Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 439
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מותר לשלם לך לפני הזמן.

לא מבין מה הבעיה הגדולה היום כשהרוב כמעט אוטומטי להכין שכר עד ה 5-6 לחודש עם כל השעות. 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 14 דקות, Night Driver כתב:

מותר לשלם לך לפני הזמן.

לא מבין מה הבעיה הגדולה היום כשהרוב כמעט אוטומטי להכין שכר עד ה 5-6 לחודש עם כל השעות. 

אני מכיר שבאינטל משלמים מקדמה בתחילת החודש ומשלימים בסוף.

משהו שקשור לזה שהחברה אמריקאית.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)
לפני כשעה, ChemGuy85 כתב:

המצב שתיארת נשמע חוקי בשיטה הזאת הם לא יוצרים מצב של הלנת שכר. אני מבין אותך למה זה מעצבן... 

אלא אם עבדת יותר שעות נוספות משווי ה״מקדמה״... למשל בדוגמא שניתנה - אם עבדת 60 שעות נוספות.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם
לפני 22 שעות, Night Driver כתב:

הפינוק לא מתייחס בכלל לזה.

הפינוק מתייחס לאין לי עבודה X אז לא מוכן לעבוד ב Y ולא משנא אם X זה ניקיון ו Y זה סמנכ"ל חברת חשמל או הפוך.

לפני 21 שעות, Night Driver כתב:

זו לא שאלה של נמוכה או גבוהה אלא אם אני מוכן לצאת מאיזור הנוחות שלי או לא.

ואם אני לא לחוץ אז בטח שאני יכול להתפנק. פינוק הוא לא דבר שלילי או בזוי. מה שכן, אם אתה מרשה לעצמך להתפנק אל תבוא אליי שאתן לך כסף כדי שתתפנק.

א. סליחה, אבל אני פשוט לא מאמין לך. אתה לא תלך לעבוד בניקיון בשניה שיגמרו לך דמי האבטלה (שאין לך, לא?) כי אתה פשוט לא תשרוד ממשכורת מינימום (לאורך זמן). גם אני לא. גם @מרק10 לא. כולנו נלך לחפש עבודה במה שאנחנו יודעים לעשות, כי זה הגיוני לנו והגיוני למשק. כמובן שבסוף, כשאנשים נלחצים עם הגב לקיר הם עושים כל מיני דברים, אבל בשביל זה צריך באמת לעמוד עם הגב לקיר. אם ח"ח זה יקרה, תראה את כולם, כולל אנשי הייטק, עובדים במקומות שהם לא חשבו שהם יגיעו אליהם.

ב. לא הבנתי מי מצפה ממך לממן אותו. עובדי הייטק מקבלים אבטלה ליותר זמן מעובדי ניקיון? זה איזה קריטריון חדש שאני לא מכיר? להפך, הם משלמים יותר ביטוח לאומי וכשהם באים לחתום אבטלה הם מקבלים רק חלק מהמשכורת (למרות שהם שילמו על כל המשכורת).

ג. "לצאת מאזור הנוחות" זה סתם שם קוד לזה שאתה מלכלך את הידיים בעבודה. זה לא להפוך להיות נהג אוטובוס או מנקה אם סיימת תואר במדמ"ח ויש לך 20 שנות ניסיון. ואם אתה רוצה שיהיו לך 20 שנות ניסיון אתה חייב כל הזמן לצאת מאזור הנוחות שלך, כי היום עבדת ב-X, מחר יש ++X, מחרתיים Xava, Xotlyn או ווטאבר, וכל הזמן אתה צריך ללמוד, ולפתור בעיות שלא נתקלת בהן, לא להעביר שורות קוד מצד לצד. מי שלא עושה את זה מסיים בכתבות צבע במוסף הכלכלי על האבטלה בהייטק בגיל 40.

• אהבתי 1

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 10 דקות, pooh-bear כתב:

כי היום עבדת ב-X, מחר יש ++X, מחרתיים Xava, Xotlyn או ווטאבר

COBOL, מכיר? 

