Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוא לא מנותק, הוא פשוט אוהב להקצין.

לפני 23 דקות, ChemGuy85 כתב:

בנוסף הבן אדם הגיע לתקרה המקצועית שלו בגיל 30.

איזה מילניאל חמוד אתה.

מי לא מגיע לשיא הקריירה שלו באזור ה-35?

הבודדים שמטפסים בהיררכיה או משתבלים במחקר באקדמיה?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 439
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 42 דקות, halperin96 כתב:

שמע אתה מנותק.

אין לי איך להגיב לערימת השטויות שרשמת פה.

קודם תצא בכלל לשוק העבודה, תשתפשף בו כמה שנים ואז תחזור אלי. 

ציטוט

אתה,בדגש על אתה ואתה בלבד מרוויח טוב ונמצא בסביבה כזו.

זה שכל החיים שלך אתה רואה תלושים של אינטל ואפל לא אומר שכל שוק העבודה נמצא באינטל ואפל.

ו60-50 שקל לשעה זה מכובד כאשר המינימום הוא 29.

בוא תספר לי עוד על עבודה בתחום שאתה בכלל לא מכיר ועל רובוטים שיחליפו אנשים.

אני? אני מרוויח זבל. אבל זו לא הנקודה בכלל. 50-60 שקל לשעה זו משכורת סבירה במונחים של היום ותו לא. להגיע לתקרה המקצועית בגיל 30 זה לא להיט. סבבה הוא למד להפעיל את המכונה. מה עכשיו? איזה ערך מוסף יהיה לו בגיל 50 על פני בן 27 עם 5 שנות ניסיון בהנחה והמקצוע לא יחוסל על ידי אוטומציה?

לפני 18 דקות, יבגניפ כתב:

מי לא מגיע לשיא הקריירה שלו באזור ה-35?

הבודדים שמטפסים בהיררכיה או משתבלים במחקר באקדמיה?

המון אנשים. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)

אין קשר בין להיות בשוק העבודה ללדבר על מקצועות.

זה לא שאני אלך להיות מתכנת,רוח,מתכנת CNC ומורה לתושבע בשביל לחזור לדווח פה.

יפה אבל ש50-60 הפך מזבל מוחלט לסביר.

שוב אני שואל אותך,חוץ מהמגזר המאוד מצומצם הזה,שגם בו אלה שמרוויחים שכר גבוה הם חלק ממנו,איפה עוד יש מקומות שבהם 50-60 לשעה כשכיר זה רע?

מהנדסים ברובם עושים פחות, מכונות 15-17, חשמל 18-20, אזרחית תלוי בתחום.

ואלה ההנדסות החזקות יותר.

נשים בצד כל מיני מכללות גרועות, כמה מהנדסים יוצאים לשוק בשנה? גג 1000-2000.

עריכה אחרונה על ידי halperin96

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)

לפני 13 דקות, halperin96 כתב:

יפה אבל ש50-60 הפך מזבל מוחלט לסביר.

אני מקווה שאתה יודע להנדס יותר טוב ממה שאתה יודע לקרוא. איפה כתבתי "זבל מוחלט"? 

לפני 13 דקות, halperin96 כתב:

שוב אני שואל אותך,חוץ מהמגזר המאוד מצומצם הזה,שגם בו אלה שמרוויחים שכר גבוה הם חלק ממנו,איפה עוד יש מקומות שבהם 50-60 לשעה כשכיר זה רע?

המגזר "המאוד מצומצם" הזה מעסיק מאות אלפי עובדים בישראל. המון אנשים מרוויחים יותר בהרבה מאוד מקצועות.

ציטוט

מהנדסים ברובם עושים פחות, מכונות 15-17, חשמל 18-20, אזרחית תלוי בתחום.

ואלה ההנדסות החזקות יותר.

רק שאתה שוכח לציין שמדובר במשכורות אחרי 2-3 שנות ניסיון ויש לאנשים האלה אופק התפתחותי לאורך עשרות שנים. 

ציטוט

נשים בצד כל מיני מכללות גרועות, כמה מהנדסים יוצאים לשוק בשנה? גג 1000-2000.

לא בקיא בנתונים. 

פורסם (נערך)
לפני 2 שעות, ChemGuy85 כתב:

50-60 שקל לשעה ברוטו אחרי 8 שנות ניסיון זה בדיחה.  

נראה לי שלקרוא אני יודע.

