Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני רואה זבל זרוק בהרבה מקומות.  בפארקים, בים, באתרי טבע, בעיר, אנשים שמזלזלים ומשאירים זבל זרוק במסדרונות הבניין וחדר המדרגות ובכניסה לחדר האשפה.

כל כך קשה לפנות ולקחת את הזבל ולזרוק אותו במקום המיועד לו?

ומה שיותר מפריע לי - נראה שלאף אחד לא אכפת, והרשויות לא אוכפות ולא מנקות.

כרגע אין לי שום נקודת יחוס או השוואה למדינה בחו"ל.

@Derish

אתה יכול להעיד על המצב בברצלונה/אירופה?

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם (נערך)

יש ויש. אבל מצבנו בהחלט דורש שיפור.

גם בארץ יש הבדלים גדולים בין מקומות שונים.

לאחרונה נפתחה קבוצת הפייסבוק הזו. צריך להעיר שיש בה ייצוג רב לישראלים כיון שהיא נפתחה על ידי ישראלים. מצד שני, גם הקבוצה האופטימית למדי הזו נפתחה על ידי ישראלים. אבל כבר צברה מאות אלפי משתמשים מכל העולם, מאינדונזיה עד איראן. כולל צילומים שהועלו על ידי אנשים במצב לא טוב.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

~

לכלוך ברחובות הוא לעתים קרובות סימפטום של בעיות גדולות יותר במישור החברתי והמוניציפלי. אתה מוזמן לקרוא על תיאוריית החלונות השבורים כחלק מהפילוסופיה הזאת.

לשאלתך - ברוב השכונות בברצלונה ובפרבריה (למעט אחת או שתיים עם אוכלוסיית מהגרים מאד ספציפית) הרחובות נקיים, לא רק מזבל אלא גם מחתולים משוטטים, עוד מכה שלא מורגשת בישראל עד שפתאום גרים במקום שבו זה לא קיים. מצד שני, יש פה בעיה קשה של גרפיטי בכל מקום ובני נוער משועממים שמנפצים כל גדר ומחיצה דקורטיבית שעשוייה מזכוכית. העיריות המקומיות לא לומדות לקח וממשיכות לבנות עם זכוכית במרחב הציבורי, ככה"נ מתוך הרגל ועקב חוזים היסטוריים עם קבלנים מסויימים. לאחר שהוונדליזם קורה, אין להן כח אדם ויכולת להתמודד עם היקף התופעה, לכן פשוט מציבים מולן מחיצת פלסטיק מכוערת וכך זה נשאר חודשים ארוכים, עד ישור הקו הבא.

באנגליה המצב היה קצת יותר טוב, גם בשכונות הבעייתיות. ההזנחה הייתה בתשתיות אבל לא באיסוף זבל או ניקוי רחובות, לזה תמיד היה תקציב. עקב ריבוי צוענים (שם קוראים להם בעדינות 'מטיילים') יש פרק שלם של חקיקה המוקדש להשלכת פסולת לא חוקית שנאכף באופן די אגרסיבי, למרות שזה לא עוזר נגד שאר ההתנהגות האנטי-סוציאלית והנזק הסביבתי שלהם. בלי קשר, ניכר שם ההבדל בין תקופות בניה שונות, כך שב'שיכוני רכבת' למיניהם פשוט לא חשבו על הצבת פחי אשפה בתדירות מספקת. וכמובן שבאזורים עם בתים פרטיים (כלומר רוב אנגליה מחוץ למרכזי הערים הגדולות) תופעת הלכלוך ברחוב הייתה נפוצה הרבה פחות מאשר באלו עם בניינים רבי קומות.

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

מה שאתה מתאר כנראה גם קשור לרכוזים של אוכלוסיות שונות, לא רק במוצאן אלא גם במעמד סוציואקונומי וחינוך.

ניסיון קטן שהיה לי כתייר בדנמרק - כנראה המדינה הנקיה ביותר בה ביקרתי. שם רוכב אופנים יעצור וירים פיסת ניר שהתעופפה על הנתיב, שלא לדבר על בקבוק שתיה ריק (נדיר). מצד שני - הגראפיטי בכל מקום, מה שהדהים אותי במיוחד הוא הגראפיטי על צידן החיצוני של רכבות, כאילו הן מוזנחות לחלוטין.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן. 

אנחנו מלוכלכים ומלכלכים.

למה? לא יודע.

אבל אפשר לראות את הזבל ברחובות. שאנשים זורקים איפה שבא להם, בין אם זאת סיגריה שהם סיימו לעשן ומעיפים לרצפה.

מרוקנים את המאפרה של הרכב או זורקים את הזבל ממנו על הרצפה.

