Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופניים - שאלות של מתחילים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

*דיסקליימר - לא מבין כלום בתחום*

לאחרונה התחלתי לרכב על אופניים כחלופה לאופניים החשמליים, כאשר המטרה היא קומיוטינג וספורט-תחביב.

תוואי הרכיבה הוא עירוני: כבישים, שבילי אופניים ומדרכות.

המרחקים בינתיים הם בין 10 ל30 ק"מ ביום, בין 100 ל200 מטר טיפוס.

כרגע רוכב על אופני מדבקה - מונגוס שיכוך מלא שוקלות סביב טון (18 קילו), שנת 2005 בערך.

קיבלתי gt arrowhead משנת 1998, הבאתי אותן למצב נסיעה והן שוקלות כ14 קילו, ריג׳יד בודי. אחרי עוד קצת שיפצורים כנראה אעבור אליהן.

יש לי עוד זוג של אופני כביש של orbea מקרבון במשקל נוצה. אבל אני לא בטוח שהן במידה מתאימה, צריך לבדוק בהמשך. בכל אופן, כנראה זה אוברקיל לשימושים שלי.

שאלות של צעיר:

1. תנוחת רכיבה - מה הכיוונון הנכון? ברכיבות הארוכות יותר אני מרגיש את הגב התחתון, ואת הצוואר בגלל שאני רוכן קדימה לכיוון הכידון. זה תקין? עובר עם הזמן? ראיתי הרבה סרטונים ביוטיוב, לא כולם אומרים את אותו הדבר.

2. כרגע מורכבים על האופניים צמיגים עם קוביות, האם החלפה לצמיגים חלקים (צמיגי עיר?) תקל על הרכיבה? תעלה את המהירות?

3. משקל - הרגשתי שיפור משמעותי בקלות הרכיבה כשעברתי מ18 ל14 קילו. האם זה משקל שנחשב סביר? האם זה פרמטר חשוב בבחירת אופניים לשימושים שלי?

4. האם יש טעם לקנות זוג חדיש יותר עד 1000 ש"ח? משהו שישדרג את החוויה בצורה משמעותית?

5. איך ניתן לתכנן מסלולי נסיעה בצורה מהימנה מבחינת גבהים? מסלול בגוגל מפות נותן כ100 מ' טיפוס מצטבר, אחרי נסיעה בו סטראבה מראה כ200 מ'.

6. תיק גב ליום-יום - ראיתי תיקי גב עם רשת המפרידה בין הגב לתיק עצמו, כך שיש מרווח ביניהם. זה באמת אפקטיבי מבחינת מניעת הזעה בגב? המלצות על דגמים?

7. איפה אפשר לקרוא עוד על התחום? קיימות קהילות בנושא בפייסבוק\פורומים אחרים? איפה כדאי לשאול שאלות טכניות?

תודה!

פורסם

קודם כל, לרכיבה שלך, אופני שטח ש"מ כבדים לא מתאימים בכלל, אבל הם ללא ספק תורמים לכושר, כי הם גורמים לך לעבוד קשה...

1. אין פה כללים שתמיד נכונים לכולם. אתה יכול להרגיש גב תחתון וצוואר כי עוד לא התחזקת, או שאתה מחזיק את הגוף לא נכון (לא משתמש בשרירי ליבה, מהרגל או מזה שהם עוד לא חזקים) או שבאמת הכיוונון שלך לא מדוייק.

קודם כל, מקם את עצמך הכי טוב שאתה יכול, לפי סרטוני ההסבר.

דבר שני, לא להשען חזק על הידיים. צריך בשביל זה לא רק תנוחה נכונה, אלא גם שרירי ליבה חזקים, ועבודה חזקה עם הרגליים.

אם אתה עדיין מרגיש מתוח יותר מדי לפנים, ניתן לקרב את הכידון (קיצור של הסטם) ו/או להעלות אותו (זווית הסטם).

אופציה נוספת היא לקרב את הכסא, ע"י הזזה שלו על המסילות, אבל בכיוונון הזה צריך להתחשב גם בזווית הישיבה לעומת הדוושות

אפשר גם לגשת לחנות אופניים ולהתייעץ, ויציעו לך מה לעשות

ה-GT עצמם הם עם תנוחת רכיבה שנוטה קדימה, כי כך עשו אז אופניים

2. כן, יעזור מאוד.

3. 14 ק"ג זה קצת כבד במונחים של היום, אבל לא נורא לשימוש שלך. 18 ק"ג זה משהו בלתי נסבל...

4. כן, יש טעם, אבל קודם תראה שאתה מתמיד.

