Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דילמות לגבי רכב חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

^

לא רק לנהגים רגועים, אני מדבר על נהג רגוע מאוד שהחזיק ברכבים האלה, הבעיה גם למי שנוסע הרבה בכבישי הצפון למרחקים, הרכב אכן חסכוני, אך לא ברמה שמצפים מרכב היבריידי, כרגע עם מנוע טורבו קטן צריכת הדלק דומה ובמצבים מסויימים אף חסכונית יותר, ההבדל הוא שיש לו כח זמין כל הזמן.

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
  • תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

האינסייט בעלת מערכת היברידית מיושנת ומסוג פשוט יותר, האוריס בעלת מערכת היברידית מדור קודם משל הקורולה.

למרות שרכבים עם מנועי בנזין קטני נפח עם מגדשי טורבו ובייחוד בשידוך לגירים כפולי מצמד יכולים להיות חסכוניים למדי, בעיקר בתוואי בינעירוני, עדיין בכל מבחני הרכב ההשוואתיים שאני קראתי הם היו חסכוניים פחות מרכבים  מרכבים היברידיים (וגם מרכבי דיזל) גם בתוואי בינעירוני בלבד.

לגבי זמינות כוח במנועים קטני הנפח עם מגדשי הטורבו (מנועי 1 - 1.2 ליטר) אכן הנהיגה בהם במאמץ מעבר לנסיעה מנהלתית, מרגישה פחות מאומצת מרכבים היברידיים, למרות שמבחינת ביצועים בפועל הם דומים לרכבים היברידיים במרבית מצבי הנהיגה, למעט כאמור כנראה מצבים נקודתיים בהם הסוללה של הרכבים ההיברידיים במצב נמוך, דבר שלא קורא בנסיעות ביעירוניות בהם מנוע הבנזין מטעין את הסוללה, אלא דווקא בנסיעות עירוניות עם הרבה זינוקים מהמקום באמצעות המנוע החשמלי.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
בתאריך 1.9.2020 בשעה 14:14, danby כתב:

רוב הנסיעות הן עירוניות, עם גיחות לכפר מדי פעם.

ככה כתב פות"ש, למה צריך טורבו בעיר? לי יש טורבו ובעיר אני בכלל לא משתמש בו

• אהבתי 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Michazzz כתב:

לי יש טורבו ובעיר אני בכלל לא משתמש בו

אפשר הסבר ?

לי יש שני רכבים עם טורבו, נוסע גם מחוץ לעיר, ובאמת לא זכור לי שאי פעם אמרתי "Give me turbo!" (אבל גם לא הטסתי את הרעם הכחול).

אתה לא יודע כמה אתה משתמש בו.  כל הזמן אתה משתמש בו.

עריכה אחרונה על ידי dani666
פורסם

יש לי במו 330e פלאג אין, בעיר אני נוסע רגוע על חשמל, או כשבא לי אני יכול ללחוץ חזק על הדוושה והרכב יטוס - אבל זה לא נותן לי כלום בתוך העיר. מחוץ לעיר אני נוסע אחרת

פורסם
לפני 4 שעות, green כתב:

בנסיעה רגילה מנהלתית לא תרגיש הבדלים בביצועים כי אין צורך בביצועים.

בנסיעה חזקה יותר יש הבדל בביצועים בין מצב בו הסוללה מלאה מרמה מסויימת (בערך שליש) עד מלאה לגמרי לבין מצב בו היא מלאה בשלב התחתון שלה. 

במצב הראשון הביצועים חזקים יחסית, בשרניים ומנוע הבנזין שקט, במצב השני הביצועים חלשים יותר, התחושה רזה ומנוע הבנזין רועש.

אבל הסוללה מתורקנת לגמרי רק במעט מצבים ולזמן קצר מאחר והיא מייד מתמלאת מחדש או על ידי מנוע הבנזין, או בירידות או בבלימות.

בגדול הרכב מתאים לנהגים רגועים.

אם הדרישה היא לרכב מיני, אז מבחינת מרחב וגודל תא מטען ההקורולה האצ'בק תספיק.

מבחינת איכויות נסיעה ואיכות חומרים בתוך הרכב היא עולה על כל סופר מיני ובין מובילות קטגוריית המשפחתיות.

הרכב כמובן חסכוני ביותר, הרכב החסכוני ביותר שתמצא בכל קטגוריה, שאינו רכב פלאג אין או חשמלי. לאורך שנים מדובר בחסכון של הרבה מאד כסף.

אם רוב הנסיעה בעיר אני מסכים  איתך ... אם רוב הנסיעות מחוץ לעיר אז ההבדל לא כזה משמעותי 

Screenshot_20200906-182318_YouTube.jpg

פורסם (נערך)

הנתונים שהבאת הם של הקורולה היברידית 2 ליטר שהיא יותר בזבזנית מהקורולה היברידית 1.8 ליטר.

ההשוואה היא גם  בין היתר לגולף  etsi שהיא בעלת מערכת היברידית קלה. הןיא באמת חסכוניות מאד, בתוך העיר עדיין קצת פחות חסכוניות מהקורולה היברידית 2 ליטר ומחוץ לעיר יותר חסכוניות מהקורולה 2 ליטר היברידית. 

