Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיוון שאני נמצא בשני צידי המתרס יש לי כמה הערות:

כאשר אני המוזמן אני משתדל להקדים. במקרים הנדירים בהם אני מאחר - למשל אם יש בדרך פקק חריג בגלל תאונה - אני מתקשר להודיע על הבעיה, להתנצל וכדי לאפשר למזמין להחליט האם ימתין לי או לא.

כנותן שירות אני מגיע לעבודה 20-40 דקות לפני שעת קבלת הקהל, כדי להכין את עמדת העבודה ולעשות שאר "עבודות שלא רואים אותן". כמובן שיש מקרים של פקקי תנועה חריגים או תקלות מחשבים שמעכבות את העבודה. ברצף העבודה אני משתדל לא לגרום עיכובים, אבל, לעתים, יש התרחשויות שמאלצות אותי להקדיש ללקוח מסויים הרבה יותר זמן מהרגיל, זה מקרין על כל הממתינים - אבל זה כוח עליון.

לגבי מאחרים - אני בדרך כלל טולרנטי כל עוד הם לא גורמים יותר מדי עיכובים לאחרים. כאן באה לעזרתי מערכת זימון התורים שמפילה כל מי שמאחר ביותר מכמה דקות לסוף תור הממתינים שכבר הגיעו.

@ירחמיאלדיברת על הרקע הייקי שלך (גם שלי) - אז סיפור קטן על ייקה-לנד: לפני הרבה שנים אבא שלי יצא עם איזו משלחת לגרמניה. המשלחת היתה מוזמנת לפגישה אצל ראש העיר המארחת השעה 16:00. התקבלה הוראה מחייבת להגיע ללשכה בין 15:59:45 ל-16:00:15. מובן שכולם עמדו בזמנים.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אני אדם דייקן, נדיר שאאחר, לרוב אקדים בכמה דקות כי לקחתי ספייר.

וכן, זה מציק שאחרים לא מדייקים, אבל למדתי שלא כולם חיים לפי אמות המידה שלי (כשיוצא לי להתנצל על שתי דקות איחור, לרוב הצד השני לא מבין על מה ההתנצלות).
הסטנדרטים שלי לא יותר או פחות טובים משל אחרים, הם פשוט שונים, רוב המאחרים לא מתעצבנים כשמאחרים להם, והבעיה היא רק כשכל אחד פועל אחרת.
היות ולא בא לי להתעצבן בכל פעם שמישהו מתעכב בכמה דקות, החלטתי לא לתת לזה להפריע ל, ואם ידוע לי מראש שאיחור הוא בעייתי והצד השני נוטה לאחר, פשוט אקבע איתו קודם.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני שעתיים, ירחמיאל כתב:

2 דברים אני מבקש לחדד:
אלה מכם שהזכירו את "לחנך את העולם" - תקראו בבקשה שוב מה כתבתי.

קראתי. כתבת שאתה מתאדה אם הצד השני מאחר בחמש דקות.

מה אתה מנסה להשיג בזה? להעביר "מסר" לצד השני? כדי שבפעם הבאה הוא לא יאחר? איך זה לא "לחנך"?

לגבי הנושא השני שהוא האיחור אצל הרופא או ערב ההורים: מראש בנאדם המגיע אל המפגשים הללו יודע שלא יהיה כאן זמן מדויק, ולכן אני לא מתייחס למיקרים אלה שהם כאמור נורמליים.
הרופא לא ייצא אליי ויתנצל ויגיד שהפגישה שלי מתאחרת לה ב- 7 דקות, ברור שלא.

למה ברור? מה ההבדל?

סתם לדוגמה: בבריטניה, אוטובוס שמגיע לתחנה (כלשהי) לפני הזמן, יחכה כמה שצריך כדי שכל מי שמגיע לתחנה בזמן יוכל לעלות. גם אם יש עליו אנשים שמחכים. בישראל לא. אתה מבין שיש דברים שנראים לנו מאוד הגיוניים אבל לא לגמרי מקובלים במקומות אחרים בעולם?

