Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בביייס של העניין אתה צודק, זה לא שהRAV4 רע(כי הוא אחלה) זה פשוט שהוא לא שווה +40,000 יותר מהמתחרים המקבילים שלו ולא משנה כמה לוגו של טויוטה יש לו על הגריל.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

העניין שכל מי שקונה RAV4 לא קורא בפורום שיש רכבים עדיפים בפחות כסף

הוא פשוט הולך לחברה, ומזמין רכב חדש בלי לבדוק אלטרנטיבות. 

רק אצלי בשכונה נמצאים 5/6 יחידות של RAV4 לילדים,נשים וגם בוגרים.

טויוטה לא צריכה תעמולה/קידום מכירות בשביל למכור את  הרכבים שלה - גם שהם ממש יקרים. 

זה המצב לטוב ולרע. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 18 דקות, noknok כתב:

בביייס של העניין אתה צודק, זה לא שהRAV4 רע(כי הוא אחלה) זה פשוט שהוא לא שווה +40,000 יותר מהמתחרים המקבילים שלו ולא משנה כמה לוגו של טויוטה יש לו על הגריל.

זו שאלה פילוסופית האם RAV4 שווה את הכסף שמבקשים עליו.

בתור בעלים של אחד כזה שנת 2020 ו- 3 אקזמפלרים של RAV4 בעבר אני מאמין שכן. אחרת לא הייתי רוכש אותם.

הטעות הנפוצה (בעייני) היא להסתכל על מחיר הרכב בקניה בלבד כמדד לכדאיות העסקה.

אני מעדיף להסתכל על סעיף ירידת הערך, כלומר ההפרש בין מחיר הקניה למחיר המכירה של הרכב.

במקרה של RAV4, למרות מחירו הגבוה, ירידת הערך שלו בדרך כלל נמוכה מרכבים שעולים פחות ממנו ולכאורה "נותנים יותר תמורה לכסף".

זה נובע מכך הרכבים בדרך כלל נמכרים הרבה מעל המחירון.

כל זה כמובן בתנאי שהרוכש יכול לגייס את סכום הרכישה הראשוני.

לפני 25 דקות, yogev20 כתב:

העניין שכל מי שקונה RAV4 לא קורא בפורום שיש רכבים עדיפים בפחות כסף

הוא פשוט הולך לחברה, ומזמין רכב חדש בלי לבדוק אלטרנטיבות. 

לא מדויק - עובדה שאני נמצא כאן, קורא ופורום ורכשתי RAV4 😃

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אני מסתכל עליה כהשקעה שבה אני רוצה להפסיד כמה שפחות.

יש הבדל בין השקעה (כל דבר שבו אתה משקיע את כספך, לאו דווקא כדי לייצר רווחים) לבין נכס (שאמור לייצר רווחים)

עריכה אחרונה על ידי Random
פורסם
לפני 19 דקות, Random כתב:

לא מדויק - עובדה שאני נמצא כאן, קורא ופורום ורכשתי RAV4 😃

אז אתה עוף מוזר, כי המגמה כאן היא להשמיץ את טויוטה, ולהלל בכל פוסט את 2008/5008 ועוד פעם, ושוב פעם

וחוזר חלילה, ללא סוף. גם אם שואלים על רכב אחר, זה תמיד משתרבב. (לא רק על ידי היחצן הקבוע כאן)

זה כמובן לא משפיע על כולם, עובדה שאתה קונה את הרכבים שלהם, וגם אני. 

מה זה אומר, לא הרבה מלבד שצריך לדעת לסנן ביקורות ולעשות מה שטוב עבורך, לא לאחרים. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 35 דקות, Random כתב:

הטעות הנפוצה (בעייני) היא להסתכל על מחיר הרכב בקניה בלבד כמדד לכדאיות העסקה.

אני מעדיף להסתכל על סעיף ירידת הערך, כלומר ההפרש בין מחיר הקניה למחיר המכירה של הרכב.

במקרה של RAV4, למרות מחירו הגבוה, ירידת הערך שלו בדרך כלל נמוכה מרכבים שעולים פחות ממנו ולכאורה "נותנים יותר תמורה לכסף".

זה נובע מכך הרכבים בדרך כלל נמכרים הרבה מעל המחירון.

זה נכון. 