מאות אלפי עובדים ברוטו,זה כולל המון עובדים שלא מרוויחים את השכר שציינת.

ועדיין,מאות אלפי עובדים זה בערך 10% משוק העבודה.

כזכור לי,מדובר על סביבות ה300.

אתה צודק,אבל עדיין לכאלה שלא מתאים להם ללמוד או לא רוצים ללמוד,האופציות שאני ונהג לילה העלינו לא רעות בכלל.

בייחוד ביחס לאלטרנטיבות.

ואם כבר דיברנו עלי,השאיפה היא כן להגיע לתוכנה,אבל דרך תחומים שמעניינים אותי ואני מרגיש "קשור" אליהם.

פורסם
לפני 1 שעה, ChemGuy85 כתב:

המון אנשים. 

מי? באיזה מקצועות? בוא, ספר.

לפני כשעה, ChemGuy85 כתב:

המגזר "המאוד מצומצם" הזה מעסיק מאות אלפי עובדים בישראל. המון אנשים מרוויחים יותר בהרבה מאוד מקצועות.

איזה אפיק מקצועי וקידום אחרי גיל 35 יש לכותב תכנים? למתרגם שכותב דוקמונטציה? לcsm? לprofessional services? למי שעובר על דיווחי השעות וגוזר את השכר של העובדים מזה? לבודקי תוכנה? למי שעובד בתמיכה טכנית? 

מה אתה חושב? שכל מתכנת כל שנה מקבל לכתוב רכיב יותר מורכב בגרסה הבאה של אנדרואיד? שכל עובד באינטל או nvidia כל שנה מקבל לתכנן ולפתח את גרסת השבבים של הדור הבא?

אין לך מושג על מה אתה מדבר.

אתה חייב מתישהו לאפשר לעצמך לחשוב שלא רק בקופסאות סטראוטיפיות שמצמצות כל דבר להקצנות. כבר היית בכיוון בשרשורי הקורונה.

פורסם (נערך)

if you build it they will come 

לפני 53 דקות, יבגניפ כתב:

מי? באיזה מקצועות? בוא, ספר.

כמעט כולם. 

ציטוט

איזה אפיק מקצועי וקידום אחרי גיל 35 יש לכותב תכנים? למתרגם שכותב דוקמונטציה? לcsm? לprofessional services?

אין לי מושג מה זה. 

ציטוט

למי שעובר על דיווחי השעות וגוזר את השכר של העובדים מזה?

חשב שכר

ציטוט

בודקי תוכנה?

מתכנת

ציטוט

למי שעובד בתמיכה טכנית? 

איש טכני

ציטוט

מה אתה חושב? שכל מתכנת כל שנה מקבל לכתוב רכיב יותר מורכב בגרסה הבאה של אנדרואיד? שכל עובד באינטל או nvidia כל שנה מקבל לתכנן ולפתח את גרסת השבבים של הדור הבא?

שישאף לזה. 

ציטוט

אתה חייב מתישהו לאפשר לעצמך לחשוב שלא רק בקופסאות סטראוטיפיות שמצמצות כל דבר להקצנות. כבר היית בכיוון בשרשורי הקורונה.

יותר מעניין ככה. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 23 שעות, halperin96 כתב:

לפני עשור החלום היה לעבוד בהייטק ושיהיה לך מאזדה 3 אקטיב עם מדבקה של החברה על הכנף האחורית.

זה החלום של כל מי שלא יודע מה הוא רוצה לעשות בחיים.

אין שום סיבה שצעירים אחרי צבא ילכו לעבוד בקטיף, להזיע, לנשום אבק ולהישרף בשמש תמורת שכר מינימום. הם יכולים לשבת בבוטקה של שומר בש"ג של איזה מפעל עם סרטים בטאבלט, מזגן ומכונת קפה ולקבל את המענק מביטוח לאומי על עבודה מועדפת. הבודדים שסוג העבודה הזה קורץ להם יחשבו פעמיים כי כל החברים שלהם יקראו להם פראיירים.

גם אין סיבה שמי שנולד עם כישרון לא ילך ללמוד מקצוע מתאים לכישרון שלו ובמקום זה יעבוד בהשחלת צנרת וירגיש אומלל עד גיל 67 כי אבא שלו אינסטלטור- זה כל היופי בסבסוד השכלה גבוהה. הבעיה אחרת, שלהיות אינסטלטור זה פחות נחשב אז אנשים שיש להם כישרון בעבודה עם הידיים לא מוצאים את עצמם והולכים ללמוד באוניברסיטה תואר ראשון בלימודי התחת שאין מה לעשות איתו כי הם שומעים בכל מקום ש"היום תואר ראשון זה חובה כמו בגרות" ואחרי זה לא מוצאים את עצמם בחיים.

