Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

דירה למגורים זו לא דירה להשקעה.

אם אני גר בדירה מה אכפת לי אם השווי שלה הוא מליון או 3 מליון.

בלי להתחכם עם לקיחת הלוואות וכו'.

עריכה אחרונה על ידי Potato
  • אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 23 דקות, Potato כתב:

דירה למגורים זו לא דירה להשקעה.

כמשקיע שמחזיק בדירת מגורים, אני יכול להגיד לך שאחד הקריטריונים שלי לקניית הדירה בישראל היה שתהיה לי האפשרות לגור בה. זאת אומרת שהקו מחשבה צריך להיות כזה של גם למגורים וגם במידת הצורך להשכרה. 

אומנם עדיין לא גרתי בה, אבל בעתיד אני צופה שיתכן וכן אנצל אותה למגורים האישיים שלי או של אשתי. 

• רעיון טוב! 2

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

דירה למגורים היא גם סוג של השקעה, אם היא במקום שצפוי להתפתח או להשתדרג בדרך כלשהי.

• רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, קאררה כתב:

כמשקיע שמחזיק בדירת מגורים, אני יכול להגיד לך שאחד הקריטריונים שלי לקניית הדירה בישראל היה שתהיה לי האפשרות לגור בה. זאת אומרת שהקו מחשבה צריך להיות כזה של גם למגורים וגם במידת הצורך להשכרה. 

אומנם עדיין לא גרתי בה, אבל בעתיד אני צופה שיתכן וכן אנצל אותה למגורים האישיים שלי או של אשתי. 

אני מסתכל על זה ככה

דירה להשקעה צריכה להניב עבורי רווח כעבור איקס זמן, בין אם עליית מחירים או שדרוג של הדירה דרך תמ"א או שדרוג חיצוני (רכבת ). 

אם זה למגורים, הרווח הוא לא המטרה אלא רק בונוס. במגורים אחפש משהו שמתאים לי לפי מידותיי.

אבל עם כל זאת, הסטנדרט מגורים הן להשקעה והן למגורים. יהיו בסף המינימום שמעבר לדירה שלא תתפרק והדירה לא תהווה גורם תחלואה בעקבות בעיות נזילות, צנרת, מגורים בלתי נסבלים ממזג אוויר וכדומה.

לא צריך מנורות מוזהבות בשביל לגור בדירה או בידה יפני. צריך שהדירה תהיה מתוחזקת נורמלי.  

לגבי הסביבה ומי שגר בבניין. חרא אנשים יש בכל מקום

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
  • אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

גם במידה מסוימת אפשר להניח תשואה של 2-3 אחוז על דירה למגורים.

אמנם משלמים משכנתא אבל אתה לא משלם שכר דירה.

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם
לפני 45 דקות, DareDevil כתב:

אם זה למגורים, הרווח הוא לא המטרה אלא רק בונוס. במגורים אחפש משהו שמתאים לי לפי מידותיי.

ברור שהרווח הוא בונוס, אבל אם יש כמה אופציות, אפשר לכוון לזו שתניב רווח בעתיד.

דוגמא שאני מתכנן לממש:

במרכז הארץ לא בונים יותר צמודי קרקע. מה שאומר שהערך שלהם יעלה לאורך זמן, יותר מעליית ערך של דירות.

התכנון שלי הוא לרכוש צמוד קרקע, להינות ממנו הרבה שנים ולהגיע לפנסיה כשיש לי נכס בעל שווי משמעותי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

הי

מההודעה הראשונה שלך לא הבנתי האם זו דירה להשקעה / מגורים. 
זה שאמרת שאתה רואה את עצמך גר באיזור הזה בחיפה, לא אומר בהכרח שתגור בדירה שתקנה.

אחרי שענית על השאלה הזו, אפשר להסתכל קדימה בעיניי:

- אם אתה בזוגיות צריך לראות מה כושר ההחזר החודשי שלך (בהסתכלות לנישואין וילדים בטווח של ה-5-7 שנם הקרובות).

- עבודה קבועה?

- אל תשים את כל החסכונות שלך אף פעם, תשאיר משהו בצד.
- אתה יודע תמיד איך אתה נכנס לפרויקט, אתה לא יודע כמה תוציא בפועל.
- אם זו לדוגמא דירה מקבלן להשקעה, אל תשקיע בשטויות כמו אסלה צפה וכו'. 

- ממליץ לך להיכנס לאתר  משרד האוצר ולחפש עסקאות באיזור. הכל מופיע. כנס גם לאתר מדלן וייתנו לך המון פרטים על הבניין והאיזור הרלוונטי.

אני קניתי דירה להשקעה בגיל צעיר מאוד,  אני חושב שזו החלטה שקידמה אותי בחיים. 

