Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 שעות, Benor כתב:

למה לעבוד בכל מיני עבודות כאלה, שאפשר לעשות QA/לעבוד בהייטק להוציא משכורת יפה ולהרוויח יותר

יותר מזה. שלם לי כפול ממה שאני מרויח היום ותן לי לעבוד חצי ממה שאני עובד היום ואני לא הולך לעשות QA כי תוך גג חודשיים אני במחלקה הסגורה בחדר המרופד.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 439
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, halperin96 כתב:

צריכים לסבסד השכלה גבוהה בתחומים בהם היא נדרשת.

לא מבין למה לסבסד בתחומים שבהם אין צורך בסטודנטים ואין באמת מחקר.

יש מקצועות שחייבים תואר ראשון שלא בהכרח קשור למקצוע כדי לעסוק בהם, כמו למשל שמאות מקרקעין.

גם אני חושב שיש תארים שאין סיבה לסבסד כמו למשל לימודי מגדר אבל כמות האנשים שהולכים ללמוד את זה זעומה ביחס לאנשים שלומדים תואר במקצוע "אמיתי". 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 15 דקות, SlowRide כתב:

יש מקצועות שחייבים תואר ראשון שלא בהכרח קשור למקצוע כדי לעסוק בהם, כמו למשל שמאות מקרקעין.

גם אני חושב שיש תארים שאין סיבה לסבסד כמו למשל לימודי מגדר אבל כמות האנשים שהולכים ללמוד את זה זעומה ביחס לאנשים שלומדים תואר במקצוע "אמיתי". 

אני חושב שאתה טועה.

יש המון אנשים שהולכים ללמוד תארים לשם התואר ולא לשם המקצוע.

כמות התארים המקצועיים דיי מוגבלת,ומתוכם יש עוד כמה תחומים שהם ביתר כוח אדם.

כמות התארים שאתה יוצא מהם והולך לעבוד במקצוע היא דיי קטנה.

הנדסות למיניהן,עריכת דין וראיית חשבון שדיי מוצפים וזהו בערך.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 53 דקות, ChemGuy85 כתב:

פירוט אני שולח רק בפורמט PDF. 

קיצר, אין לך מושג. לגיטימי.

לפני 54 דקות, ChemGuy85 כתב:

אני בטוח שיש מספיק לאן להתקדם גם לרוחב ולא רק לגובה. 

אתה בטוח? טוב, אם אתה בטוח זה בטח נכון.

לפני כשעה, ChemGuy85 כתב:

לשאוף בלי להשקיע את העבודה לא יביא אותך לשום מקום. זה כמו לשאוף לפתח קוביות בבטן תוך כדי ישיבה על כורסא. לדעתי החיים לא מסתיימים בגיל 35. אנחנו ממשיכים להתפתח כבני אדם כל הזמן. כשאתה עושה משהו כל הזמן אתה יוצר הזדמנויות. אם אתה לא מרגיש את זה באסה, אבל זו השקפת עולמי

אף אחד לא אמר שהחיים מסתיימים בגיל 35. יש הבדל בין זה לבין העדרם של אפיקים מקצועים, ובין זה לבין ניחושים שלך על מקצועות שאתה לא מכיר, ולאן יכול או לא יכול להגיע מהנדס בדיקות או מנהל מוצר ממוצע. וההטפות ברמה של ״תעבדו קשה״, או התייחסויות לשכר כזה או אחר כ״בדיחה״?!

ברצינות, אתה בן 35? אתה עכשיו חושב להרשם למה? תואר ראשון? אחרי שחשבת על החלפת מקצוע וויתרת? בוא ננהל את הדיון הזה עוד 4 שנים שוב? :)

לפני 55 דקות, ChemGuy85 כתב:

לי זה לא עובד. 

