו היא על הפנים.

אם הם לא מסכימים הייתי מנסה לפנות לחברת הביטוח שיטפלו בזה. 

אם גם זה לא עוזר הייתי מחליף ספק מראות בביטוח רק בשביל העקרון ומחפש אחת מפירוק.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

הזהו שהמראה שלי השבורה במצב טוב מאוד מכל הבחינות חוץ מהקייסינג השחור שנשבר בחלקו, והכיסוי שלא קיים.

אני מעדיף פלסטיק סדוק במראה מקורית מאשר מראה לפלפית כמו זו שהביאו לי.

20220519_165705.jpg

פורסם

וזאת בדיוק הסיבה למה לדעתי כל הביטוח מראות/פנסים לא שווה כלום.

גם משלם השתתפות עצמית וגם אחרי זה מתוזז עקב חלק באיכות פח.

מראש נוסע לפירוקיה ומחפש חלק מקורי.

התפלאתי שלא רשמת שיש רעשי רוח ממהירות 80 קמ"ש ( שזאת הבעיה העיקרית של מראה חליפית).

אחרי זה שואלים למה מכוניות בנות 13-14 מרגישות ישנות מאוד? רק בגלל איכות החלקים שמתקינים בארץ.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 13 דקות, Buki כתב:

זה מה שאני עשיתי:

כאב ראש, זמן שאין לי, וכסף שלא שווה את ההתעסקות. עדיף לי לנסוע עם המקורית שלי עם כיסוי חדש מאשר לעשות את כל התערובת הזו

פורסם

מציע שתדרוש בכתב מהביטוח להחליף את המראה באחרת תקינה תוך X ימים, ואחרת תתבע בביה"ד לתביעות קטנות. אם זה לא יעזור, שלם  למומחה (שמאי רכב?)  עבור חוות דעת כתובה שלפיה המראה הנוכחית לא מתפקדת, תגיש תביעה (הכל נעשה במחשב) ושלם אגרה. סיכוי טוב שברגע האחרון לפני המשפט החברה תפצה אותך. אם לא, בדיון הראשון השופטת תציע פשרה שכדאי לצדדים לקבל אותה.

כל הסיפור הזה כדאי לא בגלל שאפשר לסמוך על בית המשפט, אלא בגלל הסיכוי הסביר שחברת הביטוח תקבל את דרישתך לאחר שתקבל בדואר מביה"מש את כתב התביעה. לא שווה להם לשלוח נציג לביהמ"ש כדי שיתגונן בשמם.

מציע שתשאל גם בפורום המשפטי.

בהצלחה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

תם והושלם..

הבדל שמיים וארץ.

אפילו האיכות של הגומי שיושב בין המשולש למראה. בחליפי הוא היה ממש רופף, במקורי חזק ויציב.

אני הרכבתי בעצמי אגב, דקה וחצי עבודה.

20220620_105330.jpg

20220620_105324.jpg

• אהבתי 4
  • שנה מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ לעדכן בנושא אחר אבל דומה

נסדק הפנס האחורי וחדרו מים ואדים.

שוב פניתי לאוטוגלס דרך הביטוח והגיע פנס חדש (חליפי - סיני כנראה, DEPO)

הפנס הוחלף היום בצהריים, ועכשיו הגעתי לרכב וראיתי שיש בתוכו הצטברות אדים...

אותה התנהלות כמו בפעם הקודמת.. אתעקש לקבל מקורי. לא יכול להיות שאחליף למוצר עם אותו דפקט של המוצר הישן שהיה לי. מעבר לכך, אני מתוסכל מהעובדה שכל פנייה לנותן שירות בארץ לא נגמרת בפניה אחת אלא תמיד צריך לחזור פעם נוספת. 

20240208_205752.jpg

• מבאס 3
פורסם
בתאריך 8.2.2024 בשעה 21:13, EliC25 כתב:

אני מתוסכל מהעובדה שכל פנייה לנותן שירות בארץ לא נגמרת בפניה אחת אלא תמיד צריך לחזור פעם נוספת. 

ברירת המחדל היא לנסות להדביק לך חלק סיני. ככה זה אצל כול נותני השירות של הביטוח.
נראה שאם מתלוננים ויש אמת מאחורי התלונה הספק התאמץ ויביא מקורי.
זה קרה לי עם מראת צד במאזדה 6, הגיע מראה שמעוותת לחלוטין, המראה שלי הייתה שלמה, התלוננתי. הביאו לי זרוע מקורית והעברנו מראה.
זה קרה אצלך.

אין מה לעשות. לפחות מקשיבים לתלונות גם זה משהו.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

”ניסינו”.

10 ממשיכים בשגרה, 1 מתלונן ומחליפים. עדיין שווה.

• אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
בתאריך 10.2.2024 בשעה 22:26, tinoki כתב:

”ניסינו”.

10 ממשיכים בשגרה, 1 מתלונן ומחליפים. עדיין שווה.

לא בדיוק.

המצב הזה כדאי גם למבוטחים- שכך משלמים פחות - וגם לחברת הביטוח. זאת בתנאי הוא שאם התחליפי בעיתי, מקבלים מקורי, וכך אכן קרה במקרה הראשון פה.

הותקנו אצלי מספר פעמים מוצרים של "דיפו" והם היו בסדר גמור. נראה לי ש"דיפו" הוא מותג של אחד היבואנים הגדולים של חלפי רכב.

• מעניין 1
  • תוכן חדש...