Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סידור סרנים ראש גורר 6X2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קיימות משאיות ראש גורר 6X2,  זאת אומרת רק סרן אחד מניע והסרן האחורי השני הוא סרן מתרומם סינגל ג'אנט.  

בחלק מהדגמים הסרן המניע הוא האמצעי והסרן המתרומם הוא האחורי ובחלק זה הפוך, המניע הוא האחורי והמתרומם הוא האמצעי.

האם יש יתרונות/חסרונות לכל אחת מהשיטות ומדוע בעצם שתי השיטות קיימות? 

תודה. 

2.thumb.jpg.771c63cfba6e4cebd0410ada13d9f5fb.jpg

1.jpg.2424fa1f9477e5bf8214b581158a9d8f.jpg

• אהבתי 1

פורסם

שלום,

מרחקי הסרנים וסדר הסרנים המונעים קובעים את רדיוס הסיבוב של המשאית ואת אופן העברת הכוח לכביש.

מהנדסי מרכב קובעים את התצורה בעת הזמנת המשאית לפי אופי השימוש שמתוכנן למשאית.

המהנדס צריך לבחור את סוג הסרנים לפי סוג ומשקל המטען (מיכלית/מכולות/מטען פזור).

משאית שצריכה לתמרן בכבישים מפותלים ועליות תצטרך מרחק סרנים קצר יותר וסרן היגוי אחורי עם זוויות טובות יותר.

משאית שנוסעת בעיקר בכבישים מהירים יכולה להתפשר על זוויות היגוי.

יש כאן המון שיקולים לפיהם נקבעים הסרנים, המרחקים בינהם והתצורה שלהם.

• אהבתי 1
פורסם

האמת שזה דיון מעניין בלי לקרוא לפני, אלא לנסות להפעיל את הראש.
הייתי חושב שאולי יש קשר לייעוד של המשאית (בהתאם להספק אולי), מה שמיועד לאיזור יותר צפוף ודורש רדיוס סיבוב קטן יותר - תעדיף בסיס גלגלים קטן יותר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 12 דקות, shellcase כתב:

תעדיף בסיס גלגלים קטן יותר.

זה יכול לבוא עם בסיס גלגלים (כללי) זהה.

5.thumb.jpg.e421a7bdb3e995750ce4e7ebd982bef3.jpg

4.jpg.3f3b1d02e5942692f79e4f286b6a4c32.jpg

פורסם

שים לב שהמשאית עם הסרן המניע מאחור היא משאית הרבה יותר קצרה, וכנראה שלשים את הסרן המניע באמצע היה פוגע באחיזה שלו.

בכל מקרה, ETS2 נותן אחלה סימולציה למצבים השונים. יש גם משמעות להאם יש סרן עם היגוי מאחור. למיטב ידיעתי במשאיות שבהן הסרן האמצעי מתרומם, הוא מסתובב מעט כשהוא למטה ומשפר את רדיוס הסיבוב.

פורסם
לפני 25 דקות, דוב המערות כתב:

יש כאן המון שיקולים לפיהם נקבעים הסרנים, המרחקים בינהם והתצורה שלהם.

בדיוק מה שאני שואל, מתי יש עדיפות לסרן אחורי (השלישי) מניע? אני רואה בזה רק חסרונות  ועדיין קיימת תצורה כזאת. מתי היא עדיפה?

לפני 9 דקות, Ooga כתב:

שים לב שהמשאית עם הסרן המניע מאחור היא משאית הרבה יותר קצרה, וכנראה שלשים את הסרן המניע באמצע היה פוגע באחיזה שלו.

תסתכל בסט תמונות הנוסף שצירפתי, שתי המשאיות באותו אורך. 

לפני 10 דקות, Ooga כתב:

למיטב ידיעתי במשאיות שבהן הסרן האמצעי מתרומם, הוא מסתובב מעט כשהוא למטה ומשפר את רדיוס הסיבוב.

כן אבל זה יכול להיות גם כשהוא אחורי. 

6.jpg.4d2c601c41710d0bd19fe1561cb0ce96.jpg

פורסם

שואל מחוסר ידע, האם מותר למשאית כזאת להרים סרן אחד גם אם היא עמוסה לרמה בה נדרשים שניים באופן רגעי ובמהירות נמוכה כדי להצליח לעבור במקום טריקי?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

החלטתי לחפש בגוגל.

קודם כל, שלדה עם סרן אמצעי מתרומם נקראת midlift.