אני בפירוש מדבר על מיקרים בהם קבעתי פגישה, הצד השני נותן לי לחכות וגם לא מואיל בטובו לעדכן שהוא מאחר.
אני לא אומר שאני נעלם, אני בהחלט ממתין לו.
5 דקות.
לא יותר.

אם כבר אתה "לא מחנך", למה דוקא 5 דקות? איפה נכתב שזה הזמן האוניברסלי הסביר לאיחור? אם אתה כבר מדבר על זמן אוניברסלי, למה לא משהו גלובלי יותר? אולי פאי? אולי e? אולי g? למה דוקא חמש דקות?

ובכלל, האם סביר מבחינתך לחכות ארבע וחצי דקות לקולגה שנמצא איתך במשרד אבל בדיוק הלך להכין איזה אספרסו כש-20 אנשים מחכים לו לישיבה סופר דחופה עם הלקוח, אבל לא סביר לחכות 6 דקות למישהו שבא עד אליך מאילת (כשנניח שאתה גר במטולה) לראות את הרכב שלך? באמת תסתובב ותלך הביתה ותיתן לו לחזור עד אילת באוטובוס רק כי הוא לא התקשר להודיע שהוא מאחר בשש דקות?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לפני שעה, Be roo כתב:

וכן, זה מציק שאחרים לא מדייקים, אבל למדתי שלא כולם חיים לפי אמות המידה שלי 

מתכון לחיים מאושרים בכללי - היכולת להבין איפה אי אפשר לתקן את העולם (ברוב המקומות, תכל'ס...)

אני נוטה להקדים בהגזמה, אבל פעמיים בשנה מרביץ איזה איחור קולוסאלי... אף אחד לא מושלם.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פעם זה היה ממש מרתיח אותי. אמנם לא רכבתי על דינוזאורים ואני בכלל מזרחי ולא יקה אבל תמיד הקפדנו על זמנים בבית. במתנה שעולים לכיתה א', כל הילדים קיבלו איזה קלמר שעושה קולות של פאוור ריינג'רס או סנדלים שעושים אורות שדורכים בהם ורק אני קיבלתי שעון יד. 

היום זה פחות מפריע שמאחרים לי, לא רואה סיבה להתעצבן. לפעמים אתה מחליט אם להינזק מטימטום של מישהו אחר.

אני כמובן מקפיד מאד להגיע בזמן וכשאני רואה שאני הולך לאחר אני מתקשר ושולח הודעות. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

כאשר מדובר על תורים יש שתי אפשרויות: לקבוע תורים מרווחים, מה שיאפשר דיוק גבוה בשעת הקבלה, אבל בזבוז זמן כאשר יש לקוחות "קצרים" או no show, או תורים יותר צפופים, מתוך ידיעה שפה ושם מישהו ימתין חצי שעה לפני הדלת. עכשיו אשאל את מי שמתלונן על התור לרופא: האם אתה מעדיף תור בעוד שבוע, אבל אולי להמתין חצי שעה לפני הדלת, או שאתה מעדיף לקבל תור בעוד חודש בידיעה שתתקבל בזמן?

ואם מדברים על דיוק - אחד הדברים שמרתיחים אותי היא תופעת ה-no show, שלעתים גורמת לבזבוז רבע יום עבודה ואף יותר, ומצד שני יצירת תורים ארוכים שלא לצורך. אם אינך מתכוון להגיע לפגישה - מדוע לקבוע אותה, או לא לבטל בזמן?

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם אני מזומן לפגישה אגיע בזמן ואם אני רואה שיש סיכוי שאאחר אז אודיע(גם אם בסוף אגיע בזמן).