בבכל בעיה אפשר לטפל. זוכר? אנחנו ממשיכים להתפתח כבני אדם כל הזמן.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, יבגניפ כתב:

ברצינות, אתה בן 35? אתה עכשיו חושב להרשם למה? תואר ראשון? אחרי שחשבת על החלפת מקצוע וויתרת? בוא ננהל את הדיון הזה עוד 4 שנים שוב? :)

תואר ראשון. לא סתם תואר ראשון אלא תואר בראיית חשבון. היעדר תואר רלוונטי חוסם אותי מתפקידים פיננסיים ניהוליים ברמת מורכבות יותר גבוהה בחברות אז הולך לפתור את הבעיה הזאת. על זה אני מדבר התפתחות תמידית בתור בן אדם. אתה מצד שני מתנהג כאילו אתה חי תחת פיאודליזם במאה ה-12 שהמעמד והזדמנויות בחיים נקבעו מאיזה חור יצאת, שיא הקריירה מגיע אי שם בגיל 30-35 וכל מה שנותר זה להתבשל בתוך סיר של בינוניות עד הפנסיה. מצטער, אבל אותי לא קוברים כל כך מהר. 

לפני 21 דקות, יבגניפ כתב:

בכל בעיה אפשר לטפל. זוכר? אנחנו ממשיכים להתפתח כבני אדם כל הזמן.

צודק. מי יותר אולי גם זה יבוא. אם כי הקורונה אכזבה, אני מוכרח לציין. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, ChemGuy85 כתב:

תואר ראשון. לא סתם תואר ראשון אלא תואר בראיית חשבון. היעדר תואר רלוונטי חוסם אותי מתפקידים פיננסיים ניהוליים ברמת מורכבות יותר גבוהה בחברות אז הולך לפתור את הבעיה הזאת. על זה אני מדבר התפתחות תמידית בתור בן אדם. אתה מצד שני מתנהג כאילו אתה חי תחת פיאודליזם במאה ה-12 שהמעמד והזדמנויות בחיים נקבעו מאיזה חור יצאת, שיא הקריירה מגיע אי שם בגיל 30-35 וכל מה שנותר זה להתגלגל בתוך בינוניות עד הפנסיה. מצטער, אבל אותי לא קוברים כל כך מהר. 

זה שהחלטת לעשות מהפך בחיים שלך וללכת ללמוד - זה נהדר.

אני מבין היטב על מה אתה מדבר.

החלטת לעשות צעד ״נועז״ בגיל 35, שהרוב עושים בערך עשר שנים לפני.

אין לך מושג מה קורה במקצועות אחרים. אין לך מושג איך נראים החיים של אנשים אחרים. אבל החלטת להרשם לתואר, אז עכשיו הופך לאיזו ״תפיסת עולם״ שממנה אתה גוזר מה אפשר או לא. עוד לפני שלמדת סמסטר, שנים לפני שאתה מגיע לנקודה בה אתה שולח קורות חיים ומגלה אם הלימודים עזרו וקדמו אותך, אתה כבר מטיף לאחרים, יורד עליהם, ומספר מה אפשר ומה אי אפשר. ואני מזכיר שבדרך התמרמרת על המקצוע שלך, אבל לא היה לך את האומץ להחליף אותו כי גם אתה מבין שיש גבול לאפשרות לריסט מקצועי בגיל 40.

אני סיימתי את התואר הראשון בגיל 24. את השני לפני כמה שנים, בערך כשאתה הגית את תורת השניצלים שלך.

בוא, תגיע לנקודה שאתה מרוצה מעצמך בחיים לפני שאתה מספר לאחרים מה הם חושבים או איך הם צריכים לחיות, או מה אפשרי ומה לא. 

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, יבגניפ כתב:

זה שהחלטת לעשות מהפך בחיים שלך וללכת ללמוד - זה נהדר.

אני מבין היטב על מה אתה מדבר. החלטת לעשות צעד ״נועז״ בגיל 35,

בהחלט נועז הרוב המוחלט לא היו עושים את הצעד הזה בכלל כי הוא דורש תשלום מחיר די כבד. טוב או לא טוב, הגיוני או לא הגיוני, משתלם או לא משתלם זה כבר ויכוח אחר לגמרי, אבל עצמם המוכנות לשלם מחיר זה משהו שרוב האנשים לא יעשו. 