בעיה נוספת זה שבגיל 60 עבודות פיזיות לא תמיד אפשריות באותה מהירות ויעילות כמו בגיל 30. 

• רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 4 שעות, ChemGuy85 כתב:

50-60 שקל לשעה ברוטו אחרי 8 שנות ניסיון זה בדיחה. בנוסף הבן אדם הגיע לתקרה המקצועית שלו בגיל 30. מה עכשיו? מה נשאר לו חוץ מלעשות את אותו הדבר בדיוק עוד 30-40 שנה עם עלייה מזערית במשכורת?

אז איך אתה עם המשכורת פי 3 שלך ויותר שנות ניסיון בוכה שאי אפשר לקנות דירה אם אדם כזה אחרי 8 שנים עם הון עצמי של 400,000?

עד שיבוא הרובוט שיראה לו את הדלת החוצה. 

האנשים האלה גם מתכנתים את הרובוט.

אתה מדבר על מקרי קיצון. אדם יכול ללכת ללמוד תואר רציני ובגיל 25 להישאב לענף שגם ישלם לו יותר טוב וגם יהיה לו אופק התקדמות. 

זה מקרה הקיצון

א. לא נכון

ב. תשאף להגיע למגזר הספציפי ודי מצומצם הזה. 

אם הוא מצומצם אז מן הסתם אין שם הרבה אנשים. אם יהיו יותר אז הוא ישלם הרבה הרבה פחות (כוחות השוק).

תסלח לי אבל אתה מנותק לחלוטין מרמות השכר בארץ.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 1 שעה, יבגניפ כתב:

אל דאגה תמיד הוא יכול לבצע תפנית של 180 מעלות. לדעתי הדברים שהוא כותב זה בשליפה מהמותן לשם התרסה בלבד ולא כי הוא באמת מאמין לדברים שהוא כותב.

• רעיון טוב! 1

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

נתקלתי במישהו שיצא לו מהפה.

בשביל המשכורת הזו, לא הייתי הולך לעבוד או יוצא לעבודה.

הוא התכוון לעבודות בשכר של 6000-8000 ברוטו.

"למה לעבוד בכל מיני עבודות כאלה, שאפשר לעשות QA/לעבוד בהייטק להוציא משכורת יפה ולהרוויח יותר"?

מבין מאוד את מה שהוא אומר, אבל מצד שני לא לכולם יש את הכישורים או את היכולת לעבוד בעבודות טכנולוגיות.

לרווק שרוצה לחסוך כמה גרושים בצד ולהחזיק רכב,  ולהתגורר בדירה סבירה (2 חדרים 50 מטר ומעלה)  בגבולות של מדינת גדרה-חדרה המציאות מחייבת לדעתי, להרוויח מינימום של 8 נטו ומעלה. 

זוגות נשואים עם ילדים צריכים כבר הרבה יותר.

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם (נערך)

כמעט כולם. 

בקשתי פירוט. לא קבלתי. אין לך מושג. 

אין לי מושג מה זה. 

בוודאי. ההבנה שלך בעולם ההייטק היא ברמה של ״הגן עדן הזה שבו כולם מקבלים מיליון דולר בחודש, מניות ומתקדמים כל הזמן״ boats and hoes לכולם.

אין לך מושג. לא איך נראה היומיום של רוב האנשים, לא מה אפיקי הקידום שלהם, אם יש. כלום.

אתה לא יודע מה עושים מתכנתים. אתה לא יודע מה עושים מנהלי מוצר. אתה לא יודע שום דבר על כלום. 

חשב שכר

ואז..?

מתכנת

לא כל מי שיכול לבדוק ידנית אפליקציה מוכשר להיות מתכנת. לא לכל בודק יש תואר או רקע בתוכנה. ונחש מה...? רוב המתכתנים לא מתקדמים. האפיק הכי זוהר שיש לרוב זה להיות ראש צוות. אבל נניח. אתה מחר מתקבל להיות בודק תוכנה. אחרי יומיים אתה מתכנת. מה הלאה? בעולם של צ׳מגיא אתה תוך שנה svp rnd. חייבים להתקדם. אחרת זה חרא. תוך 5 שנים אתה מחליף את ווגלס באמאזון ותוך 7 שנים גף בזוס בחוץ. גיל 40 אתה עדיין כותב קוד? לפי מבחן צ׳מגיא נכשלת. 