5. לא יודע. שתהיה בכושר, הבדל של מאה מטר בעיר לא ידגדג לך.

6. בקיץ אתה תזיע.נקודה. ותר על חולצות רכיבה, בטח אם יש לך תיק, ותקנה שתי חולצות מנדפות איכותיות ויקרות יותר. הרשת עוזרת, אבל, שוב, בערבון מוגבל.

7. בקהילות שיש אין כ"כ מידע לרוכבים בסוג הפעילות שלך, הם לרוכבים יותר "כבדים" (כביש או שטח).  אין קהילה כמו קארז, אם זה מה שאתה מחפש. עדיף לך כבר לבוא ולשאול פה... האמת שאין יותר מדי מה לעשות, פשוט לרכוב.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לגבי תכנון מסלול, גוגל מפות לצערי לא מצטיין.

הוא נותן לעיתים צירים שהסיכון לרכב בהם גבוה (נמיר בין גרש הירקון לפנקס), או עושה עיקופים לא מוסברים בפארק הירקון שמוסיפים עוד מאות מטרים למסלול.

ההמלצה שלי היא ללמוד לעבוד עם המפה הציבורית שאנשים טובים מתחזקים ולתכנן לבד:
https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1X14aSd2dYmTnBfy6UDmumcvshcw

מסומנים בה שבילים וצירים בטוחים יחסים, כמו גם גבעות שכדאי להמנע וכו׳.

קצת ניסוי ותהייה ומוצאים מסלול אופטימלי.

מבחינת תיק, לא יצא לי לנסות עם רשת, זה בהחלט יכול לעזור לנדף, אבל בקיץ בגוש דן תגיע נוטף, אין דרך להמנע מזה.

תנוחת ישיבה זה מאוד אינדיבידואלי, יש כללי אצבע אבל בסופו של דבר כל אחד והגוף שלו (הכיסא שלי למשל מכוון בצורה לא סטנדרטית, שבכל חנות אופניים שואלים אותי אם זה כך בכוונה). אבל כמו שנאמר, עד שלא תחזק את השרירי היציבה יהיה קשה לדעת, אז קח את הזמן להתחזק לפני שאתה מחליף אופניים בגלל הסיבה הזו. יש גם הרבה כיוונים קטנים שניתן לבצע כדי לשפר (להזיז את הכסא קדימה/אחורה, להרים/להוריד כידון), לפעמים שינוי מאוד קטן מקל בהרבה.

• אהבתי 1
פורסם

בהמשך שתתאהב בתחום תשקיע ותגלה עולם שלם של רכיבה,

ישנם כאלו שרוכבים הרבה טכני ואז תנוחה 

"קרבית" על האופניים מאוד נוחה להם לתמרון, ויש כאלו שיותר לכיוון הקרוס ואז כידון יותר רחב ותנוחה יותר "נינוחה", כרגע אני לא הייי משקיע באופנים אלא משתמש במה שיש לי עד שתרגיש אם אתה מתחבר לתחום.

• אהבתי 1
פורסם

כמה ימים בשבוע אתה מתכנן לרכב? 5? כלומר בין 50 ל-150 ק"מ בשבוע?

1. בד"כ מתחילים לכוון את גובה המושב/הרגליים לפני שמתקדמים הלאה. אין תחליף להתאמה מקצועית אבל יש כמה כללי אצבע שאפשר לעקוב אחריהם. רוב השיטות שמראים באינטרנט נותנים איזו הערכה גסה (לפעמים גם מדויקת יחסית) של מיקום המושב. בנוגע לרכינה, האם אתה מרגיש את שרירי הליבה (בטן/זוקפים) מעורבים ברכיבה? האם אתה מכופף (באזור הזוקפים) במהלך הנסיעה?

2. היא תעלה את המהירות, אבל בעלי פחות אחיזה (בעיקר בפניות של שבילים לא סלולים היטב). אני הייתי נשאר עם הצמיגים הנוכחים אלא אם אתה מרגיש שהם ממש לא בכיוון (ואם אתה מחליף הייתי הולך על חלק במרכז הצמיג עם מעט קוביות בצידיו)

3. 14 ק"ג זה לא מעט אבל גם לא משקל כבד במיוחד. 18 ק"ג נשמע לי כמו יותר מידי. לדעתי, זה פרמטר פחות חשוב לשימושים שכתבת.

4. אני לא בטוח שיש משהו באזור ה1000 שיהווה שידרוג משמעותי מבחינת משקל. אבל כן יהווה שדרוג מבחינת גיאומטריה (תנוחת ישיבה) והעברת הילוכים ובלימה.