הכי מגעיל שקרה לי היה שקבעו לי ראיון,הגעתי והמראיין איחר,ישבתי 40 דקות חיכיתי לו,בסוף הלכתי.

פנתה אלי ממשאבי אנוש שם לאחר כמה ימים "הראיון לא התקיים,מזמנת אותך למועד חדש"-שום התנצלות,שקלתי לקבוע ולא להגיע

בסוף אמרתי שאני לא מעוניין.

• מבאס 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

כמו שהרוב פה ציינו, תלוי במה מדובר.

כשהייתי בקורס מכים, ביום הראשון, אמרו לכולנו להזיז את השעונים 2 דקות אחורה. ככה כשקובעים איתנו זמן לעמוד בו, תמיד נגיע 2 דקות קודם. זה היה מדהים. לא היה שום "סוף זמן" שאחד החיילים היה מאחר.

היום אני התרגלתי לתכנן להגיע לכל מקום 20-30 דקות קודם, כי לך תדע מה יהיה. פתאום נתיב חסום בדרך הנסיעה שלך. פתאום רכב לא מניע (מרפי), ועוד מיליון ואחת סיבות, שאם יקרה משהו, תמיד אוכל להתכוונן כדי כן להגיע בזמן.

השיא היה בפסיכומטרי השני שעשיתי. אני גר במרכז, שעה נסיעה מבאר שבע (המבחן היה בבן גוריון). הבחינה ב9:30. יצאתי ב5:45 מהבית. כן, רבע לשש, כדי שלא תהיה איזושהי סיבה שאני אאחר למבחן הזה (שבזכותו אני באקדמיה כרגע). גם אם האוטו שלי היה נשרף באמצע הדרך, הייתי מגיע למבחן בזמן. 

קשה לי עם אנשים שלא מעריכים זמן של אחרים. כמו שציינת, לא מדובר פה על אנשים שאין מה לעשות, חד פעמי מאחרים ומודיעים על כך לפני. אלא אני מדבר על אנשים שפשוט לא אכפת להם. לא מעניין אותם שפינית מהזמן האישי שלך בשבילם, הם לא מעריכים את זה. אז מה יש לעשות חוץ מלקום, ללכת ולהתעצבן על בזבוז הזמן הזה? אם הם היו מעריכים אותך, הם היו מעריכים גם את ההערות שלך לגבי הגעה בזמן. 

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

לי קרה דבר דומה .

המראיין איחר ב20 דקות וגם לא קרא לפני כן את הקו"ח שלי. עם תחילת הראיון הוא רפרף בקו"ח ומייד סיים אותו בנימוק שאני לא מתאים

בושה של מראיין

• מבאס 1
פורסם (נערך)

הגעתי לראיון עבודה חצי שעה לפני הזמן, המראיינת נתנה לי לחכות יותר מהזמן נקבע, 20 דקות יותר.

את הריאיון לא עברתי אבל אני יכול להגיד בוודאות שזה מעצבן לחלוטין ומבאס אבל זה שוק העבודה בארץ, פח כשמדובר בעבודות low skill

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

@iEminem אני מגדיל לעשות - לפני ארועים קריטיים אני לן בקרבת מקום. המבחן האחרון שעשיתי - ההסמכה הגבוהה ביותר במקצוע שלי - התקיים בשני שלבים: השלב הראשון בת"א, והשני כעבור יומיים - בבאר שבע. אז לפני המבחן הראשון ישנתי אצל אחותי שגרה אז בת"א, ולמחרת - כאשר הודיעו לי שאני יכול לגשת לחלק השני - מצאתי חברים במושב בדרום ונסעתי ללון אצלם. בבוקר יצאתי בניחותא בשעה 8, הגעתי לבאר שבע בשעה 9 והספקתי לשתות כוס קפה לפני תחילת המבחן ב-10. חברים שהגיעו מחיפה ומהמרכז הסתבכו עם הצפות של הגשם הראשון באיילון והגיעו למבחן באיחור קטן ולחץ גדול.

