Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מאוהב בפיזו, אז ברור לי שהייתי מעדיף אותה למרות שהאקסייד נראית מצוין לטעמי האישי והמנוע

אצלה עדיף בכוחו , אבל הפיזו גם זריזה מאוד אבל חסר לה מחץ, גם יותר חסכונית הפיזו מהאקסייד.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הפיז׳ו לא מרגישה זריזה במיוחד, ובתאוצות ביניים נגמר לה האוויר מהר מאוד (לחיצה בריאה על הדוושה ב100 וחוץ מרעש לא קורה הרבה), אבל לא שזה משנה לרוב הרוכשים שלה. גרסת ה-155 כ״ס שהם לא מביאים משום מה היתה יכולה להיות חביבה.

פורסם
בתאריך 24.12.2020 בשעה 10:47, יוסי 10 כתב:

יופי של שיעורי בית עשית, ככה צריך. תלך על הקיה אקסיד בלי לחשוב פעמיים, רכב מהנה לנהיגה וסביבת נהג סולידית שתחזיק הרבה זמן. כבעלים של קיה העלויות תחזוקה נמוכות אמינות גבוהה ואין שום הפתעות. 

מה זה נמוכות, חבל על הזמן.

בפיקנטו במוסך המורשה משלמים בסביבות 700₪ על החלפת שמן ופילטר שמן. ממש מחיר מבצע. זיל הזול!

אפילו בסיאט שלי טיפול כזה היה עולה פחות במוסך המורשה של היבואן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

הייתי הולך על דיזל > מעבר לנושא החסכון בדלק שזה לעצמו חסכון לא מבוטל (כמה מאות שקלים בחודש) יש גם את עניין האמינות שלרוב עדיפה במנועי דיזל ממנועי בנזין עלות טיפולים זולה יותר ושמירת ערך עדיפה למנוע דיזל מכיוון שרוכשים פוטנציאלים לא נרתעים ממנוע דיזל שעבר את ה100 אלף קילומטר (ניתן לראות שמירת ערך וסחירות עדיפה לדיזל אצל ה3008 ואצל הספורטאז).

לגבי חישוב היהרידת ערך כמו שנאמר הנבואה ניתנה לשוטים לא היית מעריך שה2008 תשמור על ערכה טוב יותר מאקסיד או שאקסיד תשמור על ערכה טוב יותר זה בילטי צפוי ולא ניתן לחיזוי.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם

כבעלים לשעבר של קיה ספורטאג GTLINE עם מנוע 1.6, תיבה רובוטית כפולת מצמדים , 177 כ"ס אומר זאת בעדינות - שלא תעז לקנות קיה. 

במהלך 75 אלף ק"מ נפרדתי מזוג מצמדים וטורבו (סעפת סדוקה). כמובן שהרכב נסע בעיקר בכבישי בינעירוניים בצורה המיטבית והמתאימה לו, כל הטיפולים בוצעו בזמן ובמורשה בלבד ובכל זאת - הלך הטורבו והלכו המצמדים.
יש המון המון תלונות על המצמדים ועל הטורבו, למעשה יש פה משהו שעלול להפתיע- יש כרגע 2 תביעות ייצוגיות נגד טלקאר וקיה העולמית. תביעה אחת, בגין הטורבו (הוגשה לאחרונה) ותביעה אחת בגין המצמדים (נמצאת בהליכי סיום). 
מאידך, פיג'ו אני לא מכיר אך ברור לי שהייתי בוחר בפיג'ו עם תיבת הילוכים פלנטרית.
מהיכרותי עם מאזדה (הייתה לי 3 ספיריט 2016) מדובר ברכב אמין ללא תקלות מיותרות, עברתי איתה 60 אלף ק"מ והיא נמכרה בלי בדיקה, פשוט חטפו לי אותה.
אני מציע לך בחום לשכוח מהקיה, מעבר לבעיות שיש ברכב השירות של היבואן בארץ הוא מהגרועים ביותר.
ישנה "הנחייה" שקטה, שנתנו הקוריאנים למוסכי טלקאר בארץ להחליף מצמדים גם לאחר תקופת האחריות, אך בפועל- זה לא קורה. הם ממאנים מלהחליף, הם משתמשים במחשב רכב שנוסעים איתו והוא בעצם אומר להם אם להחליף או לא.
רועד לך הגיר בכל זאת ? אז שירעד. לא מחליפים כי המחשב אמר שלא צריך.

