Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 21 דקות, ChemGuy85 כתב:

כן, זו תהיה התחלה טובה. הם לא אבטחו אותי הם אבטחו את עצמם לכן שיספגו את עלויות האבטחה של אותם חודשים. 

לפני 2 דקות, halperin96 כתב:

סבבה,על זה אנחנו מסכימים

גם לא מדוייק. בלי האבטחה לא היית מקבל גם את הלימוד מרחוק.

אני יודע שהבן הצעיר שלי קיבל מהמכללה הרבה הוראה מרחוק, וגם מבחנים מרחוק (אם כי הציון היה מוגבל ל-70%). אז תמורה לשכר הלימוד קיבל. האם אופטימלי? לא ידוע , כי איני יכול להשוות ללימודים הפרונטליים. אבל לפחות לא איבד את הסמסטר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 439
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, halperin96 כתב:

חברות תעופה החזירו כסף או נתנו ואוצ'רים כי הן ביטלו לגמרי את השירות.

מאיפה אתה יודע?אתה אפילו לא סטודנט.

מקבל הרצאות בווידאו,שעות קבלה ותגבור,סגל זמין,בדיקת תרגילי בית.

הדבר היחיד שאתה לא מקבל זה לשבת על כיסא בכיתה-במקום זה אתה יושב על כיסא בחדר ורואה את ההרצאה אונליין/אופליין תלוי איך בא לך.

אמת לא סטודנט, אבל גם החוויה האישית שלך לא מעידה על חוויה בשאר מוסדות חינוך/תארים במדינת ישראל. עבור סטודנט למשפטים דיונים קבוצתיים הם חלק מהותי מלימוד התואר מה עוזר לו הרצאות בווידאו? בוא, לא כולם יושבים בקובייה ולומדים מדעי המחשב. 

ציטוט

הדבר היחיד שאתה לא מקבל הוא הוראה פרונטלית-מה הקשר בין זה לבין טיסה שהתבטלה רק אתה יודע....

שזה המון. ואם אין לי מחשב? ואם אין לי פינת עבודה? ואם לא שילמתי כסף בשביל להוציא את העיניים 9 שעות על מסך של מחשב נייד וחיבור מקרטע ב-ZOOM? 

ציטוט

המוסדות לא סגורים-הם ממשיכים לעבוד ולחקור.

נפלא. מה זה קשור אלי? אני הזמנתי את המחקר שלהם? 

ציטוט

אנשים בסופו של דבר לומדים כל אחד בדרכו שלו-יש כאלה שמעדיפים לשבת בבית עם כוס שוקו ולראות וידאו,ויש כאלה שמעדיפים הוראה פרונטלית.

שורה תחתונה,הלימודים לא בוטלו וחוץ ממעבר זמני לפלטפורמות דיגיטליות(שגם בהן יש המון המון יתרונות) למשך סמסטר חריג לא השתנה הרבה.

מה זה לא השתנה הרבה רק סגרו את האוניברסיטאות והעבירו את כולם ל-ZOOM. אבל לא השתנה כלום. אפס. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
לפני 2 דקות, ChemGuy85 כתב:

לפני 8 דקות, halperin96 כתב:

המוסדות לא סגורים-הם ממשיכים לעבוד ולחקור.

התהפכו לי הציטוטים

אבל - כן. אתה הזמנת את המחקר. בלעדיו האוניברסיטה לא קיימת. חברי הסגל הם קודם כל אנשי מחקר, וההוראה היא תפקיד שני אצלם. גם חלק גדול ממימון האוניברסיטה בא מתקיבי מחקר, אם ממשלתיים אם של מוסדות אלטרואיסטיים ובמיוחד מטעם גופים מסחריים.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, sperial כתב:

אבל - כן. אתה הזמנת את המחקר. בלעדיו האוניברסיטה לא קיימת. חברי הסגל הם קודם כל אנשי מחקר, וההוראה היא תפקיד שני אצלם. גם חלק גדול ממימון האוניברסיטה בא מתקיבי מחקר, אם ממשלתיים אם של מוסדות אלטרואיסטיים ובמיוחד מטעם גופים מסחריים.

