Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 12 שעות, יבגניפ כתב:

איזה אפיק מקצועי וקידום אחרי גיל 35 יש לכותב תכנים? למתרגם שכותב דוקמונטציה? לcsm? לprofessional services? למי שעובר על דיווחי השעות וגוזר את השכר של העובדים מזה? לבודקי תוכנה? למי שעובד בתמיכה טכנית? 

ומה אופק המקצועי של רק "מתכנת"? ואם הוא לא רוצה להיות ראש צוות? והעבודה של tech lead זה סתם ברברת בגבוהות על design, תבניות ותכנות "נכון".

והמתכנת? רק רוצה לכתוב קוד.

לפני 12 שעות, יבגניפ כתב:

מה אתה חושב? שכל מתכנת כל שנה מקבל לכתוב רכיב יותר מורכב בגרסה הבאה של אנדרואיד? שכל עובד באינטל או nvidia כל שנה מקבל לתכנן ולפתח את גרסת השבבים של הדור הבא?

אה לא? אתה רוצה להגיד לי שיש מתכנתים שלא כותבים קוד חדש מגניב ועתידני כל יום, כל היום?

עכשיו אני חוזר לאונ' לדרוש את הכסף חזרה.

לפני 10 שעות, יבגניפ כתב:

בוודאי. ההבנה שלך בעולם ההייטק היא ברמה של ״הגן עדן הזה שבו כולם מקבלים מיליון דולר בחודש, מניות ומתקדמים כל הזמן״ boats and hoes לכולם.

אין לך מושג. לא איך נראה היומיום של רוב האנשים, לא מה אפיקי הקידום שלהם, אם יש. כלום.

אתה לא יודע מה עושים מתכנתים. אתה לא יודע מה עושים מנהלי מוצר. אתה לא יודע שום דבר על כלום. 

ואז..?

מה זאת אומרת. כל אחד יודע שמנהלי מוצר עסוקים בלפתוח ג'ירות ומתכנתים עסוקים בהזמנת החופשה הבאה בחו"ל. ולדחוף קוד לפרודקשיין בחמישי. עדיף ב17 בערב כמובן. המהדרין מכבים את הטלפון ורצים למעלית.

boats and hoes - ענק! שפכתי את כל הקפה על העמדה. תאמין לי אתה. מצד שני זה רק קפה שחור בסיסי. האם אני בכלל בהייטק?

לא כל מי שיכול לבדוק ידנית אפליקציה מוכשר להיות מתכנת. לא לכל בודק יש תואר או רקע בתוכנה. ונחש מה...? רוב המתכתנים לא מתקדמים. האפיק הכי זוהר שיש לרוב זה להיות ראש צוות.

בבקשה לא. לא כל אחד יכול להיות ראש צוות. ומתכנת טוב != ראש צוות טוב. מקווה שיותר חברות ימצאו איך לתגמל עובדים מעבר לקידום לר"צ על לא עוול בכפם. וגם אלו שרוצים, צריך לקדם בהתאם ליכולת.

גיל 40 אתה עדיין כותב קוד? לפי מבחן צ׳מגיא נכשלת. 

שמע יש כמה בני 40 עם אהבה כזו גדולה לקוד שזה לפעמים מפתיע. והארגון מוכן לשים הרבה מזומנים רק שימשיכו לעשות מה שהם יודעים לעשות.

משהו שחשוב לציין ורבים לא מבינים:

הגישה הזו של ״מה אני פראייר? 35000 בחודש, אני אלך ללמוד מחשבים!!!״? היא לא עובדת אם אין לך את הכישרון או האהבה הבסיסית לתחום.

היא עובדת, אבל גובה מחיר נפשי גבוה מאוד.

בתאריך 14.6.2020 בשעה 21:46, pooh-bear כתב:

המדינה כמדינה מרוויחה ממש (ממש) לא רע מכל מיני סטארטאפים שנמכרים במאות מיליוני, אם לא מיליארדי דולרים.

אתה לא חושב שרצים למממש מהר מידי במקום לנסות להקים עסק גדול? 

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תגובות 439
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 1 דקה, Gosser1860 כתב:

מה זאת אומרת. כל אחד יודע שמנהלי מוצר עסוקים בלפתוח ג'ירות ומתכנתים עסוקים בהזמנת החופשה הבאה בחו"ל. ולדחוף קוד לפרודקשיין בחמישי. עדיף ב17 בערב כמובן. המהדרין מכבים את הטלפון ורצים למעלית.

...

לא כל אחד יכול להיות ראש צוות. ומתכנת טוב != ראש צוות טוב.

...

שמע יש כמה בני 40 עם אהבה כזו גדולה לקוד שזה לפעמים מפתיע.

קרעת אותי... 17:00 במעלית אחרי דחיפה לפרודקשן... 🤪🙃 סיפור חיי.

