Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 36 דקות, pooh-bear כתב:

או בקיצור, חפש אותו באוסטין, טקסס (או בכל מקום אחר, סתם מנסה לגרור פה מישהו לדיון).

נראה לי הוא חתך מהפורום (הוריד סמליל פלוס תמונת רקע וכו')Screenshot_20200617-010123.thumb.png.b2b3bf626f2c489141018cc0b0464989.png:

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תגובות 439
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 9 שעות, pooh-bear כתב:

ז נלחם בפורעים הערבים ביד אחת ובבריטים בשניה. טרומפלדור היה בא אליך כל בוקר לספוג קצת ערכים

בגלל זה טרומפלדור לא נלחם בבריטים?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 7 שעות, pooh-bear כתב:

אתה לא יכול להמשיך לחייב אנשים לשלם על מדינת רווחה, ולתת להם קפיטליזם

יותר נכון לומר שאתה מחייב אנשים לשלם על מדינת רווחה, אבל לא מספק להם רווחה.
אי אפשר רווחה בלי קפיטליזם, כי קפיטליזם זה מה שמאפשר לאנשים להרוויח כמה שיותר, לשלם מיסים ולממן מערכת רווחה.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

אנחנו לא משלמים על רווחה. אנחנו משלמים על התחייבויות ופריבילגיות שפוליטיקאים העניקו לדורות קודמים על חשבון הדורות הבאים. 

לפני 11 שעות, מרק10 כתב:

"נרד לרחובות, נצא להפגנות ולמאבק חריף" 

יו"ר התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות, שלומי יחיאב, הזהיר: "אם התביעות שלנו לא ייענו, נרד לרחובות, נצא להפגנות ולמאבק חריף עד כדי השבתת שנת הלימודים הקרובה, ולא נשלים עם פגיעה בעשרות אלפי סטודנטים שעלולים לנשור מהלימודים בשל חובות כספיים בקורונה"

אם הסטודנטים המפונקים של היום יירדו לרחובות בכמויות של 1000-2000 איש במשך כמה ימים ויציתו צמיגים ויהפכו כמה רכבים אני מגיע גם. קשה לי להאמין שמעבר להפגנות בפייסבוק הם יעשו הרבה מאומה.

* אינני מייעץ לבצע פעולות לא חוקיות.

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5749271,00.html

תשמע יש להם נקודות טובות סטודנטים לא שילמו 11,000 שקל תמורת הרצאות ב-ZOOM ולא הגיוני שמעונות מחזיקים אותם בני ערובה בתקופה של אבטלה המונית ומוסדות לימוד מושבתים.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
לפני 12 דקות, SlowRide כתב:

יותר נכון לומר שאתה מחייב אנשים לשלם על מדינת רווחה, אבל לא מספק להם רווחה.
אי אפשר רווחה בלי קפיטליזם, כי קפיטליזם זה מה שמאפשר לאנשים להרוויח כמה שיותר, לשלם מיסים ולממן מערכת רווחה.

כן, התכוונתי לכל הספקטרום שבין קפיטליזם טהור (או שתרוויח מה שאתה צריך או שתמות) למדינת רווחה מוחלטת (תשלם המון מיסים ותקבל את כל השירותים שאתה צריך מהמדינה). לא באתי להגיד שקפיטליזם כרעיון זה רע, אלא שלדרוש ממישהו לשלם על הרבה דברים שהם לא קפיטליזם טהור ואז להגיד לו "לך תסתדר, כולה מגיפה שהעלתה את אחוז האבטלה ל-25%, מפונק!" זה רעיון גרוע.

לפני 7 דקות, ChemGuy85 כתב:

אנחנו לא משלמים על רווחה. אנחנו משלמים על התחייבויות ופריבילגיות שפוליטיקאים העניקו לדורות קודמים על חשבון הדורות הבאים. 

גם, אבל לא רק. אתה אף פעם לא משלם רק עבור אחרים, זו (כרגיל) הקצנה. אתה גם משלם על הביטחון, התחבורה והחינוך שלך (ושל הילדים שלך), וזה בסדר לשלם גם על אחרים. אבל לבוא דווקא למי שמשלם (או ישלם, בעתיד) ולזרוק אותו לכלבים בתקופה כזו, ואז גם לקרוא לו מפונק, לפחות אותי זה קצת (הרבה) מעצבן.