שלדה עם סרן אחורי מתרומם נקראת taglift או pusher.

הנה דיון מעניין שמצאתי בנושא:

http://www.trucknetuk.com/phpBB/viewtopic.php?f=4&t=88126

נראה שאפילו נהגי משאיות חלוקים בדעותיהם לגבי מה עדיף מתי, אבל כן יש קצת קונצנזוס שסרן אמצעי מניע נותן יותר אחיזה בשטח.

ומשאיות כמו שהבאת פה עם סרן אחורי עם היגוי ממש לא נפוצות, הן יוצרות זריקת זנב וגם מגדילות שחיקה בסרן האמצעי. ראיתי את זה בעיקר במשאיות מרובות סרנים או נגררים ארוכים.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם
לפני 3 שעות, Buki כתב:

שלום,

קיימות משאיות ראש גורר 6X2,  זאת אומרת רק סרן אחד מניע והסרן האחורי השני הוא סרן מתרומם סינגל ג'אנט.  

בחלק מהדגמים הסרן המניע הוא האמצעי והסרן המתרומם הוא האחורי ובחלק זה הפוך, המניע הוא האחורי והמתרומם הוא האמצעי.

האם יש יתרונות/חסרונות לכל אחת מהשיטות ומדוע בעצם שתי השיטות קיימות? 

תודה. 

2.thumb.jpg.771c63cfba6e4cebd0410ada13d9f5fb.jpg

1.jpg.2424fa1f9477e5bf8214b581158a9d8f.jpg

בתצורה של 6X2 - סרן אחורי מתרומם נדיר שתראה בארץ (נראה לי שראיתי פעם אחד כזה אצל תעבורה)

99% מהתצורות שתראה זה סרן אמצעי מתרומם ("פושר")

הסיבה שבארץ אנשים קונים "פושר" או "דבל חי" (6X4) היא תקינה של משקלים שאפשר לשאת - באירופה התקינה שונה ולכן הם מעדיפים תצורה של 4X2 (סינגל) ורק במשא כבד הם נוסעים עם "פושר" או 6X4

כמו שמישהו כתב בהמשך, סרן אחורי מתרומם, הוא בדרך כלל גם מהוגה ונועד לתמרון במקומות צרים (דורש מיומנות נהיגה גבוהה)

לגבי העלאה של הסרן בצורה יזומה, למיטב ידיעתי, הסרן יורד לפי העומס על הצלחת, אם אתה עמוס אתה לא יכול להרים את הסרן באופן יזום, אלא הוא מתרומם כאשר אין משקל.

ET

לפני שעתיים, Buki כתב:

בדיוק מה שאני שואל, מתי יש עדיפות לסרן אחורי (השלישי) מניע? אני רואה בזה רק חסרונות  ועדיין קיימת תצורה כזאת. מתי היא עדיפה?

תסתכל בסט תמונות הנוסף שצירפתי, שתי המשאיות באותו אורך. 

כן אבל זה יכול להיות גם כשהוא אחורי. 

6.jpg.4d2c601c41710d0bd19fe1561cb0ce96.jpg

במשאיות שלדה ("אחודה") שם בדרך כלל בתצורה של 6X2  אז הסרן האחורי הוא המתרומם והאמצעי הוא המניע.

היוצאי דופן בדרך כלל יהיו משאיות עם דחסני אשפה, שם רוב המשקל נמצא מאחורה (המערכת ההידראולית של הדחסן) ושם בדרך כלל הם יהיו בתצורה של "פושר" (זאת אומרת הסרן האחורי מניע והסרן האמצעי מתרומם ומהוגה..)

ET

• אהבתי 3
  • מעניין 1

"אני לא מצטער על דברים שעשיתי, אני מצטער על דברים שלא עשיתי…"

פורסם

תודה על ההסבר. 

לפני 5 שעות, GS-egal כתב:

לגבי העלאה של הסרן בצורה יזומה, למיטב ידיעתי, הסרן יורד לפי העומס על הצלחת, אם אתה עמוס אתה לא יכול להרים את הסרן באופן יזום, אלא הוא מתרומם כאשר אין משקל.

השירשור הוא בעקבות קיראת כתבה על משאית בתצורת פולר. הסרן המתרומם יורד אוטמטית כשיש עומס על הצלחת אבל לנהג יש אפשרות להרים אותו יזום ואפילו קיימת תוכנית להרמה יוזמה לפרק זמן מוגבל ובמהירות עד 30 קמ"ש כדי לשפר אחזיה בסרן המניע, כשיש צורך בכך. 

