Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כידוע לכם תקופת האבטלה המזכה בקבלת דמי אבטלה לצעירים עד גיל 28 הסתיימה או מסתיימת כלומר הצעירים ללא עבודה הצטרכו להגיש לביטוח לאומי תביעה לקבלת קצבת קצבת הבטחת הכנסה זעומה של 1500-1800 ליחיד.

האם נזכה לראות את הצעירים של המובטלים של ימינו נכנסים למעגל העבודה בעבודות יחסית לא נוחות כגון: בניין, ניקוי כבישים, קטיף וטיפול בקשישים ?

אני בספק רב שנזכה לראות צעירים בני 21-28 לוקחים כול עבודה כמו ההורים שלנו.

איזה כייף לי :)

• תגובות 439
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

התשובה היא כמובן לא.

ומכיוון שהרבה מקומות מתחילים להיפתח תהיה בעיקר חזרה לעבודות קודמות.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

~

הנסיון של הבריטים בתקופה האחרונה מראה שלא, וגם מהמעטים שיביעו נכונות - אחוז בודד יצליח להתמודד עם העבודה בשטח ולא ינשור אחרי יומיים.

עבודת כפיים זה סקיל-סט שלצערי הולך ונכחד בחברה המערבית, ואצל הצעירים והחסונים הוא בכלל לא מתפתח. אבולוציה במיטבה.

פורסם

אמנם אני לא יודע מה המצב בישראל - אבל בארה״ב 2 תחומים לא הפסיקו כמעט לרגע:

1. עבודות משרדיות שאפשר לעשות מרחוק (פייננס , טק וכו)

2. עבודות הכרחיות שעושים ״בשדה״ - מפעלים , מזון וכו.

אז לפחות בתחומים האלו היתה ירידה קטנה יחסית במצבות עובדים (מינוס פיטורים כאלו ואחרים עקב צמצומים) - ובעיקר המובטלים שהיו בבית היו בענפים שהם יותר people facing - מסעדות , קניונים , תיירות , תחבורה וכו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

רוב הבני דודים שלי, שהתחננתי בפניהם לעבוד בבניין או ריתוך ומסגרות, לא רצו, ואלה שכן מכניסים מעל 10 נטו, ותמיד יש להם עבודות מהצד בסופ"ש, תמיד היה יותר כסף בתחום מאשר תחומים אחרים, אנשים פשוט לא רוצים לעבוד בזה, וד"א, מי שמסכימים לוותר על 4 שעות על הכביש ביום ועובד במרכז מקבל יותר.

מצד שני, אחרי ב"ס עבדתי חודשיים בחיפוי אבן ובניין, את הDOMS שקיבלתי מזה, לא קיבלתי משום תרגיל כוח בחדר כושר.

• רעיון טוב! 4
פורסם

חלק מתחום החקלאות אכן קיבל מסת עובדים בעקבות משבר הקורונה, אבל זה לא משהו שימשך הרבה זמן.

מעבר לעובדה שכמעט אף אחד לא מגיע לתחום הזה כדי לעבוד בו יותר מכמה חודשים, גם התשתיות במקומות העבודה עצמם לא מתאימות לכח עבודה קבוע רב. את המגורים כבר הסבו לצימרים, חלק גדול מהעבודה היא עם מכונות, וכשיש צורך בהרבה כח עבודה יותר משתלם להביא עובדי קבלן בצורה נקודתית.

פורסם (נערך)

לדעתי לא. או לפחות כמעט ולא. אלא אם באמת יתפתח פה משבר בסדר גודל של ה-Great depression, ולצערם של כמה חברי פורום (בלי להזכיר שמות) זה לא נראה שאנחנו בדרך לשם.

אבל @מרק10, אני חייב לשאול: למה זה מטריד אותך? למה בכלל לפתוח על זה שרשור? מה רע בצעירים שרוצים לעבוד במשהו שהוא לא לגמרי dead-end, מחייב גם קצת להפעיל את התאים האפורים, משלמים בו יותר טוב (אז הם גם משלמים יותר מיסים), מתייחסים אליך (לפעמים, אם יש לך מזל) כמו לבן-אדם ואפילו, רחמנא ליצלן, יש בו תנאים פיזיים טובים? בטח אם הם מצליחים למוצא עבודות כאלו? מה אתה תרוויח אם צעירים שתרמו 3 שנים לצבא ילכו לקטוף תפוחים 5 שנים במקום ללמוד מקצוע ולהתחיל לרכוש בו ניסיון? אולי אפילו, רחמנא ליצלן, לפתוח איזה סטארט-אפ ולדפוק את האקזיט של החיים? ואם לא, לפחות להנות מהאספרסו והמזגן?

