Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 דקה, sperial כתב:

שוק העבודה משתנה

@halperin96עם כל השנאה שלך לעבודה המאורגנת, לא מזמן פורסם מחקר של OECD שהוכיח שלמפעלים בהם העבודה מאורגנת התוצר יותר גבוה מאשר במפעלים ללא עבודה מאורגנת. 

אפשר קישור למחקר? 

• תגובות 439
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

sperial בחייאת שאני לא מבין על מה אתה מדבר בתנאים "בהייטק" אתה בכלל מכיר אותם?

אשתי מהנדס תוכנה, במשרה הראשונה שלה קיבלה 18 ימי חופשה (מזכיר המינימום הוא 12 המקסימום הוא 24), דמי הבראה במקום להתחיל ב5 ימים לפי החוק התחילה עם 7 או 8 וימי מחלה? אנערף לא בדקנו אף פעם

• אהבתי 1
פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

כבר קישרתי אותו לפני מספר שבועות, היה גם תקציר בכלכליסט.

http://www.oecd.org/els/emp/ExecutiveSummaryAndOverview.pdf

יש הבדל בין עבודה מאורגנת לארגון שמנצל את כוחו לרעה על חשבון העובדים הפשוטים כמו ההסתדרות.

הארגון הזה מייצג עובדים ותיקים(דור א) ומארגן אותם על פנסיות ומענקי פרישה.

עוד לא פגשתי בשום מקום צעירים שההסתדרות מגינה עליהם.

יותר מזה,הם מגינים על עובדי מדינה שחתומים בהסכמים קיבוציים ולא אישיים.

מהתיאורים שלך אני מהמר שאתה עובד דור א במקום כלשהו, 35 שנה באותו מקום,לא מפחד מפיטורים וקיצוצים.

אז לא מפתיע שאתה מנסה לגונן על הארגון המסריח הזה.

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)

אתה מבין? אשתך מקבלת מה שנראה לך תנאים מפליגים. אני צריך לבדוק כמה ימי חופשה קיבלתי בתחילת הדרך, אבל כבר הרבה שנים מדובר ב-26 ימים נטו (כלומר אם יש לי יום עבודה קצר מחייבים אותי בפחות שעות ממש לרמת הדקה), עוד שני ימי בחירה שלא על חשבון אותם 26 יום, ימי מחלה בכמות דומה עם צבירה לא מוגבלת. ועוד כמה פיצ'יבקעס. וגם דמי ההבראה יותר גבוהים, הן מבחינת ימי הזכאות השנתיים והן מבחינת הסכום ליום.

יתכן שבקו התחתון תנאי העבודה של אשתך מתאימים לה יותר מהתנאים שלי. הנקודה היא שיש trade-offs, ושהשכר הגבוה הבהייטק נועד, בין השאר לפצות על סעיפים אחרים פחות טובים.

עריכה - הלפרין, הפנקס האדום שלי מאופסן במגירה כבר כמה עשורים, בלי להדביק בולים. אבל עליך להבחין בין עבודה מאורגנת (דבר טוב, גם למעסיקים) לבין ארגון ספציפי שדורש ניקיון.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, sperial כתב:

עריכה - הלפרין, הפנקס האדום שלי מאופסן במגירה כבר כמה עשורים, בלי להדביק בולים. אבל עליך להבחין בין עבודה מאורגנת (דבר טוב, גם למעסיקים) לבין ארגון ספציפי שדורש ניקיון.

זה לא טוב לאף אחד לא למעסיק ולא לעובדים המוכשרים. עבודה מאורגנת טובה לבינוניים שמחפשים מקום שלא ידרוש מהם להתאמץ יותר מידי, יגן עליהם מפיטורים ויתן להם את השניצל ב-12:00 בחדר אוכל. 

אני לא הייתי מוכן לעבוד במקום עבודה שיש בו ועד שיקבע את הקידום שלי ומה תהיה העלאת שכר השנתית שלי. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • רעיון טוב! 2
פורסם

שוב אנחנו חוזרים לאותה הנקודה, אתה מנותק משוק העבודה בדיוק כמו אמא שלי (עובדת רשות מקומית, אני מניח שאתה עובד מדינה...)