מעולה. אז מה הם צריכים את הכסף של הסטודנטים? שיזכו אותם על החודשים שהם נתנו שירות צולע.

פורסם

כיוון שאתה סטודנט שקדן אולי תסביר מהו "שירות צולע"? יש אילוצים, במקרה זה פאנדמיה, הם מתאימים את עצמם למצב על מנת שהנזק לסטודנטים יהיה מינימלי. וגם לארגון כל השיעורים המקוונים צריך להקדיש אמצעים, כולל כלכליים. מחשבים, רוחב פס, רשיונות לתוכנות, הכל עולה כסף, ומושקע לטובת הסטודנט.

פורסם
לפני 44 דקות, ChemGuy85 כתב:

אנשים קונים בין היתר גם שיטות לימוד. אנשים בוחרים מוסד לפי שיטות לימוד, גמישות מערכת שעות, מיקום, מוניטין, איכות מרצים, התחשבות בצרכי סטודנטים והדרך שמעבירים תוכן לימוד. אתה לא יכול לפרק חלק גדול שמרכיב את החבילה ולהמשיך לטעון שמדובר באותה חבילה בדיוק. 

איך אתה יכול בכלל לטעון דבר כזה שכשאתה נרשם אתה לא יודע מי המרצים, מה מערכת השעות במהלך התואר, מה שיטות הלימוד (שמשתנות ממרצה למרצה גם אם הקורס מועבר במקביל על ידי שני מרצים שונים) ואיך כל מרצה יעביר את החןמר?

לפני 44 דקות, ChemGuy85 כתב:

פה אתה כבר גולש לויכוח אחר האם משלמים על השכלה או חתיכת נייר ממוסד. זה לא קשור לנושא. 

זה מהות הלימודים. המוסד לא מוכר לך אגודת סטודנים, שידוכים, פיליפיניות או אפילו שעות לימוד. הוא מוכר לך הכשרה לתאור אקדמי לפי דרישות שהוא יתן לך את הכלים לעמוד בהם. לא פחות ולא יותר מזה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, sperial כתב:

כיוון שאתה סטודנט שקדן אולי תסביר מהו "שירות צולע"? יש אילוצים, במקרה זה פאנדמיה, הם מתאימים את עצמם למצב על מנת שהנזק לסטודנטים יהיה מינימלי. וגם לארגון כל השיעורים המקוונים צריך להקדיש אמצעים, כולל כלכליים. מחשבים, רוחב פס, רשיונות לתוכנות, הכל עולה כסף, ומושקע לטובת הסטודנט.

אוי מסכנים שילמו 2,000$ על רישיון ZOOM זה פשוט ריסק אותם עוד שנייה נראה את הרקטור עומד ברחוב עם קערת נירוסטה אוסף תרומות. 

לפני 7 דקות, Night Driver כתב:

איך אתה יכול בכלל לטעון דבר כזה שכשאתה נרשם אתה לא יודע מי המרצים, מה מערכת השעות במהלך התואר, מה שיטות הלימוד (שמשתנות ממרצה למרצה גם אם הקורס מועבר במקביל על ידי שני מרצים שונים) ואיך כל מרצה יעביר את החןמר?

זה מהות הלימודים. המוסד לא מוכר לך אגודת סטודנים, שידוכים, פיליפיניות או אפילו שעות לימוד. הוא מוכר לך הכשרה לתאור אקדמי לפי דרישות שהוא יתן לך את הכלים לעמוד בהם. לא פחות ולא יותר מזה.

המוסד מחייב לפי שעות לימוד אקדמאיות. שעות לימוד הועברו במתכונת שלא הוסכמה מראש על ידי רוב הסטודנטים. הייתה לי אפשרות להגיע למוסד? הייתה לי אפשרות לשבת על כיסא? אני לא שילמתי על שיעורי ZOOM והקלטות. באותה מידה הייתי יכול ללמוד גם מ-edx. 