• רעיון טוב! 2

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 16 דקות, pooh-bear כתב:

כן, התכוונתי לכל הספקטרום שבין קפיטליזם טהור (או שתרוויח מה שאתה צריך או שתמות) למדינת רווחה מוחלטת (תשלם המון מיסים ותקבל את כל השירותים שאתה צריך מהמדינה). לא באתי להגיד שקפיטליזם כרעיון זה רע, אלא שלדרוש ממישהו לשלם על הרבה דברים שהם לא קפיטליזם טהור ואז להגיד לו "לך תסתדר, כולה מגיפה שהעלתה את אחוז האבטלה ל-25%, מפונק!" זה רעיון גרוע.

כמו בכל פוליסת ביטוח אחרת גם לביטוח הלאומי יש אותיות קטנות והרבה מהן. אחת ההחרגות זה סטודנטים.

כל מי שעבד בשחור מן הסתם לא יכול לבקש כלום ולגבי השאר הדברים הם לא שחור ולבן. אין דין סטודנט שעבד במקום קבוע ומסודר כדין סטודנט שעבד מידי פעם בעבודות מזדמנות וביניהם יש את כל הספקטרום.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, ChemGuy85 כתב:

שמע יש להם נקודות טובות סטודנטים לא שילמו 11,000 שקל תמורת הרצאות ב-ZOOM ולא הגיוני שמעונות מחזיקים אותם בני ערובה בתקופה של אבטלה המונית ומוסדות לימוד מושבתים.

אף אחד לא מחזיק אותך בן ערובה,צא מהמעונות ותקבל החזר יחסי, אפילו בלי קנס.

מי שגר בדירה שכורה-אין מה לבוא בטענות לבעלי הדירות,הם לא ביטוח לאומי.

מה רע בהרצאה בזום ואיך היא פחות טובה מלשבת באודיטוריום עם עוד 150 איש?

מעבדות לימוד ומעבדות מחקר נפתחו.

אתה משלם שכר לימוד כדי ללמוד(ובעיקר כדי להבחן),לא על ה facilities של הקמפוס שהתשלום עליהם דיי זניח.

(יש רכיבי שמירה ואחזקה שהם פחות מ10% מהשכר).

אגב,קיבלתי אבטלה פעמיים-זה היה 2000 שקל בערך והייתי זכאי לפעמיים,אבל גם משהו.

עריכה אחרונה על ידי halperin96
  • אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

הלפרין אתה חי בבועה של הטכניון.

אחותי לומדת בוינגייט וגרה במעונות, כל התקופה הזו שלמדו מרחוק הם עדיין לא קיבלו החזר.

למה אתה שואל? כי יש שם עניין כזה, המעונות שייכים בעצם למכון וינגייט, הם "משכירים" אותם למכללה והיא משכירה אותה לסטודנטים (זה באופן מופשט, אני לא באמת בקיא בחוזה ואיך זה מתנהל מאחורי הקלעים). אז עד כה אף אחד לא קיבל שקל בחזרה.

כל מקום מתנהל בצורה שונה ולא כל המקום רצו לתת החזרים, בדיוק כמו שאני בטוח שיש גנים שעדיין רודפים אחריהם עבור כסף של חודש מרץ (בחלקו).

• אהבתי 1
פורסם

אני לא מכיר כל מכללה ומכללה,

אבל הטכניון(ואגודות הסטודנטים) נמצאים בקשר מול מוסדות אחרים וההחלטות האלה מתקבלות סוג של במשותף או מייד אחרי.

מכיר את העברית,תל אביב ובן גוריון.

פורסם
לפני כשעה, halperin96 כתב:

אף אחד לא מחזיק אותך בן ערובה,צא מהמעונות ותקבל החזר יחסי, אפילו בלי קנס.

שלילי. בבר אילן מחזיקים אותם בני ערובה בוודאות. המעונות מנוהלים על ידי אלקטרה. קבוצת פייסבוק של בר אילן מפוצצת תלונות של סטודנטים שלא מצליחים לצאת מהחוזה. 

מי שגר בדירה שכורה-אין מה לבוא בטענות לבעלי הדירות,הם לא ביטוח לאומי.

נכון. בכל זאת רבים יצאו מחוזי שכירות או התמזל מזלם והם נפלו על בעל דירה מתחשב שויתר להם על חודש - חודשיים שכירות. 

