Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
Just now, khalil כתב:

לא הייתי מגדיר את זה כ"הייטק", בטח לא כמקום שמקבל את המשכורות שצ'מגיא מצטט. בפיתוח תוכנה מתקדמת (שורות קוד) או פיתוח שבבים  לתפקידים יש דרישות טכניות ודרישת זמינות מאוד גבוהות, במיוחד כשאתה מתקרב למועדי האספקה. נדיר שתמצא מנהל פרוייקט שמנהל איש אחד או בודדים, בטח כשהפרויקט הוא מיועד לייצור ולא מחקר. לא בא להאדיר את חשיבות התחום, ממש לא, אבל לומר שלא מחלקים פה כסף בחינם, ויש ביקורת מאוד גדולה מכורח תנאי השוק והתחרות.

חלק מהמוצרים של החברה הזו היום מגינים על מדינת ישראל ואתה מחליט לא להגדיר את החברה כחברת הייטק אז כנראה אתה חי בעולם של שורות קוד בלבד.

במילים אחרות החברה הייתה האמא של ההייטק בישראל עוד בתקופה שאנשים לא הבינו מזה הייטק..

איזה כייף לי :)

• תגובות 439
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה זה משנה מרק מה היה? אני מדבר על העבודה בתחום היום, כן, אין לי מושג לגבי תעשיית נשק, עוד לא פתחו סניף אלביט ברמאללה, אבל בתחום האזרחי הדברים שאתה מתאר לא קיימים, או לפחות לא נתקלתי בהם ב20 שנותיי בתחום.

פורסם
לפני 1 שעה, khalil כתב:

אתה משליך תנאים של בועה על כל ציר הזמן, וזה לא טוב, מ2001 על 2013-2014 אלה לא היו התנאים בהייטק, מהנדס ותיק עשה סד"ג של 30-35 אש"ח, ברוטו עם תנאים סוציאליים, ולפי מבנה המס בישראל, זאת לא קפיצה גדולה מ25 אש"ח, לדעתי האישית, החגיגה של 5 השנים האחרונות לא תמשיך. ולמען האמת, תחזיר אותי למשכורות של 10 שנים אחורה, ותחזיר את מחירי הנדל"ן ל10 שנים אחורה.

בשנות ה-90 אמרו שזה לא יחזיק כי יעשו outsourcing לסין והודו. אחר כך התחלו לזרוק צ'יזבטים שבהייטק בגיל 40 כולם מובטלים. עכשיו טוענים שמדובר בבועה. 

תסביר לי לדעתך מדובר בבועה. מנקודת מבט שלי מדובר בתעשייה שמגלגלת המון כסף, נהנית מהזרמת הון מטורפת ונהנית ממיסוי מעודף. ברמה הפנימית יותר מדובר בתעשייה שנלחמת מאוד על ההון האנושי לכן העלייה העקבית במשכורות ובתנאים. 

• אהבתי 2
פורסם

בגלל הזרמת ההון המטורפת שאתה מדבר עליה, שתודלקה במדיניות מוניטרית מקלה, זה לא יימשך לדעתי, ומתישהוא נצטרך לשחק באותו מגרש משחקים כמו שאר השחקנים במשק. אם תשים לב, חברות שמרניות כמו אינטל, לא השתגעו בסוף שנות ה90 ולא השתגעו עכשיו. כבר עכשיו יש רגיעה בחבילות הRSU בשוק.

פורסם

לא מפעל שחור, אבל בהחלט לא חברה שנסחפת כשיש טירוף מסביב. התנאים של מהנדס ותיק באינטל דומים למהנדס בכיר לניהול בניה בחברת נדל"ן, יש מקומות בהייטק שזה לא המצב.

פורסם (נערך)

ראיתי תלושים של מאות עובדי אינטל  במהלך השנים וראיתי מאות תלושים של עובדים בחברות אחרות כגון מיקרוסופט, KLA ועוד רבים אחרים. לא ראיתי פערים. מה שכן מדובר בחברות גדולות ויציבות, לא מדובר בכל מיני סטארטאפים בלי תזרים הכנסות. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

באינטל יש, כמעט תמיד, בונוס שנתי של 2+ משכורות. לא יודע איך משכורת הבסיס, לא חושב שהיא רעה.

הבעיה באינטל היא פחות התנאים ויותר העובדה שמדובר בתאגיד ענק, כבד ומסורבל.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 3 שעות, ChemGuy85 כתב:

מה שכן מדובר בחברות גדולות ויציבות, לא מדובר בכל מיני סטארטאפים בלי תזרים הכנסות. 

זה בדיוק סוג החברות שמדינת ישראל צריכה. חברות יציבות אשר מסוגלות לספק תעסוקה וביטחון כלכלי לעובדים לטווח הארוך.

