Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1867 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצ"ב מודעה של יבואן מישלן אשר ראיתי אצל הצמיגאי שלי.

האם אכן אין לצמיגים גיל כרונולגי?

ואם כן, אז מדוע הקוצנזוס בפורום שיש להרכיב צמיג "טרי" ככל הניתן?

(ייתכן ושגיאת הכתיב, "אורח" במקום "אורך" מעיד על מהימנות המודעה...).

IMG_20201229_125524_603.thumb.jpg.61efe218c2f6bd2001909b0b90d93d54.jpg

פורסם

שקר גס.

מה שמגוחך הוא שבדיוק שורה לאחר מכן, כותבים "בלה בלה 6 שנים..."

שילמו לאיזה קופירייטר בשקל, וזה מה שיצא, כולל ההגהה.

• אהבתי 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אז הוא כתב... אז מה?

ע"פ חוק מותר לך למכור צמיגים שגילם עד 6 שנים, זה נכון. זה החוק. 

כמובן שאף אחד לא ירצה צמיגים כאלו על הרכב שלו, פשוט יש הרבה שלא מבינים ואז הפנצ'ריות מוכרות להם אותם במחיר זול וכך נפטרות מהמלאי הישן.

לגבי תנאי אחסון: כן, סבי להניח שאם אוחסנו בתנאים מיוחדים עבורם, עם אחוזי לחות באחוז X וטמפרטורה Y ואחוז תאורה Z, אז אכן הצמיג יישמר, אבל ביננו: יש לך יכולת לדעת על כך? נניח ואמרו לך שזה ככה, אתה יכול להיות בטוח בזה? אולי במחסני החברה בחו"ל זה ככה.

בשורה תחתונה: תקנה צמיגים שגילם עד 10 חודשים גג. זה הדעה הנכונה והרווחת.

פורסם

אם הצמיגים מאוחסנים במכולה מתכתית בשמש ישראלי, יש סיכוי שאחרי אחסנה כזאת של שנתיים תקבל צמיגים יבשים עוד לפני התחלת לנסוע.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

חומרי הגלם (סוליות מוכנות פני הדבקה)  לחידוש סוליות במפעלים לחידוש צמיגים צריכים להישמר בתנאים מבוקרים של טמפ' ולחות אחרת הם אסורים לשימוש. אותו רעיון ביחס לצמיג. ישן שלא אוחסן בתנאים קפדניים יהיה פחות טוב (בכמה פחות זו כבר שאלת מחקר למעבדת שחיקה)

פורסם
לפני 7 שעות, teyal כתב:

האם אכן אין לצמיגים גיל כרונולגי?

ואם כן, אז מדוע הקוצנזוס בפורום שיש להרכיב צמיג "טרי" ככל הניתן?

נניח והרכבת צמיגים חדשים שתאריך הייצור היה לפני 6 שנים פחות חודש, לאחר 3 שנים אתה מגיע לטסט עם צמיגים שתאריך ייצורם היה לפני 9 שנים איך בוחן הרכב יתייחס לגיל הצמיג ?

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

אם אני זוכר נכון, אין שום הגבלה על גיל הצמיג שיכול להיות מותקן ברכב, רק על הגיל בעת המכירה.

זכור לי סיפור שקראתי כאן בפורום (אולי של חבר הפורום קומפי) שבו הבוחן העביר מכונית עם צמיגים בני 20 שהיו תקינים.

מצד שני ייתכן שהחקיקה השתנתה מאז.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם

תענה למי שכתב את זה או שמנסה למכור לך צמיגים ישנים, שתקנה מיד אחרי שהוא יאכל את הקוטג' פג התוקף שמופיע בצילום.

תמיד עניתי לצמיגאים שמנסים למכור סחורה ישנה, שילכו לשתות חלב מקולקל.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אולי הגיל לא משפיע על מצב הצמיג שהוא באחסון ראוי, אבל הבעיה שבארץ רוב הסיכויים שלא מאכסנים אותם מספיק טוב בשביל שהגיל לא ישפיע.

