Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, maxcher כתב:

דירה למגורים היא דירה להשקעה
אתה משקיע בעצמך בדירה שאתה רוצה לגור בה :)

זה לגמרי לא הנושא....

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)

השאלה, האם כרגע ברשותך יש הון עצמי של לפחות 20-25% מערך הדירה? (250-300k מזומן).

הייתי במצבך ( גם המשפחתי) לפני 6 שנים כאשר רכשתי את הבית בו אני גר (דירה בת 3 חדרים קריות).

בנק טפחות טענו שבאיזור הנל  לא יתנו משכנתא על יותר מ % 40 מערך הדירה (שעמד על 470000 שח ללא מחיר השיפוץ דאז).

בנק לאומי נתן אישור עקרוני אבל תנאי המשכנתא לא היו מספיק טובים לטעמי ובסוף החלטתי לגשת לבנק שלי ( דיסקונט) ושם סגרתי עסקה.

עוד לפני כן, נפגשתי עם יועץ משכנתאות מחברה חיצונית שהציע את עזרתו לליווי שלי מול הבנקים תמורת כמה אלפי שח (לכיוון ה 10k).

העדפתי לוותר על התענוג(לפחות בפגישת הייעוץ חינם הקשבתי ולמדתי הרבה דברים חשובים) -את כל המהלכים עשיתי לבד מול הבנק ויועצת המשכנתאות שלו ללא סיוע ולמרות סעיף בעייתי של דרישת ערבון 25% בפועל על התשלום מצד אחד ההורים, הסתדר בסוף.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לפני 5 שעות, colauti 9 כתב:

השאלה, האם כרגע ברשותך יש הון עצמי של לפחות 20-25% מערך הדירה? (250-300k מזומן).

הייתי במצבך ( גם המשפחתי) לפני 6 שנים כאשר רכשתי את הבית בו אני גר (דירה בת 3 חדרים קריות).

בנק טפחות טענו שבאיזור הנל  לא יתנו משכנתא על יותר מ % 40 מערך הדירה (שעמד על 470000 שח ללא מחיר השיפוץ דאז).

בנק לאומי נתן אישור עקרוני אבל תנאי המשכנתא לא היו מספיק טובים לטעמי ובסוף החלטתי לגשת לבנק שלי ( דיסקונט) ושם סגרתי עסקה.

עוד לפני כן, נפגשתי עם יועץ משכנתאות מחברה חיצונית שהציע את עזרתו לליווי שלי מול הבנקים תמורת כמה אלפי שח (לכיוון ה 10k).

העדפתי לוותר על התענוג(לפחות בפגישת הייעוץ חינם הקשבתי ולמדתי הרבה דברים חשובים) -את כל המהלכים עשיתי לבד מול הבנק ויועצת המשכנתאות שלו ללא סיוע ולמרות סעיף בעייתי של דרישת ערבון 25% בפועל על התשלום מצד אחד ההורים, הסתדר בסוף.

יש לי הון עצמי של יותר מ-50%

פורסם

לפני 8 שנים הייתי במצב דומה, למזלי בדיוק היה בלאגן למענק 100K לזוגות צעירים שקונים בירושלים.

100K זה לא מאט כסף וזה דחף אותי לקנות וכנראה זה היה אחד מהדברים היותר טובים שעשית כי המחירים קפצו מאז ואין מצב שהייתי עושה תשואה כזו ב 8 שנים.

למעשה הייתי צריך לחפור לעצמי בור לא קטן כדי לרכוש היום את אותה הדירה.

טסלה 3 2022

פורסם

מענק ה100k אכן דחף רבים, מצד שנים הוא היה הזרז העיקרי להעלאת המחירים בלילה אחד בדיוק ב100k (-:

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

קניית דירה למגורים היא צעד כלכלי שגוי על הנייר.

הכסף שלך "ננעל" בין הקירות הללו ואתה משתעבד לדירה וחי מתשלום לתשלום. 

צעד חכם (אשר מצריך נטרול רגשות) הוא קניית דירה או אפילו 2 דירות מתחת למחיר השוק, 2-3 חדרים - להשכיר אותם ולשכור דירה בעצמך. 

כך הכסף עובד בשבילך וההון שלך נצבר.

בהצלחה.

• מעניין 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

מז"א משתעבד לדירה וחי מתשלום לתשלום? אם קנית דירה להשקעה אתה משועבד בדיוק אותו דבר רק שאתה לא גר בה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

פות״ש אם אתה רוצה להתחכם קצת ומוכן מידי פעם ״לסבול״ ולישון אצל ההורים בשביל קצת כסף מהצד:

תרהט את הדירה בצורה נחמדה שהיא תהיה נעימה. שים אותה ב- AirBNB ותהיה סלקטיבי מאוד לגבי הדיירים. מידי פעם תשכיר אותה ותלך לישון אצל ההורים.

בום! לא רק שיש לך דירה, היא גם מייצרת לך הכנסה.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

יש לי חבר שעשה את זה במשך שנה.

לגבי הסלקטיבי זה לא כל כך עובד, אם הדירה שלך היא לא במרכז העולם אז הביקוש הוא לא כל כך גבוה וגם הכסף שתקבל לא היה גבוה.