הבנקים/חברות הביטוח/חלק משרדי ממשלה פחות רגישים מסטארטרפים וקצת כמו הC של לינוקס, לא נראה שמישהו מתכנן להחליף את השפה בקרוב.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 14 דקות, pooh-bear כתב:

@מרק10נלך לחפש עבודה במה שאנחנו יודעים לעשות, כי זה הגיוני לנו והגיוני למשק.

...

קצר וקולע 👑

...

כמובן שבסוף, כשאנשים נלחצים עם הגב לקיר הם עושים כל מיני דברים, אבל בשביל זה צריך באמת לעמוד עם הגב לקיר. אם ח"ח זה יקרה, תראה את כולם ...

אני חושב שההגדרה המדויקת של "גב לקיר" זאת איזו קטסטרופה בסגנון מלחמת עולם, עם תשתיות הרוסות ואנשים רעבים באמת בגלל ש**באמת*** אין אוכל. זה משהו שלא חווינו מקום המדינה.

הדבר הכי קרוב שהיה לנו למשבר ב-2008 התבטא באחוז מסוים של אנשים שהתגלגל הלאה למקצועות אחרים, ואחוז אחר שחיכה וחיכה וחיכה קרוב לשנה עד שהחלו שוב לצוץ משרות בהייטק - וחזר למעגל בערך באותו תפקיד. מאז המצב הכלכלי השתפר עוד יותר, ואני בטוח שאם 2008 תחזור על עצמה יקרה בדיוק אותו דבר - אנשים שצברו מספיק נכסים כדי שיהיה להם הכוח לעמוד בזה לאורך זמן עד להתאוששות.

• רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 24 דקות, pooh-bear כתב:

א. סליחה, אבל אני פשוט לא מאמין לך. אתה לא תלך לעבוד בניקיון בשניה שיגמרו לך דמי האבטלה (שאין לך, לא?) כי אתה פשוט לא תשרוד ממשכורת מינימום (לאורך זמן). גם אני לא. גם @מרק10 לא. כולנו נלך לחפש עבודה במה שאנחנו יודעים לעשות, כי זה הגיוני לנו והגיוני למשק. כמובן שבסוף, כשאנשים נלחצים עם הגב לקיר הם עושים כל מיני דברים, אבל בשביל זה צריך באמת לעמוד עם הגב לקיר. אם ח"ח זה יקרה, תראה את כולם, כולל אנשי הייטק, עובדים במקומות שהם לא חשבו שהם יגיעו אליהם.

יהיה לי קשה ואולי לא אשרוד אבל אקח את המינימום עד שאמצא משהו מכניס יותר.

ב. לא הבנתי מי מצפה ממך לממן אותו. עובדי הייטק מקבלים אבטלה ליותר זמן מעובדי ניקיון? זה איזה קריטריון חדש שאני לא מכיר? להפך, הם משלמים יותר ביטוח לאומי וכשהם באים לחתום אבטלה הם מקבלים רק חלק מהמשכורת (למרות שהם שילמו על כל המשכורת).

אני מדבר על צעקות התתנו לי. חלקן צודקות אבל הרבה זה תפיסת טרמפ.

ג. "לצאת מאזור הנוחות" זה סתם שם קוד לזה שאתה מלכלך את הידיים בעבודה. זה לא להפוך להיות נהג אוטובוס או מנקה אם סיימת תואר במדמ"ח ויש לך 20 שנות ניסיון. ואם אתה רוצה שיהיו לך 20 שנות ניסיון אתה חייב כל הזמן לצאת מאזור הנוחות שלך, כי היום עבדת ב-X, מחר יש ++X, מחרתיים Xava, Xotlyn או ווטאבר, וכל הזמן אתה צריך ללמוד, ולפתור בעיות שלא נתקלת בהן, לא להעביר שורות קוד מצד לצד. מי שלא עושה את זה מסיים בכתבות צבע במוסף הכלכלי על האבטלה בהייטק בגיל 40.

אתה לא מכיר אותי. אני מלכלך את הידיים גם היום ונהנה מזה.

איזור נוחות יכול כמובן להיות גם בתוך איזור הנוחות שלך אבל כשאתה מתקדם בסולם המקצועי האיזור הזה נפרץ כמעט כל יום כי אתה מתמודד עם דברים מורכבים יותר.

פורסם
לפני 11 דקות, Night Driver כתב:

אתה לא מכיר אותי.