פורסם (נערך)

יבואנים רבים (לדוגמא יבואני פירלי וגודייר) מוכרים צמיגים שיוצרו ב2019 בהנחות מפליגות תחת תג OUTLET.

זו דווקא הזדמנות לקבל צמיג מוביל בהנחה מפליגה בידיעה שחייו יהיו קצרים יותר כנראה.

לאחרונה החלפתי רביעייה שעברה 20 אלף ק"מ בלבד מאחר ותאריך הייצור התקרב ל5 שנים (בפועל היו על הרכב כ4 שנים)  . עסק לא זול אבל עם בטיחות לא מתעסקים.

כשהגעתי להרכיב את הסט החדש שהזמנתי גיליתי זוג צמיגים עם תאריך ייצור 39/2020 וזוג נוסף שהפנצ'ריה ניסתה לדחוף לי כנראה -  שיוצר אי שם ב2019 , כשהבינו מול מי הם עומדים התקפלו מהר מאוד וסיפקו עוד זוג טרי. את ההבדל קלטתי ויזואלית, הצמיגים מ2019 נראו שונים מהותית למרות שזה אותו דגם (גודייר F1  אסימטריק 5) וארץ ייצור (גרמניה) 

סיפור נוסף מהשבועיים האחרונים :במבצעי בלאק פריידי באוטודיפו היו צמיגים קונטיננטל במחירים נוחים, אז שלחתי את הוריי להחליף רביעייה בקורולה המשפחתית.

לאחרי שחיכו כמעט 3 שבועות שיסופקו הצמיגים, ביקשתי מאבי לבדוק את תאריכי הייצור בטרם ההתקנה.

סופקו 4 צמיגים עם פיזור תאריכים על פני שנה שהטרי ביותר היה איפשהו באמצע 2020 והישן ביותר ב2019, אז אין מתנות חינם. ביקשתי לבטל את העיסקה ואזמין להם רביעייה טריה ממקום שמכבד את עצמו.

עריכה אחרונה על ידי אייל

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מתוך היכרות מעמיקה יותר עם צמיגי אופנועים לדוגמא שאני מניח שהם לא שונים משמעותית.

עם תנאי אכסנה ראויים, ללא לחות, חשיפה לשמש, טמפרטורה מסוימת, יכולים להישמר גם עשור.

אולי בארץ כפי שציינו זה רלוונטי יותר, אבל מהירות עם ענף האופנועים האירופאי במידה כזו או אחרת, אולי גם עקב מידות לא פופולריות שבקושי נמכרות ולכן נמצאים אצל היבואן או המפיץ במשך תקופה ארוכה אבל צמיגים משנת 2017-2018 נמכרים לרוב ללא אף הנחה. 

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני בחיפוש אחר רביעיית goodyear efficientgrip performance.
במלאי של ב.מ.ב יש רק צמיגי Outlet שיוצרו ביולי 2019 הנמכרים ב-20% הנחה.
שוחחתי עם הנציגהשטענה שהם פועלים ממחסן חדש בעפולה, מקורה ומבוקר כך שאין חשש לבלאי מואץ של הצמיג כתוצאה מאחסנה לקויה.

מה דעתכם?

פורסם (נערך)
בתאריך 30.12.2020 בשעה 01:36, Taipan כתב:

והשורה אחרונה מסכמת את כל העניין. 

ממש לא.

בכל אופן, דף ההסבר הזה הוא לעג לאינטילגנציה.

הסטנדארט מבחינתם הוא החוק ומאחוריו הם מסתתרים.

ממותג על בתחום מצופה שיציין מה הסטנדארט שלו, שאמור להיות גבוה בהרבה מדרישת החוק. ולא להשתמש במכבסת מילים שאין מאחוריה כלום.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • תוכן חדש...