5. אחרי שתצבור קצת כושר, 100 מטר' וגם 200 מטר' לא יהוו קושי.

6. אני גם ממליץ על חולצה מנדפת זיעה מאשר חולצת רכיבה צמודה. תיק עם רשת יקטין את הרטיבות בתיק עצמו, אבל הגב ימשיך להזיע. אפשר להתקין פתרונות בדומה למה שעושים באופניי טיוריג (תיקי צד).

7. אני לא מכיר קהילות כל כך לקומיוטרים, אבל תשאל כאן, נראה שיש פה חבובים רציניים.

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 12 דקות, Gosser1860 כתב:

תיק עם רשת יקטין את הרטיבות בתיק עצמו, אבל הגב ימשיך להזיע

זה לא אמור למנוע זיעה, זה מאפשר לה להתנדף ולקרר טוב יותר את הגוף (התיק היבש זה בונוס).
כמה זה משפיע על יכולת הקירור? אין לי מושג, אבל שטח הגב הוא די גדול.

• אהבתי 1
פורסם

כללית, בשביל לא להזיע, עדיף בלי תיק, ואחסון על האופניים בלבד.

יש חולצות רכיבה עם כיס ייעודי, אבל הן לרב מבדים זולים שהם לא משהו, והטובות... יקרות.

הייתי משקיע בחולצה מעולה ותיק איחסון על האופניים. תיק גב אני שם רק כשאני צריך לסחוב מספיק מים.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

לאחסון על האופניים יש חסרונות. יש לי נסיון על כמה שנים עם התניידות לעבודה באופניים.
סבל עם סל זו אפשרות אבל:

1. זה מסרבל את יכולת התמרון
  2. דורש זמן ארגון (לסדר, לקשור, לאבטח, וכשחם אתה בהחלט מרגיש את העיכוב לעומת לארגן תיק גב במזגן בבית ופשוט להתחיל לדווש).
  3. אם יש לך מחשב נייד צריך ״למגן״ נגד זעזועים.

אין לי נסיון עם תיקי צד, אולי זה נח יותר לקחת הביתה, לארגן ולחבר בקלות, אבל הם מוסיפים רוחב למרווח המעבר.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

אני רוכב בסגנון הזה, השינוי הכי משמעותי בהחלפת האופניים היה המעבר מצמיגי 26 ל29, אני נשארתי עם צמיגי שטח מלא ומאחר שאני עובר משבילים למדרכות לכבישים וכו, בהחלט חשובה לי האחיזה.
לכמות נסועה כזאת של מאות ק"מ בחודש, יש מחיר רציני בשחיקה של האופניים, החלפת שרשרת וקסטה כל כמה חודשים, והחלפת חלקים אחרים, לכן כשאתה מחליף אופניים, הייתי משקיע הרבה יותר, ועולה לאופניים עם חלקים ברמות יותר גבוהות (XT או לפחות SLX ברמות של שימנו) שיסחבו ויהיו הרבה יותר אמינים לאורך זמן.
בנוסף צריך לשמור על תחזוקה מינימלית, שימון שרשרת, ונקיון מדי פעם, ולאט לאט ללמוד לעשות תיקונים לבד (החלפת רפידות בלמים למשל 20 שקלים לזוג בחול - 100 שקל בחנות).
בכל מקרה אתה חייב מכנופאן איכותי במקום שנח לך להגיע ולהשאיר את האופניים לתיקון עד סוף היום.

עוד הערה הגובה של המושב מאוד חשוב, הרגל חייבת להיות כמעט ישרה כשהפדל למטה, אני רואה מלא רוכבים שיושבים נמוך מדי ודופקים לעצמם את הברכיים., לי אישית עד היום כואב בישבן אחרי שעת רכיבה, אבל הכאב בצוואר, מזוית הרכיבה, עבר לי אחרי חצי שנה בערך

עריכה אחרונה על ידי nglancer
  • אהבתי 1
פורסם

קודם כל, אין כזה דבר "צמיג שטח מלא". גם צמיגים שטח יש שונים, לשימושים שונים. לשבילים צריך צמיג שטח קל ומהיר, עם "קוביות קטנות" או עם קוביות בפרופיל בלבד. לאחיזה בכביש, עדיף צמיג חלק (יותר שטח מגע).

אין שום סיבה לקנות חלקי XT לרכיבה בעיר/שבילים. הם לא יותר אמינים מ-SLX, וזה בשימוש בשטח. בעיר בכלל אין לזה משמעות. מזכיר, מדובר כאן על אופניים באלפייה...

