Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דילמות לגבי רכב חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 1.9.2020 בשעה 16:36, Doron_Z כתב:

כשאתה מדבר על כזה טווח ארוך של שנים הייתי הולך על מאזדה 2 (חכה למתיחת פנים)/3 לפי התקציב/צרכים. קרא לי שמרני אבל זו האופציה הכי בטוחה מבחינתי. הפוקוס היא תמורה עדיפה לכסף וללא ספק נחשבת לרכב פצצה אבל לא הייתי לוקח אותה עבור מישהו שנטו מחפש ראש שקט יותר מהכל.  

כנ״ל לגבי כל הסופר מיני המטורבתות.

אשמח להבין על מה אתה מתבסס באמירה זו?

לא מבין במה אין שקט בפוקוס הנוכחית,כי:

1. לפוקוס הבעייתית יש גיר רובוטי ולא פלנטרי שיש בנוכחית, ועוד מ2016.

2. דווקא הפוקוס הישנות מפגינות אמינות נהדרת, ורואים כל יום מלא פוקוס ישנות על הכביש, כולל הדגם עם הגיר הבעייתי, יש אצלינו במשפחה 2 פוקוס ישנות, אחת 2009 עם 300K, השניה 2013 עם 240K, עד כה 0 תקלות מעבר ל2 בעיות בגיר של ה2013, ראשנה באחריות, השניה 4000 ש"ח, אבל שוב, הדגם החדש לא כולל את הגיר הזה יותר.

3. הדגם נמכר שנתיים בחו"ל ללא תלונות או באז מרעיש במיוחד.

4. אותו מנוע קיים שנתיים על הפיאסטה בגרסה החזקה יותר שלו גם שורד יופי עם כל ההתעללות מסביב.

אני אישית מאוד מרוצה מהרכב למרות שיש 2 בעיות.

1. פות"ש ביקש מערכת זיהוי רכב בשטח מת, זה לא קיים בפוקוס בארץ גם לא כאופציה.

2. חשוב מאוד לדעת שהרכב לא חסכוני כמו המתחרים, אני לא מצליח לקבל צריכה טובה יותר מ11.5-12 ק"מ לליטר באותם תאווי נסיעה שהיו לי ברכבים אחרים מאותה קטגוריה שהיו צורכים לא פחות מ13-14 ק"מ לליטר.

מעבר לזה באמת אין תלונות, אפילו מעבר לציפיות, ללא כל ספק שווה את המחיר, אני כבר עם 5000K ק"מ ועדיין מחפש תירוץ לצאת כל פעם ולנהוג, באמת תענוג.

• אהבתי 1
  • תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

@wildlands2019 הוא שואל על טווח ארוך של מעל 10 שנים אפילו. לא הייתי אישית לוקח דגם די חדש עם מנוע טורבו לטווח כזה של שנים.

לדעתי הרכבים של מאזדה מעבר לזה שקצת יקרים מדי עומדים בול בדרישות, בפרט המאזדה 3 האצ'. 

פורסם

למה לא? מה הסלידה הזו מטורבו?

יש לא מעט מנועי טורבו שמציגים אמינות טובה בטווח הארוך.

שידאג לטפל בזמן ולא "לקרוע" את הרכב, אני לא רואה סיבה (אלא אם כן מדובר בדגם בעייתי) שרכב מודגש יהווה עבורו בעיה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בטווח הארוך גם כל מיני פיצ'רים חשמליים שיש ברכב יכולים להתקלקל.

במאזדה 3 שהיו לנו הייתה בעיה עם סגירת מראות חשמלית, לא זוכר בדיוק מה הוחלף שם. קרה כשהרכב היה בן פחות מ-3 שנים.

מסתבר שזו מחלה, לדבריו של חשמלאי באחד מהמוסכים של מאזדה שבו טופלה התקלה.

זו סתם דוגמה שגם אם הכול בסדר מבחינה מכאנית, עדיין יכולים להיות כל מיני דברים מעצבנים אחרים בצד החשמלי.

• רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

במאזדה 3 שהיתה לי יש מחלה בכל המנועים של  מותחן רצועות שמתפוצץ ומתחיל להרעיש כל כ6 שנים, עולה 1400 ש"ח בחברה, קרה לי לפני שנה במנוע ה2.0 165 כ"ס ועכשיו לאח שלי במנוע ה1.5, כך שגם מאזדה יכולה להפתיע, 

לא חסרות מכוניות מטורבתות שעדיין נוסעות מלפני עשור עם מאות אלפי קילומטרים, כך שהטענה שלך דורון ממש לא מבוססת ולדעתי סתם מטעה.

• מעניין 1
פורסם

לא חושב שלא מבוססת, עובדתית זה עוד רכיב יקר שיכול לעשות בעיות. אפילו מבחינה לוגית מבלי להכנס לסטטיסטיקות שאין באמת לאף אחד מאיתנו לגבי כמה רכבי טורבו עשו מאות אלפי קילומטרים ללא שום בעיות וכמה לא, לטווח של כל כך הרבה שנים כשאמינות ועמידות זה בראש סדר העדיפויות - עדיף לי להיות כמה שיותר פשוט ועם כמה שפחות רכיבים יקרים שיכולים להתקלקל. 

לא מסכימים? זה בסדר, בסכ"ה התפיסה שלי במקרה הזה. זה לא שאני אנטי טורבו ואישית אני חושב שעשית עם הפוקוס קנייה מעולה. לא סותר את זה שלצרכים שהוא תיאר הייתי בוחר משהו אחר. 