אגב בני 40 - אני כבר שם, יחד עם מספר הולך וגדל של מתכנתים אצלנו שמגרדים את המספר. נהנים לתכנת, פשוט ככה. מה שכן, לפחות אצלנו בחברה הצליחו להטמיע יפה כל מיני tech leads שחובשים גם את כובע המתכנת וגם את כובע המנטור / מייעץ / ארכיטקט. זה דורש כמובן אנשים מאוד אינטלגנטיים אבל עוזר בשימור - כשיש לך יותר מכובע אחד השחיקה נעימה יותר.

• רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 3 דקות, hans כתב:

קרעת אותי... 17:00 במעלית אחרי דחיפה לפרודקשן... 🤪🙃 סיפור חיי.

אין כמו לקבל את הטלפון הכל כך מתבקש שהכל שבור ועולה באש. כמו לכתוב קוד בלי טסטים. כאילו מה ציפית שיקרה?

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

פורסם
לפני 25 דקות, Gosser1860 כתב:

אתה לא חושב שרצים למממש מהר מידי במקום לנסות להקים עסק גדול? 

א. שוק חופשי, לא נראה לי שאנחנו רוצים להכתיב ליזמים מתי ואיך למכור

ב. אני לא ממש בטוח שיש פה מספיק תנאים לייצר חברות בין לאומיות גדולות. לא מבחינת מימון, לא מבחינת כ"א מתאים ובטח מעוד לא מעט בחינות.

ג. יש פה "פיתיון" ליזם שמאוד קשה לעקוף - לא עדיף לך 50M$ עכשיו (הרי לא באמת תצטרך יותר מזה ever) וללכת הביתה מאולי 500M$ בעוד חמש שנים של עבודה מאוד מאוד קשה?

ד. אני רק מתכנת פשוט, מה אני מבין בכל השטויות האלו.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 1 דקה, David32 כתב:

אתה בטח גם רוצה תיעוד נכון?

אני הכי אוהב "קוד שכתוב נכון עם שמות משתנים ופונק' משמעותיים הוא תיעוד בפני עצמו".

לפני 1 דקה, pooh-bear כתב:

א. שוק חופשי, לא נראה לי שאנחנו רוצים להכתיב ליזמים מתי ואיך למכור

ב. אני לא ממש בטוח שיש פה מספיק תנאים לייצר חברות בין לאומיות גדולות. לא מבחינת מימון, לא מבחינת כ"א מתאים ובטח מעוד לא מעט בחינות.

ג. יש פה "פיתיון" ליזם שמאוד קשה לעקוף - לא עדיף לך 50M$ עכשיו (הרי לא באמת תצטרך יותר מזה ever) וללכת הביתה מאולי 500M$ בעוד חמש שנים של עבודה מאוד מאוד קשה?

ד. אני רק מתכנת פשוט, מה אני מבין בכל השטויות האלו.

א. מסכים

ב. צ'קפוינט, מלאנוקס. יש גם קצת יותר קטנות כמו אורבוטק ובטח עוד כמה ששכחתי.

ג. צריך לשאול את גיל שוויד. אבל ברור לי שזה חריג במיוחד.

ד. אני בקושי מתכנת, אני בטח לא מבין.

לפני 5 שעות, falou כתב:

פורסם

כנראה שלא יצא לו לעבוד עם מהנדסים (צמגאי)
גם בתחום המכונות נתקלתי בהמון מהנדסים בני 40+ שנשארו מתכננים/מהנדסי ייצור/ווטאבר מבחירה, חוסר רצון להתקדם כלפי מעלה.
עבור רובם התקדמות מקצועית ורוחבית לרוב פתרה את עניין השכר + השחיקה. ובשורה התחתונה? רובם הגדול מתייחס לעבודה ככלי להגשמה עצמית מחוץ לשעות העבודה, משמע אני עובד בתחום שאני אוהב, מרוויח לא רע ויש לי אמצעים לעשות דברים בשביל עצמי/משפחתי...

אבא שלי ויתר על קידום יותר מפעם אחת ונשאר מנהל איכות בגלל דברים כאלו בין היתר...

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
לפני 20 דקות, Gosser1860 כתב:

ב. צ'קפוינט, מלאנוקס. יש גם קצת יותר קטנות כמו אורבוטק ובטח עוד כמה ששכחתי.

יש גם אמדוקס וקצת (הרבה) לשעבר קומברס, ECI, גילת וכאלו. אבל אלו היוצאים מהכלל, לא הכלל, והם גם מגיעים מתקופה דינזואורית קדומה.

אולי עוד מעט גם vast data תהיה שם, אם אפשר עדיין לקרוא לה חברה ישראלית.

• רעיון טוב! 1

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, מרק10 כתב:

יש לך נתונים כמה המדינה מרוויחה ממחירת חברות סטראטאפ לעומת הכנסות ממיסים מחברות קיימות  ויציבות כמו אינטל/מוטורולה ועוד ?

לא. אבל גם לך אין.