פורסם (נערך)

אתה עובד בהנהלת חשבונות של את"א? כי לי אין מושג כמה מחשבים ומצלמות וקוי תקשורת ושאר אמצעים נרכשו. אני רק זוכר דיון בפורום הזה שעסק במחסור במלצמות אינטרנט ועוד התיחסויות להתנפלות על ציוד מחשבים ותקשורת.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 31 דקות, ChemGuy85 כתב:

אמת לא סטודנט, אבל גם החוויה האישית שלך לא מעידה על חוויה בשאר מוסדות חינוך/תארים במדינת ישראל. עבור סטודנט למשפטים דיונים קבוצתיים הם חלק מהותי מלימוד התואר מה עוזר לו הרצאות בווידאו? בוא, לא כולם יושבים בקובייה ולומדים מדעי המחשב. 

מודה,אין לי במעגלים הקרובים אלי סטודנטים למקצועות הומניים-לא מכיר.

שזה המון. ואם אין לי מחשב? ואם אין לי פינת עבודה? ואם לא שילמתי כסף בשביל להוציא את העיניים 9 שעות על מסך של מחשב נייד וחיבור מקרטע ב-ZOOM? 

אה,אז עכשו עברנו ל"אין לי מחשב"

בחיאת...

השכר לימוד שאתה משלם לא מדגדג להם,להרים מעבדה חדשה או להביא חבר סגל מוצלח עולה הרבה יותר.

אבל בלי מחקר לא היו חברי סגל(למעט סגל הוראה שהוא דבר דיי נדיר).

מה זה לא השתנה הרבה רק סגרו את האוניברסיטאות והעבירו את כולם ל-ZOOM. אבל לא השתנה כלום. אפס. 

סגרו את הלמידה הפרונטלית בלבד.

לא סגרו אוניברסיטאות,הן כולן פעילות.

לפני 8 דקות, ChemGuy85 כתב:

אוי מסכנים שילמו 2,000$ על רישיון ZOOM זה פשוט ריסק אותם עוד שנייה נראה את הרקטור עומד ברחוב עם קערת נירוסטה אוסף תרומות. 

מה הקשר?

ורשיון המטלאב/סוליד/סימיולינק ועוד רבות אחרות שיש לך רשיון סטודנט ואתה עדיין משתמש לא עולות כסף?

לפני 8 דקות, ChemGuy85 כתב:

המוסד מחייב לפי שעות לימוד אקדמאיות. שעות לימוד הועברו במתכונת שלא הוסכמה מראש על ידי רוב הסטודנטים. הייתה לי אפשרות להגיע למוסד? הייתה לי אפשרות לשבת על כיסא? אני לא שילמתי על שיעורי ZOOM והקלטות. באותה מידה הייתי יכול ללמוד גם מ-edx. 

את שעות הלימוד קיבלת.

זה לא בוצע מבחירה,תאמין לי שחברי הסגל פה שהרבה מהם בגילאים מתקדמים היו מעדיפים להמשיך להגיע לכיתה ולהעביר את ההרצאה על לוח מתלהתמודד עם צילום הרצאות.

אם זה היה מצב שגרה,מסכים איתך-משהו מסריח.

אבל מדובר במצב קיצון שנכפה על סטודנטים וחברי סגל כאחד ומנסים להוציא ממנו את המיטב.

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)

אתם שוכחים שהלימודים בארץ מסובסדים.

הרקטור לא עומד עם קערת נרוסטה, אבל האוניבריסטאות בהחלט אוספות תרומות.

הנה קישור לראיון בו הנשיא היוצא של אונ' תל אביב מספר על כך שב-2013 יזם תוכנית של גיוס תרומות בסך מיליארד דולר לאוניברסיטה ותוך 6 שנים גייס למעלה מ-600 מיליון דולר.

הדיון הזה זה קופי פייסט לדיון עם טרנספורטר על מענקים למפיקי על עצמאים. שמעתי שבמדינות אחרות הממשלות עזרו יותר. כל מי שחושב שצריכים לעזור יותר - שיתכבד וישאל את עצמו איך מצמיחים את עץ הכסף, או איך ואת מי מעיפים מהתקצוב של המדינה, בדיוק בשביל מקרים כאלו.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 15 דקות, Night Driver כתב:

אתה בוחר מוסד לפי המוניטין-לפעמים נופל טוב ולפעמים פחות.