קיה רכב נחות משמעותית מכל רכב אחר בארץ והסיבה היחידה שאנשים קונים אותו, היא כי הוא זול באופן יחסי למתחריו.
והזול - עולה ביוקר. 

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם
לפני 20 דקות, Gavrik כתב:

הייתי הולך על דיזל > מעבר לנושא החסכון בדלק שזה לעצמו חסכון לא מבוטל (כמה מאות שקלים בחודש) יש גם את עניין האמינות שלרוב עדיפה במנועי דיזל ממנועי בנזין עלות טיפולים זולה יותר ושמירת ערך עדיפה למנוע דיזל מכיוון שרוכשים פוטנציאלים לא נרתעים ממנוע דיזל שעבר את ה100 אלף קילומטר (ניתן לראות שמירת ערך וסחירות עדיפה לדיזל אצל ה3008 ואצל הספורטאז).

לגבי חישוב היהרידת ערך כמו שנאמר הנבואה ניתנה לשוטים לא היית מעריך שה2008 תשמור על ערכה טוב יותר מאקסיד או שאקסיד תשמור על ערכה טוב יותר זה בילטי צפוי ולא ניתן לחיזוי.

בניגוד לפותחת השרשור, אני נוסע פחות 

בערך כ17k בשנה. 

העניין הוא שאני קונה את הרכב עם הטבה במיסים (ביטוח לאומי) 

הדרישה של ביטוח לאומי שהמנוע יהיה בנפח 1.4 ומעלה, ה2008 דיזל היא 1.5

ולכן היא אחת האופציות לרכישה. 

פורסם (נערך)

בו נעשה בשבילך את החישוב:
בנזין 17,000 ק"מ לחלק ל13 ק"מ לליטר (צריכת דלק משולבת) כפול 5,5 ש"ח לליטר יוצא 7192 ש"ח בשנה על הוצאות דלק
דיזל 17,000 ק"מ לחלק ל17 ק"מ לליטר כפול 5,5 ש"ח לליטר יוצא 5500 ש"ח בשנה על הוצאות דלק.

פעם רכב דיזל היה יקר משמעותית מרכב בנזין והטיפולים היו יותר יקרים היום גם המחיר של רכב דיזל שווה בערך למחירו של רכב בנזין (2008 דיזל עולה 5K יותר אבל גם חזק יותר) וגם הטיפולים לפעמים זולים יותר (כי אין מצטים והחלפים לטיפולים משותפים עם רכבים עבודה לכן יש היצע גבוהה ותחרות מחירים) וגם האמינות עדיפה ושמירת הערך טובה יותר.

לדעתי הבחירה בדיזל חד משמעית.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם

האם האקסיד היא המקבילה של קיה ל2008? זה לא הסטוניק?

אם אני לא טועה האקסיד אמורה להגיע במהלך 21 עם מנוע דיזל. אם כן אולי זה אמור לעזור לך בקבלת ההחלטה בהיבט הוצאות על דלק.

פורסם
לפני 3 שעות, SeazeR כתב:

קיה רכב נחות משמעותית מכל רכב אחר בארץ והסיבה היחידה שאנשים קונים אותו, היא כי הוא זול באופן יחסי למתחריו.

אני לא חושב שקיה נחותים מכל רכב אחר בארץ ואני לא חושב שהסיבה היחידה שאנשים קונים אותו בגלל המחיר.

קח למשל את הפיקנטו שהיא להיט מכירות גם בשוק המוסדי וגם בשוק הפרטי, היו מכוניות זולות ממנה כמו ה-C1\108\אייגו עם גיר רובוטי חד מצמדי ועדיין הן לא נמכרו טוב.

ספארק עולה בערך אותו דבר, מציעה יותר מבחינת אבזור ושילוב מנוע וגיר ועדיין פחות אהודה בשוק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני בכלל חושב שחכם יותר ללכת על קאמיק מאשר על שתי הרשומות,
יחד עם זאת, אם נשארים בעולם הפיז'ו / קיה, אני עם הפיז'ו,

עיצובית היא יפה יותר בעיני, איכות החומרים והנוחות שלה אמורות להיות טובה משל הקיה, 
מצטרף למי שרשם מעלי שמציאת תנוחת נהיגה טובה היא MUST HAVE לאור השימוש בהגה פיצי ולוח מכוונים שיושב מוזר,
אבל בהחלט עדיפה בעיני.

