Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני 10 שנים, בטלפון של העבודה, הייתה לי דיבורית "ספיריט" ברכב עם SIM שני על אותו קו, מה שאהבתי שם היה שהיה מוגדר רק מספר טלפון אחד והשיחות במצב רגיל הגיעו אל ה"נוקיה" אך ברגע שהייתי מדליק את המנוע כל השיחות נותבו לכרטיס השני והחיוג התבצע מה"ספיריט". מה שחסך לי הרבה כאב ראש (ואיפשר לי את היתרונות של ה"ספיריט").

אני מזמין כרגע מערכת אודיאו מבוססת אנדרואיד חדשה לרכב ואחת מהאופציות המובנות בה היא הכנה ל SIM 4G ותמיכה ב SIM VoLTE והייתי שמח למשהו שיאפשר לי ניתוב אוטומטי של הטלפוניה למערכת האודיאו ברכב ברגע שהיא פעילה וכמובן גישה לאינטרנט. כרגע הטלפוניה המשפחתית מסופקת ע"י הוט מובייל וממה שהבנתי אני זקוק למה שנקרא SIM כפול.

-מה זה בדיוק? התקשרתי להוט מובייל אבל הם לא נותנים הסבר טלפוני וטוענים כי יש להגיע פיזית למרכז שירות כדי לקבל הסבר. מה הסיפור שלהם? לא ממש נראה לי שאבזבז חצי יום עבודה כדי להגיע , למצוא חנייה ולחכות בתור בשביל זה. יש חברה נורמלית שמספקת הסבר על ה SIM הכפול? פשוט הטימטום של הוט מובייל מקפיץ לי את הסעיף ובשביל שקל יותר או פחות אין לי בעייה להעביר את הקווים שלנו לחברה אחרת....😬

-אני יכול להוסיף קו טלפון נוסף נפרד בהוט מובייל בכ 20 ש"ח לחודש עם 15 ג'יגה גלישה ושיחות ללא הגבלה (נראה לי מספיק, כיום המערכת אודיאו הנוכחית ברכב מחוברת ב BT לטלפון שלי בו יש חבילה דומה), ישנה אופצייה לבצע את הניתוב האוטומטי הזה? נאמר משהו כגון הגדרת "עקוב אחרי" לקו ברכב וניטרול אוטומטי של קישוריות הטלפון בזמן הפעלת מערכת האודיאו.

-יש שימוש ב SIM VoLTE בשבילי? לא בדיוק הבנתי מה זה, אך ממה שקראתי זה מעין SIM הכפול.

אשמח לרעיונות נוספים או אם יש משהו נוסף שאני צריך עוד לדעת.

פורסם

אני מעריך שהכוונה שלהם ל-SIM כפול זה שני סימים שונים (כלומר עם מספר מזהה שונה, נניח X1 בנייד ו-X2 ברכב) על מספר טלפון אחד, שמקושרים לאותו מספר, ובמערכת של הוט כשמישהו יתקשר למספר שלך המערכת של הוט תבדוק אם X2 רשום אצלה ברשת כרגע (=הרכב דלוק ויש קליטה ל-SIM שברכב) ואם כן תעביר את השיחה אליו, אחרת תעביר את השיחה ל-X1, ואם שניהם לא רשומים ברשת אז המתקשר יקבל הודעה שהמנוי אינו זמין.

קו נוסף ידרוש ממך פרוצדורה נניח כזו, שני SIMים עם מספר מזהה שונה, X1 ו-X2, עם שני מספרי טלפון שונים, Y1 ו-Y2 בהתאמה.

את SIM X1 שמקושר למספר Y1 אתה דוחף לרכב, את SIM X2 שמקושר למספר Y2 אתה דוחף לנייד, ואז עושה כל מיני פרוצדורות כדי לאפשר קבלת שיחות איפה שאתה רוצה בתנאים שאתה רוצה.

VoLTE זה פיצ'ר של רשת הדור הרביעי, שמאפשרת העברת אודיו כדאטה על גבי רשת ה-4G.

רשתות וטלפונים שלא תומכים בזה (או לא מופעל להם השירות) עוברים לרשת 3G כדי לבצע שיחות קוליות.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תודה, זה מה שפחות או יותר חשבתי. אולי אחפש ב XDA אם יש תוכנה שעושה את מה שכתבת בסעיף 2

לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

VoLTE זה פיצ'ר של רשת הדור הרביעי, שמאפשרת העברת אודיו כדאטה על גבי רשת ה-4G.

