Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איש קבע מחפש כיוון חדש.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 36 דקות, Boltik כתב:

אתה רוצה יותר מדי :) 

1. הדרכה - זה תחום נפרד. בדומה לניהול, אתה חייב להבין במקצוע שאתה מדריך מהניסיון האישי. גם אין בזה יותר מדי מסלולי התקדמות.
  2. תמיכה,הטמעה,הגדרות ציודי תקשורת מכל הסוגים, וירטואליזציה,מולטימידה. - תפקיד של טכנאי. לא צריך תואר לזה, צריך להכיר את המוצר. גם כאן אין יותר מדי קידום.
  3. אבטחת רשתות - יכול להיות תחום מעניין עם פוטנציאל לקידום ניהולי, אם אתה משלב את זה עם אבטחת מידע בכללי.

כמה שאתה טועה :) 

לאט לאט אני נוחת לקרקע :) 

תכלס אני לאט לאט מבין שהדרישות-רצונות שלי לא מיושר עם המציאות.

יש לי חברים בהמון מקומות בתפקידים שונים, הרי גם ככה לרוב זה חבר מביא חבר. אני פשוט אפנה אליהם אחד אחד ואשאל
אם יכולים לחפש לי משהו רלוונטי.

אני לא מספיק מצליח למקד את הכיוון שאני מעוניין בו אז אני אתאים את עצמי כבר לדברים שהם יציעו (אם יציעו).

גם לעבוד כהנדסאי אלקטרוניקה זה אופציה אם יהיה שכר מתגמל או באפיון של מערכות מידע.

לפני 17 דקות, Mr.Z כתב:

למה שלא תנסה להרים טלפון אליהם ולנסות לסגור משהו בכל זאת?

חבר שלי באותו צוות, אני לא רוצה לעשות לו אי נעימות מול המנהל,

מה גם שבנינו הדבר האחרון שאני רוצה, אם כבר אני משתחרר זה לעבוד בחברה ביטחונית.

כן יש יציבות ויש עניין אבל הם מתנהלים דומה מידי לצבא  ואני בורח מזה.

עריכה אחרונה על ידי GABIUBOGI

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 9 דקות, GABIUBOGI כתב:

תכלס אני לאט לאט מבין שהדרישות-רצונות שלי לא מיושר עם המציאות.

לכן אני ממליץ לך להתחיל לעבוד בתחום שאתה כבר מכיר בחברת תוכנה גדולה. רק שם תוכל להיחשף למציאות ולהבין מה באמת יכול להתאים לך וגם תשפר תנאי שכר שלך.

פורסם

אני לא מהתחום אבל העצה שלי כללית.

תרשום באקסל את כל הכישורים שלך-תוכנות,יכולות,טכנולוגיות.

תערוך קורות חיים באנגלית,תפתח לינקדאין ותצטרף לקבוצות ואנשים רלוונטיים.

תשלח קורות חיים למישהו מהתחום שיעבור עליהם ותתחיל לשלוח.

לא חושב שמישהו ייתן לך 23 אלף שקל על help desk והדרכה,דווקא נשמע ש11.5 זה שכר סביר גם לאזרחות.

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 4 שעות, GABIUBOGI כתב:

לצערי אני בתחתית של ההיררכיה הטכנית בחיל, אפשר לעבור תפקידים וללמוד עוד ועוד אבל לא מאמין שזה יתן לי ערך מוסף באזרחות.
הגדרת נתבים, מתגים אני יודע גם מהעולם שלי. מרכזיית טלפונים אני מאמין שאפשר ללמוד בשבוע.

תקשורת נתונים יתן לך הרבה ערך באזרחות.

אם אתה לא משרת באופק אתה לא יודע להגדיר מתגים ונתבים.

בנוסף יש המון רקע תיאורתי STP, VSS, HSRP, OSPF (לדעת מה זה לא אומר שיודעים באמת)

אופק זה מקום מדהים

פורסם (נערך)

ממליץ לך להתעלם מהשטויות שהבחור מעליי כתב פה (עאלק צריך להיות בוגר יחידת אופק בשביל לקנפג מתגים ונתבים).

אם אתה איש סיסטם הייתי ממליץ לך לעבור את התהליך הטבעי ולהתחיל ללמוד DEVOPS,

אתה לא אמור עכשיו לדעת קוד ברמה גבוהה (למעשה רוב האנשי DEVOPS שאני מכיר בחברה שלי לא יודעים קוד ברמה גבוהה).

מה שאתה כן צריך לדעת זה linux , docker ,kubernetes ולדעת לעבוד עם ספק ענן גדול כמו azure,aws.

קורס ב50 שקל מיודימי ייתן לך אחלה כיוון אם זה מדבר אלייך.

בתחום התקשורת/סיסטם בארץ המשכורות לא גבוהות במיוחד.