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 7 שעות, halperin96 כתב:

אז מה קיבלנו? בן אדם בן 30 שעובד בעבודה קצת מלוכלכת ועושה 12-14 בחודש+בערך 400,000 שקל חסכונות.

ואותו אחד שהתחיל בגיל 22 הכניס 80,000 בשנה בשלות שנות הלימודים של החבר שלו במכללת חרטא בעלות של 11,000 שקל בשנה.

אחרי כמה שנים הוא יתקדם למכונות ממוחשבות, יהיה תכנת וסטאפיסט ויעבור גם את ה 60 שקל לשעה. 

נכון שהוא יעבוד קשה, נכון שיעבוד גם משמרות ושעות נוספות אבל יגיע לשכר יפה מאוד עם כל התנאים ולפעמים אפילו רכב.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, מרק10 כתב:

זה בדיוק סוג החברות שמדינת ישראל צריכה. חברות יציבות אשר מסוגלות לספק תעסוקה וביטחון כלכלי לעובדים לטווח הארוך.

המדינה כמדינה מרוויחה ממש (ממש) לא רע מכל מיני סטארטאפים שנמכרים במאות מיליוני, אם לא מיליארדי דולרים. קצת פחות מחברות בנות ישראליות של חברות בין לאומיות שמרוויחות בכל מיני מקומות אקזוטיים עם שיעורי מס נמוכים עד לא קיימים.

גם אשליית היציבות והביטחון הכלכלי היא לא הרבה יותר מאשליה. חברות בין לאומיות גדולות סוגרות מרכזים שלמים מהיום למחר, לפעמים אפילו בלי סיבה טובה. למעט מאוד מהן (אם בכלל) יש סנטימנט כלשהו לעובד הישראלי (או לאמריקאי, אבל זה פחות נושא הדיון).

מעבר לזה, רוב מרכזי הפיתוח בארץ נולדו מתוך סטארטאפים שנרכשו ע"י חברות גדולות.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 17 שעות, halperin96 כתב:

שכר שעתי של 50-60 שקל לשעה+קרן השתלמות.

אבל הבן אדם אחרי 8 שנות עבודה,קרן השתלמות אחת כבר נפתחה לו ואם הוא מתנהל כלכלית נכון כבר יכול להגיע לחסכון יפה מאוד.

50-60 שקל לשעה ברוטו אחרי 8 שנות ניסיון זה בדיחה. בנוסף הבן אדם הגיע לתקרה המקצועית שלו בגיל 30. מה עכשיו? מה נשאר לו חוץ מלעשות את אותו הדבר בדיוק עוד 30-40 שנה עם עלייה מזערית במשכורת?

יש אופק התקדמות,אפשר לעבוד על מכונות יקרות יותר וללמוד להשתמש בהן ולעבור לעבודה שהיא גם מול מחשב ואז השכר עולה עוד קצת.

עד שיבוא הרובוט שיראה לו את הדלת החוצה. 

אבל איכשהו זה הרבה יותר גרוע מללכת ללמוד שטויות,לבזבז עוד שנתיים במלצרות ואז לנחות על הקרקע באיזה חברת פנסיה בשביל 6500 ולהבין שמשם אתה מתקדם,וגם זה לא ברור לאן.

זה נכון. אני באמת חושב שאנשים צריכים לחשוב מחדש על הערך של השכלה אקדמאית ג'נרית. 

אז מה קיבלנו? בן אדם בן 30 שעובד בעבודה קצת מלוכלכת ועושה 12-14 בחודש+בערך 400,000 שקל חסכונות.

אל מול אחד שעושה 6500 ובמקרה הכי טוב הוא לא במינוס.

אבל העיקר שאמא רצתה תואר.

אתה מדבר על מקרי קיצון. אדם יכול ללכת ללמוד תואר רציני ובגיל 25 להישאב לענף שגם ישלם לו יותר טוב וגם יהיה לו אופק התקדמות. 

אתה חייב לנחות, 25-30+תנאים נלווים זה לא סבבה,זה תנאים מטורפים שרק מגזר מאוד ספציפי ודי מצומצם נהנה מהם.

זו לא הנורמה/הממוצע אז לנרמל את כולם לשם זה דיי נאיבי.

א. לא נכון

ב. תשאף להגיע למגזר הספציפי ודי מצומצם הזה. 

פורסם (נערך)

שמע אתה מנותק.

אין לי איך להגיב לערימת השטויות שרשמת פה.

אתה,בדגש על אתה ואתה בלבד מרוויח טוב ונמצא בסביבה כזו.

זה שכל החיים שלך אתה רואה תלושים של אינטל ואפל לא אומר שכל שוק העבודה נמצא באינטל ואפל.

ו60-50 שקל לשעה זה מכובד כאשר המינימום הוא 29.

בוא תספר לי עוד על עבודה בתחום שאתה בכלל לא מכיר ועל רובוטים שיחליפו אנשים.

עריכה אחרונה על ידי halperin96

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...