Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להנשים את פוקס וקסטרו זו גרסת 2020 למפעלי הטקסטיל בדימונה. אם זה לא עסק כלכלי, ואין בו שום added value למדינה, זה לזרוק כסף לפח בשביל חוסר יעילות.

• רעיון טוב! 2

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תגובות 439
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 18 דקות, ChemGuy85 כתב:

אוקי זה טיעון, אבל מה האלטרנטיבה? לתת לחברות האלה לקרוס או לגרום להם לפטר המוני עובדים? 

פאק מה קרה לכמגאי שלנו שרצה שהעולם יקרוס?????????????

לפני 18 דקות, ChemGuy85 כתב:

בחיי אני חייב להפסיק לקרוא A Song of Ice and Fire מהבוקר עד הערב. 

מכמה סיבות, בעיקר כי הוא לא מסיים אותה.

כול הממלכה ישבה על חבית דנמיט שהייתה אמורה להתפוצץ, הפיצוץ לא ממש בגלל סטארק, תמשיך לקרוא כדי להבין.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, David32 כתב:

פאק מה קרה לכמגאי שלנו שרצה שהעולם יקרוס?????????????

מכמה סיבות, בעיקר כי הוא לא מסיים אותה.

כול הממלכה ישבה על חבית דנמיט שהייתה אמורה להתפוצץ, הפיצוץ לא ממש בגלל סטארק, תמשיך לקרוא כדי להבין.

קראתי את כל הספרים 4 פעמים. 

סטארק היה אידיוט ואשתו עוד יותר מטומטמת. היה מגיע לשניהם למות. לא היה אכפת לו היה להכניס את כל הממלכה למלחמה העיקר שהוא יעשה את הבחירה "הנכונה" וישן טוב בלילה עם תחושה חמימה ונעימה בבטן.  

אגב, יש שמועות שהוא הולך לשחרר את הספר ה-6 וה-7 במכה אחת. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

תשמע, הסדרה הזאת לא שווה קריאה של יותר מפעמיים.

באמת, במיוחד כשהוא לא מסיים.

לפני 1 דקה, ChemGuy85 כתב:

אגב, יש שמועות שהוא הולך לשחרר את הספר ה-6 וה-7 במכה אחת. 

ב-ס-ד-ר. אמין.

והוא גם ישחרר את זה בקיץ כי ניהיה לו זמן בגלל הקורונה.

ספוילר

- By lifting money bags

פורסם

אני לא חושב שבאמת צריך לתת לחברות לקרוס עכשיו כאמירה כללית. זה לא 2008 עם בנקים שחלקו משנכתאות לנכס שעולה אגורה. קסטרו ופוקס יכולות להעלם מצידי, אבל הן זה לא כל המשק.

אמור להיות איזון מסוים. המדינה לא יכולה ולא צריכה לקנות ואגיו לטרנספורטר. אבל בסוף גם הוא, כנראה, משלם ביומיום לא מעט בחזרה למדינה. ודווקא במקרה הנוכחי, מוסרית, אני לא חושב שתמיכה בחברות קורסות זה צעד לא נכון. אחרת את אותו הדבר אפשר להגיד גם עלינו או כל אחד אחר שלא חי משכר מינימום. ואני לא חושב שצריך להשוות את המצב כרגע לסיפורים על העלמותה של תעשיית הטקסטיל או מוכרי הקרח. היחיד פה שאולי חושב שהיה צריך לשמר אותם זה ספריאל.

ציטוט

לגבי ללכת לעבוד אני חוזר על מה שאמרתי קודם. אם אתה יכול להרשות לעצמך תתפנק חופשי אבל אל תצעק לא נותנים לי מספיק וקשה לי. מה שמפריע לי זה אלה שרוצים עוד מכספי אלה שכן יצאו לעבוד (המדינה לא מייצרת כסף. היא לוקחת מהמעמד העובד) ולא מוכנים לצאת לעבוד במה שיש.

מה שחסר פה זה הנתון כמה מי שצועק עכשיו שילם קודם למדינה בעצמו, לא? 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 47 דקות, ChemGuy85 כתב:

היום בזמן נהיגה ללקוח שמעתי פודקאסט של Chris Martenson שטוען שהפד בוחר "מנצחים ומפסידים" בכך שהוא מזרים טריליונים לשווקים והעשירים הופכים להיות עוד יותר עשירים בזמן שכל השאר מקבלים פירורים. אוקי זה טיעון, אבל מה האלטרנטיבה? לתת לחברות האלה לקרוס או לגרום להם לפטר המוני עובדים? 