בשימוש קל (רכיבה עירונית) שרשרת אמורה להחזיק יותר -3000 ק"מ, וקסטה אמורה לשרוד שתי החלפות לפחות (יענו 9000 ק"מ), אשר החלפת שרשרת מקטינה את השחיקה של הקסטה. זה כמובן תלוי כמה לחץ/כוח מפעיל הרוכב וכמה הוא עובד נכון ועדין בהחלפת ההילוכים.

ברכיבה עירונית אין שום סיבה שתהיינה תקלות תכופות באופניים. קצת תחזוקה שוטפת פעם בכמה חודשים, וזהו.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 12 שעות, nglancer כתב:

ללמוד לעשות תיקונים לבד (החלפת רפידות בלמים למשל 20 שקלים לזוג בחול - 100 שקל בחנות).

לפני החלפת רפידות לומדים להחליף פנימיות ולכוון הילוכים.

וחוץ מתנוחת ישיבה נכונה, ותחזוקה, ללמוד גם תפעול נכון (איך לבלום, לא להחליף הילוך תחת מאמץ.....)

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

וואו. המון מידע, תודה לכולם!

אתחיל ליישם הכל.

התייחסות כללית:

• כמו שאמרתם אשאר עם האופניים שיש, עד שאגיע למצב שאני לא מסתדר איתן יותר, או שאבין שזה תחום שאתמיד בו.
  • זה מצחיק שאתם אומרים שלא ארגיש טיפוס של 100 מ', כרגע כל 10 מטרים של טיפוס מורגשים יופי. מקווה שאכן בהמשך זה יהפוך לnon issue. תוך כמה זמן בערך זה אמור לקרות?
  • איך יודעים שחלק כלשהו מתבלה וצריך להחליף? כשמדובר בבלמים זה קל מאוד להבין. איך מבינים שקסטה גמרה את הקריירה? שרשרת?
  • קרניים לכידון. כן? לא? נשמע שיכולים להוסיף קצת גיוון לתנוחת הישיבה (לא עליהם...)

בתאריך 26.7.2020 בשעה 08:14, falou כתב:

1. אין פה כללים שתמיד נכונים לכולם. אתה יכול להרגיש גב תחתון וצוואר כי עוד לא התחזקת, או שאתה מחזיק את הגוף לא נכון (לא משתמש בשרירי ליבה, מהרגל או מזה שהם עוד לא חזקים) או שבאמת הכיוונון שלך לא מדוייק.

קודם כל, מקם את עצמך הכי טוב שאתה יכול, לפי סרטוני ההסבר.

דבר שני, לא להשען חזק על הידיים. צריך בשביל זה לא רק תנוחה נכונה, אלא גם שרירי ליבה חזקים, ועבודה חזקה עם הרגליים.

אם אתה עדיין מרגיש מתוח יותר מדי לפנים, ניתן לקרב את הכידון (קיצור של הסטם) ו/או להעלות אותו (זווית הסטם).

אופציה נוספת היא לקרב את הכסא, ע"י הזזה שלו על המסילות, אבל בכיוונון הזה צריך להתחשב גם בזווית הישיבה לעומת הדוושות

אעשה קצת ניסוי וטעיה. תנוחת הרכיבה במונגוס הייתה נוחה לי יותר מבGT, אולי כי גובה הסטם נמוך יחסית למה שהיה במונגוס. אמנם הירידה המשמעותית במשקל מורגשת, אבל מתחיל להרגיש את השרירים סביב הברכיים. גובה המושב זהה בשניהם.

ציטוט

6. בקיץ אתה תזיע.נקודה. ותר על חולצות רכיבה, בטח אם יש לך תיק, ותקנה שתי חולצות מנדפות איכותיות ויקרות יותר. הרשת עוזרת, אבל, שוב, בערבון מוגבל.

אכן כנראה אי אפשר להמנע מלהזיע, אבל לפחות התיק לא ירגיש כמו כבשן. 

בכל מקרה שוקל באמת להחליף לסבל אחורי+סל, אם כי קצת מפחד על המחשב הנייד, למרות כל המיגון שיש לו ביום-יום.

בתאריך 26.7.2020 בשעה 09:35, Be roo כתב:

לגבי תכנון מסלול, גוגל מפות לצערי לא מצטיין.

הוא נותן לעיתים צירים שהסיכון לרכב בהם גבוה (נמיר בין גרש הירקון לפנקס), או עושה עיקופים לא מוסברים בפארק הירקון שמוסיפים עוד מאות מטרים למסלול.

