Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 שעות, קאררה כתב:

1. אל תקנה בבניין שיש בו בריכה או חד״כ.

למה זה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

חריש אחלה מקום יש לי חבר שגר שם, אתה יכול להשיג דירה חדשה מרווחת 5 חדרים במחיר של דירה 3 חדרים במרכז.

קהילות חרדיות תמצא בכל מקום, אפילו בתל אביב, לכן  זה ממש לא צריך להיות שיקול.

• רעיון טוב! 1

What worries you, masters you. - John Locke

פורסם

אני אהיה קצת אופוזיציה

האם לקנות דירה למגורים? תלוי

אם הכסף שלך מושקע ועושה יותר מ5% בשנה, אל תקנה דירה. תן לו לעבוד

אם הוא סתם שוכב בעו"ש או בפק"מ ו"מרוויח" 30 ש"ח בשנה, תקנה דירה

• רעיון טוב! 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, eitanuch כתב:

האם קניית דירה במצבי זה צעד כלכלי או הוצאה מיותרת?

לדעתי הוצאה מיותרת כרגע.

תגור בשכירות ותמשיך לחסוך.

השנים שאתה רווק בלי ילדים הן השנים הכי קלות לחסכון, תנצל את זה.

עריכה אחרונה על ידי Katom
פורסם
לפני שעתיים, TsachiE כתב:

מציע לך לשקול את חריש. הרבה צעירים עוברים לשם.

רחוק לי מידי. אם אני אקנה דירה, היא כנראה תהיה קרובה לעיסוקים שלי ביום יום.

לפני כשעה, stum כתב:

קיבלת טיפים מעולים לרכישה עצמה

אבל להבנתי אתה מתייעץ אם לקנות או לא לקנות.

לפני שאתה לוקח עצות מאחרים אם לקנות או לא:

קח בחשבון שכמעט כל מי שקנה דירה כלשהי בעשור האחרון, עשה וואחד רווח על המחירים.

מצד שני, גם כל מי ששם כסף בבורסה, לא בדיוק משנה על מה בדיוק, בעשור האחרון עשה וואחד רווח.

הסיבות הם מרובות אבל עיקרן הן סביב זה שהריבית היא אפסית כבר הרבה זמן וכסף הוא מוצר "זול" היום ככה שלכולם יש כסף. גם למי שאין כסף. יש כסף.

זה לא אומר שזה מה שיקרה גם בעשור הקרוב. או בזה אחריו.

לשאלתך האם כדאי "לצאת" מבית ההורים היום:

לדעתי תנצל את זה שיש לך שכל בגיל הזה ואתה מבין משמעות של חסכון, ותמתין עוד שנה-שנתיים.

כשאתה אצל ההורים, אפשרות לחסכון היא מקסימלית אין הוצאות וההכנסה היא נטו לכיס.

זה מצב נדיר שלא תוכל לחזור אליו בעתיד.

אני מודע למצב. בעצמי גיליתי את הבורסה לפני שנה והרוב מושקע (״עליתי על הגל״ של הקורונה מה שנקרא). אבל יכול להיות שדירה יכולה להיות גם השקעה טובה לטווח הארוך וגם משהו שאפשר להינות ממנו.

פורסם
לפני 7 דקות, nimrod7676 כתב:

הראיה שלי היא שקנית דירה = פחות כסף לבורסה = תשואה פחותה מהכסף 

כסף הוא אמצעי ולא מטרה. כסף קונה מוצרים משירותים. 

אז השקעת, הרווחת, מה הלאה? תקח את הכסף איתך לקבר? תוריש למישהו שישפוך אותו על שטויות?

פלוס, דירה זה נכס שהערך שלו כמעט תמיד עולה, וזה גם נכס שיכול להניב כסף, אם אתה לא גר בו, אלא משכיר אותו.

זה נכס ששומר מצויין על ערכו, ואפשר אחר כך למכור אותו, אם אין בו צורך מסיבה כזאת או אחרת.

פלוס, אם לפות"ש יש את היכולת הכלכלית לקנות דירה בגיל מוקדם, וגם להיפטר מהמשכנתא בגיל מוקדם, אז למה לא לעשות את זה?

מחר הוא יביא לשם בת זוג, יתחתן, יעשו ילדים, אז כבר יש מקום בשביל זה, בלי תלות בגחמות של בעל הבית.

