Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, יבגניפ כתב:

בעוד שבתעשיות אחרות אני מכיר סיפורים על אנשים שמתחננים שיאפשרו להם בכלל לנצל את ימי החופשה שיש להם.

גם בחברות הייטק אחרון.

יכול להיות שעל הנייר אומרים לך קח ימי חופש כמה שאתה רוצה כול עוד זה לא פוגע בעבודה, אבל אתה מקבל פרצוף חמוץ כשאתה מנצל את זה.

• רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תגובות 439
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 5 דקות, David32 כתב:

אבל אתה מקבל פרצוף חמוץ כשאתה מנצל את זה.

מוכר, מוכר.

45ipu9.gif

• מצחיק 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 13 דקות, BloodFist כתב:

עזוב יבגני, נראה שלדבר איתו לא שונה מאשר לדבר עם טרנספורטר... כל אחד בדרכו.

טרנספורטר לא מכחיש שהוא רושם מתוך אינטרס.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 11 שעות, David32 כתב:

נכון, בהייטק לא יפול על עובד אריח או לבנה, אבל גם מבחינה פיזית תלך תשאל עובדי הייטק איזה בעיות בריאותיות נגרמות להם מישיבה ממושכת.

האמת קרה מקרה, לא רחוק כל כך מזה, רק שהאריח (נראה משהו כמו 80 על 30 או משהו כזה) נפל בלילה 🙄

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני כשעה, halperin96 כתב:

אם אתה לא באמת באמת לחוץ לכסף,אין סיבה שתלך לעבוד בעבודה שהיא נמוכה בכמה רמות מהיכולת שלך.

זו לא שאלה של נמוכה או גבוהה אלא אם אני מוכן לצאת מאיזור הנוחות שלי או לא.

ואם אני לא לחוץ אז בטח שאני יכול להתפנק. פינוק הוא לא דבר שלילי או בזוי. מה שכן, אם אתה מרשה לעצמך להתפנק אל תבוא אליי שאתן לך כסף כדי שתתפנק.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 54 דקות, David32 כתב:

גם בחברות הייטק אחרון.

יכול להיות שעל הנייר אומרים לך קח ימי חופש כמה שאתה רוצה כול עוד זה לא פוגע בעבודה, אבל אתה מקבל פרצוף חמוץ כשאתה מנצל את זה.

יכול להיות.

אני גם לא יודע מה יהיה נגיד עוד 5 שנים, כי הסטנדרטים משתנים.

לפני 7-8 שנים בראיונות עבודה היו אומרים לך ״ברור לך שהציפיה זה שתעבוד לפחות עשר שעות בהיום, נכון?״.

היום work life balance זה אחד הדברים שחברות שרוצות להצליח שמות בשקף הראשון במצגת גיוס.

ועדיין כמובן שיש הבדל בין חברות, תחומים, תקופות שונות. מתכנת שעובד בסטארטאפ לפני גיוס ראשוני לא יקבל, כנראה, תנאים כמו בריסטה בכניסה לבניין. 

אבל הטענה הבסיסית - ״נותנים לכם תנאים סוציאלים פחות טובים אז השכר גבוה יותר״ - היא מנותקת מהמציאות. זו לא משוואה שמציבים בה נעלמים כדי להגיע לאותו המספר בסוף.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יבגני (ושאר אנשי ההי טק), איך מתנהל היום ענף ההי טק מבחינת שעות נוספות כששכר גלובאלי לא חוקי יותר?

פורסם

נייט דרייבר, איך מתנהל היום תחום המסעדנות כשחייבים לשלם מינימום למלצרים וטיפים אמורים להיות ממוסים?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

ממה שאני מכיר במסעדנות הטיפים נרשמים בקופה ולעובדים מוצא תלוש (3 מסעדות שאני מכיר. לא יודע מה קורה באחרות).

אני שואל כי גם לי היתה בעיה עם אנשי מכירות שנמצאים בשטח ועבדו גלובאלית. נאלצתי לנהל רישום שעות כשמבחינת שכר הכנסתי ש"נ גלובאליות כשמשולמים עליהם כל התנאים הסוציאליים. השאלה אם בהיי טק פתרו את זה בדרך יותר יעילה כי זה ענף שהרבה עבדו בו גלובאלית ויותר שעות מהקבוע בחוק (ש"נ חייבים לחשב פר יום. אי אפשר לעשות חשבון חודשי).