עזוב אותך, מרמור וקנאה עושים קמטים. זה לא טוב לאף אחד.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear
  • מצחיק 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 3

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

לא כולם מסוגלים לעבוד בסטארט אפ או בתכנות. למעשה, הרב לא מסוגלים.

אבל אני לא יודע למה חושבים שצעירים לא עובדים בעבודות כפיים. אני מכיר מישהו שעזב את תחום המדיה החברתית ברשת, והפך להיות קבלן שיפוצים, ועובדים איתו גם יהודים, צעירים, חסונים, ומרוויחים יפה מאוד.

אם מעניין למישהו איך ממציאים את עצמך מחדש:

https://frnkl.co/blog-podcast/87-gil-masterman

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לפני 21 שעות, מרק10 כתב:

כידוע לכם תקופת האבטלה המזכה בקבלת דמי אבטלה לצעירים עד גיל 28 הסתיימה או מסתיימת כלומר הצעירים ללא עבודה הצטרכו להגיש לביטוח לאומי תביעה לקבלת קצבת קצבת הבטחת הכנסה זעומה של 1500-1800 ליחיד.

האם נזכה לראות את הצעירים של המובטלים של ימינו נכנסים למעגל העבודה בעבודות יחסית לא נוחות כגון: בניין, ניקוי כבישים, קטיף וטיפול בקשישים ?

אני בספק רב שנזכה לראות צעירים בני 21-28 לוקחים כול עבודה כמו ההורים שלנו. 

לא. למה להם? למה שאדם עם סט כישורים ילך לנקות כבישים, לקטוף ולטפל בקשישים? מה זה הרצון הזה לראות צעירים יורקים דם ונשרפים בשמש בשביל שכר מינימום במקום לעבוד במקצועות יותר מעניינים, מספקים ומתגמלים גם להם וגם למדינה? 

עוד נקודה מבנה המס בישראל לא מעודד אנשים לעבוד פיזית. למה שמישהו ילך לשבור את הגב באתר בנייה במקום לשבת במשרד בשביל תוספת של 1,000 - 2,000 שקל לנטו? בריאות לא שווה 12,000 אלף בשנה? 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 14 שעות, pooh-bear כתב:

לדעתי לא. או לפחות כמעט ולא. אלא אם באמת יתפתח פה משבר בסדר גודל של ה-Great depression, ולצערם של כמה חברי פורום (בלי להזכיר שמות) זה לא נראה שאנחנו בדרך לשם.

אבל @מרק10, אני חייב לשאול: למה זה מטריד אותך? למה בכלל לפתוח על זה שרשור?

אני מודאג מאוד מהאפשרות שלא תהייה להם הכנסה כספית בכדי לממן את הלימודים והדירה השכורה.

אפילו הבת שלי בת 22 שגרה בגרמניה ועובדת ב-PAYPAL בשירות לקוחות בעיקר בשפה העברית והאנגלית עדיין לא חזרה לעבודה.

במהלך השבועיים האחרונים קיבלתי המון טלפונים מאנשים שמחפשים עבודה למעשה כול עבודה באחד ממשרדי הממשלה. גם דרישה למאבטחים לא קיימת אלא להייפך לרובם צמצמו את שעות העבודה בדיוק כמו לעובדי מדינה במשרדים מסויימים בגלל דרישות התו הסגול.

פורסם

מרק, אנשים יחיו עת מינוסים והלוואות ולא יעבדו בעבודות כאלה.

אישי  אם היו סוגרים אותי הייתי הולך לעבוד במה שיש כדי לשמור על שגרה ולהכניס מה שאפשר.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, מרק10 כתב:

אפילו הבת שלי בת 22 שגרה בגרמניה ועובדת ב-PAYPAL בשירות לקוחות בעיקר בשפה העברית והאנגלית עדיין לא חזרה לעבודה.

והיא רוצה ללכת לעבוד בחקלאות? 

או שאתה רוצה שהיא תלך?

לכולם יש סדרי עדיפויות שונים. יש כאלו שאוהבים לעבוד פיזית כל היום.

יש כאלו שאוהבים לעבוד בנוחות רוב היום ולאחר מכן לעסוק בספורט, שזה בריא ומהנה יותר מעבודת כפיים.

לשמחתנו, האיבר הכי פעיל של רוב בני האדם הוא המוח וזה רק מראה על התקדמות. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 21 דקות, Night Driver כתב:

אישי  אם היו סוגרים אותי הייתי הולך לעבוד במה שיש כדי לשמור על שגרה ולהכניס מה שאפשר.

גם אנוכי הייתי לקוח כול עבודה במידה ולא הייתה לי הכנסה. בשלב זה האוצר עדיין גמיש אבל לך תדע מה יהייה עוד חודש.