חד משמעית כן! אם המדינה תתחיל לממן עסקים כושלים רק כי יש להם עובדים את מסבסד חוסר יעילות על חשבון אנשים יעילים, בשביל משכורת בזמן פיטורים יש ביטוח לאומי.

אתה לא יכול לדרש מאנשים לעבוד בבניין, טיח, שיש או כבישים (עבודות קשות אבל מכניסות משכורת ממוצעת), בזמן שאתה מממן למוכרנית בחנות פוקס במרכז מסחרי משכורת דומה כי אתה לא רוצה פיטורים.

העלאת הפריון עוברת דרך לתת לעסקים לא יעילים ליפול, זה הדבר הכי הוגן שיש.

בארה"ב חקלאים חיים על הקשקש ויש כאלה שהתאבדו כי לא הצליחו לשרת את החובות שלהם, בזמן שבנקאים כושלים, שאחראים על זוועות פיננסיות כמו 2008 וכמו היום מקבלים בונוסים במליונים, זה בדיוק חוסר הצדק שתוכניות הצלה ממשלתיות, שאנשים בורים הולכים ואמשימים את השוק בכשלים האלה.

עריכה אחרונה על ידי khalil
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 1 שעה, pooh-bear כתב:

להנשים את פוקס וקסטרו זו גרסת 2020 למפעלי הטקסטיל בדימונה. אם זה לא עסק כלכלי, ואין בו שום added value למדינה, זה לזרוק כסף לפח בשביל חוסר יעילות.

לא מסכים. הם לא קרסו בגלל חוסר יעילות או מוצר לא מבוקש. הם קרסו כי המדינה אמרה שאסור להם לפתוח חנויות. 

פורסם (נערך)

הטענה היא שגם לפני הקורונה הם היו על סף קריסה. בין שנינו, אתה זה שיודע לקרוא דוחות כספיים (אם בכלל פורסמו לציבור), אז אני אסתפק בכך שיש טענה כזו ולא אנסה לאמת או להפריך אותה.

ויש עוד דבר. אם לא תקנה בקאסטרו תקנה ברשת אחרת, והרשת האחרת תוכל לשכור את העובדים שיפלטו מקאסטרו. לא מדובר באיזה שירות חיוני למדינה ששאין לו תחליף.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 22 שעות, Night Driver כתב:

לא בטוח שזה חוקי.

אם עבדת יום אחד 10 שעות ולמחרת 6 אי אפשר לשלם לך 16 שעות רגילות אלא 14 רגילות ושתיים נוספות. בכל מקרה את השכר צריך לשלם עד ה 10 לחודש העוקב כולל השעות הנוספות ולכן הצבירה הרבעונית בטוח לא עומדת בדרישות החוק.

בדיוק הנקודה בה המדינה נכנסת יותר מידי למיקרו.

אני חתימתי על חוזה שאומר שאני מקבל X בחודש כולל שעות נוספות (תאמין לי זה סכום מכובד) וזה לפני שמקבלים בונוסים, מניות, אופציות או rsu.

לא מדובר בתנאי עבדות, יש תקופות שהייתי עושה שעות נוספות יותר או פחות. בתכלס? היום בהייטק אם זה לא ממש סטארטאפ שעוד לא שחרר את המוצר ממש לא עובדים מצאת החמה עד צאת הנשמה, הייתי אומר שאני אפילו עובד פחות שעות משעות של משרה מלאה פשוט כי ההספק שלי טוב (ובכלל מאז שעובדים בבית ההספק הרבה יותר טוב למי שאין ילדים על הראש ועובדים אפילו פחות).

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
לפני 1 שעה, pooh-bear כתב:

למה, באמת למה, סטודנט (שעבד! לא ביקש משהו ממישהו) ונגמרה לו העבודה בגלל הקורונה (אבל הוא עדיין ממשיך ללמוד, אז הוא לא באמת יכול לקחת כל עבודה שהוא מוצא, בגלל אילוצי לו"ז) לא זכאי לכלום, אבל טרנספורטר שאוכל ואגיו במרפסת לא צריך ללכת לעבוד בניקיון, והוא כן זכאי לפיצוי מהמדינה? במקרה שלו המדינה כן מייצרת כסף?

