Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דילמות לגבי רכב חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר זמן מה אני מתלבט לגבי רכב חדש.

הכוונה היא לקנות רכב חדש ולהחזיק בו תקופה ארוכה, אולי מאוד. הרכב הנוכחי בן 12 כשאני הבעלים הראשון שלו.

רוב הנסיעות הן עירוניות, עם גיחות לכפר מדי פעם.

מבחינת גודל, סופר מיני אמור להספיק, אבל גם מכונית משפחתית לא גדולה מדי יכולה להתאים.

אני לא מעוניין בקרוסאובר, suv או כיו״ב. לדעתי זה טרנד שיווקי חולף. זה גם גורם לרכבים קטנים להיראות ענקיים.

אני מעוניין ברכב עם תיבת הילוכים אוטומטית סטנדרטית. לא רציפה, לא רובוטית כפולת מצמד. אני חושש שלאורך זמן בנסיעות בעיר, התיבה כפולה המצמד תכאב מאוד.

הייתי רוצה רכב שיבוא עם מערכות בטיחות רבות ככל האפשר מהרמות העליונות. בלימת חירום בטווח מהירויות רחב, חיישני שטחים מתים, חיישני תנועה חוצה. צריך משהו נוסף?

לא רוצה כל מיני בלימות חירום בנסיעה עד 35קמש ביום בהיר לא כולל הולכי רגל או בלימות חירום.

מעדיף האצ׳בק על סדאן. 

אני נמנע מלציין טווח מחירים כי כולנו יודעים כמה עולה סופר מיני, וכמה עולה משפחתית.

אני בעיקר מצפה לקבל הצעות שיאירו את עיני.

אתמול נתקלתי בפוקוס החדשה. ה st ליין נראית אחלה בסהכ. עונה כמעט על כל הדרישות(?)

על מה עוד להסתכל?

יש לי רתיעה מרכבי vw למיניהן כי מצמד כפול ודיזל גייט.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עוד אופציות - מאזדה 3 , פיג'ו 308 או לחכות ל208 החדשה , אופל קורסה, סיטרואן C3, הונדה ג'אז למיטב הבנתי בחדשה אין תיבה אלא קיים פתרון אחר של שילוב עם מנוע חשמלי ולכן הייתי הולך לנסות. 

מאזדה 2 מיושנת יחסית ומתיחת פנים קלה אמורה להגיע בקרוב, לכן אני לא ממליץ עליה.

פורסם

מאזדה 3 כשהוא אומר שהוא מעדיף האצ'בק זה אומר 148K, (או נניח 138K ב-0 קילומטר)

פות"ש זה עומד בטווח מחיר שלך?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כשאתה מדבר על כזה טווח ארוך של שנים הייתי הולך על מאזדה 2 (חכה למתיחת פנים)/3 לפי התקציב/צרכים. קרא לי שמרני אבל זו האופציה הכי בטוחה מבחינתי. הפוקוס היא תמורה עדיפה לכסף וללא ספק נחשבת לרכב פצצה אבל לא הייתי לוקח אותה עבור מישהו שנטו מחפש ראש שקט יותר מהכל.  

כנ״ל לגבי כל הסופר מיני המטורבתות.

פורסם

תזמין נסיעת מבחן על מאזדה CX30, יש מצב טוב שהיא תמצא חן בעיניך מאוד.

עוד רכב ששווה לך לשקול הוא טויוטה קורולה היברידית. תהנה מכל העולמות של חסכון בדלק, סחירות עתידית ושקט מבחינת רכב אמין מאוד ללא תקלות. נכון שיש לה תיבת הילוכים רציפה - היא אמינה מאוד ולפי תוואי הנסיעה שלך - היא כמו כפפה ליד. לפחות תעשה נסיעת מבחן שלא תגיד שלא המלצתי.

יש סיכוי טוב שבטויוטה גם תקבל אחריות לשנה נוספת מעבר לשלוש, שווה לבדוק בכמה סוכנויות שלהם

• מעניין 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

למרות שאמרת שאתה מסתייג מקרוסאוברים - קיה סטוניק מהדגם הבסיסי עם מנוע 1.4 וגיר טיפש ששה הילוכים תתאים לדרישותיך כמו כפפה ליד ותעלה לך בסביבות 100 אלף שקלים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הפוקוס אכן נראה כרכב שעומד הכי טוב בדרישות שלך, בנוסף אפקט ירדת הערך 

הוא מינימלי לרכישה לטווח הרחוק, ממליץ על נהיגת מבחן ארוכה וממצה לקביעה סופית.