ההמלצה שלי היא ללמוד לעבוד עם המפה הציבורית שאנשים טובים מתחזקים ולתכנן לבד:
https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1X14aSd2dYmTnBfy6UDmumcvshcw

מסומנים בה שבילים וצירים בטוחים יחסים, כמו גם גבעות שכדאי להמנע וכו׳.

קצת ניסוי ותהייה ומוצאים מסלול אופטימלי.

מעולה! אכן קצת מבולגן, אבל המון value.

בתאריך 26.7.2020 בשעה 09:44, llaavvii כתב:

בהמשך שתתאהב בתחום תשקיע ותגלה עולם שלם של רכיבה,

ישנם כאלו שרוכבים הרבה טכני ואז תנוחה 

"קרבית" על האופניים מאוד נוחה להם לתמרון, ויש כאלו שיותר לכיוון הקרוס ואז כידון יותר רחב ותנוחה יותר "נינוחה", כרגע אני לא הייי משקיע באופנים אלא משתמש במה שיש לי עד שתרגיש אם אתה מתחבר לתחום.

זה באמת הכיוון כרגע, ובהמשך לראות אם ולמה כדאי לשדרג. 

בתאריך 26.7.2020 בשעה 11:26, Gosser1860 כתב:

כמה ימים בשבוע אתה מתכנן לרכב? 5? כלומר בין 50 ל-150 ק"מ בשבוע?

בשבוע רגיל יוצא בין 40 ל100.

ציטוט

בנוגע לרכינה, האם אתה מרגיש את שרירי הליבה (בטן/זוקפים) מעורבים ברכיבה? האם אתה מכופף (באזור הזוקפים) במהלך הנסיעה?

קצת קשה למקם את הנקודה הספציפית, לא יודע לומר בדיוק אם מדובר בזוקפים. בכללי זה איזור הגב התחתון (טיפה מעל הישבן).

בטן לא מורגשת כלל.

מתכופף, משתדל לא לעשות קשת עם הגב, אנסה לשים קצת יותר לב ע"מ למפות את התופעה.

ציטוט

2. היא תעלה את המהירות, אבל בעלי פחות אחיזה (בעיקר בפניות של שבילים לא סלולים היטב). אני הייתי נשאר עם הצמיגים הנוכחים אלא אם אתה מרגיש שהם ממש לא בכיוון (ואם אתה מחליף הייתי הולך על חלק במרכז הצמיג עם מעט קוביות בצידיו)

אנסה להחליף ולבדוק אם יש שינויים בהרגשת האחיזה וקלות הנסיעה. לא יוצא לי לרכב על שטח לא סלול בכלל, אז אני לא בטוח שאצטרך גם את הקוביות בצדדים.

בתאריך 26.7.2020 בשעה 14:09, Be roo כתב:

לאחסון על האופניים יש חסרונות. יש לי נסיון על כמה שנים עם התניידות לעבודה באופניים.
סבל עם סל זו אפשרות אבל:

1. זה מסרבל את יכולת התמרון
  2. דורש זמן ארגון (לסדר, לקשור, לאבטח, וכשחם אתה בהחלט מרגיש את העיכוב לעומת לארגן תיק גב במזגן בבית ופשוט להתחיל לדווש).
  3. אם יש לך מחשב נייד צריך ״למגן״ נגד זעזועים.

אין לי נסיון עם תיקי צד, אולי זה נח יותר לקחת הביתה, לארגן ולחבר בקלות, אבל הם מוסיפים רוחב למרווח המעבר.

אלו באמת השיקולים שכרגע מעניין אותי לבחון - האם התיק נשאר ממוגן יחסית (לפטופ בפנים), והאם חלוקת המשקל משתנה בצורה קיצונית בעקבות התיק שיושב גבוה מעל הגלגל האחורי.

זמן הארגון באמת כל כך משמעותי? גם אם זה לשים את התיק על הסבל ולהדק אותו עם גומיות?

בתאריך 26.7.2020 בשעה 23:04, nglancer כתב:

אני רוכב בסגנון הזה, השינוי הכי משמעותי בהחלפת האופניים היה המעבר מצמיגי 26 ל29, אני נשארתי עם צמיגי שטח מלא ומאחר שאני עובר משבילים למדרכות לכבישים וכו, בהחלט חשובה לי האחיזה.
לכמות נסועה כזאת של מאות ק"מ בחודש, יש מחיר רציני בשחיקה של האופניים, החלפת שרשרת וקסטה כל כמה חודשים, והחלפת חלקים אחרים, לכן כשאתה מחליף אופניים, הייתי משקיע הרבה יותר, ועולה לאופניים עם חלקים ברמות יותר גבוהות (XT או לפחות SLX ברמות של שימנו) שיסחבו ויהיו הרבה יותר אמינים לאורך זמן.
בנוסף צריך לשמור על תחזוקה מינימלית, שימון שרשרת, ונקיון מדי פעם, ולאט לאט ללמוד לעשות תיקונים לבד (החלפת רפידות בלמים למשל 20 שקלים לזוג בחול - 100 שקל בחנות).
בכל מקרה אתה חייב מכנופאן איכותי במקום שנח לך להגיע ולהשאיר את האופניים לתיקון עד סוף היום.

