Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע, זו עוד סיבה למה הדור של היום הוא ממש לא יותר מפונק מפעם.

פשוט מדהים (ומכעיס, מודה) כל פעם מחדש איך אנשים שאין להם שום מושג מה זה הייטק, ברמה שהם לא יודעים מה לעשות אם מישהו בטעות הזיז להם את האייקון של הוורד קצת הצידה, יודעים מצוין שכולם בהייטק מפונקים, כי הם מדדו את כמות הזעה ואת הכח שנדרש ללחוץ על כפתורים במקלדת וגילו ששניהם ממש פחותים ביחס לעבודה בניקיון, או במוסך, או בתור נהג אוטובוס.

הם כמובן לא מדדו את השעות, את הלחץ, את המורכבות האין סופית (ולא, זה לא מתחיל ונגמר בלהזיז אייקונים הצידה או לכתוב כמה משפטים באיזה מסמך), את הסיזיפיות וההתמדה שנדרשים לפעמים כדי לפתור איזו בעיה איזוטרית שלא באמת מעניינת אף אחד, את קצב ההשתנות והצורך ללמוד בעקבותיו, את הנסיעות (לא, זה לא צ'ופר) ואחרי כל זה, את המלחמה האינסופית להוכיח את עצמך כי שום דבר לא מובטח לך מעבר ל-30 יום הבאים.

אבל יש מזגן, ויש מכונת אספרסו, ויש משכורת גבוהה -> אז ברור שכולם בהייטק מפונקים, ולך תוכיח שאין לך אחות. וברור שכל המקטרגים לא בהייטק כי הם לא מפונקים ולא אכפת להם להזיע, מאידאולוגיה, ולא כי הם בקושי סגרו 3 יח' מתמטיקה על 70.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תגובות 439
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 4 שעות, sperial כתב:

זה בסדר, גם הדור של הלפרין יגיד את זה על הדור שיבוא אחריו.

הקיטורים על דור הבנים מוכרים הרבה עשורים.

יותר נכון, אלפי שנים: כתובת מלפני 4200 שנים המיוחסת למלך נרם-סין

"הזמנים האלו רעים

מכעיסים את הזקנים והנבונים

הפוליטיקאים מושחתים

והצעירים לא מכבדים את הוריהם"

(התרגום הקלוקל שלי)

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 17 דקות, pooh-bear כתב:

אבל יש מזגן, ויש מכונת אספרסו, ויש משכורת גבוהה -> אז ברור שכולם בהייטק מפונקים, ולך תוכיח שאין לך אחות. וברור שכל המקטרגים לא בהייטק כי הם לא מפונקים ולא אכפת להם להזיע, מאידאולוגיה, ולא כי הם בקושי סגרו 3 יח' מתמטיקה על 70.

תשמ'ע, הבניין של הורי נמצא בשלב מאוד מתקדם של תמ"א 38 ואני רואה את תנאי העבודה של פועלי הבניין שלא השתנו במאומה ב-50 השנים האחרונות אני מזדעזע כול פעם מחדש.

* הפועלים משתינים ומחרבנים בתוך הבניין בכול פינה אפשרית ומנגבים עם מכנס/חולצה ישנה למרות שלפעמים יש שירותים כימים בחוץ.

* ארוחת בוקר/צהריים הם אוכלים על חתיכת פלטה מזוהמת על 2 בלוקים.

* בחוץ הטמפ' 35 מעלות צלזיוס והם עובדים בהנחת מרצפות מחוץ לבניין..

* סכנת נפשות בכול אתר בנייה.

הרשימה עוד ארוכה אבל אתה מבין את הפרנציפ.

תבדוק כמה נהרגו או נפצעו במהלך השנה הקודמת בבניה לעומת אנשי הייטק שנפגעו מאייקון שנפל ותבין שאתה עובד בעבודה הרבה יותר מפנקת מאדם שעובד בבניין.

איזה כייף לי :)

פורסם

2 הדברים הראשונים זאת בעיה שלהם בלבד - החלטה שלך לנגב את התחת בג'ינס אם יש שירותים.

גם על השולחן המאולתר.

סכנת נפשות תלויה בעובדים ובמנהלים שלהם.

זה שנהרגים זה גם כי לא מקפידים בכלל על נהלים, והאכיפה לא מי יודע מה.