פורסם

אני יכול להעיד שאיזון חיי הבית-עבודה שלי הופר בגסות מאז קורונה, לא מוסיף לזה העובדה שהמטה של החברה נמצא בסן פרנסיסקו והבדלי השעות גורמים לי לעבוד בבוקר, לנוח בצהריים, ולעבוד שוב בערב או בלילה

לנושא החינוך:

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, Night Driver כתב:

יבגני (ושאר אנשי ההי טק), איך מתנהל היום ענף ההי טק מבחינת שעות נוספות כששכר גלובאלי לא חוקי יותר?

נותנים שכר בסיס 23,000

שעות נוספות גלובליות 7,000

מפרישים סוציאליות על כל הסכום וסוגרים את הפינה. עבדת 182 שעות - הרווחת. עבדת 220 שעות - כבר קיבלת תשלום על שעות נוספות. עבדת 250 שעות תקבל אקסטרה תשלום. כלומר רכיב שעות נוספות גלובליות משקף מעין בנק שעות נוספות שמשולמות מראש. 

*המנהג הזה זלג לכל הענפים במשק ולא מוגבל יותר להייטק.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, Night Driver כתב:

אל תתפוס אותי במילה, אבל מהזיכרון החלוד שלי החוזה לרוב מתחלק ל-2, בסיס + ״שעות נוספות״,

עם ״שעות נוספות״ שתמיד משולמות גם אם לא השלמת איזו מכסה דימיונית.

רישום שעות עושים כמו כולם, לפי החוק, אין לו קשר למציאות.

עריכה => מה שכתב ChemGuy.

לגבי עבודות של 10 שעות ביום ויותר וכו׳ - אולי זה היה נכון פעם לתקופה קצרה בעבר,

ונשמע לי יותר כמו אנקדוטה שנופחה מעבר לכל פרופורציה. עובדים כמו כולם.

אין ימי שישי, מגיעים יחסית מאוחר למשרד בהשוואה לשאר המשרות במשק, הכול מתקזז.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

hans זה דיי מדויק, תסתכל מה כתב כמגאי וזה פחות או יותר מה שקורה בכל המשק (גם בתעשיית ה"לואו טק") לפחות בסביבה שלי.

פורסם
לפני 20 דקות, Night Driver כתב:

זו לא שאלה של נמוכה או גבוהה אלא אם אני מוכן לצאת מאיזור הנוחות שלי או לא.

ואם אני לא לחוץ אז בטח שאני יכול להתפנק. פינוק הוא לא דבר שלילי או בזוי. מה שכן, אם אתה מרשה לעצמך להתפנק אל תבוא אליי שאתן לך כסף כדי שתתפנק.

אני חושב שהתנסחתי לא נכון.

אתה מהנדס שפוטר ממקום עבודתו,מגיע לך אבטלה וחסכת ליום סגריר.

תוכל להיות בבית 4-5 חודשים ולחפש משרה שמתאימה לך ולכישורים שלך ולא לרוץ לכל מפעל שמחפשים בו טכנאי תוך התפשרות על השכר.

אם המצב היה דוחק,כנראה שזה מה שהיית עושה.

אף על פי שזו רגרסיה מבחינתך.

לפני 7 דקות, ChemGuy85 כתב:

נותנים שכר בסיס 23,000

שעות נוספות גלובליות 7,000

מפרישים סוציאליות על כל הסכום וסוגרים את הפינה. עבדת 182 שעות - הרווחת. עבדת 220 שעות - כבר קיבלת תשלום על שעות נוספות. עבדת 250 שעות תקבל אקסטרה תשלום. כלומר רכיב שעות נוספות גלובליות משקף מעין בנק שעות נוספות שמשולמות מראש. 

*המנהג הזה זלג לכל הענפים במשק ולא מוגבל יותר להייטק.

מתוך עניין, יש קיזוזים שנתיים או שזה חודשי?

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אני לא נתקלתי בקיזוזים שנתיים/חודשיים...

זו פשוט דרך של המעסיק להגיד טוב אין דבר כזה יותר "גלובלי" אז אני אחלק את השכר ל-2 חלקים שעל שניהם אתה מקבל תנאים סוציאליים ובפועל מגיע לאותה משכורת "גלובלית" רק שבצורה הזו לא עברתי על החוק.

• תוכן חדש...