השאלה הזו באמת עניינה אותי, מה נותן השיפור מ26 ל29? קל יותר לרכב? מהירות ממוצעת גבוהה יותר? 

מבחינת אחזקה, אני עושה הכל בעצמי. יש לי את הכלים והחוש הטכני לעשות את רוב הטיפולים, אולי חוץ מפירוק הקראנק עצמו. את הקראנק-ארמס עצמם כבר יצא לי לפרק ולהחליף, בלמים ופנימיות זה בכלל בדיחה. 

ציטוט

עוד הערה הגובה של המושב מאוד חשוב, הרגל חייבת להיות כמעט ישרה כשהפדל למטה, אני רואה מלא רוכבים שיושבים נמוך מדי ודופקים לעצמם את הברכיים., לי אישית עד היום כואב בישבן אחרי שעת רכיבה, אבל הכאב בצוואר, מזוית הרכיבה, עבר לי אחרי חצי שנה בערך

הרגל כרגע באמת כמעט ישרה, כשאני בעמידה אני חייב להטות את האופניים הצידה.

לגבי הכאב, כיף לשמוע שיש למה לצפות, מחכה לזה...

לפני 12 שעות, Be roo כתב:

לפני החלפת רפידות לומדים להחליף פנימיות ולכוון הילוכים.

וחוץ מתנוחת ישיבה נכונה, ותחזוקה, ללמוד גם תפעול נכון (איך לבלום, לא להחליף הילוך תחת מאמץ.....)

אני מרגיש שיש לי קצת פער בידע הקשור לתפעול נכון, כיום כל מה שאני עושה זה אינסטינקטיבי וקצת למידה מתחושות. אשמח לדעת מה לחפש ביוטיוב על מנת לסגור פערים בתחום הזה (how to brake? the right way to switch gears?, עוד נושאים שכדאי לדעת?).

Action items:

לנסות לרכב עם תיק מקובע לאופניים (מנשא צד? סבל אחורי?)

להחליף לחולצות מנדפות+חולצה להחלפה

ניסויים עם כוונוני הסטם והמושב עד לתוצאה מספקת

החלפה לצמיגי כביש לבדיקה

אחזור לדווח.

שוב תודה!

עריכה אחרונה על ידי Step

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, Step כתב:

אלו באמת השיקולים שכרגע מעניין אותי לבחון - האם התיק נשאר ממוגן יחסית (לפטופ בפנים), והאם חלוקת המשקל משתנה בצורה קיצונית בעקבות התיק שיושב גבוה מעל הגלגל האחורי.

זמן הארגון באמת כל כך משמעותי? גם אם זה לשים את התיק על הסבל ולהדק אותו עם גומיות?

יוצא לי לרכב עם לפטופ בתיק שמונח בתוך סל (תיק קטן, לא תרמיל).

אם זה רק זה, ההבדל במשקל לא מורגש, אם יש לך תיק מלא, אז זה ישפיע בעיקר בתמרונים.

התיק עצמו משמש מעין ריפוד, ויש לו חופש לזוז בתוך הסל (מעל הסל יש רשת כדי שלא יוכלו לשלוח יד ולקחת בשניה.

לא ניתחתי פיזקלית אבל לדעתי עדיף תנועה שימיר את האנרגיה בתנועה מאשר עיגון חזק שימנע ממנו לזוז אבל יגרום לכל מכה לעבור ישירות אליו.

זמן ארגון מצטבר: לנעול/לפתוח, לשים את המפתח/מנעול בתיק, תיק בסל, גומיות (בלילה לשים פנסים (אם הורדת כדי שלא יגנבו), בחורף להתלבש בהתאם).

עם הזמן זה הופך להרגל, אבל כשחם לך ואתה רוצה כבר להתחיל לדווש זה מורגש.