עריכה אחרונה על ידי MaoRЯ
פורסם (נערך)

אני חושב שעצם העובדה שרוב הנדל"ן בארץ מניב רווח בטווח הארוך, אוטומטית הרבה אנשים מסתכלים על דירות כנכס להשקעה (בניגוד לרכב שלרוב מאבד ערך עם השנים).

לפני 52 דקות, MaoRЯ כתב:

הי

מההודעה הראשונה שלך לא הבנתי האם זו דירה להשקעה / מגורים. 
זה שאמרת שאתה רואה את עצמך גר באיזור הזה בחיפה, לא אומר בהכרח שתגור בדירה שתקנה.

אחרי שענית על השאלה הזו, אפשר להסתכל קדימה בעיניי:

- אם אתה בזוגיות צריך לראות מה כושר ההחזר החודשי שלך (בהסתכלות לנישואין וילדים בטווח של ה-5-7 שנם הקרובות).

- עבודה קבועה?

- אל תשים את כל החסכונות שלך אף פעם, תשאיר משהו בצד.
- אתה יודע תמיד איך אתה נכנס לפרויקט, אתה לא יודע כמה תוציא בפועל.
- אם זו לדוגמא דירה מקבלן להשקעה, אל תשקיע בשטויות כמו אסלה צפה וכו'. 

- ממליץ לך להיכנס לאתר  משרד האוצר ולחפש עסקאות באיזור. הכל מופיע. כנס גם לאתר מדלן וייתנו לך המון פרטים על הבניין והאיזור הרלוונטי.

אני קניתי דירה להשקעה בגיל צעיר מאוד,  אני חושב שזו החלטה שקידמה אותי בחיים. 

זו דירה שאני מתכנן לגור בה. אני חיפאי ורוב עיסוקיי כרגע נמצאים בחיפה, לכן הכי נח לי לחפש בחיפה (מלבד זה שאני אוהב את העיר ואין לי מניע מיוחד לעזוב). אני לא בזוגיות, אבל יש לי הכנסה קבועה ואני יכול, במצבי כרגע, להחזיר את המשכנתא (לפי ריבית של 2.8%) תוך 5 שנים בלי להתחשבן עם עצמי יותר מידי כל חודש.

לפי התגובות נשמע שקניית דירה זה כן כיוון טוב אבל אני צריך למצוא את המקום הנכון. אני ממשיך לחפש ואשים לב לנקודות שהועלו פה. אם יש עוד דברים פרט למה שהועלה כמובן שאשמח לשמוע.

תודה לכולם!

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
פורסם

דירה למגורים היא דירה להשקעה
אתה משקיע בעצמך בדירה שאתה רוצה לגור בה :)

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

אם יש לך אפשרות להחזיר את המשכנתא תוך 5 שנים, אין שאלה לדעתי.

אחרי זה בטח תמכור אותה ברווח (מקווה בשבילך), או אפילו אם אתה יכול למשוך עוד טיפה אצל ההורים ושהשכירות תכסה לך חלק מהמשכנתא זה בכלל מצוין. 

פורסם

אם אתה מחפש דירה להשקעה, לדעתי זה לא הזמן, במיוחד באיזור חיפה והקריות שם המחירים נמצאים כרגע בירידה.

אם דירה למגורים, ואתה יכול לגור כרגע עם ההורים - תחסוך עוד ותשקיע את הכסף באפיקי השקעה שונים שיניבו לך תשואה גבוהה יותר מנדלן ככל הנראה.

פורסם

אני ממליץ לקנות דירה ולהשכיר לתקופה קבועה מראש כדי לחתוך את המשכנתא כמה שיותר מהר. אחרי זה לשפץ ולעבור לגור בה.

אם אתה יכול יכול לגור עם ההורים אז תנצל את זה.

טסלה 3 2022

פורסם
לפני 10 שעות, avargel כתב:

אני אהיה קצת אופוזיציה

האם לקנות דירה למגורים? תלוי

אם הכסף שלך מושקע ועושה יותר מ5% בשנה, אל תקנה דירה. תן לו לעבוד

אם הוא סתם שוכב בעו"ש או בפק"מ ו"מרוויח" 30 ש"ח בשנה, תקנה דירה

זאת בדיוק הדילמה שלי, אשמח לפתוח אותה לדיון

מצד אחד - ידוע שבבורסה (לטווח ארוך) אנחנו לרוב עושים יותר מ5%

מצד שני - משכנתא על דירה היא מינוף בזול, ככה שאם בבורסה נשים 500K, על דירה נוכל לשים 1.5M ולכן התשואה תהיה גבוהה יותר במספרים אבסולוטיים (אבל צריך לחשב גם את ההחזר על המשכנתא)

מה דעתכם?

• תוכן חדש...