Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 דקות, Buki כתב:

מה לא משתלב, לא הבנתי? 

פותח השירשור אומר שהוא כבר בחמישי ומופיע לו בתצוגה חץ למעלה ליד מספר 5, שזו המלצה לעלות להילוך חמישי, כלומר הרכב חושב שהוא ברביעי. 

אתה בטוח?

במשאית שלי הוא מראה כמו שבתמונה וזה אומר הילוך נוכחי + המלצה כלשהי

ברכב הפרטי שלי אין תצוגה כזאת (ק של מיקום הידית ומצב ספורט/שלג)

פורסם
לפני 13 דקות, Sparrow420 כתב:

אתה בטוח?

מזה אני מבין שליד החץ מופיע ההילוך המומלץ ולא הנוכחי. 

Screenshot_20220428-003730_(1).thumb.png.f271aefeca296c16ebedb3ac04c77767.png

פורסם

ממה שאני מכיר, בכמה רכבים שונים של PSA, החץ הוא ההמלצה. 

ההילוך המשולב כרגע הוא המוצג במספרים

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני שעה, מלטבשי כתב:

נגיד שזה ככה.

אז לא הגיוני המצב שהוא ממליץ לעלות מהילוך 5 למעלה להילוך 6 שאין. 

פורסם
לפני שעתיים, מלטבשי כתב:

ממה שאני מכיר, בכמה רכבים שונים של PSA, החץ הוא ההמלצה. 

שים לב לסירטון שצירפתי בהודעה הקודמת שלי (צפה מדקה 4:25)

בנסיעה רגילה על הילוך 3, לא מופיע כלום על הלוח שעונים.

אחרי כמה זמן, מופיע חץ עם הילוך 4.

הנהג מעביר ל 4 - והחיווי נעלם.

הוא ממשיך להאיץ ב-4 ואחרי פרק זמן מופיע חץ עם הילוך 5 - המלצה להעביר להילוך 5.

הוא מעביר להילוך 5 ואז החיווי נעלם.

בניגוד לרכבים אוטומטיים שם הלוח בד"כ מציג את ההילוך הנוכחי, בידני זה עובד אחרת.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

גם לי זה נשמע שהחליפו גיר אולי לאחד כזה כמו שיש ב1.2 (מניח שהוא שונה)

היה לי סיפור דומה לפני 15 שנה עם פולו 1.4 ידנית הלך לי הגיר ולא היה בארץ אז שמו לי מהמוסך גיר מפירוק של מנוע 1 או 1.1 (לא זוכר במדויק) זמנית עד שהגיר יגיע מייבוא וכל החלוקה של ההילוכים השתנתה ואכן הסלד היה גבוה יותר בשיוט בכמעט 1000 סלד.

פורסם

ההיגיון אומר שאם מדובר במנוע DV6 אז הגיר חייב להיות תואם להאוזינג (לבית, לתושבות, למבנה) של המנוע שהוא משודך אליו, אז מה הסיכוי שלקחו גיר של מנוע בנזין 1.2 ושמו על 1.6HDI ? קלוש למדיי, הסיכוי שמדובר בהאוזינג זהה - אפסי.

לכן אני חושב ש: או שהגיר מחליק (מניסיון, גיר שמתחיל להחליק מרגישים בד"כ שאתה על הילוך גבוה ולוחץ אפילו יחסית בעדינות על הגז) או שעשו שם איזה קומבינה אחרת (החליפו משהו בתוך הגיר עצמו, רק גלגל שיניים תקול או משהו).
לכן צריך לעשות את הבדיקה הבסיסית: ללחוץ על דוושת הגז בנדיבות שאתה כבר על הילוך חמישי - ולראות איך מחוג הסלד מתנהג.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעה, איציק נ. כתב:

ההיגיון אומר שאם מדובר במנוע DV6 אז הגיר חייב להיות תואם להאוזינג (לבית, לתושבות, למבנה) של המנוע שהוא משודך אליו, אז מה הסיכוי שלקחו גיר של מנוע בנזין 1.2 ושמו על 1.6HDI ? קלוש למדיי, הסיכוי שמדובר בהאוזינג זהה - אפסי.

במוסכים בארץ כמה מכות פטיש והכל נכנס פיקס

• אהבתי 1

פורסם
לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

ההיגיון אומר שאם מדובר במנוע DV6 אז הגיר חייב להיות תואם להאוזינג

גם באותו גיר באותו רכב יכול להיות סט יחסי העברה שונים. 

ברלינגו 2 עד 2015 נוסעת עם 100 קמ"ש ב 2200-2300 סל"ד, אותו רכב מ 2016 עם מנועים שקיבלו תוספת מומנט נוסע ב 100 קמ"ש בפחות מ 2000 סל"ד.

מידת הצמיגים זהה. 

• אהבתי 1

פורסם

צריך שפותח שרשור יבצע את הבדיקות שאיציק אמר בעמוד הקודם ואז נהיה יותר חכמים.

פורסם

תקלה מעניינת, עושה רושם שבאמת הוחלף יחס ההעברה, לא ברור באיזו תצורה ולמה.

הייתי מבצע בדיקת תאוצה עם רכב זהה, יתכן והתאוצה תהיה שונה במידה והוחלף גיר לאחד עם יחסי העברה שונים.

עברתי לסקייטבורד

פורסם
לפני 10 שעות, איציק נ. כתב:

לכן אני חושב ש: או שהגיר מחליק (מניסיון, גיר שמתחיל להחליק מרגישים בד"כ שאתה על הילוך גבוה ולוחץ אפילו יחסית בעדינות על הגז) או שעשו שם איזה קומבינה אחרת (החליפו משהו בתוך הגיר עצמו, רק גלגל שיניים תקול או משהו).
לכן צריך לעשות את הבדיקה הבסיסית: ללחוץ על דוושת הגז בנדיבות שאתה כבר על הילוך חמישי - ולראות איך מחוג הסלד מתנהג.

גיר ידני לעולם לא מחליק ונוסע.

מצמד כן יכול להחליק וצריך לבדוק אותו.

יתכן מאוד שהחליפו את הילוך 5 בצמד גלגלי שיניים מגיר אחר, ואת זה בהחלט ניתן לעשות בגיר הזה, בעבר שתיקנתי בברלינגו HDI הילוך 5(היה קופץ בהאצה) בקטלוג הופיעו כמה אופציות עם מספר שיניים שונה.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...