תוכל לשתף דוגמא או שתיים להפרש בין מחיר הקנייה למכירה במקרה שלך?

לפני 38 דקות, Random כתב:

זו שאלה פילוסופית האם RAV4 שווה את הכסף שמבקשים עליו.

אולי התכוונת שזו שאלה רגשית (ובשאלות כאלו אין טעם בדיון).
לא פילוסופית. אפשר לכמת את זה לגמרי ולתת "למחשב" לתת לך את התשובה.

אסכם בדוגמא מספרית (לא מדוייקת כמובן). אם:

1. אתה הולך להחזיק רכב 5 שנים
  2. ראב 4 תעלה לך (בשקלול של הכל כולל הכל) בממוצע 4000 שקל בחודש
  3. סקודה קארוק תעלה לך 2500 שקל 

אז אפשר להסכים "שמחשב" יחליט שהראב 4 בהחלט לא שווה השקעה נוספת של 1500 שקלים בחודש.

על הפרשים קטנים יותר, נניח 500 שקלים, אפשר כבר להתחיל לדבר.

פורסם

הרכישה היא הרבה פעמים יותר רגשית מאשר כלכלית . זה גם בסדר.
אני כן הייתי לוקח גם cx5 לנסיעת מבחן.
פות"ש ניסתה להצדיק כלכלית את הקנייה והראיתי לה שזה לא פשוט כמו שזה נשמע.

פורסם
לפני 54 דקות, luigiconteabateg כתב:

תוכל לשתף דוגמא או שתיים להפרש בין מחיר הקנייה למכירה במקרה שלך?

טויוטה 2016 RAV4 Premium נרכשה בסוכנות ב- 185K ש"ח, נמכרה כעבור שנתיים וחצי בדיוק ב- 153K ש"ח (אם אני זוכר נכון, המחירון היה 131K). כלומר ירידת ערך של 32K ש"ח ב- 30 חודשים -  כ- 1060 ש"ח לחודש.

בתקופה מקבילה נרכש במשפחה ניסאן קשקאי Acenta Teck 2016 ב- 167K ש"ח ונמכרה כעבור 22 חודש ב- 128K ש"ח (+- מחירון).

כלומר ירידת ערך של  39K ש"ח, כ- 1700 ש"ח לחודש.

לא יודע אם שתי הדוגמאות מייצגות, אבל בשני המקרים האלה, עלותו החודשית של RAV4 לאורך התקופה הייתה נמוכה יותר מאשר של קשקאי, למרות שעלותו הראשונית הייתה גבוהה בכ- 20K ש"ח.

• מעניין 1
פורסם
לפני 3 שעות, noknok כתב:

אהה צריך גם 1,500 שקל על גלגל ספייר? וזה בנוסף ל211 אלף שקל הבכלל לא מופרכים שהוא עולה? למה רק 1,500 שקל? למה לא 6,000 שקל? או 2,500 שקל? אולי 3,000 שקל? מעניין.

הגירסא הבסיסית עולה 184 אלף  

לפני כשעה, Random כתב:

טויוטה 2016 RAV4 Premium נרכשה בסוכנות ב- 185K ש"ח, נמכרה כעבור שנתיים וחצי בדיוק ב- 153K ש"ח (אם אני זוכר נכון, המחירון היה 131K). כלומר ירידת ערך של 32K ש"ח ב- 30 חודשים -  כ- 1060 ש"ח לחודש.

בתקופה מקבילה נרכש במשפחה ניסאן קשקאי Acenta Teck 2016 ב- 167K ש"ח ונמכרה כעבור 22 חודש ב- 128K ש"ח (+- מחירון).

לא יודע אם שתי הדוגמאות מייצגות, אבל בשני המקרים האלה, עלותו החודשית של RAV4 לאורך התקופה הייתה נמוכה יותר מאשר של קשקאי, למרות שעלותו הראשונית הייתה גבוהה בכ- 20K ש"ח.

מעולה קיצור סגרת לי פינה תודה!

פורסם

ולמספרים אשר noknok רשם בקשר לעלויות חודשיות אין שום קשר למציאות.
מספרים אקראיים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 2 שעות, noknok כתב:

הטעות הבסיסית שלך זה להסתכל על מכונית בתור השקעה - רכב זה לא השקעה הוא תמיד הפסד.