זה נושא מורכב, בתחום שאני לא מבין בו (חשבונאות). חברה ישראלית שהיא מרכז פיתוח של חברה אמריקאית לא מוכרת שום דבר לצרכן. מי שבאמת מוכר מה שמפותח פה בארץ היא החברה אמריקאית (או איזושהי חברה אחרת שקשורה אליה ויושבת באיזשהו מקלט מס כזה או אחר), והחברה הישראלית מכירה ברווח לפי קריטריונים כאלו ואחרים. יכול אפילו להיות שרוב המס שמשולם ע"י מרכזי פיתוח הוא מס הכנסה של העובדים, אבל כאמור, זה לא נושא פשוט ואני לא כל כך אוהב לקשקש שטויות בדברים שאני באמת לא מבין בהם.

אבל ברצינות לרגע, מוטורולה? מוטורולה?!? חברה יציבה? 1983 התקשרה, וביקשה את הטלפון שלה בחזרה, אם אפשר.

לפני 14 שעות, מרק10 כתב:

מעבר לזה, רוב מרכזי הפיתוח בארץ נולדו מתוך סטארטאפים שנרכשו ע"י חברות גדולות.- תן נתונים

חוזר לנקודה המשעשעת ששוב, אם אתה רוצה להוכיח תזה מסוימת, אתה לא דורש מאחרים להוכיח את ההפך. אבל סתם דוגמה שגוגל הביא: בעשור הקודם נמכרו 587 חברות ישראליות. חלקן נמכרו לחברות ישראליות גדולות יותר, אני מניח שחלקן כבר לא קיים, אבל כנראה שחלק לא קטן בכלל מהן ממשיך לעבוד, כאן בארץ, תחת שם של חברה (לרוב אמריקאית) מוכרת.

לפני 14 שעות, מרק10 כתב:

אל תשכח שהחברות הגדולות שציינתי מפרנסות המון חברות קטנות לאספקת שירותי אוכל, ניקיון ועוד...

גם סטארטאפים. אם אתה מקבל 10ביס באינטל או בסטארטאפ של 20 איש, אתה עדיין מקבל 10ביס. גם את המשרד שלך מישהו מנקה, בשני המקרים.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

אני מסכים איתך

פורסם

"נרד לרחובות, נצא להפגנות ולמאבק חריף" 

יו"ר התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות, שלומי יחיאב, הזהיר: "אם התביעות שלנו לא ייענו, נרד לרחובות, נצא להפגנות ולמאבק חריף עד כדי השבתת שנת הלימודים הקרובה, ולא נשלים עם פגיעה בעשרות אלפי סטודנטים שעלולים לנשור מהלימודים בשל חובות כספיים בקורונה"

אם הסטודנטים המפונקים של היום יירדו לרחובות בכמויות של 1000-2000 איש במשך כמה ימים ויציתו צמיגים ויהפכו כמה רכבים אני מגיע גם. קשה לי להאמין שמעבר להפגנות בפייסבוק הם יעשו הרבה מאומה.

* אינני מייעץ לבצע פעולות לא חוקיות.

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5749271,00.html

איזה כייף לי :)

פורסם

ובינתיים ההסתדרות מאיימת לשבות ולשתק את המדינה. אלוהים כמה יתנו לזה להימשך?

ג'יזס אני לא מבין למה אני עוד מופתע מהדברים האלו.

• אהבתי 1
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני כשעה, מרק10 כתב:

יו"ר התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות, שלומי יחיאב, הזהיר: "אם התביעות שלנו לא ייענו, נרד לרחובות, נצא להפגנות ולמאבק חריף עד כדי השבתת שנת הלימודים הקרובה, ולא נשלים עם פגיעה בעשרות אלפי סטודנטים שעלולים לנשור מהלימודים בשל חובות כספיים בקורונה"

אם הסטודנטים המפונקים של היום יירדו לרחובות בכמויות של 1000-2000 איש במשך כמה ימים ויציתו צמיגים ויהפכו כמה רכבים אני מגיע גם. קשה לי להאמין שמעבר להפגנות בפייסבוק הם יעשו הרבה מאומה.

לא הבנתי: אז הסטודנטים של היום מפונקים כי הם לא יוצאים להפגנות אלימות ולא חוקיות כדי לקבל סיוע מהמדינה? או שהם מפונקים כי במקום לנקות משרדים בשכר מינימום הם מבקשים סיוע מהמדינה?

מה זה משנה, העיקר שהם מפונקים.

אני מסכים איתך

פורסם
לפני כשעה, מרק10 כתב:

על מה בדיוק הם מפגינים?

שלא נותנים לכולם להעתיק אחד מהשני בזום או להגיש עבודה שכולם יקבלו עליה 100?

לצאת לשבת בפאבים-בטח! כל יום...

אבל לבוא להבחן בכיתה מרווחת זה פתאום סיכון.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הם יעשו הפגנה בזום.

• מצחיק 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 17 דקות, pooh-bear כתב:

מה זה משנה, העיקר שהם מפונקים.לא הבנתי: אז הסטודנטים של היום מפונקים כי הם לא יוצאים להפגנות אלימות ולא חוקיות כדי לקבל סיוע מהמדינה? או שהם מפונקים כי במקום לנקות משרדים בשכר מינימום הם מבקשים סיוע מהמדינה?

גם וגם. קלטת את הראש שלי.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...