Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ ארגונומי פרטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאור בעיות גב בחודשים האחרונים, החלטתי לנסות יעוץ ארגונומי במטרה לאתר את מקור הבעיה.

יש לי חשד שמדובר בעמדת העבודה הביתית שלי (הכסא או השולחן או שניהם, היו הרבה שינויים בזמן האחרון)

מישהו מכיר וממליץ על יועץ שנותן יעוץ בודד למשרד ביתי?

תודה מראש.

פורסם

היו לי כמה כאלה מטעם העבודה.

לא התרשמתי יותר מדי מהם.

ה"טובים" יותר אמרו לי את מה שכבר ידעתי (ממדריכי ארגונומיה שיש באינטרנט), הטובים פחות בעיקר המליצו על כל מיני מוצרים כאלה ואחרים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כשמביאים יועץ למקום עבודה זה כדי לתת מידע כללי לאיך לסדר נכון עמדת עבודה. וזה אכן מידע שכל אחד יכו למצוא ברשת. ובגלל זה אין לי כוונה לקחת סתם מישהו שמצאתי בגוגל.

המטרה שלי היא למצוא מישהו שיוכל, בתקווה, לנסות לאבחן נקודות ספצפיות אצל מי שידוע שיש לו בעיה.

אולי אין כאלה, אבל אולי כן.

פורסם

לאבחון בעיות ספציפיות בינתיים מי שהכי עזר לי היה רופא אורתופד של הקופת חולים

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אולי אורתופד אחר? באיזה קופ"ח את?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

אין לי יכולת לעבוד בעמידה. מעבר לזה עמדת העבודה מסודרת ארגונומית, תאורטית.

וכן יש הפסקות, מתיחות וכו׳.

לפני 22 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אולי אורתופד אחר? באיזה קופ"ח את?

אני במכבי אבל מנסיוני אם אין מה לתת מרשם או לנתח, אין להם מה לתרום.

כרגע בטיפול אצל כירופרקט שטוען לדלקת מקומית בחלק מהחוליות ומפרק האגן. אבל גם הוא לא יודע ממה.

לגבי טיפולים שונים, היתי אצל כמה, אם יהיה צורך אהיה אצל עוד, אבל הבעיה היא למצוא את המקור.

המיקוד הוא למצוא את המקור, לא המלצות לטיפולים, תרגולים ושינויים באורח החיים. כל אלה ידועים ונבדקים.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

אני הגעתי ל-2 אורתופדים שונים של מאוחדת, ושניהם אמנם הציעו טיפולים סימפטומטיים (כדורים לשרירים תפוסים, קיבוע לתעלה הקרפלית וכו'), אבל גם חקרו אותי לגבי צורת העבודה, ישיבה, עמידה וכו' והצביעו על דברים שלדעתם יכולים לגרום לבעיות הללו, בסופו של דבר לגבי התעלה הקרפלית הם צדקו לחלוטין, לגבי הגב צדקו בחלק מהדברים, ויכול להיות שצדקו לגבי השאר (שלא יישמתי ולכן לא יכול לומר).

כלומר הם נתנו טיפול שהוא לא מרשם או ניתוח, אלא ניסיון להבין איפה כואב, מתי כואב, כמה כואב, וממה כואב ואיך למנוע את זה הלאה.

אני לא יודע אם הם מדגם מייצג, אבל אני הייתי מרוצה.

לפני שעה, David32 כתב:

פיזאוטרפיסט טוב.

בישראל התורים לפיזיותרפיסט טוב נמדדים בחודשים (לפחות באיזור המרכז)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Be roo כתב:

האורתופד נפנף אותי ב״לחזק שרירים״. שזה גם נדרש, אבל לא באמת מסביר את כל המכאובים.

אני לא אורתופד ולא כלום,

אבל דווקא ייתכן שזה מסביר את *כל* המכאובים.

ככה זה אצלי, בכל מקרה. כל עוד אני בשגרה של הליכה מרובה ונמרצת באופן יומיומי (שרירי ליבה) יש לי אפס כאבים, לא משנה אם אני יושב על קרש/סלע/כיסא ארגונומי/פוף. 

מתיחות והפסקות זה חביב אבל מוגבל מאוד, אין תחליף לשרירי ליבה "מוצקים" נקרא לזה ככה.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הענין בטיפול כבר לא מעט זמן עם יישום של כל ההמלצות המוכרות שנימנו כאן וגם כאלה שלא, מאנשי מקצוע שונים.

בבקשה, אם יש למישהו המלצה רלוונטית לנושא.

ברור לי שזה פורום ציבורי וכל אחד רשאי לכתוב מה שנראה לו, אבל אשמח לא לא נטביע את השרשור הזה כשרשור כללי לכאבי גב של עבודה מול מחשב.

פורסם

אם את עובדת מהבית דרך חברת הייטק, אולי יש להם יועצים שדרך זום יסתכלו על סביבת העבודה וימליצו.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

אצלי גם יש כאבי גב כתוצאה מעבודה ממושכת מול מחשב.

מה שעזר לי בסוף זה כסא במחיר מופרך ששיפר את המצב בצורה משמעותית.

טסלה 3 2022

• תוכן חדש...