עריכה אחרונה על ידי FlicK

פורסם
לפני 23 שעות, Boltik כתב:

לכן אני ממליץ לך להתחיל לעבוד בתחום שאתה כבר מכיר בחברת תוכנה גדולה. רק שם תוכל להיחשף למציאות ולהבין מה באמת יכול להתאים לך וגם תשפר תנאי שכר שלך.

זה מה שאעשה כנראה,תודה!

לפני 21 שעות, boy23 כתב:

תקשורת נתונים יתן לך הרבה ערך באזרחות.

אם אתה לא משרת באופק אתה לא יודע להגדיר מתגים ונתבים.

בנוסף יש המון רקע תיאורתי STP, VSS, HSRP, OSPF (לדעת מה זה לא אומר שיודעים באמת)

אופק זה מקום מדהים

אופק שולטים ביד רמה מבחינת הרשאות ברשתות הליבה אבל יש רשתות נישה קטנות שאנחנו מתעסקים עצמאית.

לפני 20 שעות, FlicK כתב:

ממליץ לך להתעלם מהשטויות שהבחור מעליי כתב פה (עאלק צריך להיות בוגר יחידת אופק בשביל לקנפג מתגים ונתבים).

אם אתה איש סיסטם הייתי ממליץ לך לעבור את התהליך הטבעי ולהתחיל ללמוד DEVOPS,

אתה לא אמור עכשיו לדעת קוד ברמה גבוהה (למעשה רוב האנשי DEVOPS שאני מכיר בחברה שלי לא יודעים קוד ברמה גבוהה).

מה שאתה כן צריך לדעת זה linux , docker ,kubernetes ולדעת לעבוד עם ספק ענן גדול כמו azure,aws.

קורס ב50 שקל מיודימי ייתן לך אחלה כיוון אם זה מדבר אלייך.

בתחום התקשורת/סיסטם בארץ המשכורות לא גבוהות במיוחד.

תודה על המידע!

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)
בתאריך 10.1.2022 בשעה 18:39, GABIUBOGI כתב:

אני לא מספיק מצליח למקד את הכיוון שאני מעוניין בו אז אני אתאים את עצמי כבר לדברים שהם יציעו (אם יציעו).

אני לא חושב שזה רעיון טוב.

לטווח הארוך, יהיה לך הרבה יותר קל אם תתחיל לעבוד כמה שיותר מוקדם ולצבור כמה שיותר ניסיון בתחום שאליו אתה רוצה להגיע.

בהייטק הניסיון משחק את התפקיד הכי משמעותי.

אם תתחיל למשל להיות מנהל צוות HD ולבסוף תחליט שסייבר או devops זה מה שמושך אותך אתה נטו מבזבז זמן וזה לא יעזור לך בכלל להגיע לתפקידים האלו.

אם אתה לא בטוח מה מושך אותך, תנסה אולי לחקור אונליין קצת יותר על מה העיסוק בפועל בתחומים האלו וגם אולי לקחת קורסים של 50 שקל ביודמי ולעשות קצת hands on.

לאחר שתחליט על כיוון, יהיה יותר קל למקד אותך איך נכון לפעול הלאה.

עריכה אחרונה על ידי elad18
פורסם
לפני 6 דקות, elad18 כתב:

אני לא חושב שזה רעיון טוב.

לטווח הארוך, יהיה לך הרבה יותר קל אם תתחיל לעבוד כמה שיותר מוקדם ולצבור כמה שיותר ניסיון בתחום שאליו אתה רוצה להגיע.

בהייטק הניסיון משחק את התפקיד הכי משמעותי.

אם תתחיל למשל להיות מנהל צוות HD ולבסוף תחליט שסייבר או devops זה מה שמושך אותך אתה נטו מבזבז זמן וזה לא יעזור לך בכלל להגיע לתפקידים האלו.

אם אתה לא בטוח מה מושך אותך, תנסה אולי לחקור אונליין קצת יותר על מה העיסוק בפועל בתחומים האלו וגם אולי לקחת קורסים של 50 שקל ביודמי ולעשות קצת hands on.

לאחר שתחליט על כיוון, יהיה יותר קל למקד אותך איך נכון לפעול הלאה.

זה לא רק תקף בהייטק זה לכל תחום שתלך אליו..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

לפי מה שאני מבין מהתיאור שלך, אתה מעוניין לעסוק בתחום התשתיות, שכולל מנעד של תפקידים החל מרמת הברזלים(חומרה ותקשורת פיזית) ועד לרמת האפליקציה בלי נגיעה בה.

אני מכיר הרבה אנשי תשתיות שלאחר תקופה מסוימת התפתחו לדבאופס אם זה תחום שיקרוץ לך בהמשך.

