Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Checklist לעדכון בהחלפת רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, nev כתב:

רק אתה צודק.

בעניין הזה הוא צודק לגמרי. המראה הנוספת הזו מעוותת את שדה הראיה, מונעת שימוש בכלי הכל כך חשוב שנקרא "סכי שמש" ובדרך כלל גם לא עומדת בתקני הבטיחות במקרה תאונה ועלולה להתנפץ לך על הפרצוף. אם יש לך השיקוץ הזה ממליץ מאוד שתעיף אותו במסלול בליסטי היישר לפח האשפה הקרוב.

מכל מקום - הצ'קליסט (ובעברית "רשימת תיוג") די קצר:

1. ביטול\הקפאה של כל חשבון שקשור לרכב - כגון כבישי אגרה (יש בישראל 4 כאלה), חניונים, איתוראן, חיבור סלולרי של המולטימדיה וכו'.

2. סריקה יסודית של הרכב בכלל ותאי האחסון בפרט (כולל תא הכפפות, תא המטען עם תשומת לב לאמבטיה של הגלגל הרזרבי), מתחת למושבים וכו'.

3. איפוס המולטימדיה אם רלוונטי (יש מערכות שצריך רק לבטל קישור לטלפון וזה פחות קריטי, יש כאלה בהן צריך למחוק את אנשי הקשר).

4. עדכון מקומות חניה חסומים כגון בבית ובמקום העבודה.

5. תיוק אישור העברת הבעלות שקילת בדואר במקום בו תוכל למצוא אותו ב-10 השנים הקרובות. כך גם מסמכי הביטוח (לפחות 7 שנים לאחור).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי המראה הפנורמית גם אני מסכים. כשהייתי נהג חדש (לפני 30 שנה) השתמשתי בכזאת וחשבתי שהיא מאוד עוזרת אבל אז גיליתי כמה בעיות - אחת הייתה שלא ניתן להשתמש בסכי השמש, השנייה הייתה שהמראה הפנורמית הכבידה על המקורית ולעיתים צנחה למטה אבל הגדולה מכולן הייתה שכשעברתי לנהוג ברכב ללא מראה פנורמית היה לי קשה להסתגל. החלטתי להיגמל ממנה וגיליתי שאפשר להסתמך נהדר על המראות שהיצרן מספק.
(במאמר מוסגר, אחרי שנים עם מכוניות עם מצלמות רברס אני תוהה איך אסתדר עם אנהג באחת בלי...)

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

אפשר להסתדר.

נהגתי בארונה ובפיקנטו מעל שנתיים, לשתיהן מצלמת רוורס.

אחרי זה הייתי צריך לנהוג ברכב אחר ללא מצלמת רוורס עד שהגיעה הקורולה, הסתדרתי בלי שום בעיה.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה רבה למוסיפים. גם דברים שלא רלוונטיים לי ספציפית בוודאי יעזרו לאחרים. 

אגב ברכב הישן היתה לי מצלמת רוורס נוחה by far (@sperial: בהרבה 😉☺️) מזו שברכב החדש. ברור לי שלמרות חוסר הנוחות ההתחלתית בסוף אתרגל.

פורסם

אני התיחסתי למראה המרכזית, לא למצלמת רברס.  ואכן, אחד היתרונות המעטים שאני מוצא הארונה על פני הסוזוקי קרוסאובר שלי הוא המצאות מצלמת רברס (אני יודע שאני כופר בעיקרי הפורום, אבל בכל רגע אני מעדיף את הסוזוקי האטמוספרית עם הגיר הרציף על פני הארונה המטורבתת עם הגיר הזריז).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 12 שעות, motior כתב:

לגבי המראה הפנורמית גם אני מסכים. כשהייתי נהג חדש (לפני 30 שנה) השתמשתי בכזאת וחשבתי שהיא מאוד עוזרת אבל אז גיליתי כמה בעיות - אחת הייתה שלא ניתן להשתמש בסכי השמש, השנייה הייתה שהמראה הפנורמית הכבידה על המקורית ולעיתים צנחה למטה אבל הגדולה מכולן הייתה שכשעברתי לנהוג ברכב ללא מראה פנורמית היה לי קשה להסתגל. החלטתי להיגמל ממנה וגיליתי שאפשר להסתמך נהדר על המראות שהיצרן מספק.
(במאמר מוסגר, אחרי שנים עם מכוניות עם מצלמות רברס אני תוהה איך אסתדר עם אנהג באחת בלי...)

גם לי הייתה מראה פנורמית ברכב הראשון שלי (שנרכש כחצי שנה לאחר שקיבלתי את הרישיון), הורדתי אותה אחרי כמה חודשים והתרגלתי לנהוג בלעדיה. מאז (כ-11 שנים) אני נוהג רק עם המראה הרגילה.

יש עוד חיסרון - אי אפשר להשתמש במנגנון לביטול סינוור.

החיסרון העיקרי של המראות האלו שהן נשברות בקלות ועלולות להוות סכנה בתאונה.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...