אני גם מניח שאתה עם פנסיה תקציבית, וכשהילדים שלך ישאלו אותך על שוק העבודה תגיד להם שהתנאים שלהם גרועים, ככה זה כשאתה מנותק מהשוק.

אני עובד בתעשייה יותר מסורתית (מהנדס מכונות), התנאים שלי לא שונים משל אשתי (חוץ מהשכר).

לפי חוק היום לא ניתן לקבל יותר מ24 ימי חופשה שנתית וצבירה של 48 (או 50 משהו באיזור הזה), גם לימי מחלה יש צבירה מוגבלת.

וברור גם אבא שלי יכול להגיד שהמון שנים הוא מקבל את המקסימום בחוק (24 בשנה) אתה חושב שהוא התחיל עם הכמות ימים הזו? מגיעים אליה לאחר כמה שנים.

בקיצור תתעדכן, עובדי המדינה בדור שלך נהנו מתנאים מפליגים ועדיין נהנים.

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, BloodFist כתב:

בקיצור תתעדכן, עובדי המדינה בדור שלך נהנו מתנאים מפליגים ועדיין נהנים.

זה התרחש במידה רבה על חשבון הדורות הבאים. יותר לא יאפשרו לזה להתרחש. הפרק הזה בהיסטוריה של מדינת ישראל והעולם המערבי נגמר וטוב שכך. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • רעיון טוב! 2
פורסם

ברור, מבחינתו אבל אנחנו הפראיירים עם התנאים הגרועים...

הוא חלק מדור של אוכלי חינם שחיים על חשבון הדורות הבאים (לא כולם כמובן, מתייחס בעיקר לעובדי מדינה למינהם)

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, BloodFist כתב:

ברור, מבחינתו אבל אנחנו הפראיירים עם התנאים הגרועים...

הוא חלק מדור של אוכלי חינם שחיים על חשבון הדורות הבאים (לא כולם כמובן, מתייחס בעיקר לעובדי מדינה למינהם)

גם אם תקבל 35,000 ברוטו בהייטק שיתורגמו ל17-18 אלף נטו,לטווח זמן לא ידוע כי יש משברים וקיצוצים לא מתקרב מבחינת תנאים לפרישה מוקדמת וקביעות בשכר שבנטו נמוך לא ביותר מידי.

בלי להזכיר הלוואות ממשלתיות וצבאיות המשכנתא והעלאות קבועות בלי קשר ליכולות ותרומתו של העובד.

וכמובן כמובן בלי להזכיר שבתור עובד מדינה אתה גג ב16:30 בבית והסיכויים שתיקח עבודה הביתה נמוך עד לא קיים.

@sperial לא צריך שום פנקס אדום.

מספיק שאי אפשר לגעת בך בתור עובד גם אם אתה עובד גרוע.

זו חתיכת פריוילגיה,כי אני צריך להוכיח את עצמי בעבודה.

ואם התמזל מזלך ואתה עובד במקום שהופרט אז ככל הנראה פיצויי הפרישה שלך יהיו משולשים.

עריכה אחרונה על ידי halperin96
  • רעיון טוב! 1

פורסם

אם כבר סיפורים על עובדי מדינה (רשות מקומית אבל בסדר...) אמא שלי לצערה לא מאלו שנהנים מפנסיה תקציבית, התחילה לעבוד שנתיים-שלושה מאוחר מדי. והיא לא "מוגנת" וניתן לפטר אותה כי מתפקיד מסוים אתה מחויב לעבור לחוזה אישי, ואז אתה כבר לא מוגן (יותר מוגן מאשר עובד בשוק הפרטי).

היו לה לאורך השנים מספר עובדות שהיא לא יכלה לפטר אז מה עושים? כמובן נעביר למחלקה אחרת שמישהו אחר יסבול והכל בחסות המערכת כי כמעט ולא ניתן לפטר עובדים לא טובים.