לפני 10 שעות, Step כתב:

אני מרגיש שיש לי קצת פער בידע הקשור לתפעול נכון, כיום כל מה שאני עושה זה אינסטינקטיבי וקצת למידה מתחושות. אשמח לדעת מה לחפש ביוטיוב

חפש (באנגלית אם אפשר, לרוב יש תוצאות טובות יותר):

1. תנוחת ישיבה א: כיוון מושב וכידון
  2. תנוחת ישיבה ב: מנח הרגל על הפדל, מנח הידיים על הכידון, מנח צוואר וראש
  3. בלימה: איזון בין קדמי לאחורי, בלימת חירום
  4. העברת הילוכים: תחילת נסיעה, הילוך קל/קשה יותר, יחס בין מעביר קדמי/אחורי
  5. עלית/ירידת מדרכות
  6. תחזוקה בסיסית: לחץ אויר, ניקוי ושימון
  7. תיקונים בסיסיים: החלפת פנימית, כיוון הילוכים.
עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 11 שעות, Step כתב:

התייחסות כללית:

• זה מצחיק שאתם אומרים שלא ארגיש טיפוס של 100 מ', כרגע כל 10 מטרים של טיפוס מורגשים יופי. מקווה שאכן בהמשך זה יהפוך לnon issue. תוך כמה זמן בערך זה אמור לקרות?

תנסה לתרגל רכיבה בcadence (סל"ד) גבוה. להעביר להילוך נמוך טרם תחילת העלייה.

כתבת (מתחת) שאתה רוכב בין 40 ל-100. לדעתי הכושר ייבנה מהר מאוד (עניין של שבועות).

לפני 11 שעות, Step כתב:
  • איך יודעים שחלק כלשהו מתבלה וצריך להחליף? כשמדובר בבלמים זה קל מאוד להבין. איך מבינים שקסטה גמרה את הקריירה? שרשרת?

עבור שרשרת יש כלים שבודקים את המתחילה של החוליות.

קסטה גמורה כאשר יש קפיצות בין הילוכים, בלי שהעברת (זה יכול להיות גם כי המעביר האחורי לא מכוון טוב, כמובן) או שגלגלי השיניים שחוקים. אבל אם המעביר מכוון טוב, והשרשרת לא בלויה הייתי חושד בקסטה.

לפני 11 שעות, Step כתב:
  • קרניים לכידון. כן? לא? נשמע שיכולים להוסיף קצת גיוון לתנוחת הישיבה (לא עליהם...)

אני בעד, בדיוק רכשתי כאלו. זה הקל על כאבי הידיים (רכשתי כאלו עם ידית שתוכמת גם בשורש כף היד), וגם נוח ברכיבה ארוכה וישיבה לעבור לקרניים ולדמיין שיש לי hoods (של אופני כביש).

לפני 11 שעות, Step כתב:

בשבוע רגיל יוצא בין 40 ל100.

קצת קשה למקם את הנקודה הספציפית, לא יודע לומר בדיוק אם מדובר בזוקפים. בכללי זה איזור הגב התחתון (טיפה מעל הישבן).

בטן לא מורגשת כלל.

מתכופף, משתדל לא לעשות קשת עם הגב, אנסה לשים קצת יותר לב ע"מ למפות את התופעה.

40 ל-100 ק"מ זה אחלה בחלה.

אם בטן לא מורגשת, אז או שהיא חזקה או שאתה מקשית את הגב. שים לב שהאגן צריך להיות מסובב מעט קדימה. תנסה לראות סרטונים בהם מראים את הsit bones וחיץ הנקביים (פרינאום), ואיך הלחץ עליהם משתנה בהתאם לזווית הישיבה.

לפני 11 שעות, Step כתב:

אנסה להחליף ולבדוק אם יש שינויים בהרגשת האחיזה וקלות הנסיעה. לא יוצא לי לרכב על שטח לא סלול בכלל, אז אני לא בטוח שאצטרך גם את הקוביות בצדדים.

יש מדרכות וכבישים שמרגישים לגמריי לא סלולים. אני לא בטוח שצמיגי כביש לחלוטין מתאימים. בעיקר כי אולי תבלה הרבה בתיקוני תקרים. הייתי הולך על משהו שהוא מהיר אבל עם קצת יותר בשר (או אולי מספיק רק צמיג רחב).

לפני 11 שעות, Step כתב:

מבחינת אחזקה, אני עושה הכל בעצמי. יש לי את הכלים והחוש הטכני לעשות את רוב הטיפולים, אולי חוץ מפירוק הקראנק עצמו. את הקראנק-ארמס עצמם כבר יצא לי לפרק ולהחליף, בלמים ופנימיות זה בכלל בדיחה. 