ציטוט

שהרוב עושים בערך עשר שנים לפני.

שיעשו גם 20 שנה לפני. אני עושה את זה אחרי שהבנתי פחות או יותר איפה אני עומד בעולם ומה אני צריך בשביל לעלות לשלב הבא. 

ציטוט

אין לך מושג מה קורה במקצועות אחרים. אין לך מושג איך נראים החיים של אנשים אחרים.

קיימת אמת אוניברסלית והיא שצריך להיות בתנועה. מי שלא יוצר תנועה לא יוצר הזדמנויות. 

ציטוט

אבל החלטת להרשם לתואר, אז עכשיו הופך לאיזו ״תפיסת עולם״ שממנה אתה גוזר מה אפשר או לא. עוד לפני שלמדת סמסטר, שנים לפני שאתה מגיע לנקודה בה אתה שולח קורות חיים ומגלה אם הלימודים עזרו וקדמו אותך, אתה כבר מטיף לאחרים, יורד עליהם, ומספר מה אפשר ומה אי אפשר.

אני לוקח סיכון מחושב. יעזור או לא יעזור, יביא אותי לאן שאני רוצה או לא יביא רק הזמן יגיד. אבל אני עושה צעד. אתה, מצד שני, מטיף להרמת ידיים. השיא מגיע בגיל 30-35. זהו. ביי ביי. 

ציטוט

אני סיימתי את התואר הראשון בגיל 24. את השני לפני כמה שנים, בערך כשאתה הגית את תורת השניצלים שלך.

תותח. גבר. 

ציטוט

בוא, תגיע לנקודה שאתה מרוצה מעצמך בחיים לפני שאתה מספר לאחרים מה הם חושבים או איך הם צריכים לחיות.

מישהו אמר שאני חייב להיות מרוצה מעצמי? איפה זה כתוב? 

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, ChemGuy85 כתב:

שיעשו גם 20 שנה לפני. אני עושה את זה אחרי שהבנתי פחות או יותר איפה אני עומד בעולם ומה אני צריך בשביל לעלות לשלב הבא.

אי אגלה לך סוד קטן.

אדם עם כ 10 שנות ניסיון לא מתקדם לפי התעודות אלא לפי הקבלות. מכיר מנהלי חשבונות שמונו לנכלים בחברות גדולות ומכיר בוגרי תואר שני בחשבונאות שעושים ביקורות.

ובכלל, תפקידי ניהול מקבלים על סמך ניסיון, קבלות וקשרים מקצועיים שבנית במהלך השנים. לא על סמך נייר שקנית בין אם בכסף ובין אם בעבודה קשה באקדמיה.

עריכה: שלא תבין אותי לא נכון. לימודים אף פעם לא מזיקים ואם אתה שלם עם זה לך על זה בכל הכוח. רק אל תחייה באשליות שזה מה שיעשה אותך מנכ"ל ארנסט & יאנג או דלויט.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

• אחראי פורום
פורסם
לפני 3 דקות, ChemGuy85 כתב:

קיימת אמת אוניברסלית והיא שצריך להיות בתנועה. מי שלא יוצר תנועה לא יוצר הזדמנויות. 

אתה טועה לחשוב שכולם יכולים, רוצים או נמצאים בסטייט אוף מיינד ה"נכון".

אחוז נכבד מהאנשים העובדים פשוט...עובדים. מקבלים את השכר שלהם, רוב הזמן זה לא יספיק אבל הם לא יעשו מהפכות

כי אלה החיים - יש עבודה? נכנס כסף? מספיק טוב.

כן, כנראה שבשכבת המתכנתים והמהנדסים למינהם תראה יותר מוטיבציה אבל זה נכון לכל הרמות.

• רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 1 שעה, halperin96 כתב:

יש המון אנשים שהולכים ללמוד תארים לשם התואר ולא לשם המקצוע

לא יודע מה אתה מגדיר לשם התואר ומה לא.