דרך אגב - אני נוהג כך גם לפני טיסות. אני מגיע לשדה חצי שעה - שעה לפני המועד המומלץ (משגע את הבן שלי שמעדיף את הרגע האחרון), וכאשר מדובר בחזרה מחו"ל, אם הטיסה היא טיסת בוקר אני לן במלון בקרבת השדה ואם טיסת אחה"צ ואני צריך להגיע יחסית מרחוק אני לוקח מקדם היסטריה גדול, ואם נותר זמן תמיד יש איזה מוזיאון או קניון בקרבת השדה שמאפשר להעביר כמה שעות בכיף. 

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1

פורסם

גם לי מקרה כזה אבל הפוך קבעתי דייט ראשון עם בחורה, היה  לה הפסקה  של 3 שעות אמרנו נפגש נאכל משהו נכיר קצת  בסוף איחרתי ביותר משעה (הקימו מחסום בכביש ירושלים מודיעין והיה פקק מירושלים עד מודיעין ) המסכנה חיכתה יותר משעה בחום של אוגוסט על ספספל רחוב , אומנם ההתקשרתי והתנצלתי על האיחור ועדיין לא נעים, מצד שני עוד 3 ימים נחגוג 6 שנות נישואין . אז לפעמים זה לא נורא  לחכות . (אבל בדרך כלל אני משתדל להגיע לפני הזמן שנקבע).

• מצחיק 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, DareDevil כתב:

שוק העבודה בארץ, פח כשמדובר בעבודות low skill

לאו דווקא, גם בהייטק לא נדיר לפגוש איחורים של 15 דק' והילך.

באופן כללי, אני מסכים עם רוב הכותבים, זה תלוי סיטואציה. באופן כללי אני משתדל להקדים כמה ואיפה שאפשר. כמובן שזה לא תמיד מתאפשר. מצד שני, אם מישהו מאחר מספר דק בדכ אתקשר/אשלח הודעה ואנסה להבין במה מדובר. ברוב המקרים מדובר באיחור זניח, ואם זה משהו קיצוני, אז בדכ נתאם מחדש.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, pooh-bear כתב:

סתם לדוגמה: בבריטניה, אוטובוס שמגיע לתחנה (כלשהי) לפני הזמן, יחכה כמה שצריך כדי שכל מי שמגיע לתחנה בזמן יוכל לעלות. גם אם יש עליו אנשים שמחכים. בישראל לא. אתה מבין שיש דברים שנראים לנו מאוד הגיוניים אבל לא לגמרי מקובלים במקומות אחרים בעולם?

תתפלא, אך זה קיים בארץ, גם אם  באופן מאוד חלקי -> ברישיון קו של האוטובוסים, לעיתים יש תחנה מסויימת במסלול בה נקבעה שעת יציאה מסויימת.

האוטובוס הגיע לתחנה לפני הזמן ? מעולה. עכשיו תעצור, תחכה לשעה שנקבעה, ואז תמשיך בנסיעה.

רק להדגיש - מדובר בתחנה הנמצאת במהלך המסלול, ולא בתחנה הראשונה.

נתקלתי בזה בעבר בקו מתחנה מרכזית ת"א לתחנה מרכזית חיפה, ובקו פנימי בקריות (קוים  24, 25)

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • מעניין 1
פורסם

מאוד מקפיד על זמנים ובדרך כלל מקדים ב10-15 דקות

אבל לא מבין את פשר ההתפארות פה ב"נערווים" של הקדמה בשעה או לינה סמוך למקום הפגישה

כאילו, זה אחלה לכבד זמנים וכו', אבל חלק מהדוגמאות היו כבר מתחום הOCD

בכלל, יש נוהג כזה לאנשים להתרברב בשריטות שלהם. יום אחד אמצא מחקר על התופעה.

• רעיון טוב! 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...