בקיצור, לדעתי זה שאלה על אותו משקל של "אני צמא, ויש מולי כוס מים קרים וצלולים, האם לשתות משם?". אם יש לך כסף, תקנה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש 2 צדדים למטבע,

1. כנראה שבבורסה תעשה יותר כסף לטווח ארוך

2. משכנתא זה הדרך הכי מהירה לגייס כסף

אין נכון ולא נכון, יש מה נכון לך בנק' זמן ספציפית

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

פיזור השקעות

חלק להשאיר בשוק ההון, חלק להשתמש לרכישת דירה

לא מומלץ רק על הדירה, כי התשואה נמוכה מדי 

לא מומלץ רק בשוק ההון, כי אנחנו ממילא בחשיפה מאוד גבוהה לשוק הזה (פנסיות קרנות גמל קרנות השתלמות וכמעט כל מכשיר פיננסי שתעלה על הדעת)

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

בנוסף למה שרשם קאררה, אתן לך נקודות נוספות:

1. תעבור בנכסים שאתה בודק על חדר הזבל (קצת יכול להעיד על המתגוררים בבניין+רמת הניקיון).

2. תעצור אנשים המתגוררים בבניין לשיחה קצרה, תדפוק על הדלתות של השכנים הפוטנציאליים שלך.

3. נסה לברר מהם אחוז בעלי הדירות המתגוררים בבניין.  (אתה יכול להוריד נסח טאבו ולאחר מכן להסתכל בתיבות הדואר/הדלתות כמובן שזה לא מחייב).

4. תבדוק אם יש אוכלוסיות חלשות בבניין (דירות שיכון/עמידר וכד').    אין לי נגדם דבר אך לצערי, לעתים אוכלוסיות קשות יום לא משלמות ועד בית+תשלומי גבייה דבר אשר יכול להשפיע על רמת התחזוקה של הבניין ולגרום להמון כאב ראש לועד הבית.

5. תעשה סיבוב בבניין/שכונה בכל מיני שעות אקראיות מהבוקר ועד 1 בלילה. (האם יש רעש? מי מסתובב בלילה? האם אני מרגיש בטוח להסתובב בשכונה ב- 12 בלילה? )

6. אם אתה רגיש לרעשים - כדאי לבדוק שהבידוד האקוסטי בדירה פחות או יותר נורמאלי, ושאתה לא מרגיש שאתה חולק את הדירה עם השכנים שלך. 

7. אם אתה רוצה להסתכל על דירות יחסית מודרניות משנות ה- 90 ואילך, אתה יכול לסנן ביד 2 שיוצגו רק דירות עם ממ"ד. (אל תקח את זה כפרט מחייב, אנשים לעתים קרובות לא מסמנים כמו שצריך). 

8.  כדאי לעשות סקר שוק מחירים, אתה יכול להיעזר באתרים הבאים:

https://www.nadlan.gov.il

וכאן:

https://www.misim.gov.il/svinfonadlan2010/startpageNadlanNewDesign.aspx?ProcessKey=5fcb69a6-8c84-4391-8d91-a0e9e838bc76

נ.ב.

https://assafnathan.com/2011/06/לרכוש-דירה-או-לשכור-דירה-המדריך-השלם/

https://www.shlomiardan.com/realestate-vs-stockmarket/

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם (נערך)

הסולידית נגד השקעה בנדלן.

אפילו שזה לא הנושא המרכזי, עדיין חשוב לשים את זה על השולחן: תוצר לוואי של בעלות דירה בתור רווק - כשאתה מתחתן, רצוי שתקיים הסכם ממון. בהנחה ואתה נכנס לנישואים עם נכס ובחירת ליבך לא, קיים פער כלכלי ביניכם שרצוי שיתועד בהסכם.

עריכה אחרונה על ידי קאררה
  • רעיון טוב! 2

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

כמו שאמר קודמי, אז היה לי תיק גדול בבורסה, ואז אמרתי לעצמי - אוקי, יתפח יגדל ומה אז?

קניתי דירה בשביל להפסיק לסבול (כן, דירה שכורה רביעית ואני סובל מבעלי הבתים)

צריך גם להנות מהכסף ולחיות חיים טובים, כל אחד "חוסך לילדים שלו", מי זה הילד שכולם חוסכים עבורו.

• רעיון טוב! 2

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

אם בכל זאת אתה קונה, עדיף לא לבזבז את כל החסכונות, אלא לקחת משכנתא יותר גדולה (עד גבול מסוים) ע"מ למנף את הכסף, בטח בתקופה שהריבית על המשכנתא הכי נמוכה אי פעם.

• רעיון טוב! 2
  • תוכן חדש...