עצתי היא שאם אתה מבולבל, אתה צעיר, תתחיל בתחום התשתיות (שרתים/וירטואליזציה/ מערכות הפעלה/ אבטחת רשת/ ועוד ועוד) ומשם תבין מה מדבר אליך ותכיר את כל הפונקציות והממשקים.

בכל אחד מהתפקידים הללו לדעתי תרוויח יותר מעכשיו, בנוסף תצבור ניסיון עם ערך מוסף.

תפקידי הלפ דסק לדעתי קטנים עליך, אפילו noc יהיה עדיף אבל זה עדיין לדעתי שלב ראשון בדרך שלהערכתי אתה יכול לדלג עליו.

מוזמן בשמחה להתייעץ בפרטי 

עברתי לסקייטבורד

פורסם
לפני 21 שעות, DareDevil כתב:

זה לא רק תקף בהייטק זה לכל תחום שתלך אליו..

יש מקצועות אחרים שהשכלה ותואר משחקים תפקיד משמעותי ובלי תואר יכול להיות שאפילו לא תוכל בכלל להיכנס לאותו התחום.

בהייטק זה לא המצב והניסיון הרבה יותר חשוב.

פורסם
לפני 1 דקה, elad18 כתב:

יש מקצועות אחרים שהשכלה ותואר משחקים תפקיד משמעותי ובלי תואר יכול להיות שאפילו לא תוכל בכלל להיכנס לאותו התחום.

בהייטק זה לא המצב והניסיון הרבה יותר חשוב.

כנראה שהייתי צריך להוריד חלק מהציטוט אבל נזרום איתך ואסכים איתך. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

אכן נשמע שאתה די מתפזר, זרקת פה לא מעט כיוונים שיכולים להביא אותך לתפקידים שונים-מהנדס רשתות, סיסטם, DevOps ועוד.

בשלב הראשון וכפי שכבר נאמר-הייתי מוריד את תפקידי ה-Help desk וגם ה-NOC שהוצע פה, אלו תפקידים שיהיה לך קשה בהמשך להתקדם מהם וכמו שציינו לא נשמע שזה הולם את הניסיון המקצועי/אקדמי שצברת.

במקומך הייתי לומד על התפקידים השונים, לוקח קורסים Zero to hero ביודמי/Youtube שקשורים לאותו התפקיד שמעניין אותך ולאחר מכן מתחיל בחיפוש עבודה.

גם בהיבטי שכר-אתה יכול לצפות לשכר הרבה יותר גבוה ממה שציינת במרבית התפקידים (אם לא במיידי-לאחר כשנה/שנתיים).

כאמור לא כדאי לעזוב את המקום הקיים עד שיש חוזה חתום במקום החדש.

המון בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי adir10
  • רעיון טוב! 1
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

טוב אז נכנסתי מאוד חזק לעניין, יריתי קורות חיים למיליון כיוונים בערך והטלפונים ירדו כמו גשם.

יש כמה כיוונים חזקים וחזרתי להתייעץ עם חכמת ההמונים.

מי שבעיקר התייחסו אליי ברצינות אלה כל משרות המיקור חוץ של שירותי המחשוב והאינטגרציה התקשובית.

היו גם פניות NOC ו SOC ואפילו עברתי מבחנים למשרת אנליסט SOC אבל משהו השתבש בדרך מצד הארגון וזה נפל.

האם הייתם מעדיפים לעבוד במשרה של 15 בסיס ללא רכב או במשרה של 12 בסיס עם רכב? 

כי אלה רוב הסכומים ההתחלתיים שאני מקבל כרגע בצפון ועם עליית מחירי הדלק והרכבים אני כבר חושב שמשרה עם רכב זה הרבה יותר מיתרון.

פורסם (נערך)

15 בלי רכב ו12 עם רכב זה אותו דבר בערך לרכב ליסינג דוגמת קורולה או נירו.

לרכב יש גם את השווי שימוש, מה שבדרך כלל יורד מהפרשות מעסיק לפנסיה וקרן השתלמות.

פלוס, אולי זאת קריזה אישית שלי, אבל אני מרגיש פחות בנוח להסתובב בכל מקום עם לוגו של חברה וטלפון לדיווחים.

שורה תחתונה, אלא אם אתה נוסע יותר מ30 אק"מ בשנה, והעבודה לא דורשת התניידות, לדעתי עדיף לוותר על הרכב.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כשתגיע לדיוני השכר בקש בקש סימולציה בשני המצבים, ובחר מה שנראה יותר מתאים - בהתחשב בנסועה הצפויה לך. שים לב שחשובים לא רק הברוטו והנטו אלא גם הרכיבים הסוציאליים, במיוחד הפנסיה, שכן לבחור צעיר כמוך, עם צפי של 45 שנות חסכון, מדובר במכפיל עצום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...