Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה ברור אבל כשיש כל כך הרבה שבוכים אז איפה הם כשמחפשים עובדים?

זה מזכיר לי שלפני כמה שנים כשהיה משבר בענף הבנייה היה פאנל עם נציג עובדי הבנין שטען שזורקים אותם בשביל עובדים זרים ונציגי הקבלנים שטענו שאין ידיים עובדות בענף ובגלל זה חייבים עובדים זרים. באיזה שלב קם אחד ממנהלי חברות הבניה הגדולות ואמר לנציג העובדים שיבוא מחר עם 20 איש ונקב בשכר מאוד גבוה במונחים של אז (לא זוכר את הסכום אבל יותר ממה שהרווחתי כמהנדס מתחיל) והנציג של העובדים ענה שהוא לא יכול לעבוד כי הוא מייצג את העובדים.

• רעיון טוב! 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 439
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 2 שעות, Night Driver כתב:

מעדיפים דמי בטלה.

לקח לי חודש לקלוט שני עובדים כלליים. במצוקה כמו שאנשים מתארים שאין להם אוכל ציפיתי להיענות יותר גדולה (וכן, הייצי קולט גם מסעדן, שחקן או נהג רכבת בחל"ת בידיעה שהם באים באופן זמני).

אני לא מתפלא. האוצר וביטוח לאומי מוסיפים כול פעם חודש נוסף לתקופת האבטלה שלהם זכאים המובטלים לכן הם מעדיפים לקבל כסף ולשבת בים.

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 55 דקות, Night Driver כתב:

זה מזכיר לי שלפני כמה שנים כשהיה משבר בענף הבנייה היה פאנל עם נציג עובדי הבנין שטען שזורקים אותם בשביל עובדים זרים ונציגי הקבלנים שטענו שאין ידיים עובדות בענף ובגלל זה חייבים עובדים זרים. באיזה שלב קם אחד ממנהלי חברות הבניה הגדולות ואמר לנציג העובדים שיבוא מחר עם 20 איש ונקב בשכר מאוד גבוה במונחים של אז (לא זוכר את הסכום אבל יותר ממה שהרווחתי כמהנדס מתחיל) והנציג של העובדים ענה שהוא לא יכול לעבוד כי הוא מייצג את העובדים.

ממחלות ההסתדרות

• רעיון טוב! 2

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

זה ברור אבל כשיש כל כך הרבה שבוכים אז איפה הם כשמחפשים עובדים?

גם בתעשייה מתלוננים שחסרים מלא מהנדסים.

אבל אם שכר התחלתי של 9-10 מי יילך לעבוד אצלם?

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
Just now, מרק10 כתב:

אין שום קשר לנציגי ההסתדרות. ישראלים לא רוצים לעבוד בבניין גם בשכר טוב.

בלי ההסתדרות הם לא היו רוצים לעבוד בבניין, אבל הייתה נשללת מהם ה"זכות" גם לא לרצות לעבוד וגם להתבכיין שלא רוצים אותם כעובדי בניין

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

טראמפ סגר רשמית הגירה לארה"ב במסגרת ויזת עבודה H-1B. ככה הגיעו רילוקיישנים מישראל לארה"ב לסיומם לפחות בתקופת הממשל הנוכחי.  

אני עבדתי 3 שנים במחלקת רילוקיישין באחד המשרדים הגדולים בארץ. היום המחלקות האלה קיבלו צינור סודני מהתחנה המרכזית החדשה. פעם נוספת קיבלתי חיזוק לאמונה הפנימית שלי כמה מסוכן להיות עובד one trick pony. ברגע שעולם התוכן/התמחות ספציפית שלך נעלמת לך תמציא את עצמך מחדש. 

פורסם
לפני 21 דקות, halperin96 כתב:

גם בתעשייה מתלוננים שחסרים מלא מהנדסים.

אבל אם שכר התחלתי של 9-10 מי יילך לעבוד אצלם?

