Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם תגיד איזה רכב יש לך ומה אופי הנסיעות נראה לי תקבל טיפים יותר לעניין

1. שאתה מגיע לרמזור אדום(או כל עצירה אחרת) תעזוב את הגז ותגלוש לשם (לא בניוטרל, עם הילוך)

חוסך את הגז בכמה מאות מטרים לפני העצירה וגם בזמן בלימת מנוע המנוע לא מקבל דלק (אם יש לך מד צריכה תראה שהוא נופל ל0 (או 0.01))

2. תנסה גם לשמור על המומנטום של הרכב, נגיד ואתה מתקרב לרמזור אדום תנסה לסוע במהירות שתגיע לשם קצת אחרי שמתחלף לירוק, תחסוך את הדלק שאתה צריך להאיץ מ0 לכמה שאתה נוסע

3. בשיוט בכביש מהיר אל תסע מהר מידי, מעל 100 דלק מתחיל להשרף דיי מהר בגלל הגרר(drag) של הרכב עם האוויר (אני אישית משייט על 120-130 בדרך כלל ושאני עולה ל140 אני מתחיל לראות עלייה משמעותית בצריכה)

4. בזמן פקקים תנסה למצוא מהירות שאתה יכול לשייט בה (נגיד לסוע 10 קמ"ש קבוע במקום להאיץ ל20 ולעצור כל דקה)

5. אל תאמץ את הרכב עד שהכל מתחמם, בזמן שכל השמנים קרים(מנוע, גיר, דפרנציאל) יש להם יותר התנגדות כי הם יותר צמיגיים

זה גם יוצר יותר בלאי על כל המערכת (בעיקר סלד גבוהה עם מנוע קר)

הכי חשוב - תסע רגוע.

ושים לב למשוגעים שמנסים לעקוף אותך כי אתה לא טס לרמזור או נצמד למי שמלפנייך.

אני אישית עושה את רוב הנסיעות שלי בשעות הקטנות של הלילה, אז הכבישים דיי פנויים, בשעות העומס רוב מה שרשמתי לא רלוונטי

• רעיון טוב! 1
פורסם

המפתח הוא נהיגה רגועה וצפייה למרחק - זה חוסך לא רק דלק, אלא גם שחיקה של מכלולים אחרים.

האץ בהדרגה, וצפה קדימה ככל האפשר כך שתאט בהדרגה. אין טעם להאיץ בחוזקה כאשר 200 מ' לפניך רמזור המתחלף לאדום. האץ במתינות, גלוש לפי היכרותך את הרכב ובלום לקראת העצירה. ואם מישהו דוחק בך מאחור - התעלם ממנו.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כאחד שנוסע כ4000 ק"מ בחודש,

על לפני חודשים היתי עם רגל כבדה על הגז, נסעתי בכבישים בין עירונין על 120+,

לפני כחודשים התחלתי להרגיע והחיסכון ניכר במידי,

מ7.6 ל100 ק"מ ירתי ל6.6 ל100 ק"מ,

זה בערך 40 ליטר בחודש ס"ה מעל ל200 ש"ח בחודש ,

זה ממש משמעותי.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

לחץ אוויר נכון

רכב ריק מזבלה/ סתם ציוד ששוכב בתא המטען

שמן+ מסנן שמן איכותי, מסנן אוויר איכותי. פלאגים איכותיים

מילוי דלק בתחנה אחת או שתיים קבועות, שאתה סומך על איכות הדלק שלהן

אלו לא בדיוק טיפים לנהיגה חסכונית אלא נקודות נוספות שמשפיעות על צריכת הדלק.

בהצלחה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

מנסיון תדלוק בתחנה זולה וקטנה גרם לעלייה בצריכת הדלק של כ10%

להשתדל להאיץ בעדינות

ואם אתה רוצה להגיע לצריכה הכי נמוכה שהרכב יכול

תנסה להאיץ בעדינות וכשהרכב עובר את ההילוך הכי גבוה שלו לשמור על טורים הכי נמוכים ולהשאר בהילוך הזה

אצלי היה חיסכון משמעותי מאד

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

ההסתכלות על צריכת הדלק לבדה קצת מטעה - אצל רוב הנהגים החסכון הנובע מכך קטן. 

א ב ל - לנהיגה חסכונית יתרונות נוספים - הרכב נשחק פחות, מבלה פחות שעות במוסך ונזקק לפחות תיקונים , גם זה חסכון. וחוץ מזה, נהיגה רגועה טובה לעצבים, תן לאחרים לשרוף את העצבים על הכביש.

