Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופניים - שאלות של מתחילים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 שעה, nglancer כתב:

אני תמיד מתפלא איך השירשורים פה מתאריך להתנצחיות אין סופיות עכשיו אני מבין.

תפתח בלוג, תוכל להתכתב עם עצמך בדיוק באורך ההתכתבות שתבחר.

בעיקרון, בדיוק ניסיתי למנוע ממנו לקנות אופניים באלפיה בעתיד, לדעתי לא ישרתו אותו לזמן ארוך.

טעות. לשימוש בתוך העיר, אופניים באלפייה יחזיקו יפה מאוד, אם יתחוזקו היטב.

מעולם לא פגשתי מכנופאן שאמר לי ששרשרת אמורה להחזיק יותר מ3K וקסטה  9K. גם לא החזיק לי.

זו דוגמא אחת למה שרשורים מתארכים, אנשים כותבים על עצמם, כאילו הדוגמא שלהם היא נכונה לכולם. היה לי חבר שהיה טוחן שרשראות וקסטות. הוא תמיד היה על הגלגל הגדול, תמיד בהילוך גבוה, ואהב לדרוך חזק על הדוושות. מעולה לכושר, טוחן את המכלולים.

חיי השרשרת הן לחלוטין תלויי אופי שימוש, אבל מה שכתבתי זה הממוצע המומלץ.

ואם מתבססים רק על חוויות אישיות, אני מעולם לא פגשתי מכנופאן שאמר לי כמה השרשרת צריכה להחזיק, רק מתי צריך להחליף.

ורק לתקן עוד טעות ממקודם, SLX יותר עמיד מ-XT.

צמיג שטח מלא -  בניגוד לצמיג כביש, וצמיג משולב.

כאמור, צמיג משולב מתאים מאוד, וגם צמיג כביש, אם הוא חסון מספיק. מה שיש בצמיגי שטח זה קוביות, והן לא מוסיפות אחיזה על משטח חלק, נהפוך הוא.

לפני 15 שעות, Step כתב:
  • איך יודעים שחלק כלשהו מתבלה וצריך להחליף? כשמדובר בבלמים זה קל מאוד להבין. איך מבינים שקסטה גמרה את הקריירה? שרשרת?

השאלה הזו באמת עניינה אותי, מה נותן השיפור מ26 ל29? קל יותר לרכב? מהירות ממוצעת גבוהה יותר?

אתה לא יכול לראות בעין ששרשרת גמורה. מה שקורה לשרשרת זה שהיא מתארכת עם השימוש. ברגע שהיא כבר מעבר לתקין, היא מתחילה לקפוץ קדימה מהשיניים של הקסטה, מה שמרגיש כמו קפיצה בדיווש, כשמדוושים חזק. בשלב הזה היא גם גורמת לקסטה נזק יותר חמור (היא כל הזמן שוחקת את הקסטה, זה בלתי נמנע).

לכן כדאי לקפוץ למכנופאן, יש לו כלי שמודד את המרווחים בשרשרת, ורצוי להחליף אותה כשנותרו לה עוד כ-20 אחוז שמישות, פשוט בגלל שזה הרבה יותר זול מקסטה.

באותה מידה, קסטה מחליפים כשהשרשרת מתחילה להחליק מגלגל השיניים. זה כמו עם שרשרת גמורה, רק שהיה תהיה תקינה (שוב, בעין קשה לראות). אם יש לך גלגל שיניים מועדף, שאתה רוכב עליו הרבה, זה ייקרה בו קודם. בקסטות של אופניים מתקדמים, אפשר להחליף כל גלגל בנפרד. בתקציבים נמוכים, שמתאימים לרכיבה עירונית, מחליפים את כל הקסטה.

היתרון של 29 בעיר, תופסים מומנטום יותר טוב, החיסרון הוא שקצת יותר קשה לתפוס מומנטום. בגדול, זה עדיף, אם כי מעולם לא רכבתי על 26, אז לא יודע לכמת את זה.

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מכיוון שאני רכבתי על 26 המון, ובשנים האחרונות אני עם 29 (ועדיין מחזיק גם זוג אחד 29),

היתרון הגדול של 26 זה זריזות הפניה בשטח טכני, כל השאר 29.....

• תוכן חדש...