צודק 100%, אבל אני גם לא קורא לך "מפונק".

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

אני מדבר על צעקות התתנו לי. חלקן צודקות אבל הרבה זה תפיסת טרמפ.

אולי אני קצת מנותק, אבל צעקות ה"תתנו לי" ששמעתי לאחרונה הגיעו בערך מ3 אוכלוסיות בישראל - עצמאים, מורים וסטודנטים. את העצמאים אני די מבין (לא את הבעלים של פוקס וגם לא את טרנספורטר, אבל אחרים כן). את המורים והסטודנטים כנראה טיפה פחות.

לגבי עבודה בכל משרה שתתפנה - כמו שהאנס כתב. אנחנו לא בסוף העולם כרגע. ולכן יש מהנדסים או כל דבר אחר שמאפשרים לעצמם לשבת בבית ו"להנות" מדמי אבטלה. בדיוק לזה הם נועדו. אף אחד כרגע, כולל אפילו צ'מגיא פה, לא צופה משבר ברמה כזו שעבודה משרדית תעלם. ולכן אני לא חושב שזה שווה או חכם לבעלי הכנסה ממוצעת פלוס, שיש להם מקצוע אמיתי, ללכת לעבוד בעבודות גנריות כרגע, שגם לא יאפשרו להם לחפש עבודה בתחומם במקביל. מי שעובד בעבודות מזדמנות, מרוויח מימלא שכר מינימום או קרוב לכך - אין סיבה שלא יחפש עבודה אחרת. אבל אני בטוח שזה קורה גם ככה.

בכלליות יש לי תחשוה שכמו במחאה החברתית של 2011, זה יותר ויכוח על סטראוטיפים של מה מצבם של בני אדם ומה הם צריכים לעשות. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 8 דקות, pooh-bear כתב:

צודק 100%, אבל אני גם לא קורא לך "מפונק".

אין לי בעיה שתקרא לי מפונק, פראייר או כל כינוי אחר.

שים לב שאני לא אומר כולם צריכים לקחת מה שיש אבל אם אין לך אוכל תצעק תעזרו לי אבל בו בזמן תכניס מה שאתה יכול.

יבגני, אני מבין את ויזל בדיוק כמו שאני מבין את איש הסאונד. אני לא מבין סטודנט שעבד במלצרות ולא הולך לעבוד כלקט בסופר כי הוא היה מלצר.

לגבי ללכת לעבוד אני חוזר על מה שאמרתי קודם. אם אתה יכול להרשות לעצמך תתפנק חופשי אבל אל תצעק לא נותנים לי מספיק וקשה לי. מה שמפריע לי זה אלה שרוצים עוד מכספי אלה שכן יצאו לעבוד (המדינה לא מייצרת כסף. היא לוקחת מהמעמד העובד) ולא מוכנים לצאת לעבוד במה שיש.

פורסם (נערך)

למה, באמת למה, סטודנט (שעבד! לא ביקש משהו ממישהו) ונגמרה לו העבודה בגלל הקורונה (אבל הוא עדיין ממשיך ללמוד, אז הוא לא באמת יכול לקחת כל עבודה שהוא מוצא, בגלל אילוצי לו"ז) לא זכאי לכלום, אבל טרנספורטר שאוכל ואגיו במרפסת לא צריך ללכת לעבוד בניקיון, והוא כן זכאי לפיצוי מהמדינה? במקרה שלו המדינה כן מייצרת כסף?

ולמה הראל ויזל, שבסה"כ מוכר סחורה לאנשים, לא יכול למכור און-ליין במקום לבקש פיצוי מהמדינה? נו, און ליין זה קשה, צריך תשתית, וטכנולוגיה, והשקעות, וניהול לוגיסטי שונה וכל זה. רגע, זה לא מה שעושים המפונקים מההייטק כל היום? אלה שלא עובדים קשה בכלל, רק יושבים במזגן?