הנדסאי בוגר מכללה מקבל את זה. מהנדס בוגר אוניברסיטה (לא סמי שמעון ושות') מקבל יותר במקום העבודה הראשון שלו ומתקדם מזה מהר מאוד.

פורסם (נערך)
לפני 1 דקה, Night Driver כתב:

הנדסאי בוגר מכללה מקבל את זה. מהנדס בוגר אוניברסיטה (לא סמי שמעון ושות') מקבל יותר במקום העבודה הראשון שלו ומתקדם מזה מהר מאוד.

אתה לא מעודכן.

מה אני יכול להגיד לך.

תעשיה אני מתכוון לתעשיה מסורתית-לא אלביט/רפאל ומדיקל,שם המצב קצת יותר טוב אם כי לא בהרבה.

עריכה אחרונה על ידי halperin96

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)

מכיר רק את התעשייה המסורתית. מהנדסים אמיתיים (לא מכללת שקר כלשהי) מתחילים בסביבות 12 ומטפסים מהר מאוד. תוך 5-6 שנים עומדים על יותר מ 18.

אני מדבר על מהנדסי מכונות.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

• אחראי פורום
פורסם

לפני כחודש ביקשתי לגייס עובד יצור חדש, אמנם מקבלים אצלי מעל המינימום אבל זה עדיין מפעל קטן.

בטווח של יום וחצי קיבלתי 10 קו"ח מהלשכה ומפרוייקט השמה של העירייה,

רובם של חבר'ה overqualified שפשוט חייבים לעבוד ומקצתם של פליטי מפעלים שלא עמדו במשבר.

בחרתי פשוט את הראשונה. כמעט חודש והיא עוד פה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

חחחח זה נשמע כאילו ציפית שהיא תברח...

כמעט חודש והיא עוד פה 😂 גדול

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 2 שעות, ChemGuy85 כתב:

טראמפ סגר רשמית הגירה לארה"ב במסגרת ויזת עבודה H-1B. ככה הגיעו רילוקיישנים מישראל לארה"ב לסיומם לפחות בתקופת הממשל הנוכחי.  

אני עבדתי 3 שנים במחלקת רילוקיישין באחד המשרדים הגדולים בארץ. היום המחלקות האלה קיבלו צינור סודני מהתחנה המרכזית החדשה. פעם נוספת קיבלתי חיזוק לאמונה הפנימית שלי כמה מסוכן להיות עובד one trick pony. ברגע שעולם התוכן/התמחות ספציפית שלך נעלמת לך תמציא את עצמך מחדש. 

לא מבין מה הוא מצפה שיקרה? הסיבה שארצות הברית מובילה את העולם זה שהיא מדינת הגירה דוברת אנגלית. מי הוא מצפה שיאייש את משרות ה-R&D בקופרטינו? בילי-בוב מטנסי?

• אחראי פורום
פורסם
לפני 10 דקות, m3x7r3m3 כתב:

חחחח זה נשמע כאילו ציפית שהיא תברח...

כמעט חודש והיא עוד פה 😂 גדול

😄

האמת שהעבודה פה לא רעה במושגי קווי יצור - כל עובד עושה כמה עמדות ביום, חלק ישיבה, חלק עמידה. לא עבודה שמבריחה אנשים.

פשוט זה תפס אותי בזמן בעייתי לאללה של עליה בעבודה פלוס עובדת ותיקה שעזבה.

• רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 8 דקות, garicho כתב:

לא מבין מה הוא מצפה שיקרה? הסיבה שארצות הברית מובילה את העולם זה שהיא מדינת הגירה דוברת אנגלית. מי הוא מצפה שיאייש את משרות ה-R&D בקופרטינו? בילי-בוב מטנסי?

גם חלק מהחוקרים הזרים שעובדים באקדמיה בארה״ב צפויים להפגע.

מדיניות הגירה מבוססת תחושות זה לא דבר חכם אף פעם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...