Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אברג'ל - זו לא לינה במקום של איזו פגישה - אלא באירוע קריטי שבו חשוב להגיע לא רק בזמן, אלא גם ערני וחד, לא עייף אחרי 4 שעות נהיגה. חשוב על הפסיכומטרי שהזכיר @iEminem , שבו תשובה נכונה על עוד כמה שאלות מבין מאות יכולה לעשות את ההבדל בין קבלה לפקולטה המבוקשת באוניברסיטה מובילה לבין קבלה לפקולטה פחות רצויה או דחיה של הלימודים בשנה. או, במקרה שלי, "סתם" מבחן של 6 שעות, שכשלון בו מוביל לדחיה של שנה (המועד הבא) בקבלת תואר מקצועי .

מה שהזכרתי לגבי טיסות נובע מכמעט ניסיון מר שבו בגלל פקקים זוועתיים וטעות בניווט הגעתי לטיסה ברגע האחרון.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מקפיד להקדים לפגישות שלי ויש לי בערך 4-5 ביום.

א. אני קבלן, זה מפתיע את הלקוחות לראות קבלן שמגיע 5-15 דקות לפני הזמן.
ב. אני גם גם קובע פגישות עם מרווח זמן, רק למקרה חירום, נגיד מודיע שאגיע בין 12 ל 12:30.
ג. כשאני יוצא לדרך אני שולח הודעה ובה מודיע על זמן ההגעה המשוער.

אני מאוד תלוי בפקקים, נוהג בקלות 350 ק"מ ביום.

לגבי הצד השני, נדיר שמאחרים לי, ואם זה קורה אני בדרך כלל מקבל הודעה או טלפון שמודיע על עיכוב.

אני לא יכול לקום וללכת כשאני מחכה לנציג של מחלקת הבניה שלא מופיע, גם אם נותנים לי חלון זמן של 3 שעות והוא מאחר, אז קורה שאני יושב ברכב וממתין במשך זמן שמרגיש כמו נצח.

טל"ח

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

haters will hate

פורסם

אני מאוד מדייק בזמנים ומתכנן את עצמי בהתאם, אקח בחשבון בלתמים ועדיין יקרה שאאחר מסיבות שאינן תלויות בי, אשתדל לעדכן אבל קורה גם לפעמים שזה לא אפשרי או שפשוט שוכח.

גם אם מישהו יאחר לי לפגישה לא אברח אחרי 5 דק. יש לי "תחושה" שמי שמפסיד מהתנהגות שפות"ש תיאר זה בעיקר הוא עצמו. אלא אם כן הוא מישהו שנמצא בטופ העולמי בתחומו.. בסוף צריך לדעת להיות פרגמטי כשצריך.

פורסם

אני מחזיק מעצמי איש דייקן מאוד,

כמה מאוד? כל השעונים שלי ושל זוגתי ובסביבתי (למעט אלו שאני לא שולט בהם - נגיד בממיר של Yes או באייפון..) מכוונים 4 דקות קדימה,
קבוע, שעוני יד (כן, אני מאלה) שעונים ברכב, שעוני קיר - הכל.
אני יודע שיש לי 4 דקות ספייר, ועדיין אני תמיד מגיע לפני הזמן.

אני מאוד מתחבר למה שנרשם על הגעה מוקדמת לאירועים שיש להם חשיבות גבוהה,
לא מזמן היתה לי פגישה מטעם העבודה במשרד ממשלתי בתל-אביב, הייתי אמור להיות שם ב11:30, 
יצאתי מוקדם מהקריות ברמה כזו שאחרי רכבת ואוטובוס והליכה ברגל למקום, בשעה 10:35 כבר שתיתי קפה עם סנדוויץ' טרי בבת הקפה שמתחת למשרדים וקראתי עיתון,
אגב, לפגישה עצמה (קומה ומשרד וזה) הגעתי 10 דקות לפני הזמן וחיכיתי בסבלנות.

אותו הדבר לפגישות בעבודה, כמעט תמיד מתחבר לשיחות ועידה (און-ליין) דקה או שתיים לפני המועד שלהן.

חו"ל הוא נושא אחר לגמרי, לא קרה לי שאיחרתי לטיסה, ואני טס (בימים שבשגרה) לפחות שלוש פעמים בשנה,

אני מסוג האנשים שיעדיפו טיסות בוקר מוקדמות (המראה עד 7 בבוקר) ככה אני מגיע בניחותא לשדה, יש זמן לחנות איפה שנוח לי (אם אין רכבת), להיכנס ולעבור בידוקים ועניינים צ'יק צ'ק כי תמיד רייק (השיא שלי עומד על 12 דקות בהליכה מהיציאה מהרכבת ועד למעבר לתוך הירידה לדיוטי),
גם במקרים של טיסות פחות "נוחות" כמו מוצ"ש וכאלה, אני מגיע ה-ר-ב-ה לפני הזמן עם סנדוויצ'ים טריים בתיק, קונה קפה ויושב בשקט ולוקח את הזמן עד לטיסה.