מה רע בהרצאה בזום ואיך היא פחות טובה מלשבת באודיטוריום עם עוד 150 איש?

המון. אנשים רוצים את החוויה הפרונטלית. הרצאות מצולמות אפשר לקבל גם באוניברסיטה הפתוחה. קיימת סיבה למה אנשים הולכים במוסד brick and mortar. 

אתה משלם שכר לימוד כדי ללמוד(ובעיקר כדי להבחן),לא על ה facilities של הקמפוס שהתשלום עליהם דיי זניח.

(יש רכיבי שמירה ואחזקה שהם פחות מ10% מהשכר).

אתה משלם על כלל החבילה. החבילה נפגעה קשות, למה שכ"ד לא ירד בהתאם? 

פורסם
לפני 26 דקות, ChemGuy85 כתב:

שלילי. בבר אילן מחזיקים אותם בני ערובה בוודאות. המעונות מנוהלים על ידי אלקטרה. קבוצת פייסבוק של בר אילן מפוצצת תלונות של סטודנטים שלא מצליחים לצאת מהחוזה. 

נדמה לי שרשמתי-לא מכיר את כל המוסדות בארץ,אבל ברובם היה מענה-תמיד יש מקרי קצה ואנשים שלא מרוצים.

נכון. בכל זאת רבים יצאו מחוזי שכירות או התמזל מזלם והם נפלו על בעל דירה מתחשב שויתר להם על חודש - חודשיים שכירות. 

כל הכבוד! יש גם מלא שלא יצאו.מה אתה מנסה להגיד?

המון. אנשים רוצים את החוויה הפרונטלית. הרצאות מצולמות אפשר לקבל גם באוניברסיטה הפתוחה. קיימת סיבה למה אנשים הולכים במוסד brick and mortar. 

המון אנשים גם רוצים לשבת על קיאק בתאילנד ולשתות קוקטייל מקוקוס באוגוסט הקרוב,אבל יש אילוצים.

זה לא שהאוניברסיטאות נסגרו כי לא בא להם ללמד-הם סך הכל כפופים להנחיות ממשלתיות.

אתה משלם שכר לימוד מסובסד,שהוא בערך שליש ממה שההשכלה המסובסדת שלך עולה.

מה אתה רוצה? את ה350 שקל דמי אבטחה שלוקחים ממך?זורם איתך,אפשר לקזז למרות שהמוסדות עדיין מאובטחים.

אתה יכול לבכות עד מחרתיים.

אבל המוסדות להשכלה גבוהה עושים המון בשביל להפוך את החוויה לכמה שיותר הוגנת.

אתה לא סטודנט במוסד לימוד,לא מעורב בכלל במה שקורה לא בתוך המוסדות ולא בין אגודות ואני יכול להבטיח לך שאנשים(סטודנטים ואנשי סגל) עובדים המון שעות על פתרונות הוגנים

שלא יפגעו ברמה של המוסד.

• רעיון טוב! 1

פורסם

מי שלא קורא על מה הוא חותם שלא יבוא בטענות. אתה לא יכול גם לרצות שכ"ד נמוך יחסית וגם שהסעיפים שמגנים על המשכיר לא ימולאו.

כמו שאמרו לך, הם מיעוט וגם אם היו 99% מהשוכרים עדיין אף אחד לא חייב לתת לך אלפי שקלים מתנה.

אנשים קונים השכלה ולא שיטות לימוד. יהיו מרצים שילמדו יותר פרונטלית, יהיו כאלה שיתנו לך יותר ללמוד לבד ויהיו כאלה שידברו שטויות. ככה האקדמיה עובדת.

אתה משלם על השכלה. התואר שלך שווה פחות בגלל הקורונוה?

פורסם (נערך)

המון אנשים גם רוצים לשבת על קיאק בתאילנד ולשתות קוקטייל מקוקוס באוגוסט הקרוב,אבל יש אילוצים.

גם לחברות תעופה היו אילוצים. גם לגני ילדים היו אילוצים. אני לא שילמתי כסף על האילוצים שלהם. אני שילמתי כסף על שירות שלא קיבלתי. 

ציטוט

זה לא שהאוניברסיטאות נסגרו כי לא בא להם ללמד-הם סך הכל כפופים להנחיות ממשלתיות.

אין בעיה שיתנו החזר כספי יחסי על החודשים שהמוסדות היו סגורים. אחר כך נדבר אם הם שווים 11,000 שקל בשנה על שיעורים ב-ZOOM. 