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, דניאל1983 כתב:

שאלה בנושא, למה הרוב המוחלט של המשאיות באירופה/רוסיה/טורקיה/אוקראינה הן עם סרן בודד מאחור, ובישראל לרוב המשאיות סרן כפול?

בשנות התשעים רוב הראשים הגוררים בארץ היו עם 3 או 4 סרנים.

היום יותר נפוץ לראות ראשים עם 2 סרנים, ראשי גורר כיום עם 4 סרנים משמשים בעיקר למשקלים מאוד כבדים.

לגבי נגררים, בעבר היה נגרר עם סרן אחד שכיום הבנתי שכבר לא חוקי, יש בעיקר נגררים ישנים עם שני סרנים (נדיר לראות היום ראש של שני סרנים גורר גם נגרר של שני סרנים - לרוב רק 3 סרנים גוררים 2).

מצד שני אפשר לראות היום כמה וכמה נגררים בעלי 4 סרנים - שלרוב נגררים ע"י ראש עם 3 סרנים.

עריכה אחרונה על ידי itsik170
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לאחר שפתחתי את השירשור, אני מסתכל על כל משאית ואכן כמו שכתב @GS-egal כל הראשי גורר 6X2 שראיתי בארץ  הם בתצורת פושר, זאת אוצרת הסרן האחורי מניע והאמצעי מתרומם. 

לעומת זאת באירופה נפוצה גם התצורה השניה - פולר - הסרן השני מניע והשלישי מתרומם. 

מישנו יודע מדוע? 

תשובה ברורה לזה לא מצאתי בשום מקום, יש כל מיני הסברים שאף אחד לא נראה לי משכנע.

פורסם
לפני 3 שעות, Buki כתב:

לאחר שפתחתי את השירשור, אני מסתכל על כל משאית ואכן כמו שכתב @GS-egal כל הראשי גורר 6X2 שראיתי בארץ  הם בתצורת פושר, זאת אוצרת הסרן האחורי מניע והאמצעי מתרומם. 

לעומת זאת באירופה נפוצה גם התצורה השניה - פולר - הסרן השני מניע והשלישי מתרומם. 

מישנו יודע מדוע? 

תשובה ברורה לזה לא מצאתי בשום מקום, יש כל מיני הסברים שאף אחד לא נראה לי משכנע.

זה סיקרן גם אותי, אז חפרתי קצת עם אחד המהנדסים מהתחום שאני מחזיק ממנו.

קודם כל, לגבי סינגל (4X2) או פושר/פולר (6X2) - בארץ מאושר משקל כולל של 46 טון לסוס עם 3 צירים ולכן הישראלים לא אוהבים "סינגלים" ומעדיפים 6X2 וזאת בכדי למקסם את המשקל.. הסינגלים היחידים בדרך כלל שתראה בארץ יהיו כאלה שלא סוחבים משקל כמעט (המשאיות של הבמבה של אוסם לדוגמא :-) )

בהרבה מדינות באירופה אבל, ראש גורר (סוס) מוגבל ל 43 טון משקל כולל, ולכן אין להם שום עניין בעוד סרן נוסף (שמעלה את המשקל העצמי על חשבון ההעמסה) ולכן התצורה של סינגל (4X2) בסוסים מאוד נפוצה שם.

לגבי פושר VS פולר

פושר בדרך כלל יהיה קל יותר וקצר יותר מאשר פולר עם סרן אחורי מתרומם ולכן הוא עדיף,

זאת ועוד, בגלל חלוקת העומסים שלו, הפושר מאפשר למקם את הצלחת גרירה (Jost) במיקום אחורי יותר, מה שמאפשר לו לסחוב גם עגלות של "סינגל" מבלי שרגלי החנייה יפגעו בסוס... 

ולכן אלו הסיבות העיקריות לכך שתראה הרבה יותר "פושרים" בארץ מאשר "פולרים"

ובדיוק נזכרתי ביום חמישי בשרשור הזה, כי נסעתי באזור חיפה וראיתי "פולר" של כימוטל ורציתי לצלם לך :-) אבל לא הספקתי....

ET

• מעניין 1

"אני לא מצטער על דברים שעשיתי, אני מצטער על דברים שלא עשיתי…"

• תוכן חדש...