לפני 15 דקות, Night Driver כתב:

את הדרישות לתואר מציב המל"ג.

אבל בגדול כן,אם לא עמדת בדרישות לתואר ראשון במכללת אפקה-לא תקבל תואר ראשון שמכללת אפקה חתומה עליו.

פורסם

נשגב מבינתי איך אדם שהוא אפילו לא סטודנט יוצא בהצהרות כל כך נחרצות.

ועניינית, מהניסיון שלי - גם מהתקופה שלי כסטודנט וגם מאנשים סביבי שעדיין סטודנטים כיום - רוב הסטודנטים בכיף היו מוותרים על ההגעה הפיזית לאוניברסיטה (יש הרבה קורסים עם "חובת נוכחות" רק בשביל שהמרצה לא יעמוד בכיתה לבד מול 2 סטודנטים), וממה שאני שומע, אלו שלומדים עכשיו מרחוק, אומרים שזה סבבה והיו ממשיכים עם זה בהיקף כזה או אחר. יש קטע כזה שלקראת סוף התואר רואים פחות ופחות סטודנטים בהרצאות, זה לא סתם, ברגע שמתאפשר פשוט מפסיקים להגיע.

• אהבתי 1
פורסם
Just now, יבגניפ כתב:

אתם שוכחים שהלימודים בארץ מסובסדים.

הרקטור לא עומד עם קערת נרוסטה, אבל האוניבריסטאות בהחלט אוספות תרומות.

הנה קישור לראיון בו הנשיא היוצא של אונ' תל אביב מספר על כך שב-2013 יזם תוכנית של גיוס תרומות בסך מיליארד דולר לאוניברסיטה ותוך 6 שנים גייס למעלה מ-600 מיליון דולר.

זה תרומות למחקר/מבנים/מלגות.

לא לסבסוד שכ"ל כולל לסטודנטים.

לצורך הדוגמה,בטכניון שיפצו בצורה נרחבת את הבניין של מדמ"ח(שלא היה ישן) כי הייתה תרומה שיועדה ובן אדם שרצה את השם שלו על שלט בכניסה למרחב הלימוד.

היה ישן או לא נגיש?ממש לא,הלוואי על כולם האיזור למידה הישן שלהם-אבל לשם יועדה התרומה.

כמו תרומות של אלביט/תע"א למעבדות מחקר או של האיחוד האירופי ועוד....

פורסם (נערך)
לפני 1 דקה, halperin96 כתב:

זה תרומות למחקר/מבנים/מלגות.

לא לסבסוד שכ"ל כולל לסטודנטים.

בוודאי..

כלומר, יש גם מלגות על שם אנשים עשירים לתלמידי מחקר, אבל זה לא המקרה שמדברים עליו מימלא.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 1 דקה, Blaz00r כתב:

נשגב מבינתי איך אדם שהוא אפילו לא סטודנט יוצא בהצהרות כל כך נחרצות.

ועניינית, מהניסיון שלי - גם מהתקופה שלי כסטודנט וגם מאנשים סביבי שעדיין סטודנטים כיום - רוב הסטודנטים בכיף היו מוותרים על ההגעה הפיזית לאוניברסיטה (יש הרבה קורסים עם "חובת נוכחות" רק בשביל שהמרצה לא יעמוד בכיתה לבד מול 2 סטודנטים), וממה שאני שומע, אלו שלומדים עכשיו מרחוק, אומרים שזה סבבה והיו ממשיכים עם זה בהיקף כזה או אחר. יש קטע כזה שלקראת סוף התואר רואים פחות ופחות סטודנטים בהרצאות, זה לא סתם, ברגע שמתאפשר פשוט מפסיקים להגיע.

מבחינה לימודית,המצב מעולה.

אבל חסרה החוויה של לשבת על הדשא ולשתות בירה ברביעי בצהריים או פעילויות/מסיבות רבות אחרות שסמסטר אביב רווי בהן.

Just now, יבגניפ כתב:

בוודאי..

הדגשתי את זה כדי שלא יגידו פה "הנה יש לו 600 מליון לא צפויים-שיחלקו לסטודנטים.

• תוכן חדש...