ציטוט

אתה משלם שכר לימוד מסובסד,שהוא בערך שליש ממה שההשכלה המסובסדת שלך עולה.

נו שיט. 

ציטוט

מה אתה רוצה? את ה350 שקל דמי אבטחה שלוקחים ממך?זורם איתך,אפשר לקזז למרות שהמוסדות עדיין מאובטחים.

כן, זו תהיה התחלה טובה. הם לא אבטחו אותי הם אבטחו את עצמם לכן שיספגו את עלויות האבטחה של אותם חודשים. 

לפני 19 דקות, Night Driver כתב:

אנשים קונים השכלה ולא שיטות לימוד. יהיו מרצים שילמדו יותר פרונטלית, יהיו כאלה שיתנו לך יותר ללמוד לבד ויהיו כאלה שידברו שטויות. ככה האקדמיה עובדת.

אנשים קונים בין היתר גם שיטות לימוד. אנשים בוחרים מוסד לפי שיטות לימוד, גמישות מערכת שעות, מיקום, מוניטין, איכות מרצים, התחשבות בצרכי סטודנטים והדרך שמעבירים תוכן לימוד. אתה לא יכול לפרק חלק גדול שמרכיב את החבילה ולהמשיך לטעון שמדובר באותה חבילה בדיוק. 

ציטוט

אתה משלם על השכלה. התואר שלך שווה פחות בגלל הקורונוה?

פה אתה כבר גולש לויכוח אחר האם משלמים על השכלה או חתיכת נייר ממוסד. זה לא קשור לנושא. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • מעניין 1
פורסם
לפני 12 דקות, ChemGuy85 כתב:

גם לחברות תעופה היו אילוצים. גם לגני ילדים היו אילוצים. אני לא שילמתי כסף על האילוצים שלהם. אני שילמתי כסף על שירות שלא קיבלתי. 

חברות תעופה החזירו כסף או נתנו ואוצ'רים כי הן ביטלו לגמרי את השירות.

מאיפה אתה יודע?אתה אפילו לא סטודנט.

מקבל הרצאות בווידאו,שעות קבלה ותגבור,סגל זמין,בדיקת תרגילי בית.

הדבר היחיד שאתה לא מקבל זה לשבת על כיסא בכיתה-במקום זה אתה יושב על כיסא בחדר ורואה את ההרצאה אונליין/אופליין תלוי איך בא לך.

הדבר היחיד שאתה לא מקבל הוא הוראה פרונטלית-מה הקשר בין זה לבין טיסה שהתבטלה רק אתה יודע....

אין בעיה שיתנו החזר כספי יחסי על החודשים שהמוסדות היו סגורים. 

המוסדות לא סגורים-הם ממשיכים לעבוד ולחקור.

כן, זו תהיה התחלה טובה. הם לא אבטחו אותי הם אבטחו את עצמם לכן שיספגו את עלויות האבטחה של אותם חודשים. 

סבבה,על זה אנחנו מסכימים

אנשים קונים בין היתר גם שיטות לימוד. אנשים בוחרים מוסד לפי שיטות לימוד, גמישות מערכת שעות, מיקום, מוניטין, איכות מרצים, התחשבות בצרכי סטודנטים והדרך שמעבירים תוכן לימוד. אתה לא יכול לפרק חלק גדול שמרכיב את החבילה ולהמשיך לטעון שמדובר באותה חבילה בדיוק. 

אנשים בסופו של דבר לומדים כל אחד בדרכו שלו-יש כאלה שמעדיפים לשבת בבית עם כוס שוקו ולראות וידאו,ויש כאלה שמעדיפים הוראה פרונטלית.

שורה תחתונה,הלימודים לא בוטלו וחוץ ממעבר זמני לפלטפורמות דיגיטליות(שגם בהן יש המון המון יתרונות) למשך סמסטר חריג לא השתנה הרבה.

התקופה הזו יצרה מאגר ענק של ידע שנשמר בדיגיטל,תהליך שמתחיל בהמון מוסדות והמצב נתן לו BOOST.

פה אתה כבר גולש לויכוח אחר האם משלמים על השכלה או חתיכת נייר ממוסד. זה לא קשור לנושא. 

את ההשכלה אתה מקבל,גם את חתיכת הנייר.

מהבחינה הזו לא איבדת כלום.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...