נכון, בהייטק לא יפול על עובד אריח או לבנה, אבל גם מבחינה פיזית תלך תשאל עובדי הייטק איזה בעיות בריאותיות נגרמות להם מישיבה ממושכת.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

אני עובד בעבודה שיש בה תנאים הרבה, הרבה יותר טובים. אני לא חושב שיש על זה ויכוח.

ענף הבניה באופן מאוד ספציפי סובל בארץ (מכל מיני סיבות שאני לא בטוח שאנחנו רוצים להיכנס אליהן כרגע) מתנאים ממש גרועים. זה כמובן ממש לא מחויב המציאות אבל הונסטלי, זו לא בעיה שלי, ולי יש מספיק בעיות גם ככה אז אני חייב להודות שה לא ממש על סדר היום שלי. אבל זה באמת הסמן הקיצוני בכל מה שקשור לתנאים ולבטיחות בעבודה.

מה שאני מנסה להגיד זה שתנאים טובים != פינוק. אתה יכול לקבל תנאים מעולים ועדיין לעבוד מאוד קשה (גם אם לא קשה במובן הפיסי של המילה). לבוא ולהגיד שכולם מפונקים, בטח מאנשים שאין להם אפילו קצה של מושג מה באמת עושים ב"הייטק" הזה, פשוט מוציא אותי מדעתי.

ובסוף, אף אחד לא עוצר אף אחד אחר מללכת לעבוד איפה שהוא רוצה (כאילו, בערך, לפני ש@יבגניפ יספר לי שערבים לא באמת מתגייסים ל-8200, אז אני כמובן מסייג), אז או שכל מי שחושב שעובדי הייטק הם מפונקים הוא חניך של א.ד. גורדון ולא הגיע להייטק מאידאולוגיה, או שמרוב פינוקים הוא התבלבל ולא עבר אינפי' 2. שזה בערך כמו שג'ובניק יקטר על התנאים שמקבלים בשייטת (כן, התנאים יותר טובים בשייטת, אבל מסיבה מאוד ברורה).

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

אני מסכים איתך

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, מרק10 כתב:

תבדוק כמה נהרגו או נפצעו במהלך השנה הקודמת בבניה לעומת אנשי הייטק שנפגעו מאייקון שנפל ותבין שאתה עובד בעבודה הרבה יותר מפנקת מאדם שעובד בבניין.

מה אתה רוצה לומר בזה, שהייטק זה מקצוע בזוי כי לא אוכלים על בלוקים מלוכלכים ולא מחרבנים על הרצפה?

לכל מקצוע יש את המאפיינים שלו. כדי לעבוד בהדבקת קרמיקה וריצוף דירות לא צריך תנאי עבודה כמו של זה שעשה את התכניות של הבניין. מצד אחד הוא יושב בחדר ממוזג ויש לו תמי4 וקפה במטבחון אבל התנאים האלה הכרחיים בשביל לבצע את העבודה בצורה יעילה. מעבר לזה, כדי להגיע לשם הוא היה צריך להשקיע הרבה זמן וכסף על לימודים וצבירת ניסיון, כשבשנים הראשונות לעבודה גם הרוויח גרושים, כנראה משמעותית פחות מפועל בניין ממוצע. לעומת זאת פועל בניין יכול להתחיל לעבוד מהיום להיום בלי יותר מדי תנאי קבלה ולקבל שכר יפה מאד.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

עניין תנאי העבודה נובע, בין השאר, מחיסול העבודה המאורגנת. הכוח של העובדים הרבה יותר מוגבל, ואז הם מתקשים להשיג אפילו תנאים בסיסיים כמו שירותים כימיים בחצר או הקפדה על נהלי בטיחות. ובמדינה שבה יש תרבות שבה המחיר הוא המלך ואין נכונות לשלם תמורת איכות, ומצד שני יש זריקת ז' בכל עניין (ראה שרשור המסיכות הגדול של קורונה) התוצאה היא מה שאנחנו רואים באתרי הבניה.