למה זה טוב בארץ?

פורסם (נערך)

זה מאפשר העברת אודיו דיגיטלי באיכות גבוהה יותר מאשר מה שמתאפשר בדור השלישי.

זה בא לידי ביטוי לפעמים בכך שיש לך אייקון של "HD" על גבי השיחה - זאת בתנאי שהמכשיר שלך תומך, הרשת סלולר שאתה מחובר אליה תומכת, אתה נמצא בטווח של רשת דור רביעי, וכל זה תקף גם לצד השני לשיחה שלך

אבל מה שיותר מעניין - זה ש-VoLTE זה הבסיס הטכנולוגי שעליו יושב WiFi Calling. וזה כבר ממש פיצ'ר מעניין.

זה אומר שאתה כבר לא צריך תקשורת סלולרית, כלומר להיות בטווח של אנטנה של חברת הסלולר שלך כדי לקבל ולהוציא שיחה.

מספיק שיהיה לך חיבור אינטרנט כלשהו לפלאפון, נניח WiFi ביתי במקום שבו אין בכלל קליטה סלולרית.

זה בדיוק המצב שלי בבית, אין קליטה סלולרית כמעט בכל הבית, אבל אני מקבל ומוציא שיחות על גבי ה-WiFi הביתי שלי

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3
  • אהבתי 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 16 שעות, m3x7r3m3 כתב:

זה בדיוק המצב שלי בבית, אין קליטה סלולרית כמעט בכל הבית, אבל אני מקבל ומוציא שיחות על גבי ה-WiFi הביתי שלי

וזה מעניין... אני סובל בדיוק מאותה בעייה. איך אתה עושה את זה?

לשימוש ברכב זה נראה פחות חשוב עקב החבילת שיחות נטולת ההגבלה שחברות הסלולר נותנות.

פורסם

אתה צריך טלפון תומך, חברה שתומכת (כל האפ"ס כולל הוט מובייל, לא יודע לגבי MVNO), לבקש מהחברה שתפעיל את שירות VoLTE + WiFi Calling מהצד שלהם.

לאפשר את זה בצד הטלפון שלך, לפעמים אתה יכול לבחור מה הטלפון יעדיף (WiFi כשיש WiFi, או WiFi רק כשאין רשת סלולרית)

יש כאן עוד פרטים: https://campaign.hotmobile.co.il/wifi-calling/

וזהו, מאותו רגע זה אמור להיות שקוף לך

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תודה רבה, אני עומד לקנות Samsung Galaxy S8 חדש (משומש) והבנתי שהוא מכיל את זה אך אינו מאופשר בברירת מחדל.

אחד מהדברים הראשונים שאעשה אחרי הרוט...

פורסם

בהצלחה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זה מה שכתוב באתר:

image.thumb.png.df37d05c6f8c5504f69b1e745b233323.png

ואילו החיבורים של הרדיו:

image.thumb.png.11d48b0ef22a448c60d6ba2fb86b3f8b.png

הכוונה ששיחות מתבצעות רק ברשת ה WiFi?

לא מצליח להבין מה מכיל הרדיו (ולא, לשאול את ה'סיני' לא ממש מפיק תשובה בעלת משמעות...)

-ישנו כרטיס SIM

-ישנה אנטנת 4G

נראה לי כי הרדיו מכיל חומרת סלולר, למה נאמר כי ניתן להוציא שיחות רק ברשת ה WiFi?

פורסם

המכשיר הזה מגיע בלי אנטנה דור 3, ורשתות דור 4 ו5 לא תומכות בשיחות שהן לא על גבי IP (נקרא VoLTE בדור 4).

VoLTE הוא בעייתי כי הוא דורש תמיכה והתאמה בין הרבה גורמים, אין הבטחה ב100% שהמערכת הזו תדע לתמוך בVoLTE בישראל, ככה שיכול להיות שתקנה אותה ובסוף לא תצליח לבצע שיחות.

לפי הכתבה הזאת בXDA נראה שיש איזשהו סטנדרט שבעיקר סמסונג לא עומדת בו (לא מפתיע..), בעייני נותן טיפה אופטימיות לגבי המולטימדיה שלך, אבל עם SoC ומודם סיניים, קצת קשה לקבוע מראש אם יעבוד.