מה אז? אני מניח שהמלצת הבית של המומחה היא להתאבד. מפספס משהו?

שישאף לזה. 

משפט ריק מתוכן שלא אומר כלום. אתה ממציא מציאות בה כולם מתקדמים. לא כולם מתקדמים != אף אחד לא מתקדם.

לשאוף אתה יכול עד מחר. 

אתה אוהב ציטוטים לא?

you are not special. you are not beautiful and unique snowflake

ואולי בתוך המרמור האינסופי שלך אתה לא מבין את זה, אבל גם אנשים בינונים וממוצעים יכולים להיות מאושרים.

יותר מעניין ככה. 

כן? ניסית *לא* להיות ממורמר פעם?

יש אנשים שזה עובד להם.

....

משהו שחשוב לציין ורבים לא מבינים:

הגישה הזו של ״מה אני פראייר? 35000 בחודש, אני אלך ללמוד מחשבים!!!״? היא לא עובדת אם אין לך את הכישרון או האהבה הבסיסית לתחום.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
פורסם
לפני 14 שעות, pooh-bear כתב:

המדינה כמדינה מרוויחה ממש (ממש) לא רע מכל מיני סטארטאפים שנמכרים במאות מיליוני, אם לא מיליארדי דולרים.- יש לך נתונים כמה המדינה מרוויחה ממחירת חברות סטראטאפ לעומת הכנסות ממיסים מחברות קיימות  ויציבות כמו אינטל/מוטורולה ועוד ?

מעבר לזה, רוב מרכזי הפיתוח בארץ נולדו מתוך סטארטאפים שנרכשו ע"י חברות גדולות.- תן נתונים

אל תשכח שהחברות הגדולות שציינתי מפרנסות המון חברות קטנות לאספקת שירותי אוכל, ניקיון ועוד...

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

בקשתי פירוט. לא קבלתי. אין לך מושג. 

פירוט אני שולח רק בפורמט PDF. 

ציטוט

בוודאי. ההבנה שלך בעולם ההייטק היא ברמה של ״הגן עדן הזה שבו כולם מקבלים מיליון דולר בחודש, מניות ומתקדמים כל הזמן״ boats and hoes לכולם.

אין לך מושג. לא איך נראה היומיום של רוב האנשים, לא מה אפיקי הקידום שלהם, אם יש. כלום.

אתה לא יודע מה עושים מתכנתים. אתה לא יודע מה עושים מנהלי מוצר. אתה לא יודע שום דבר על כלום. 

איפה כתבתי את זה? בחיי מה הקטע של אנשים בימינו אחד מהנדס לא יודע לקרוא והשני מתכנת שלא יודע לקרוא. 

ציטוט

ואז..?

לא כל מי שיכול לבדוק ידנית אפליקציה מוכשר להיות מתכנת. לא לכל בודק יש תואר או רקע בתוכנה.

שילמד. הוא כבר בתוך התעשייה. שישקיע את האנרגיה הנוספת ויעשה את הקפיצה. 

ציטוט

ונחש מה...? רוב המתכתנים לא מתקדמים. האפיק הכי זוהר שיש לרוב זה להיות ראש צוות.

אני בטוח שיש מספיק לאן להתקדם גם לרוחב ולא רק לגובה. 

ציטוט

אבל נניח. אתה מחר מתקבל להיות בודק תוכנה. אחרי יומיים אתה מתכנת. מה הלאה? בעולם של צ׳מגיא אתה תוך שנה svp rnd. חייבים להתקדם. 

למה יומיים? גם אחרי 10 שנים לעשות קפיצה זו התקדמות.

ציטוט

מה אז? אני מניח שהמלצת הבית של המומחה היא להתאבד. מפספס משהו?

תמיד טוב. פחות פקקים באיילון. 

ציטוט

משפט ריק מתוכן שלא אומר כלום. אתה ממציא מציאות בה כולם מתקדמים. לא כולם מתקדמים != אף אחד לא מתקדם.

לשאוף אתה יכול עד מחר. 