וגם בקצה השני - זה של ההייטק - המשכורות הגבוהות נועדו, בין השאר, לפצות על התנאים הסוציאלים המינימליים לפי דרישות החוק, ובמיוחד על חוסר היציבות התעסוקתית. וגם על ההכשרה הארוכה ועוד שורה של סיבות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 19 דקות, sperial כתב:

עניין תנאי העבודה נובע, בין השאר, מחיסול העבודה המאורגנת. הכוח של העובדים הרבה יותר מוגבל, ואז הם מתקשים להשיג אפילו תנאים בסיסיים כמו שירותים כימיים בחצר או הקפדה על נהלי בטיחות. ובמדינה שבה יש תרבות שבה המחיר הוא המלך ואין נכונות לשלם תמורת איכות, ומצד שני יש זריקת ז' בכל עניין (ראה שרשור המסיכות הגדול של קורונה) התוצאה היא מה שאנחנו רואים באתרי הבניה.

וגם בקצה השני - זה של ההייטק - המשכורות הגבוהות נועדו, בין השאר, לפצות על התנאים הסוציאלים המינימליים לפי דרישות החוק, ובמיוחד על חוסר היציבות התעסוקתית. וגם על ההכשרה הארוכה ועוד שורה של סיבות.

הדבר הכי טוב שקרה זה חיסול העבודה המאחרגנת.

נשאר לפרק את הבזיון הזה שנקרא הסתדרות.

• אהבתי 2

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)
לפני 49 דקות, sperial כתב:

עניין תנאי העבודה נובע, בין השאר, מחיסול העבודה המאורגנת.

אני לא ממש מסכים איתך. אני חושב שבענף הבניה הוא נובע בעיקר מתרבות , גם של העובדים וגם של המעסיקים, ומחוסר אכיפה, כי העובדים מגיעים ממגזר מאוד מסויים שלא ממש מעניין אף גורם ממשלתי.

בטיחות תלויה הרבה מאוד בהתנהלות המקומית של העובדים והקבלן. בתרבות מאצ'ואיסטית שהמוטו העיקרי שלה הוא "יהיה בסדר", בטיחות אף פעם לא נמצאת בראש סדר העדיפויות. את התוצאות רואים בשטח.

אני בכלל לא בטוח שיותר זול לקבלן לזלזל בהוראות בטיחות ואז לשלם פיצויים למי שנפגע, לסגור את האתר לכמה ימים ולככב בחקירות משטרה. אבל ככה הוא רגיל, וככה הוא ממשיך (וימשיך) לעשות, כי גם לעובדים לא אכפת.

לפני 49 דקות, sperial כתב:

המשכורות הגבוהות נועדו, בין השאר, לפצות על התנאים הסוציאלים המינימליים לפי דרישות החוק, ובמיוחד על חוסר היציבות התעסוקתית. וגם על ההכשרה הארוכה ועוד שורה של סיבות

פה אני אפילו עוד פחות מסכים איתך. גם בענפים אחרים, כמו ניקיון, יש חוסר בתנאים סוציאליים וחוסר ביציבות תעסוקתית, וראה זה פלא, עדיין משלמים שם מינימום, במקרה הטוב.

המשכורות הגבוהות בהייטק נובעות משילוב של כמה סיבות: כי אפשר (כלומר, המעסיק מרוויח המון פר עובד יחסית לתעשיות אחרות), כי יש ביקוש גבוה לעובדים (טובים) וכי התרבות מקדשת הישגים, ולכן המעסיק לא נלחם בעובדים (והם לא נלחמים בו) אלא נלחם איתם ביחד, ולכן מוכן לשלם שכר גבוה ולתת תנאים "מפנקים" (שוב המילה המעצבנת הזו) כדי לקבל עבודה.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear
  • רעיון טוב! 2

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

לפני 39 דקות, pooh-bear כתב:

המשכורות הגבוהות בהייטק נובעות משילוב של כמה סיבות: כי אפשר (כלומר, המעסיק מרוויח המון פר עובד יחסית לתעשיות אחרות), כי יש ביקוש גבוה לעובדים (טובים) וכי התרבות מקדשת הישגים, ולכן המעסיק לא נלחם בעובדים (והם לא נלחמים בו) אלא נלחם איתם ביחד, ולכן מוכן לשלם שכר גבוה ולתת תנאים "מפנקים" (שוב המילה המעצבנת הזו) כדי לקבל עבודה.

אני לא בטוח שמעסיק ממוצע בענף ההייטק מרוויח יותר פר עבודה של עובד בהשוואה לתעשיות אחרות. אני חושב שזו תוצאה של ביקוש גבוה לעובדים מוכשרים שנובע מצורך להביא תוצאות במהירות בשביל לרצות משקיעים ולעמוד ביעדים. בנוסף גם כסף שזורם מקרנות הון די מתדלק את החגיגה. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

איזה תנאים סוציאליים מינימאליים? על מה אתה מדבר?