מצוין. זה גם שומר על הפן המכאני ברמה הגבוהה ביותר, וגם בפן הבטיחותי.

לפני 11 שעות, Step כתב:

הרגל כרגע באמת כמעט ישרה, כשאני בעמידה אני חייב להטות את האופניים הצידה.

לגבי הכאב, כיף לשמוע שיש למה לצפות, מחכה לזה...

גובה המושב הוא אינדיווידואלי. יש כאלה שמדברים על זווית אגן-ברך-קרסול, יש כאלה רק על זווית ברך, יש כאלו שמדברים על תחילת המתיחה של ההאמסטרינג. יש שיטה שמדברות על גובה מושב ביחס למותניים בעמידה (מצאתי את השיטה הזו גסה מידי). יש שיטה שמדברת על מדידת הinseam, הכפלה ב1.09 וזה האורך מהדוושה עד למרכז המושב (מצאתי את השיטה הזו די נוחה, למרות שהיה צריך לכוונן מעט לאחר מכן).

שווה להתנסות קצת, ולראות איך נוח לך יותר.

לפני 11 שעות, Step כתב:

אני מרגיש שיש לי קצת פער בידע הקשור לתפעול נכון, כיום כל מה שאני עושה זה אינסטינקטיבי וקצת למידה מתחושות. אשמח לדעת מה לחפש ביוטיוב על מנת לסגור פערים בתחום הזה (how to brake? the right way to switch gears?, עוד נושאים שכדאי לדעת?).

כדי לשמור על המערכת ההינע חשוב לא להחליף הילוכים בעמידה, לא ליצור מצב של cross chaining, וכן לא להחליף הילוכים תחת עומס. Be roo נתן אחלה רשימה של נקודות לחיפוש נוסף.

לפני 11 שעות, Step כתב:

לנסות לרכב עם תיק מקובע לאופניים (מנשא צד? סבל אחורי?)

אני חושב שעדיף מנשא צד מאשר סבל אחורי. שניהם יחסית הופכים את האופניים למעט יותר רחבים אבל מנשא צד לטעמי שומר על היציבות יותר מאשר סבל אחורי (שהוא בד"כ גבוה).

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

עוד כמה דברים שאספתי עם הזמן
מולטיטול, פנימית, משאבה, וחולצי צמיגים (אולי גם חוליית חיבור מהירה, כלום כסף בעלי). חייב שיהיה עליך בכל רכיבה. אין דבר יותר מבאס מלהתקע על שטות באמצע הדרך.
מכנסי רכיבה ואוכף מתאים עשו לי את הרכיבות להרבה יותר נוחות ונסבלות.
בקבוק מים שומר קור, בימים חמים.
פנס אחורה וקדימה לימי החורף.

בתאריך 26.7.2020 בשעה 23:53, falou כתב:

קודם כל, אין כזה דבר "צמיג שטח מלא". גם צמיגים שטח יש שונים, לשימושים שונים. לשבילים צריך צמיג שטח קל ומהיר, עם "קוביות קטנות" או עם קוביות בפרופיל בלבד. לאחיזה בכביש, עדיף צמיג חלק (יותר שטח מגע).

אין שום סיבה לקנות חלקי XT לרכיבה בעיר/שבילים. הם לא יותר אמינים מ-SLX, וזה בשימוש בשטח. בעיר בכלל אין לזה משמעות. מזכיר, מדובר כאן על אופניים באלפייה...

בשימוש קל (רכיבה עירונית) שרשרת אמורה להחזיק יותר -3000 ק"מ, וקסטה אמורה לשרוד שתי החלפות לפחות (יענו 9000 ק"מ), אשר החלפת שרשרת מקטינה את השחיקה של הקסטה. זה כמובן תלוי כמה לחץ/כוח מפעיל הרוכב וכמה הוא עובד נכון ועדין בהחלפת ההילוכים.

ברכיבה עירונית אין שום סיבה שתהיינה תקלות תכופות באופניים. קצת תחזוקה שוטפת פעם בכמה חודשים, וזהו.

אני תמיד מתפלא איך השירשורים פה מתאריך להתנצחיות אין סופיות עכשיו אני מבין.

צמיג שטח מלא -  בניגוד לצמיג כביש, וצמיג משולב.

בעיקרון, בדיוק ניסיתי למנוע ממנו לקנות אופניים באלפיה בעתיד, לדעתי לא ישרתו אותו לזמן ארוך.

מעולם לא פגשתי מכנופאן שאמר לי ששרשרת אמורה להחזיק יותר מ3K וקסטה  9K. גם לא החזיק לי.

• תוכן חדש...