ולמה הראל ויזל, שבסה"כ מוכר סחורה לאנשים, לא יכול למכור און-ליין במקום לבקש פיצוי מהמדינה? נו, און ליין זה קשה, צריך תשתית, וטכנולוגיה, והשקעות, וניהול לוגיסטי שונה וכל זה. רגע, זה לא מה שעושים המפונקים מההייטק כל היום? אלה שלא עובדים קשה בכלל, רק יושבים במזגן?

כי אותו סטודנט הרוויח את רוב הכסף בשחור,לא עבד מספיק חודשים והאבטלה לפני גיל 27 היא גרושים.

שיילך להרוויח את הרמה גרושים האלה במקום אחר.

לפני 20 דקות, sperial כתב:

הטענה היא שגם לפני הקורונה הם היו על סף קריסה. בין שנינו, אתה זה שיודע לקרוא דוחות כספיים (אם בכלל פורסמו לציבור), אז אני אסתפק בכך שיש טענה כזו ולא אנסה לאמת או להפריך אותה.

ויש עוד דבר. אם לא תקנה בקאסטרו תקנה ברשת אחרת, והרשת האחרת תוכל לשכור את העובדים שיפלטו מקאסטרו. לא מדובר באיזה שירות חיוני למדינה ששאין לו תחליף.

יעברו לקנות באינטרנט.

החברות האלה והמון חנויות בגדים פרטיות הנפילה בדיוק בגלל זה.

הם לא ייפלטו למקום אחר,אין מקום אחר.

• מעניין 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 21 דקות, sperial כתב:

כל הזמן מנסים למכור סיפור שעובדים נפלטים מ-X ונספגים ב-Y. אני לא בטוח שזה עובד ככה. חיוניות מחליטים לקוחות, לא המדינה. אנחנו לא חיים בברית המועצות. 

• מעניין 1
פורסם
לפני 8 דקות, halperin96 כתב:

שיילך להרוויח את הרמה גרושים האלה במקום אחר.

נו, אז הלכת להרוויח את הגרושים באלה בניקיון כבר או שעוד לא?

- By lifting money bags

פורסם

חיוניות מחליטה המדינה. אם העסק מייצר מסיכות רפואיות הוא יהיה חיוני, המדינה תתמוך בו. אם הוא מייצר מסיכות לפורים - הוא יהיה במקום נמוך בתור לתמיכה.

לגבי ספיגת עובדים - מובן שזה לא 1:1. העולם משתנה, גם הצרכים, ומי שלא יוכל לעמוד כעת בקופה של חנות בגדים יעמוד בקופה של חנות נעליים או של חנות צילום. הנקודה שלי לגבי חיוניות היא שאף אחד לא ישאר ערום גם אם פוקס יסגר. זה לא אתא של 1960 שכולם לבשו את החאקי שלהם, ויש מספיק ספקים שייכנסו במקומם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 10 דקות, wa11a כתב:

בדיוק הנקודה בה המדינה נכנסת יותר מידי למיקרו.

אני חתימתי על חוזה שאומר שאני מקבל X בחודש כולל שעות נוספות (תאמין לי זה סכום מכובד) וזה לפני שמקבלים בונוסים, מניות, אופציות או rsu.

לא מדובר בתנאי עבדות, יש תקופות שהייתי עושה שעות נוספות יותר או פחות. בתכלס? היום בהייטק אם זה לא ממש סטארטאפ שעוד לא שחרר את המוצר ממש לא עובדים מצאת החמה עד צאת הנשמה, הייתי אומר שאני אפילו עובד פחות שעות משעות של משרה מלאה פשוט כי ההספק שלי טוב (ובכלל מאז שעובדים בבית ההספק הרבה יותר טוב למי שאין ילדים על הראש ועובדים אפילו פחות).

אתה צודק במקרה הפרטי אבל לא צודק במאקרו.

תפקיד החוקים האלה זה להגן על עובדים שמנוצלים ולא משולמים על העבודה שהם עושים או שמקבלים שכר בסיס והרבה שעות נוספות גלובאליות כדי להפריש פחות לסוציאליות.

לפני 2 שעות, יבגניפ כתב:

מה שחסר פה זה הנתון כמה מי שצועק עכשיו שילם קודם למדינה בעצמו, לא? 

לא רלוונטי. אם אני משלם פי 3 מס בריאות ממך אז אני צריך להיות לפניך בתור לטיפול?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...