Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 27 דקות, Night Driver כתב:

יבגני (ושאר אנשי ההי טק), איך מתנהל היום ענף ההי טק מבחינת שעות נוספות כששכר גלובאלי לא חוקי יותר?

מה שצ׳מגיא כתב בגדול. יש גם כל מיני תזוזות לפה או לפה. ויש מקומות שבהם, למשל, אם אתה בתורנות תמיכה ועבדת בלילה - לא תקבל אולי תוספת למשכורת, אבל אף אחד גם לא יצפה ממך לעבוד 9 שעות ביום למחרת כאילו כלום. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 439
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, Night Driver כתב:

יבגני (ושאר אנשי ההי טק), איך מתנהל היום ענף ההי טק מבחינת שעות נוספות כששכר גלובאלי לא חוקי יותר?

בחברה שבה אני עובד אם סיכמו איתך על משכורת של 10 (לצורך הדוגמה) אז זה מורכב מ-80% בסיס + 20% ש"נ גלובליות, משרה מלאה מוגדרת כ-44 שעות שבועיות (ראשון 8 שעות, שני-חמישי 9 שעות).

זה אומר שמבחינה חוקית זה השכר שלך בטווח של 44 שעות עד 53 שעות (כמעט) שבועיות, כלומר כמעט 9 שעות נוספות משולמות לך מראש, כדי "לחרוג" מהבנק הזה (ולהיות זכאי לשעות נוספות מעבר לבנק המשולם מראש) אתה צריך לעשות בממוצע 36 שעות נוספות בחודש.

אבל החישוב בתלוש לא מתבצע חודש בחודשו, אלא אחת לרבעון משולם לך כל החריגות באותו רבעון, ומכיוון שכך אם בחודש מסוים חרגת מהבנק שולחים התראה למנהל שלך שיידע, ושבמידת היכולת ידאג שלא תעשה הרבה שעות נוספות כדי לחזור לבנק.

זאת אומרת שכדי לקבל באמת כסף נוסף על שעות נוספות אתה צריך לעשות קצת יותר מ-100 שעות לאורך 3 חודשים, ובד"כ זה לא קורה.

לפני 22 דקות, halperin96 כתב:

מתוך עניין, יש קיזוזים שנתיים או שזה חודשי?

אצלנו רבעוני

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 21 דקות, halperin96 כתב:

מתוך עניין, יש קיזוזים שנתיים או שזה חודשי?

אני לא שמעתי על כזה דבר בחיים שלי, אבל תמיד יכול להיות שזה קורה.

אגב, פעם חלק מהחברות היו מחשבות הפרשות לפנסיה וכו׳ לפי החלק היחסי של השכר שמגלם יום עבודה רגיל. גם זה די נעלם.

פורסם
לפני 2 שעות, m3x7r3m3 כתב:

ה אומר שמבחינה חוקית זה השכר שלך בטווח של 44 שעות עד 53 שעות (כמעט) שבועיות, כלומר כמעט 9 שעות נוספות משולמות לך מראש, כדי "לחרוג" מהבנק הזה (ולהיות זכאי לשעות נוספות מעבר לבנק המשולם מראש) אתה צריך לעשות בממוצע 36 שעות נוספות בחודש.

אבל החישוב בתלוש לא מתבצע חודש בחודשו, אלא אחת לרבעון משולם לך כל החריגות באותו רבעון, ומכיוון שכך אם בחודש מסוים חרגת מהבנק שולחים התראה למנהל שלך שיידע, ושבמידת היכולת ידאג שלא תעשה הרבה שעות נוספות כדי לחזור לבנק.

זאת אומרת שכדי לקבל באמת כסף נוסף על שעות נוספות אתה צריך לעשות קצת יותר מ-100 שעות לאורך 3 חודשים, ובד"כ זה לא קורה.

לא בטוח שזה חוקי.

אם עבדת יום אחד 10 שעות ולמחרת 6 אי אפשר לשלם לך 16 שעות רגילות אלא 14 רגילות ושתיים נוספות. בכל מקרה את השכר צריך לשלם עד ה 10 לחודש העוקב כולל השעות הנוספות ולכן הצבירה הרבעונית בטוח לא עומדת בדרישות החוק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני אינני חשב שכר, אולי @ChemGuy85 יודע.

אני בספק שזה לא חוקי, אבל אני בוודאות לא עובד שעתי, ככה שאני לא חושב שזה אותו חישוב

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 36 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני בספק שזה לא חוקי, אבל אני בוודאות לא עובד שעתי, ככה שאני לא חושב שזה אותו חישוב

תעלה צילום של תלוש המשכורת שלך ללא פרטים מזהים בכדי שנוכל להבין במה מדובר. :beerchug:

איזה כייף לי :)

פורסם

מה תלוש המשכורת שלי יעזור בזה?

משכורת - 0.8X

ש.נ גלובליות - 0.2X

השתתפות ברכב - 3500-

ארוחות - 760

זקיפות שכר רכב - 3600

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זה בסדר גמור אם מפרישים על הגלובאליות תנאים סוציאליים. השאלה היא הקיזוז הרבעוני של השעות.