אגב, לכל נושא תיבות ההילוכים של הוואגיות, 
אחרי לא מעט בדיקות בפורום ובמציאות, אני חושב שהרגישות של הDSG פחות בעייתית מבעבר,
לא מעט רכבים עם תיבות יבשות עולים על הכביש (וזה בעדינות), 
חלק גדול מהם בליסינג ורכבי עבודה שהשבתה שלהם היא עניין יקר, ועדיין, 
נראה שהכל עובד ועובד מצויין, 
תמיד יהיו תקלות, אבל עצם העובדה שהאוקטביות הן הדבר הכי מבוקש בערך בכל מקום עבודה שמציע ליסינג,
כנראה שהתיבות לא נוראיות כל כך. 

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

לא הייתי מסיק מהעובדה שהרבה אוקטביות מגיעות לליסינג שתיבת ההילוכים היום היא אמינה יותר, כדאי לזכור שמבחינת המשתמשים תקלה כזו אם תקרה במהלך שלוש השנים הראשונות לחיי האוטו ( סביר שבתקופה כזו ענין נדיר למדי ), הטירדה היחידה היא מעבר לאוטו חלופי וחוזר חלילה וצריך לזכור מנגד שהאוטו מציע המון. ושוב, לי אין מושג, אוקטביה 1.2 "שפכה" גיר אצלי סביב 80K ק"מ, אחותה הצעירה 1.4 חזרה למעסיק עם קרוב ל 90K ק"מ ושום תקלה ועכשיו בחניה 1.5 בת חודשיים ודי ברור שאין מה לספר בינתיים.

פורסם
בתאריך 25.12.2020 בשעה 16:20, Gavrik כתב:

בו נעשה בשבילך את החישוב:
בנזין 17,000 ק"מ לחלק ל13 ק"מ לליטר (צריכת דלק משולבת) כפול 5,5 ש"ח לליטר יוצא 7192 ש"ח בשנה על הוצאות דלק
דיזל 17,000 ק"מ לחלק ל17 ק"מ לליטר כפול 5,5 ש"ח לליטר יוצא 5500 ש"ח בשנה על הוצאות דלק.

פעם רכב דיזל היה יקר משמעותית מרכב בנזין והטיפולים היו יותר יקרים היום גם המחיר של רכב דיזל שווה בערך למחירו של רכב בנזין (2008 דיזל עולה 5K יותר אבל גם חזק יותר) וגם הטיפולים לפעמים זולים יותר (כי אין מצטים והחלפים לטיפולים משותפים עם רכבים עבודה לכן יש היצע גבוהה ותחרות מחירים) וגם האמינות עדיפה ושמירת הערך טובה יותר.

לדעתי הבחירה בדיזל חד משמעית.

ידידי, אתה מטעה, ויש לך מיד לא מבוסס, אתה מציע לך  שתבדוק טוב טוב מה שאתה אומר אתה תראה שאתה טועה, אני כבר בדקתי,

נכון שדיזל פחות יקר היום, אך טיפולים כן יותר יקרים מטיפולי רכבי בנזין, והמנוע עצמו אמין אך יש מזרקים יקרים מאוד שדורשים החלפה ברכבי דיזל שלא קיימים ברכב בנזין,

מי שנוסע הרבה ללא ספק עדיף דיזל בעיקר בגלל הצריכה הזולה יותר, אך כדאי לבדוק את זה כי לא כל דיזל חסכוני היום, לנסיעות ממוצעות הבנזין יהיה זול יותר אך לא בהפרש גדול.

כדי להשוות תבדוק למשל בלובינסקי פיג'ו 3008 1.6 טורבו ו1.5 דיזל, תבדוק מה העלות הטיפולים/חלקים של רכב שיסע למשל 120K, קל בחשבון של 1.6 טורבו זה רק טיפולים שם יש שרשרת טיימינג, אך בדיזל ב100K תצטרך לטפל במזרקים שהם לא זולים בכלל ויכולים להגיע לסכום של 5 ספרות.

• תוכן חדש...