לפני כשעה, sperial כתב:

במדינה שבה יש תרבות שבה המחיר הוא המלך

שמע, אני מבין את הלך המחשבה שלך עקרונית.

אבל גם רמת החיים שלך היא פונקציה של זה שהמחיר הוא המלך.

ותרבות עיגול הפינות לא באמת קשורה לזה.

לפני כשעה, sperial כתב:

עניין תנאי העבודה נובע, בין השאר, מחיסול העבודה המאורגנת.

ארגוני עובדים לא נוטים לעזור למי שנמצא בתחתית שרשרת המזון מימלא.

• רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, pooh-bear כתב:

תראה, לפני נניח 2-3 דורות להיות נהג אוטובוס באגד היה יופי של דבר. היית מקבל אחלה משכורת, קביעות וגם פנסיה לא רעה. יש לי שכן כזה. מצד שני, לא היית צריך ללמוד כמעט כלום בשביל זה, לא היית לוקח עבודה הביתה, והעבודה עדיין היתה לא מאוד פיסית, ובישיבה (והחל מאיזשהו שלב, גם במזגן).

היום, כדי להרוויח טוב (בהייטק, שזה מה שכולם פה מדברים עליו), אתה צריך לרוב ללמוד לפחות תואר ראשון די קשה, להמשיך ללמוד גם אחריו בערך כל הזמן, לעבוד לא מעט שעות בעבודה שמצריכה הרבה מחשבה, ריכוז והתמדה, לקחת עבודה הביתה מדי פעם, לפעמים אפילו להיות מוכן לטוס מהיום למחר ללקוח זועם באיזה חור כדי לנסות להציל את המצב (ולעבוד שם 18 שעות ביום). ואחרי כל זה, יכולים להעיף אותך בהתראה של 30 יום כי איזה מנהל גדול החליט שצריך לצמצם, או סתם ככה, כי לא באתם לאמריקאים טוב בעין.

עכשיו בוא, ספר לי שוב למה הדור הצעיר בהייטק יותר "מפונק" מנהג אוטובוס מלפני 40 שנה.

מה זה יופי של דבר אין כמו לנהוג 10 שעות ביום באוטובוס ידני ללא הגה כוח וללא מזגן על כבישים של שנות ה-70/80 תוך כדי התעסקות עם עודף ונוסעים ישראלים. באותה תקופה לא היו צריכים ללכת לחדר כושר היה מספיק לעשות סיבוב באוטו בשביל לקבל אחלה אימון יד אחורית וכתפיים. 

כל ההשוואות האלה של פעם VS היום לא רלוונטיות. פעם היה קשה וגם היום קשה. לדור של פעם היה נניח יותר קל לקנות *דירה. לדור של היום הרבה יותר קל לקנות חוויות. מה נכון או לא נכון אני לא יודע. לדעתי אין טעם להיכנס לפינות האלה בכלל. 

* לא חוכמה להסתכל על רמת גן/גבעתיים בשנת 2020 צריך לבדוק מה היה שם בשנות ה-60/70 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

שוק העבודה משתנה

@halperin96עם כל השנאה שלך לעבודה המאורגנת, לא מזמן פורסם מחקר של OECD שהוכיח שלמפעלים בהם העבודה מאורגנת התוצר יותר גבוה מאשר במפעלים ללא עבודה מאורגנת. 

פו הדב, נושא העבודה המאורגנת (בעולם, הרבה לפני הציונות) התחיל, בין השאר, בגלל הזלזול בבטיחות. תרבות ה"אח שלו"/"יהיה בסדר" או איך שתקרא לה היא מכה בכל תחומי החיים והזכרתי את המסיכות כיוון שהנושא חם, בין השאר בשרשור המקביל.

עניין עובדי הקבלן הוא בעיה קשה. כאן מדןבר באוכלוסיות מוחלשות וניצול שלהן. כאשר עובד הניקיון מועסק דרך קבלן דמי התיווך מגיעים לקבלן, בסופו של דבר על חשבון העובד. אבל כך מסיטים הוצאות מסעיף שכר לסעיף שירותים, מה שנוח להרבה מעסיקים.

יבגני, כמה ימי מחלה וחופש שנתי יש לך בשנה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...