ודבר אחרון - שיטה טובה לחסכון היא תחזוקה שוטפת קפדנית. מניפוח צמיגים ללחץ המתאים ועד טיפולים תקופתיים לפי הספר. אולי הביקור במוסך לטיפול תקופתי נראה יקר, אבל הוא יחסוך הוצאות יותר גדולות בשל תקלות, וגם בזבוז זמן יקר במוסך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 2

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לדעת שאפשר להכניס אוויר קר מבחוץ בלי להפעיל מדחס (AC) וככה לחסוך את הכוח שהוא גונב מהמנוע ואם צריך מדחס לדעת לכוון אותו לא לעד הסוף קור כדי שיעבוד פחות (בהרבה רכבים מודרנים יש מדחס משתנה)

(אני כבר ממש נכנס לקטנות)

לנסות לחסוך/ליעל בצריכת חשמל.

שזה אומר לא להדליק אורות ביום שלא צריך, להחליף את כל הנורות ברכב ללדים (בכיף 5-10 אמפר של שימוש יום יומי שמצטמצם וחיי אלטרנטור ארוכים יותר), למי שיש אלטרנטור חכם/היברידי לדעת לנצל את הבלימות מנוע.

וללא קשר לרכב אם יש לך נסיעות קצרות מאוד בשגרה או באזור תל אביב, קורקינט זאת אחלה אופציה. אפשר לקנות קורקינט בפחות מ2000 שקל שישמש שנים ויחזיר על עצמו גם בזמן וגם בדלק שנחסך.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

לא להדליק אורות ביום? תאונונת אחת או קנס והלך חסכון של 10 שנים. תדליק אורות ביום,כנראה  תחסוך יום עבודה או שניים והשתתפות עצמית. עלות הדלקת האורות זניחה.

להחליף נורות ל-LED? - תתחיל בעלות הנורות ותמשיך בפסילת הרכב בטסט. והחשוב ביותר - אם הפנסים שלך לא מותאמים לנורות האלה תקבל אלומת אור לא נכונה ותגרום לסינוור נהגים אחרים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 2

פורסם
לפני 4 דקות, sperial כתב:

לא להדליק אורות ביום? תאונונת אחת והלך חסכוןמשל 10 שנים. תדליק אורות ביום, תחסוך יום עבודה אונשניים.

להחליף נורות ל-LED? - תתחיל בעלות הנורות ותמשיך בפסילת הרכב בטסט. והחשוב ביותר - אם הפנסים שלך לא מותאמים לנורות האלה תקבל אלומת אור לא נכונה ותגרום לסינוור נהגים אחרים.

אם הרכב שלך יחסית חדש ולא נראה כמו נסיכת הכפר יניחו שהלדים שיש לך באו מהחברה אם הם יושבים אוב כי זה די לגיטימי היום ואפילו כל מאזדה 2 פשוטה מ2014 באה עם לדים בכל הרמות גימור.

לא אמרתי לא להדליק ביום אמרתי לא להדליק ביום שלא צריך, אנחנו מדינה שטופת שמש ורוב הקיץ אם תדליק אפילו לא ישימו לב שהדלקת אלא אם כן ממש התאמצו. ברור שבימים עם ראות נמוכה יותר כן.

פורסם

אני גם תמיד נוסע עם אורות מלאים (חוץ מאורות ערפל, אלא אם יש ערפל), זה חלק מתהליך ההנעה של הרכב בשבילי

"עולה" לי 0.1 כוח סוס בערך להדליק את הפנסים הראשיים (55W כל פנס), אין מצב שאתה באמת מרגיש את זה בצריכת דלק.

תכף גם תגיד לא לשמוע מוזיקה כי זה גם צורך חשמל שאתה מייצר עם הדלק, לא צריך להסחף.

לפני 13 שעות, Shab00 כתב:

לנסות לחסוך/ליעל בצריכת חשמל.

שזה אומר לא להדליק אורות ביום שלא צריך, להחליף את כל הנורות ברכב ללדים (בכיף 5-10 אמפר של שימוש יום יומי שמצטמצם וחיי אלטרנטור ארוכים יותר),

לפני 12 שעות, Shab00 כתב:

בשביל זה יש אורות יום/DRL. הפנסים הרגילים הם לא שיראו את הנהג אלא שהנהג יראה.

עקרונית נכון, אבל הפנסיים הראשיים גם תורמים עוד הרבה לנראות שלך

ולא חסר רכבים שהDRL לא באמת נראה טוב ביום

פורסם
לפני 17 שעות, נהג חדש תקציב קטן כתב:

מנסיון תדלוק בתחנה זולה וקטנה גרם לעלייה בצריכת הדלק של כ10%

מצטרף,

אנשים לא יודעים וחבל !

עצות נוספות,

שמירת מרחק

כך שלא תצטרך לאבד את התאוצה כל פעם שהרכב לפניך מאט.

אישית כל פעם שאני רוצה להאיץ או תוספת כח בעליה,

במקום ללחוץ גז אני מוריד הילוך בטיפטרוניק,

זה לא מוסיף לשקט של הנהיגה,

אבל מוריד בצריכת הדלק.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...