פורסם

כמובן מפרישים על הכל, אחרי הפחתת רכב ולא כולל שווי מס של הרכב - בדוגמה שלנו X-3500

היוצא דופן היחיד היא קה"ש שמופרשת עד לתקרה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, m3x7r3m3 כתב:

נהג לילה צודק. אי אפשר לקזז שעה נוספת מול שעה רגילה. תשמע יש המון עבירות בדיני עבודה רובן יחסית קלות אז המעסיק לוקח סיכון מחושב. 

מנהג מאוד נפוץ ולא חוקי הוא תשלום שעות נוספות באיחור של חודש. ארגונים רבים במיוחד הגדולים משלמים משכורת ב-1-2 בחודש. בתחילת החודש הם משלמים שכר יסוד מלא גם אם עבדת חצי חודש. שעות נוספות וקיזוזים כאלה ואחרים הם משלמים/מקזזים בחודש עוקב. הסיבה לכך שהתנהגות כזאת חוסכת להם את הצורך להחזיק גדוד של חשבות שכר שיעבדו מסביב לשעון בין ה-1 עד ה-9 לחודש בשביל להוציא 1,000 תלושים ואחרי ה-10 בחודש ישבו במשרד 20 יום וישחקו סוליטר. לכן מביאים 2-3 חשבות שכר שיושבות בסבבה 30 ימים ומחשבות שעות נוספות, שווי, קיזוזים, הפרשות לפנסיה ועוד. לגמרי לא חוקי, אבל זה מה יש. אם תתבע פיצוי בגין הלנת שכר (של חודש) - תזכה. אבל 99.9% לא יתבעו. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • מעניין 1
פורסם

חברות קטנות היום גם מוותרות על דיווחי שעות בכלל.

שמעתי - ואני לא יודע אם זה נכון - שחלק מוסיפות שעון נוכחות רק כי עקרונית עובד שעוזב יכול לתבוע אחר כך סביב זה.

פורסם
לפני 8 דקות, יבגניפ כתב:

שמעתי - ואני לא יודע אם זה נכון - שחלק מוסיפות שעון נוכחות רק כי עקרונית עובד שעוזב יכול לתבוע אחר כך סביב זה.

אמת. 

אם מעסיק לא מחזיק שעון נוכחות מה שעובד אומר קדוש. אתה יכול להגיד שעבדת 300 שעות בחודש. אם מעסיק לא יכול להוכיח אחרת שיפתח את הארנק. 

פורסם
לפני 33 דקות, יבגניפ כתב:

כמו שכמגאי אמר חובת ההוכחה היא על המעביד.

בכל מקרה אם לא יהיה דיווח שעות המעביד עלול לחטוף 100,000 שקל קנס והקנס הוא אישי למנכ"ל (כסף אחרי מס).

פורסם

יש פה גם עניין ביטוחי, מההיכרות שלי עם הנושא ״לא החתמת״ אתה בעצם לא נוכח בעבודה ויכולה להיווצר בעיה ביטוחית.
יש מקומות שוויתרו על שעון נוכחות אבל עצם פתיחת מחשב בעצם מכניסה אותך ״לעבודה״ ואז אין בעיה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
לפני כשעה, ChemGuy85 כתב:

נהג לילה צודק. אי אפשר לקזז שעה נוספת מול שעה רגילה. תשמע יש המון עבירות בדיני עבודה רובן יחסית קלות אז המעסיק לוקח סיכון מחושב. 

מנהג מאוד נפוץ ולא חוקי הוא תשלום שעות נוספות באיחור של חודש. ארגונים רבים במיוחד הגדולים משלמים משכורת ב-1-2 בחודש. בתחילת החודש הם משלמים שכר יסוד מלא גם אם עבדת חצי חודש. שעות נוספות וקיזוזים כאלה ואחרים הם משלמים/מקזזים בחודש עוקב. הסיבה לכך שהתנהגות כזאת חוסכת להם את הצורך להחזיק גדוד של חשבות שכר שיעבדו מסביב לשעון בין ה-1 עד ה-9 לחודש בשביל להוציא 1,000 תלושים ואחרי ה-10 בחודש ישבו במשרד 20 יום וישחקו סוליטר. לכן מביאים 2-3 חשבות שכר שיושבות בסבבה 30 ימים ומחשבות שעות נוספות, שווי, קיזוזים, הפרשות לפנסיה ועוד. לגמרי לא חוקי, אבל זה מה יש. אם תתבע פיצוי בגין הלנת שכר (של חודש) - תזכה. אבל 99.9% לא יתבעו. 

בחברה שעבדתי בה, שהיו משלמים ב-1 לחודש, הייתה שיטה אחרת  לעניין של השעות נוספות-

היית מקבל שכר בסיס + מקדמה כלשהי על שעות נוספות (נגיד על 50 שעות נוספות) 

בחודש הבא היית מקבל שכר בסיס + קיזוז על השעות נוספות(נגיד אם עבדת באמת 30 שעות, אז היו מורידים ממך 20 שעות נוספות) + מקדמה נוספת על שעות נוספות של החודש הנוכחי.

וככה זה ממשיך... 

האם מצב כזה הוא חוקי? בלי קשר זה היה ממש מעצבן, כי זה הופך את חישוב השעות הנוספות לבילתי אפרי עבור העובד. 

• תוכן חדש...