מזל שהדברים האלו מתחילים לעבור מן העולם. יש לי חבר שמתאמן איתי בקרוספיט, אבא שלו עובד נמל חיפה דור א', הוא קורא לו בחצי צחוק "אוכל חינם"

• אהבתי 1
פורסם
לפני 10 שעות, pooh-bear כתב:

פשוט מדהים (ומכעיס, מודה) כל פעם מחדש איך אנשים שאין להם שום מושג מה זה הייטק, ברמה שהם לא יודעים מה לעשות אם מישהו בטעות הזיז להם את האייקון של הוורד קצת הצידה, יודעים מצוין שכולם בהייטק מפונקים, כי הם מדדו את כמות הזעה ואת הכח שנדרש ללחוץ על כפתורים במקלדת וגילו ששניהם ממש פחותים ביחס לעבודה בניקיון, או במוסך, או בתור נהג אוטובוס.

הפינוק לא מתייחס בכלל לזה.

הפינוק מתייחס לאין לי עבודה X אז לא מוכן לעבוד ב Y ולא משנא אם X זה ניקיון ו Y זה סמנכ"ל חברת חשמל או הפוך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 3 דקות, Night Driver כתב:

הפינוק לא מתייחס בכלל לזה.

הפינוק מתייחס לאין לי עבודה X אז לא מוכן לעבוד ב Y ולא משנא אם X זה ניקיון ו Y זה סמנכ"ל חברת חשמל או הפוך.

אם אתה לא באמת באמת לחוץ לכסף,אין סיבה שתלך לעבוד בעבודה שהיא נמוכה בכמה רמות מהיכולת שלך.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

יבגני, כמה ימי מחלה וחופש שנתי יש לך בשנה?

לא רלוונטי. פעם אחת כי זה ממש ממש חצוף לשאול אותי את זה, כשאתה מסרב לספר אפילו אם אתה עובר במגזר הפרטי. טוב שלא ביקשת תלוש משכורת. פעם שניה כי המספר בתלוש לא מעניין אף אחד. אני יכול לגרור מינוס אינסופי אם בא לי ולטוס כל שנה למזרח לחודש. לאף אחד מהמנהל הישיר שלי ועד למנכל לא איכפת אם דווחתי היום שש שעות עבודה או עשר. בעוד שבתעשיות אחרות אני מכיר סיפורים על אנשים שמתחננים שיאפשרו להם בכלל לנצל את ימי החופשה שיש להם.

כמובן, יש עוד תנאים שאתה שוכח מהם. כמובן, אם משה מרוויח איקס שקלים לשעה, ויוסי מרוויח שני איקס - ימי החופשה שלהם עולים בהתאם למעסיק. 

ציטוט

יתכן שבקו התחתון תנאי העבודה של אשתך מתאימים לה יותר מהתנאים שלי. הנקודה היא שיש trade-offs, ושהשכר הגבוה הבהייטק נועד, בין השאר לפצות על סעיפים אחרים פחות טובים.

אתה בפשטות ממציא סיפורים. 

אתה לא מבין על מה משלמים בהייטק, כי אתה לא שם, אז אתה ממציא סיפורים.

קרא את הפוסט של פו הדב. המשחק פה הוא הכשרה בלתי פוסקת לאורך כל הקריירה ומחסור באנשי מקצוע. כי מהנדס תוכנה טוב לא רק כותב כל היום שורות קוד, אלא פותר בעיות. וכשאני מדבר על פתרון בעיות - זה בדיוק מה שהוא מתאר בפוסט שלו. וזה מה שיכול להוסיף או להוריד מאות אלפי דולרים בדוחות רווח - הפסד של החברה. וכן. זה קשה. 

מעבר לזה, ההשוואה מול התנאים שלך היא לא רלוונטית, בהתחשב בזה שכולנו מניחים שאתה רופא. כמהנדס, אני לא הייתי צריך לעבור ימי עבודה של 26 שעות. ואני לא צריך לעבוד גם בקופה, גם בבית חולים וגם לקבל אנשים באופן פרטי. ויש קשיים אחרים, לא פשוטים יותר, במקצוע שלך. ורפואה זה תחום יוקרתי. ובהחלט יכול להיות שבבוטומליין אתה מרוויח יותר מכולנו. אבל כנראה שלאורך הקריירה מהנדס עובד פחות שעות מרופא, פותר בעיות מורכבות מסוגים אחרים וגם נהנה מתנאים אחרים. לנסות לנרמל את הכל ל"אתם מתפשירם על תנאים סוציאלים" זה בעיקר בורות או חוסר הבנה.

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...