יש מי שהולך ללמוד מדעי הדשא כי הוא צריך תואר אקדמאי כדי להמשיך ללימודי רנטגנאות ודימות בבית חולים.

יש מי שכבר עובד וכדי להתקדם לתפקיד ניהולי דורשים ממנו תואר ראשון, אז הוא עושה תואר ראשון בהנדסת פיתות בלימודי ערב כדי להתקדם בחברה.

ויש מי שהולך ללמוד תואר בפמיניזם כדי שיוכל להתלהב בזה מול החברים ההיפסטרים שלו. אין לי מושג כמה יש מכל סוג.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
שגיאות כתיב

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בתאריך 12.6.2020 בשעה 14:59, מרק10 כתב:

כידוע לכם תקופת האבטלה המזכה בקבלת דמי אבטלה לצעירים עד גיל 28 הסתיימה או מסתיימת כלומר הצעירים ללא עבודה הצטרכו להגיש לביטוח לאומי תביעה לקבלת קצבת קצבת הבטחת הכנסה זעומה של 1500-1800 ליחיד.

האם נזכה לראות את הצעירים של המובטלים של ימינו נכנסים למעגל העבודה בעבודות יחסית לא נוחות כגון: בניין, ניקוי כבישים, קטיף וטיפול בקשישים ?

אני בספק רב שנזכה לראות צעירים בני 21-28 לוקחים כול עבודה כמו ההורים שלנו.

שילחו ללמוד ולקבל מקצוע, למה צעירים צריכים לעבוד בעבודות כאלה?

בגיל 22 רק משתחררים מהצבא במקרה הטוב.

פורסם
לפני 10 דקות, Night Driver כתב:

אי אגלה לך סוד קטן.

אדם עם כ 10 שנות ניסיון לא מתקדם לפי התעודות אלא לפי הקבלות. מכיר מנהלי חשבונות שמונו לנכלים בחברות גדולות ומכיר בוגרי תואר שני בחשבונאות שעושים ביקורות.

ובכלל, תפקידי ניהול מקבלים על סמך ניסיון, קבלות וקשרים מקצועיים שבנית במהלך השנים. לא על סמך נייר שקנית בין אם בכסף ובין אם בעבודה קשה באקדמיה.

עריכה: שלא תבין אותי לא נכון. לימודים אף פעם לא מזיקים ואם אתה שלם עם זה לך על זה בכל הכוח. רק אל תחייה באשליות שזה מה שיעשה אותך מנכ"ל ארנסט & יאנג או דלויט.

זה לא סוד. אינך מגלה לי דבר. אני הייתי יכול להמשיך לעבוד בעולם תוכן שלי להביא עבודה במיסוי ישראל ואמריקאי, חשבות שכר והנהלת חשבונות. תאמין לי שלא חסר עבודה בשוק. המטרה היא לרכוש כלים שיאפשרו לשחק בליגה אחרת לגמרי. צה"ל רכש F-35 שאולי בקושי יראה פעילות מבצעית בכל השירות בשביל להיות מוכן לשלב הבא של מלחמות.

המטרה שלי היא ליצור הזדמנויות ולהיות מוכן כאשר ההזדמנות תגיע. יכול להיות שהיא אף פעם לא תגיע, אבל זה סיכון מחושב שאני לוקח.

פורסם

אם אתה רוצה ליצור הזדמנויות תרחיב את מעגל החברים המקצועי שלך. שם נמצאות ההזדמנויות שיתאימו לך, לידע שלך, לרצונות שלך ולאישיות שלך.

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

אם אתה רוצה ליצור הזדמנויות תרחיב את מעגל החברים המקצועי שלך. שם נמצאות ההזדמנויות שיתאימו לך, לידע שלך, לרצונות שלך ולאישיות שלך.

אין ויכוח. גילוי נאות המטרה היא גם לדוג סטודנטיות.

פורסם
לפני 28 דקות, ChemGuy85 כתב:

אין ויכוח. גילוי נאות המטרה היא גם לדוג סטודנטיות.

תופסים יותר דגים עם רשת, רק אומר

• מצחיק 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

• תוכן חדש...