אירועים/חתונות/מפגשים עם חברים, מגיע בזמן, תמיד.
מצחיק כי הגבתי על זה לא מזמן בשרשור אחר,

כאשר אני נוסע עם זוגתי לקולנוע או מסעדה, תמיד אגיע 20-15 דקות לפני המועד שרציתי, בעיקר כדי לחפש חניה נאותה ורחוקה מ"סכנות",
אם קבענו ישיבה עם חברים במסעדה ב-19:30, אני אמור להגיע ב-19:15, וקרוב לוודאי שבשעה 19:00-19:05 כבר אחפש חניה במקום.

לי זה מאוד נוח להיות במקום לפני, אני לא מתרגז מזה וכשאחרים מאחרים, אני מבין שלא כולם סופר "מרובעים" ומתוכננים כמוני, 
אני מחכה למאחרים כ-10 דקות,

אני לא קם והולך (אלא אם כן אלו ישיבות און ליין בעבודה ואם אף אחד לא מתחבר, אני מתנתק אחרי 10 דקות על השניה),
אני אנסה בדרך כלל להבין מה המניע לאיחור (אם אני יכול) אבל מסכים עם כל מי שרשם לפני -
הזמן של אחרים חשוב בדיוק כמו הזמן שלי, ואם אני לא מרגיש ככה - אני לא צריך להיפגש עם אותם אחרים, כי פשוט לא אכפת לי מהם/מהפגישה, אז מה הטעם?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

אני בזמנו שהייתי בחור ישיבה , הרב היה פסיכי בעניין הזמנים. היה סדר בוקר בשעה 7 בבוקר . הוא היה עומד בכניסה לבית המדרש , דקה איחור? - נזיפה. 2 דקות איחור ? - נזיפה.

3 דקות איחור? - צעקות מול כולם. 5 דק' איחור? - קנס . אם אתה חוזר על האיחור פעמיים שלוש אתה מושהה ומוזמן לשיחה עם ההורים + קנס שיכול להגיע למאה שקל.

אתה יודע מזה קנס לבחור ישיבה בן 16-17.. היו מצבים שבחורים היו באים עם מברשת שיניים בכיס ומצחצחים בשירותים כשהיה אפשרי כדי להספיק להגיע בזמן.

מאז יש לי שריטה. אני מחכה לפגישה 5-10 דק , לא הגיע? מבחינתי כמו שכתבת זה זילזול ואני פשוט הולך.

בפגישות אני לא מאחר ואפילו מקדים. לעבודה לא יוצא לי איחור יותר מ5' דק וגם זה לא באשמתי (יש תנועה לפעמים )...

פורסם

נשמע שכל מה שצריך זה לקבוע פגישות רק עם חברי פורום, שאף אחד מהם לעולם לא מאחר (שלא לומר, מקדים בשעתיים). Problem solved.

• אהבתי 2
  • מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 35 דקות, netanel1014 כתב:

אני בזמנו שהייתי בחור ישיבה , הרב היה פסיכי בעניין הזמנים. היה סדר בוקר בשעה 7 בבוקר . הוא היה עומד בכניסה לבית המדרש , דקה איחור? - נזיפה. 2 דקות איחור ? - נזיפה.

3 דקות איחור? - צעקות מול כולם. 5 דק' איחור? - קנס . אם אתה חוזר על האיחור פעמיים שלוש אתה מושהה ומוזמן לשיחה עם ההורים + קנס שיכול להגיע למאה שקל.

אתה יודע מזה קנס לבחור ישיבה בן 16-17.. היו מצבים שבחורים היו באים עם מברשת שיניים בכיס ומצחצחים בשירותים כשהיה אפשרי כדי להספיק להגיע בזמן.

מאז יש לי שריטה. אני מחכה לפגישה 5-10 דק , לא הגיע? מבחינתי כמו שכתבת זה זילזול ואני פשוט הולך.

בפגישות אני לא מאחר ואפילו מקדים. לעבודה לא יוצא לי איחור יותר מ5' דק וגם זה לא באשמתי (יש תנועה לפעמים )...

למדת באור ישראל?      😀

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני כשעה, pooh-bear כתב:

נשמע שכל מה שצריך זה לקבוע פגישות רק עם חברי פורום, שאף אחד מהם לעולם לא מאחר (שלא לומר, מקדים בשעתיים). Problem solved.

או שהפורום הוא מדגם מייצג ורוב האנשים אכן משתדלים לעמוד בזמנים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

העניין הוא פחות עמידה בזמנים אלא יותר לכבד את הצד השני שממתין לך ולהודיע על איחורים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

@netanel1014אתה מזכיר לי את כתה ט' ב"ריאלי" - רכזת שכבה שהיתה סופרת "הערות" ביומן (וזו היתה תורה שלמה). אם צברת מספר מסויים של "הערות" נדרשת להתייצב בשעה 7 בבוקר. לזכותה יאמר - היא היתה פותחת את המשרד לא יאוחר מ- 6:45.