לשאוף בלי להשקיע את העבודה לא יביא אותך לשום מקום. זה כמו לשאוף לפתח קוביות בבטן תוך כדי ישיבה על כורסא. לדעתי החיים לא מסתיימים בגיל 35. אנחנו ממשיכים להתפתח כבני אדם כל הזמן. כשאתה עושה משהו כל הזמן אתה יוצר הזדמנויות. אם אתה לא מרגיש את זה באסה, אבל זו השקפת עולמי. 

ציטוט

אתה אוהב ציטוטים לא?

you are not special. you are not beautiful and unique snowflake

סטאלין מסביר את זה יותר טוב:

ציטוט

ואולי בתוך המרמור האינסופי שלך אתה לא מבין את זה, אבל גם אנשים בינונים וממוצעים יכולים להיות מאושרים.

כן? ניסית *לא* להיות ממורמר פעם?

יש אנשים שזה עובד להם.

....

לי זה לא עובד. 

ציטוט

משהו שחשוב לציין ורבים לא מבינים:

הגישה הזו של ״מה אני פראייר? 35000 בחודש, אני אלך ללמוד מחשבים!!!״? היא לא עובדת אם אין לך את הכישרון או האהבה הבסיסית לתחום.

מסכים. 

פורסם (נערך)

בגיל 35-40 אנשים לומדים לחיות עם השכר שהם+הבת זוג מכניסים ולהסתדר איתו,גם אם הוא 35 הייטקיסטיים נוצצים או 12 מסריחים מאיזו עבודה במפעל והשאיפות להתקדמות בקריירה הולכות הצידה לטובת הקמת משפחה והעבודה נהפכת להיות כלי.

טוב לבן אדם,הוא חוזר מהעבודה לא מותש ורגוע+האווירה טובה וזה שווה לו יותר מההתקדמות בדרגות או הכסף.

מכיר כמה וכמה אנשים שבגיל 35 ויתרו על תוספות שכר של 8-10 אלף בחודש בשביל לעבוד קרוב לבית ולא לסוע למרכז ולעבוד בשעות עבודה נוחות ולראות יותר את ההורים שנהיים מבוגרים יותר ואת הילדים.

להיות מנהל/סמנכ"ל/תפקיד ניהולי דורש המון,שלחלק מהאנשים לא שווה את הכסף.

אני כרגע גם במיינדסט של להתקדם בלימודים ובעבודה ולטחון את עצמי עד שאני אגיע לאיזה סף מינימום שאני מרוצה ממנו,

אבל להגיד שזה יהיה ככה לכל החיים?לא בטוח בכלל.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

זה החלום של כל מי שלא יודע מה הוא רוצה לעשות בחיים.

אין שום סיבה שצעירים אחרי צבא ילכו לעבוד בקטיף, להזיע, לנשום אבק ולהישרף בשמש תמורת שכר מינימום. הם יכולים לשבת בבוטקה של שומר בש"ג של איזה מפעל עם סרטים בטאבלט, מזגן ומכונת קפה ולקבל את המענק מביטוח לאומי על עבודה מועדפת. הבודדים שסוג העבודה הזה קורץ להם יחשבו פעמיים כי כל החברים שלהם יקראו להם פראיירים.

גם אין סיבה שמי שנולד עם כישרון לא ילך ללמוד מקצוע מתאים לכישרון שלו ובמקום זה יעבוד בהשחלת צנרת וירגיש אומלל עד גיל 67 כי אבא שלו אינסטלטור- זה כל היופי בסבסוד השכלה גבוהה. הבעיה אחרת, שלהיות אינסטלטור זה פחות נחשב אז אנשים שיש להם כישרון בעבודה עם הידיים לא מוצאים את עצמם והולכים ללמוד באוניברסיטה תואר ראשון בלימודי התחת שאין מה לעשות איתו כי הם שומעים בכל מקום ש"היום תואר ראשון זה חובה כמו בגרות" ואחרי זה לא מוצאים את עצמם בחיים.

בעיה נוספת זה שבגיל 60 עבודות פיזיות לא תמיד אפשריות באותה מהירות ויעילות כמו בגיל 30. 

צריכים לסבסד השכלה גבוהה בתחומים בהם היא נדרשת.

לא מבין למה לסבסד בתחומים שבהם אין צורך בסטודנטים ואין באמת מחקר.

אלא אם כן זה אפיקי הוראה שהמדינה נדרשת בהם.

• תוכן חדש...