גם הסקודה tsi אכן מאד חסכונית מחוץ לעיר, יותר מהקורולה היברידית 2 ליטר.

אם מדובר בנתוני יצרן ולא בנתונים בפועל, בדרך כלל הפער גדול יותר לעומת הנתונים בפועל ברכבים רגילים לעומת רכבים היברידיים.

מנוע ה- 1 ליטר של פולקסווגן הוא בעל צריכת דלק דומה ל- 1.5 ליטר שלהם.

נראה שה- etsi מציע איזון מצויין של ביצועים וחסכון בדלק.

פורסם (נערך)

לצורך הענין נתוני היצרן של הקורולה היברידית 1.8 למיטב זכרוני הן סביב 3 ליטר ל- 100 ק"מ לנסיעה עירונית וגם לנסיעה בינעירונית (במהירות בה מבצעים את המדידה).

פורסם

אותי ואותך בסופו של דבר מעניינים הנתונים בפועל ולא בתנאי "מעבדה" נכון ? באמת שפולקסווגן שיחקו אותה עם צריכת הדלק הפעם :)

פורסם
בתאריך 4.9.2020 בשעה 12:58, danby כתב:

תודה לכל המגיבים.

מאזדה2 היא כנראה הבחירה המתבקשת.
מבחינת גודל, כנראה שהיא מתאימה פיקס.

כשהתחלתי לחשוב על רכב חדש, התחלתי מדברים צנועים יותר בגודל דומה, והיא נראתה לי אלטרנטיבה יקרה למה שאני יכול לקבל בזול. ככל שהתחדד לי מה אני מחפש ומה אני רוצה, התברר לי שמה שמגיע בזול אולי לא מתאים לדרישות שלי.

הדיון פה סטה מהנושא.
אם מזדה 2 מתאימה לך פיקס בגודל - לדעתי אין סיבה ללכת על רכב גדול יותר כמו פוקוס \ קורולה וכו', מה שגם יצריך ממך להוציא עוד 20-30K שח. בעיר יהיה לך יותר נוח עם חניה, בנוסף שסביר גם ששאר ההוצאות לאורך השנים יהיו נמוכות יותר (אגרת רישוי, ביטוח), אמנם לא בפער גדול אבל במצטבר ב12 שנה מדובר על סכום לא מבוטל.
מזדה 2 הייתה עד עכשיו אחת הסופר מיני הטובות בקטגוריה, בעיקר אם מוציאים מחוץ למשוואה את משפחת VAG עם גיר DSG.
תמתין למתיחת פנים, תעשה נסיעת מבחן, ותמשיך משם.

פורסם

VAG מבחינתי מחוץ למשוואה א) כי דיזל-גייט, ב) כל(?) הגירים שלהם כפולי מצמד ג) מנועי טורבו לאורך כל הגזרה.

מתי צפוי חידוש של המזדה2?

ושאלה כללית, אני יודע שאם הייתי מחפש רכב לתקופה של 3-5 שנים אולי הייתי פחות חושש, אבל האם לאור משך הזמן הארוך שאני צופה לרכב, האם החשש שלי ממנועי טורבו וגירים רובוטיים כפולי מצמד אינו מוצדק?

פורסם (נערך)

אולי במקום להחזיק רכב להרבה שנים - קנה רכב בן שנה שנתיים, והחזק אותו 3 שנים (עד תום האחריות או קרוב לזה), ככה לא תפסיד הרבה כסף במכירה ותקנה רכב חדיש יותר כל 3 שנים ולא פעם ב 12 שנה. 

עריכה אחרונה על ידי Michazzz
  • אהבתי 2

פורסם
בתאריך 7.9.2020 בשעה 16:39, danby כתב:

VAG מבחינתי מחוץ למשוואה א) כי דיזל-גייט, ב) כל(?) הגירים שלהם כפולי מצמד ג) מנועי טורבו לאורך כל הגזרה.

מתי צפוי חידוש של המזדה2?

ושאלה כללית, אני יודע שאם הייתי מחפש רכב לתקופה של 3-5 שנים אולי הייתי פחות חושש, אבל האם לאור משך הזמן הארוך שאני צופה לרכב, האם החשש שלי ממנועי טורבו וגירים רובוטיים כפולי מצמד אינו מוצדק?

החשש שלך מוצדק.
מזדה 2 נשמעת תפורה למה שאת צריך.
לא הצלחתי למצוא מתי יגיע הדגם המחודש, מציע שתקפוץ לסוכנות מזדה הקרובה לביתך.

פורסם
בתאריך 6.9.2020 בשעה 13:42, liberfarb כתב:

הכח של המנוע זה לא הספק של המנוע בנזין משולב  עם מנוע חשמלי ? ככה רשום באתר של טויוטה 🤷‍♂️

נכון מאוד, בהיברידי המנוע בנזין והמנוע החשמלי משלבים כוחות כשלוחצים על הגז.

תישארו מפוקסים על נושא הפוסט.

אני הייתי הולך על מאזדה 2, רכב קומפקטי שמתאים לעיר, עם בגאז' גדול, וזול , המאזדה 3 כמובן יותר טובה, מבחינת כוח ונוחות, זה תלוי בך כמה אתה רוצה להשקיע.

טויוטה פריוס 1.8 2009

יונדאי גטס GLS 2006

• תוכן חדש...