פורסם

סליחה על הנחרצות, אבל צריך ללכת על הפוקוס. יש עכשיו מבצע, ראיתי איפה שהוא, 125K על ה ST LINE. אין לדעתי שום דבר היום שמתקרב בכל הנוגע ליכולות ואיבזור וגם עונה על הדרישות שלך במחיר כזה.

פורסם (נערך)

מגדש טורבו הוא רכיב נוסף עם בלאי ואורך חיים מסויים.

יש דוגמאות של מגדשי טורבו שנפחו את נשמתם בקילומטרזים די נמוכים אפילו 40 ו- 50 אלף ק"מ ובאזור ה- 100 אלף ק"מ המספר הופך ליותר שכיח, אבל אני לא יודע נתון מספרי סטטיסטי.

אני לא יודע מהו אורך החיים הממוצע של מגדש טורבו ואם יש הבדלים בנושא הזה בין מגדשי טורבו של יצרנים שונים.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

מגדש טורבו הוא רכיב אמין יחסית, לראיה הוא מותקן במשאיות עם מנועי דיזל שעושים דרך שיגרה מאות אלפי ק"מ, כבר עשרות שנים לפני שחשבו בכלל להוסיף אותו למנועים ברכב פרטי. ובקיצור, תועלתו עולה משמעותית על ניזקו הפוטנציאלי וקצת מיותר לעורר פחד ממנו. האמת היא שמכוניות עם מנוע אטמוספרי נתפסות היום ובמידה רבה של צדק, כ"עגלות" בשל מומנט עם עקומת נצילות עלובה למדי באופן יחסי למנועים עם טורבו.

פורסם
בתאריך 4.9.2020 בשעה 12:58, danby כתב:

הקורולה החדשה מאוד מושכת אותי. החשש שלי לגבי היברידיות הוא מה יקרה למצברים אחרי 10שנים. לא יודע אם אני מעוניין לגלות.

אגב, המחיר של הקורולה לא רחוק מזה של המאזדה3, בטח לא ע"פ 10 שנים. אולי אם לוקחים את הוצאות הדלק ע"פ 10 שנים זו בכלל לא תהיה תחרות. ניצחון קל לטויוטה?

אם אני זוכר נכון יש אפשרות לעשות הארכת אחריות אצל היבואן על הסוללות עד 10 שנים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אם אני מבין נכון, היות ואתה מחפש מרכב 5 דלתות, אז אתה בטח מתכוון לקורולה הצ'בק,

אם כן רק קח בחשבון שהיא נורא צפופה מאחור, אני אחרי שישבתי בכסא הקדמי עברתי לאחורי ובקושי הצלחתי להיכנס, תא מטען ממש פצפון ובכלל לא מסודר נכון, יש תאים שאוכלים את כל הנפח שקשה להשתמש בהם והתא עצמו ממש קטן.

רכב טורבו עם ביצועים דומים או אפילו טיפה יותר עדיפים (מנועי 1.0 טורבו) יהיו בחירה טובה יותר לדעתי, הוא יהיה גם חזק (כל הזמן ולא רק כאשר הסוללות מלאות), גם חסכוני, וגם פחות מורכב, אני מדבר מתוך ניסיון של אבא שלי, אחרי 2 רכבים היבריידים, הונדה אינסייט ואוריס סטיישן, היום כבר עם רכבים מטורבתים, יש לך כח זמין תמיד בכל תאווי דרך, יצרני רכבים היברידיים חייבים לשפר את צריכת הדלק גם בנסיעות מאומצות, של עליות/ בין עירוני/ למרחקים שלא כוללים פקקים או הרבה עצירות, כי במקרה זה אין טעם לקנות היבריידי, לא מורגש הבדל בצריכת הדלק אך כן מורגש מאמץ יתר על המידה ברכב היבריידי שאפילו גורם לרכב להיות פחות חסכוני, מה שכן למי שנוסע כמעט כל הזמן בעיר, אז זה כן שווה.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, yoav911gt2 כתב:

גם כשהסוללה בקורולה האצ'בק מלאה , זה לא בא לידי ביטוי בביצועים. 

בנסיעה רגילה מנהלתית לא תרגיש הבדלים בביצועים כי אין צורך בביצועים.

בנסיעה חזקה יותר יש הבדל בביצועים בין מצב בו הסוללה מלאה מרמה מסויימת (בערך שליש) עד מלאה לגמרי לבין מצב בו היא מלאה בשלב התחתון שלה. 

במצב הראשון הביצועים חזקים יחסית, בשרניים ומנוע הבנזין שקט, במצב השני הביצועים חלשים יותר, התחושה רזה ומנוע הבנזין רועש.

אבל הסוללה מתורקנת לגמרי רק במעט מצבים ולזמן קצר מאחר והיא מייד מתמלאת מחדש או על ידי מנוע הבנזין, או בירידות או בבלימות.

בגדול הרכב מתאים לנהגים רגועים.

אם הדרישה היא לרכב מיני, אז מבחינת מרחב וגודל תא מטען ההקורולה האצ'בק תספיק.

מבחינת איכויות נסיעה ואיכות חומרים בתוך הרכב היא עולה על כל סופר מיני ובין מובילות קטגוריית המשפחתיות.

הרכב כמובן חסכוני ביותר, הרכב החסכוני ביותר שתמצא בכל קטגוריה, שאינו רכב פלאג אין או חשמלי. לאורך שנים מדובר בחסכון של הרבה מאד כסף.

עריכה אחרונה על ידי green
  • רעיון טוב! 2
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...