פורסם

טוב, חיפוש ברשת מראה ש hotmobile תומכת בשירות (https://campaign.hotmobile.co.il/volet/?_ga=2.111390413.878334100.1620201866-120321558.1620201866) ואפילו למכשירי סאמסונג (אע"פ שלא מצאתי איזכור ל S8). ה S8 תומך בשירות VoLTE. 

אני רוכש את הטלפון בהמשך השבוע אז אדוק שאני מקבל חיבוריות VoLTE עם ה SIM שלי.

פורסם
לפני 47 דקות, Haim_gds כתב:

טוב, חיפוש ברשת מראה ש hotmobile תומכת בשירות (https://campaign.hotmobile.co.il/volet/?_ga=2.111390413.878334100.1620201866-120321558.1620201866) ואפילו למכשירי סאמסונג (אע"פ שלא מצאתי איזכור ל S8). ה S8 תומך בשירות VoLTE. 

אני רוכש את הטלפון בהמשך השבוע אז אדוק שאני מקבל חיבוריות VoLTE עם ה SIM שלי.

אם יש לך אפשרות, תבדוק לפני הקנייה ש CSC של הטלפון מוגדר ILO (ישראל).

הגדרות - אודות הטלפון - מידע תוכנתי - תוכנת מפעיל סלולרי (אני על אנגלית אז יכול להיות שזה לא מדויק)

תהיה שם שורה ארוכה עם הרבה מידע מעצבן, צריך להיות כתוב שם ILO. השורה מתחתיה תהיה קצרה יותר ובנויה מ3 רכיבים עם / בניהם. הראשון והשני צריכים להיות ILO (אם זה מכשיר עם שני סימים אז האמצעי יהיה מחולק ל2) ובסוף לא רלוונטי.

שלי למשל:

ILO/ILO,BGL/XSG

כלומר הCSC שלי הוא ישראל, סים 1 מישראל, סים 2 מבולגריה (BGL) והאחרון XSG זה איחוד האמירויות - המדינה בה היה אמור להיות משווק הטלפון שלי, אבל זה לא רלוונטי.

אם הוא לא יהיה ILO אז VOLTE לא יעבוד לך בארץ. לדעתי בגלקסי 8 עוד היה אפשר להחליף CSC די בקלות, אבל אני לא בטוח בזה.

פורסם
לפני שעתיים, Haim_gds כתב:

זה מה שכתוב באתר:

image.thumb.png.df37d05c6f8c5504f69b1e745b233323.png

ואילו החיבורים של הרדיו:

image.thumb.png.11d48b0ef22a448c60d6ba2fb86b3f8b.png

הכוונה ששיחות מתבצעות רק ברשת ה WiFi?

לא מצליח להבין מה מכיל הרדיו (ולא, לשאול את ה'סיני' לא ממש מפיק תשובה בעלת משמעות...)

-ישנו כרטיס SIM

-ישנה אנטנת 4G

נראה לי כי הרדיו מכיל חומרת סלולר, למה נאמר כי ניתן להוציא שיחות רק ברשת ה WiFi?

לא שיחות על גבי ה-WiFi, אלא שיחות על גבי רשת הדור הרביעי, ה-VoLTE.

וזה כי אין לו אנטנה (ואולי בכלל מודול תקשורת) שתומך ב-3G כמו שציין @DubelBoom

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בחזרה רגע לסים הכפול...

ניסתי אתמול להתקשר להוט-מובייל כדי לבדוק כמה תעלה לי הוספת קו נוסף לחבילה המשפחתית, אחרי כמעט שעה בטלפון עם המוזיקה המעצבנת שלהם ואחרי שהעבירו אותי למחלקות הלא נכונות נשבר לי מהם . הם כנראה לא תופסים כי הבאת לקוח חדש קשה הרבה יותר משימור לקוח קייים וממש מתעקשים לנפנף אותי (וזאת כאשר אני אמור לחדש חבילה בחודש הבא🥴)

משאר החברות, מישהו יודע איזו חברה נותנת סים כפול ללא הברדק שמפילים עלי בהוט-מובייל? לא אכפת לי לשלם עוד 10-20 ש"ח כל חודש יותר על החבילה המשפחתית עם שלושה קווים כדי לא לקבל את הזריקת זין של הוט-מובייל...

פורסם

תבדוק בפלאפון ופרטנר, בשתיהן קיבלתי יחס הרבה יותר טוב ממה שאתה מתאר

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...