תלוי למי לי בתור נכה שמקבלת ללא מיסים כל 3.5 שנים זה השקעה 

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Random כתב:

אני לא מבין מכרת ראב 4 משומש ב- 22 אלף ₪ מעל המחירון?? אם כן זה ממש לא מייצג וסלח לי שאני כותב את זה, אבל מי ששילם את המחיר הזה הוא אדיוט מוחלט, ללא קשר באיזה רכב מדובר.

לגבי ירידת הערך של הראב 4 מבחינת מחיר המחירון, מדובר בירידת ערך מתונה אבל לא יוצאת דופן ולמעשה יש שורת ג'יפונים שומרי ערך יותר ממנו (הבדל של כמה אחוזים ב- 3 שנים).

https://m.auto.co.il/article/133837-local-news-peugeot-3008

כלומר אתה בהחלט מפסיד יותר כסף בירידת ערך ברכישת ראב 4 במחיר יקר יותר מאשר ג'יפון זול יותר, בעל ירידת ערך דומה באחוזים ובוודאי אם מדובר גם בג'יפון שומר ערך טוב יותר באחוזים.

אבל אם מסתכלים על העלויות הכוללות אז לראב 4 יתרון בצריכת הדלק מול כל הג'יפונים בקטגוריה, מול דגמי הדיזל של הג'יפונים המתחרים יתרון קטן, מול דגמי הבנזין יתרון גדול יותר וניתן לחשב חסכון צפוי בעלויות תדלוק בהתאם לקילומטרז' שנתי צפוי.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
לפני 35 דקות, green כתב:

אבל מי ששילם את המחיר הזה הוא אדיוט מוחלט, ללא קשר באיזה רכב מדובר.

אלא אם כן יש עוד הרבה כמוהו שרוכשים במחיר זהה ובמיוחד יהיו עוד כמוהו שירכשו את הרכב ממנו בהמשך הדרך מעל "המחירון".

במקרה זה, אידיוטים או לא, זה כבר המחיר האמיתי (מחירון זה יפה בשביל המאזנים של אלדן) של המוצר בשוק.

לפני 37 דקות, green כתב:

לגבי ירידת הערך של הראב 4 מבחינת מחיר המחירון, מדובר בירידת ערך מתונה אבל לא יוצאת דופן ולמעשה יש שורת ג'יפונים שומרי ערך יותר ממנו (הבדל של כמה אחוזים ב- 3 שנים).

https://m.auto.co.il/article/133837-local-news-peugeot-3008

הנתונים במאמר (כנראה) אכן משקפים את המחירון. אבל את מחירון לוי יצחק. שהוא גוף עסקי שמשרת גופים עסקיים אחרים.

להסיק מהפרסום הזה שאדם פרטי, בעת מכירה בפועל, יאבד פחות ערך על הסיאט שלו מאשר על טויוטה או על מאזדה, לא תהיה מסקנה מציאותית.

פורסם (נערך)

בימים שניתן היה לטוס לחו"ל, הייתי מבקר מדי פעם בקזינו. שמתי 100 אירו בכיס וכשהם אזלו, השתדלתי לצאת. ידעתי מראש שאני אפסיד כנראה - אך נהניתי מהריגוש עצמו, מהמשחק ומהחברה. 

תמיד כשקונים רכב כנראה מפסידים - יש שיפסידו יותר ויש שיפסידו פחות. עדיין טויוטה רכשה לעצמה קונים "מכורים" שנהנים מהשם שלה, האמינות והשירות. עבור זה הם משלמים על רכב חדש ונהנים ממנו בלי לעשות חישוב של רווח והפסד. 

יש סוד גלוי שרכב של ניידות נמכר אחרי 3.5 שנים במשפחה, כאשר המדינה לא דורשת את ההטבה בחזרה. לכן (פה אני לא בטוח - אבל זה מה שהבנתי מחבר) ככל שהרכב יהיה יקר יותר, כך ההטבה תהיה משתלמת יותר.

אף אחד לא נכנס לכיס של החבר בפורום - יש מי שיש לו מיליונים בבנק פנויים ויש מי שלוקח הלוואה לדברים יותר בסיסיים. הכל בסדר.

עריכה אחרונה על ידי Michazzz

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

• תוכן חדש...