אלא מה - מי שמכיר את בית הספר הריאלי יודע שהמייסד לימד כמה וכמה שנים בבית ספר ידוע בברלין. ואת סיפורי משמעת הברזל שם שמעתי הרבה מאבי, שלמד באותו מוסד 20 שנה יותר מאוחר. אז כנראה שהDNA של הריאלי, לפחות לפני כמה עשורים, היה פרוסי. וזה אומר דייקנות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מצחיק 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, netanel1014 כתב:

לא..

בחב"ד..

מוזר ומשמח לשמוע,

בחב''ד יש מושג שנקרא 'שעון חב''ד' זה אומר שהשעה שנקבעה היא רק המלצה, הם תמיד

נוהגים לאחר ואפילו זה מקובל.

בחורף האחרון שאלתי מתי מתחילה תפילת מנחה אמרו לי להגיע בשעה 1630. דייקתי ואפילו הקדמתי

בכמה דק'. הראשון שהגיע לתפילה היה בשעה 1654(!!!!) את המינחה הם התחילו כבר בזמן ערבית לדעתי.

מאותו רגע לא חזרתי לשם וכעסתי מאד אבל זו המנטליות לפחות פה אצלנו בישוב. גם שהבעתי את דעתי הזועמת הם ממש לא הבינו מה העיניין למעט מבוגר אחד שיצא לקראתי

אבל נראה לי משפת הגוף שהוא כבר השלים עם זה מזמן וגם הוא עצמו איחר כמובן.

עריכה אחרונה על ידי yossy
תאות קטיב

פורסם (נערך)

פעם הייתי דייקן. עבר לי. כשהתחלתי לעבוד כעצמאי הייתי עושה שמיניות באויר כדי לא לאחר לפגישות. מהר מאוד למדתי שהכל לשווא. אני נוסע כמו מפגר, מגיע לפגישה מתנשף כמה דקות לפני הזמן, ואז מתברר שזלאמה אחד בפגישה אחרת שתסתיים עוד חצי שעה, שני בארוחת צהריים ושלישי בכלל לא יודעים איפה הוא. מאז, אני ממשש את הדופק, ואם אין נסיבות מיוחדות אני פשוט מגיע "בערך" (נניח פלוס מינוס 15 דקות) בלי להתרגש יותר מדי. ואם אני רואה שהאיחור מוגזם אז מודיע מראש שאאחר. אם, מאידך גיסא, מדובר בשעה בזנ"טית, אז כמובן אשתדל להגיע בזמן ובכל מקרה אודיע על איחור, גם של דקה.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 10:53, yohai71 כתב:

אבל זה לא מפתיע, ומייצג עוד התדרדרות בהתנהגות הבין-אישית שנהוגה היום בישראל.

כן, אבל כבר לא יחודי לישראל...

לפני כעשור הייתי מסטרנט באחת המדינות הנורדיות ונתנו לי להיות עוזר הוראה בקורס בסיס כלשהו. התפקיד שלי היה לתת עזרה פרטנית בתיאום פגישה מראש ביום מסויים בשבוע. רוב החבר'ה היו בסדר גמור, אבל הייתה חבורה של כמה חבר'ה פעורים במיוחד, שפשוט היו קובעים פגישות ולא באים, שלא לדבר על זה שהם היו מתקשרים אליי לשאול שאלות בשעות בלתי מקובלות בכלל. והם היו מקומיים, לא ישראלים וגם לא מהגרים מכל מיני "מדינות שטופות שמש".

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם
לפני 12 שעות, yossy כתב:

מוזר ומשמח לשמוע,

בחב''ד יש מושג שנקרא 'שעון חב''ד' זה אומר שהשעה שנקבעה היא רק המלצה, הם תמיד

נוהגים לאחר ואפילו זה מקובל.

בחורף האחרון שאלתי מתי מתחילה תפילת מנחה אמרו לי להגיע בשעה 1630. דייקתי ואפילו הקדמתי

בכמה דק'. הראשון שהגיע לתפילה היה בשעה 1654(!!!!) את המינחה הם התחילו כבר בזמן ערבית לדעתי.

מאותו רגע לא חזרתי לשם וכעסתי מאד אבל זו המנטליות לפחות פה אצלנו בישוב. גם שהבעתי את דעתי הזועמת הם ממש לא הבינו מה העיניין למעט מבוגר אחד שיצא לקראתי

אבל נראה לי משפת הגוף שהוא כבר השלים עם זה מזמן וגם הוא עצמו איחר כמובן.

חחח נכון אתה צודק! אבל בסדרים של הישיבה הקפידו מאוד אצלנו. בהתוועדויות וכאלה אומרים נגיד 10 בלילה אז ההתועדות תתחיל ב11 + - בדוק.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...