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

כי לאדם כמו טרנספורטר יש התחייבויות עסקיות. אתה לא יכול להגיד לבן אדם שמצד אחד אסור לו לעבוד במקצוע שלו ומצד שני לשבת בצד עם חיוך מאוזן לאוזן בזמן שהוא מדם את כל החסכונות שלו כי יש לו התחייבות לשכירות עסקית, רכבים, ציוד והזמנה מסין שעושה את דרכה במכולה. אה וגם אין לו זכאות לקבל דמי אבטלה כי זה מה שקובע החוק לביטוח לאומי. 

להראל ויזל אין שום בעיה למכור און-ליין ואולי זה גם מה שהוא יעשה. המדינה לא רוצה שהוא יעבור לאון-ליין ויבעט לרחוב 10,000 עובדים (סתם זרקתי מספר אין לי מושג כמה עובדים הוא מעסיק במכירות)

היום בזמן נהיגה ללקוח שמעתי פודקאסט של Chris Martenson שטוען שהפד בוחר "מנצחים ומפסידים" בכך שהוא מזרים טריליונים לשווקים והעשירים הופכים להיות עוד יותר עשירים בזמן שכל השאר מקבלים פירורים. אוקי זה טיעון, אבל מה האלטרנטיבה? לתת לחברות האלה לקרוס או לגרום להם לפטר המוני עובדים? 

אולי זה לא "נכון מוסרית" להציל עשירים, אבל גם Ned Stark היה מוסרי וראינו לאן זה הביא אותו ואת Westeros ... בחיי אני חייב להפסיק לקרוא A Song of Ice and Fire מהבוקר עד הערב. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)

אז לסטודנט שנה שלישית כן אפשר לבעוט בתחת ולהגיד לו לעצור את הלימודים? גם הוא לא יכול לעבוד במלצרות בגלל הקורונה. מה ההבדל?

ולמה ההתחיבויות של טרנספורטר צריכות לעניין אותי? הוא לקח אותן לשם שמיים? מתוך ציונות? הוא לקח אותן כדי להרוויח יותר כסף ולקנות יותר ואגיו. אם אתה שולח אותי ושכמותי לעבוד בניקיון (גם לנו יש התחייבויות, גם אם בסדר גודל אחר), גם טרנספורטר יכול.

לפני 12 דקות, ChemGuy85 כתב:

להראל ויזל אין שום בעיה למכור און-ליין ואולי זה גם מה שהוא יעשה. המדינה לא רוצה שהוא יעבור לאון-ליין ויבעט לרחוב 10,000 עובדים (סתם זרקתי מספר אין לי מושג כמה עובדים הוא מעסיק במכירות)

לגבי ויזל, הוא יבעט לעובדים בתחת בהזדמנות הראשונה שהוא יוכל. לא יודע אם זו ההשקעה הכי נכונה במקרה הזה.

לפני 13 דקות, ChemGuy85 כתב:

היום בזמן נהיגה ללקוח שמעתי פודקאסט של Chris Martenson שטוען שהפד בוחר "מנצחים ומפסידים" בכך שהוא מזרים טריליונים לשווקים והעשירים הופכים להיות עוד יותר עשירים בזמן שכל השאר מקבלים פירורים. אוקי זה טיעון, אבל מה האלטרנטיבה? לתת לחברות האלה לקרוס או לגרום להם לפטר המוני עובדים? 

זה בכלל ביזיון שאי אפשר לתאר. זה פשוט לא שוק חופשי בשום צורה שהיא.

אם אתה מאמין במודל של שוק חופשי, אתה חייב לאפשר לחברות לקרוס פעם ב. זה לא נעים, אבל האלטרנטיבה היא עוד פחות נעימה.

מה שהפד יכול לעשות, לדוגמה, זה להעביר את הכסף הזה לאזרחים במקום לחברות. ואז לאזרחים יהיה כסף לקנות ולהשקיע, והחברות המוצלחות יותר ישרדו. אבל הפד מחפש כרגע שקט תעשייתי במקום ועדות חקירה, וזו הדרך היחידה שלו לשם.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear
  • אהבתי 1

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

לא יודע... 

הבחירה "המוסרית" היא לא בהכרח הבחירה "הנכונה". אולי יותר חכם להציל אדם כמו ויזל שנוהג במזראטי ואוכל המבורגר ב-500 שקל לארוחת צהריים מאשר להציל סטודנט תפרן גם אם זה ממש עושה לנו לא טוב בבטן. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...