פורסם

תודה לכל המגיבים.

אתייחס לכל התגובות במרוכז.

מאזדות:
בעיקרון יש לי העדפה ליפניות או קוראניות. אז מאזדה בהחלט מקבלת נקודות בונוס.
מאזדה3/מאזדה CX30 - אם מחיר לא היה בעיה, אבל סדר גודל מחיר של 150K זה לא בדיוק מה שחשבתי עליו כשהתחלתי לחשוב ל אוטו חדש.
CX30 הוא סוג של קרוסאובר, לכן מאבד נקודה.
מאזדה3 האצ'בק מאוד מושכת אותי. אם לא המחיר הגבוה זו היתה הבחירה. ללא ספק.

שאלת בונוס - אם המחיר אינו מהווה בעיה, מאזדה3 האצ'בק או CX30?

מאזדה2 היא כנראה הבחירה המתבקשת.
מבחינת גודל, כנראה שהיא מתאימה פיקס.

כשהתחלתי לחשוב על רכב חדש, התחלתי מדברים צנועים יותר בגודל דומה, והיא נראתה לי אלטרנטיבה יקרה למה שאני יכול לקבל בזול. ככל שהתחדד לי מה אני מחפש ומה אני רוצה, התברר לי שמה שמגיע בזול אולי לא מתאים לדרישות שלי.

לגבי 308/208/קורסה/C3, ומרשה לעצמי להוסיף גם 2008, יש לי חשש מסויים לגבי אורך החיים האיכותי איתן.
אין לי ספק שמדובר באופציות נהדרות כמכונית חדשה, ואם הייתי מכוון להחזיק את האוטו 3-5 שנים לא הייתי נרתע כ"כ, אבל מאחר והתוכנית היא אחרת, יש לי חששות לגביהן.

הקורולה החדשה מאוד מושכת אותי. החשש שלי לגבי היברידיות הוא מה יקרה למצברים אחרי 10שנים. לא יודע אם אני מעוניין לגלות.

אגב, המחיר של הקורולה לא רחוק מזה של המאזדה3, בטח לא ע"פ 10 שנים. אולי אם לוקחים את הוצאות הדלק ע"פ 10 שנים זו בכלל לא תהיה תחרות. ניצחון קל לטויוטה?

הקיה סטוניק, מרגיזה אותי. לתחושתי זו קיה ריו האצ'בק בתמחור גבוה (שנותנת מנוע אטמוספרי עם תיבת הילוכים רגילה).
היא גם קצת חסרה מבחינת מערכות בטיחות. אין חיישני שטח מת, תנועה חוצה או בקרת שיוט אדפטיבית על כל המשתמע מכך.

הייתי שמח אם הרכב שיהיה איתי למשך העשור הקרוב יהיה בעל מערכות הבטיחות המתקדמות ביותר שיש היום, לא אלה של לפני שנתיים או שלוש.

אגב, קיה ריו האצ'בק היתה המכונית הראשונה שחשבתי עליה (ביחד עם i20). לאחר מחשבה החלטתי להמשיך לחפש משהו מתאים יותר.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני עדיין חושב שקורולה החדשה תתאים לך ותתן לך שקט מדאגות. יש גם האצ'בק שאולי תמצא חן בעיניך. אפשר להתעניים באוטומקס כדי לראות דגמים מאובזרים עוד יותר בייבוא מקביל.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

הקורולה סותרת את הדרישה שלך לגיר אוטומטי פלנטרי, יש שם גיר רציף.

המאזדה מרגישה יותר אוטו מהקורולה, הביצועים עדיפים ואיכות תא הנוסעים עדיפה פי כמה, 

הקורולה תהיה חסכונית בצורה משמעותית , בעיקר בעיר.

פורסם
לפני כשעה, Michazzz כתב:

אני עדיין חושב שקורולה החדשה תתאים לך ותתן לך שקט מדאגות. יש גם האצ'בק שאולי תמצא חן בעיניך. אפשר להתעניים באוטומקס כדי לראות דגמים מאובזרים עוד יותר בייבוא מקביל.

אשמח לדעת מה הכוונה ? יש חברות ליבוא רכבים עם רמות גימור גבוהות יותר ממה שמביא היבואן לארץ? 🤔

פורסם

הייתי בסניף שלהם בבאר שבע לפני 3-4 שבועות (לא זוכר בדיוק), נכון לאותו זמן אין קורולות ברמות גימור גבוהות. לא ידעו גם להגיד צפי הגעה של דגם מאובזר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...