בסוף יוצא שאתה עובד בזה: צריך לנקות ולסדר לפני ואחרי, צריך לפגוש את המשכיר ולהסביר וכל פעם צריך לבדוק את הבית.

הוא התייאש בסוף והפסיק.

טסלה 3 2022

פורסם
לפני 8 דקות, motizkn כתב:

יש לי חבר שעשה את זה במשך שנה.

לגבי הסלקטיבי זה לא כל כך עובד, אם הדירה שלך היא לא במרכז העולם אז הביקוש הוא לא כל כך גבוה וגם הכסף שתקבל לא היה גבוה.

בסוף יוצא שאתה עובד בזה: צריך לנקות ולסדר לפני ואחרי, צריך לפגוש את המשכיר ולהסביר וכל פעם צריך לבדוק את הבית.

הוא התייאש בסוף והפסיק.

פות״ש מציין שהוא מחפש דירה בחיפה. בחיפה יש ביקוש ל AirBNB.

אכן, צריך לנקות לפני ואחרי, אך הדייר שנכנס לדירה משלם על זה. אם אתה מנקה את הדירה של עצמך אתה מייצר לעצמך הכנסה נוספת על עבודת הניקיון ואם לא אז אתה משלם למנקה שיעשה את זה.

לגבי לפגוש את המשכיר, בעידן של היום הכל נעשה און ליין. אפשר לשים מנעול אלקטרוני עם קוד בדלת הכניסה ולסגור עניין. הסברים אפשר לכתוב בהודעה או להשאיר דף הנחיות על השולחן.

הדירה ב AirBNB לא תעשה את פותח״ש עשיר, אבל בגלל הסטטוס הזוגי שלו יכול להיות לו נוח לעשות קצת כסף מהצד.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם
לפני כשעה, motizkn כתב:

לפני 8 שנים הייתי במצב דומה, למזלי בדיוק היה בלאגן למענק 100K לזוגות צעירים שקונים בירושלים.

100K זה לא מאט כסף וזה דחף אותי לקנות וכנראה זה היה אחד מהדברים היותר טובים שעשית כי המחירים קפצו מאז ואין מצב שהייתי עושה תשואה כזו ב 8 שנים.

למעשה הייתי צריך לחפור לעצמי בור לא קטן כדי לרכוש היום את אותה הדירה.

אם אתה גר בדירה הזאת אז בערך לא עשית כלום - התשואה שלך היא פלוס-מינוס 0.

לעומת זאת, מי שהתחיל להשקיע בVTI לפני 8 שנים עשה 150% לפני מיסים וריבית דריבית.

פורסם (נערך)

^אין שום התחייבות לכך שבטווח זמן של 5-10 שנים תכנס לתקופה שוורית בשוק ההון, באותה המידה היית יכול להיות גם מופסד או לכל היותר ברווח של אחוזים בודדים. 

הכל תיאורטי. 

*** ואני ממש לא נגד השקעה בשוק ההון. 

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם
לפני 2 דקות, Benor כתב:

^אין שום התחייבות לכך שבטווח זמן של 5-10 שנים תכנס לתקופה שוורית בשוק ההון, באותה המידה היית יכול להיות גם מופסד או לכל היותר ברווח של אחוזים בודדים. 

הכל תיאורטי. 

*** ואני ממש לא נגד השקעה בשוק ההון. 

ברור שהכל תאורטי, במקרה הזה אנחנו מסתכלים אחורה ושואלים איפה הייתי מרוויח יותר - נדל"ן או שוק ההון.

ככל שמסתכלים על פרק זמן ארוך יותר - נראה שיותר משתלם להשקיע בשוק ההון.

לפני 2 דקות, motizkn כתב:

זה לא נכון, תמיד אתה יכול למכור ולשכור דירה.

השאלה כמה כסף השקעתה וכמה כסף ישאר שתממש את הדירה.

נכון שאתה אתה יכול, אתה גם יכול לגור באוהל. 

מעשית ככל שאנחנו מתבגרים וככל שאנחנו גרים יותר זמן בבית בבעלותנו יותר קשה לצאת ולגור בשכירות.

עכשיו הכסף שלך לובש צורה של בלוקים ובטון ועם זה אתה לא יכול ללכת למכולת.

אם תמכור ותעבור לגור בשכירות אני אגיד אשריך, ואז נסתכל על המספרים ונראה איפה היית נשאר עם יותר כסף - אחרי 8 שנים עם הדירה או אחרי 8 שנים עם VTI.

אני כותב את זה כי לי נראה שהרבה אנשים שקנו דירה לפני X שנים וחוו את עליית מחירי הדיור כשיש דירה בבעולתם שוכחים שעליית מחירי הדיור לא פסחה על אף בית בישראל, ואז כשהם חושבים שהנה הזמן לממש ולעבור לבית אחר - הם מגלים שהם בכלל הפסידו כסף - כי לגור בשכירות לא בא בחשבון והבית שהם רוצים עכשיו עולה הרבה יותר.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...