לפני 11 דקות, ניקו פ. כתב:

לשמחתנו, האיבר הכי פעיל של רוב בני האדם הוא המוח וזה רק מראה על התקדמות. 

אצלי משהו אחר פעיל רוב הזמן :angel:

• מצחיק 3

פורסם
לפני 4 שעות, falou כתב:

לא כולם מסוגלים לעבוד בסטארט אפ או בתכנות. למעשה, הרב לא מסוגלים.

ברור. הם יכולים גם להיות אנשי QA, מנהלי פרויקט / מוצר, אנשי תמיכה או אפילו מעצבי UI/UX. סתם, הם גם יכולים להיות רואי חשבון, רופאים, עו"ד ועוד המון דברים שעושים במזגן.

לפני 4 שעות, falou כתב:

אבל אני לא יודע למה חושבים שצעירים לא עובדים בעבודות כפיים. אני מכיר מישהו שעזב את תחום המדיה החברתית ברשת, והפך להיות קבלן שיפוצים, ועובדים איתו גם יהודים, צעירים, חסונים, ומרוויחים יפה מאוד.

אני לא חשוב שזה עניין של "עבודת כפיים" לכשעצמה. יש באמת המון אנשים שקשה להם לשבת, וגם אם הם יושבים לא יוצא מזה המון.

הבעיה היא שכל "המשרות הנחשקות" האלו הן משרות שבהן תרוויח מינימום, יתייחסו אליך נורא, לא תוכל להתקדם במ"מ ותפגע לעצמך בבריאות (לפחות בחלק מהתפקידים). זו הסיבה שאנשים (אלו שזה יכול להתאים להם) לא רוצים לעבוד בעבודות האלו, לא שזה "עבודת כפיים" או שזה לא במזגן.

לפני כשעה, מרק10 כתב:

אני מודאג מאוד מהאפשרות שלא תהייה להם הכנסה כספית בכדי לממן את הלימודים והדירה השכורה.

במהלך השבועיים האחרונים קיבלתי המון טלפונים מאנשים שמחפשים עבודה למעשה כול עבודה באחד ממשרדי הממשלה. גם דרישה למאבטחים לא קיימת אלא להייפך לרובם צמצמו את שעות העבודה בדיוק כמו לעובדי מדינה במשרדים מסויימים בגלל דרישות התו הסגול.

למה זה מדאיג אותך? שואל ברצינות. זו החלטה אישית של כל אחד אם הוא מעדיף לעבוד בניקיון / חקלאות / סיעוד / ווטאבר או לחזור להורים לחיות על חשבונם, או לנסות לקחת הלוואה עד שהוא ימצא עבודה. מה כל כך מדאיג בזה?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

לאו דווקא במקצועות שציינת, אבל עבודה בגינון כדאית מאד. עובדים חודשים ספורים אצל מישהו ממוסד, מפתחים את השרירים הרלוונטיים (ואצל צעיר ובריא זה עניין של חודשיים שלושה) רוכשים ציוד גינון (אפילו משומש, ויש כמה שתרצה) ומתחילים לחלטר. משתמשים ברכב פרטי 5 דלתות שלאחר השכבת המושב האחורי מתפקד כסטישן קטן וקדימה.

אם רוצים להפוך זאת לעיסוק ראשי ולטווח ארוך אז צריך להתמסד כמובן, אבל בתור חלטורה לזמן מוגבל זה מאד משתלם. חוץ מזה זה מחשל ומרגיל אדם לכך שכסף גדל על עצים (או שיחים או על דשא).

על הדרך למי שיש מעט הבנה טכנית זה כיף לטפל במנועים הקטנים של ציוד הגינון.

בדרך כלל בכל שכונה או אזור יש קשרי גומלין בין הגננים, משאילים עובדים זה לזה, מזהירים מהם הימים החביבים על פקידי מס הכנסה המבצעים ביקורות וכך הלאה.

עם הזמן לומדים טריקים כמו איך להעביר צנרת השקיה מתחת לשבילים מרוצפים, לעתים נוצר צורך בריתוכי תיקון לגדרות, משתפשפים בהתקנת מערכות השקיה וכדומה.

מעבר לכל להקים גינה בקומה גבוהה בבניין,  להציב אדניות גדולות, למתוח צנרות ניקוז וטפטוף וכדומה זה כיף. התוצאה מאד מספקת לכל מי שלא חובב רק מקשי מקלדת.

יש לגינון אחים קרובים - עיסוק בכריתת ענפים ועצים, הכנסת חמרה למילוי שיפועים (לפני שתילה או לפילוס) והיום ניתן לשכור מכונות המשנעות אדמה ולא לסחוב בידיים ובטח עוד נגזרות שאינני מכיר.

יוסי

• רעיון טוב! 3

• תוכן חדש...