בין אם זה בצואת כלבים שאוספים באופן חלקי מאוד.

באתרי הבילוי שמלאים בזבל.

שאני גרתי בחו"ל זה לא היה ככה, ובארץ אגב אני רואה הרבה יותר מנקי רחוב ממקומות אחרים. אבל פחות פחי אשפה ברחוב.

פורסם
לפני כשעה, Nakamichi כתב:

בין אם זאת סיגריה שהם סיימו לעשן ומעיפים לרצפה.

זאת תופעה גלובלית של מעשנים. גם פריז, גם באמסטרדם, גם בברלין.

בכול מקום אפשר למצוא בדלים, בכמויות, שאנשים מגעילים מעיפים לריצפה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

האופנה עכשיו זה לזרוק כפפות חד פעמיות על הרצפה ליד פחי זבל

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

לגבי ההשוואה לאירופה, שם גם מנקים הרבה יותר. אצלנו במקרה הטוב מנקים בבוקר חפיף ובערים הגדולות באירופה (לפחות אלה שאני הייתי בהן) מנקים מספר פעמים ביום.

תסתובב ב 7 בבוקר בערים הגדולות לפני שמנקים את הטינופת של הלילה ותראה ערימות של זבל.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שמתי לב שבאירופה וארה"ב לרוב אין הרבה פחים ברחובות, ודי נקי.

בישראל יש פח כל מטר וחצי ואנשים עדיין זורקים זבל בכל מקום רק לא בתוך הפח עצמו..

פורסם

בשכונה שאני גר בה וזה בושה להשאיר זבל מאחור, אף אחד לא משאיר מאחוריו כלום. לא להרים קקי של כלב זה דבר שיכולים לעשות לך שיימינג אכזרי בקבוצה של השכונה בפייסבוק.

היה לנו שכן או שכנה שפרסמו וידאו מצלמת אבטחה של אחד הבתים שהוא או היא לא הרימו קקי.

• מעניין 1

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם
לפני 22 דקות, Night Driver כתב:

דווקא באירופה יש הרבה יותר פחים.

לא יודע, בתור מעשן ומטייל הרבה באירופה, 4-5 פעמים בשנה, אני תמיד מתהלך עם הבדל ביד לא מעט זמן עד שיש פח לזרוק.

בישראל כל מטר יש פח.

פורסם (נערך)

אין קשר ישיר בין מלוכלך ומלכלך. לא נדיר לראות בארץ בתים מצוחצחים מבפנים אבל בחוץ הכל זבל. זה עניין של תפיסת עולם תרבותית. בתרבות כאן (ובעוד מקומות), מה שלא רכוש פרטי שלי == לא של אף אחד (כלומר הפקר). לעומת זאת בתרבויות רבות, לא שלי == של כולם (ציבורי).

בישראל ראיתי הרבה יותר מנקי רחוב ופחים מבכל מקום אחר שהייתי בו (שזה בגדול בעיקר מדינות צפון-מערב אירופה וכן ארה"ב). גם רכב איסוף גזם ורכב איסוף גרוטאות מהרחוב זה משהו שלא קיים בהרבה מקומות. רוצה להפטר מגזם או גרוטאות כלשהן? בבקשה תפנה בכוחות עצמך (מי שגר בבית פרטי מחזיק נגרר גם למטרה זו) או תזמין פינוי בכוחות עצמך. יש תחנות פינוי ומחזור מסודרות לכל סוגי הפסולת. תזרוק קרש אחד מחוץ לבניין, תקבל קנס כבד מייד.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • רעיון טוב! 2

חזיר דיזל

פורסם

מאז שחדרי הכושר נסגרו הפעילות הגופנית שלי היא צעידה בשכונה - שהיא שכונה טובה בחיפה. הרחובות נקיים, חוץ מנושא גללי כלבים. חלק מהבעיה נובע מכך שבגלל הקורונה סגרו "גינה לשחרור כלבים" שקיימת בשכונה, וחלק בתירוץ שהעיריה הפסיקה לחלק קקיות (בשכונה פזורות תיבות לחלוקת שקיות המיועדות לגללים, המכונות קקיות, ובצמוד לתיבות האלה שלטים בהם כתוב "גם לכלבים יש לפעמים יציאות לא במקום").

לזכות העיריה - סיירת של מחלקת התברואה שעוברת מספר פעמים בשבוע מוקדם בבוקר ושולחת איסוף אשפה לפי הנדרש - אשפה ביתית, גזם, אשפה גדולה המצריכה מנוף, וכנראה גם אוכפת עבירות כמו השלכת אשפת בניין. אני לא יודע אין נושא אשפת הבניין פועל, אבל אני יודע שהקבלן ששיפץ את הדירה שלי שילם לא מעט כסף תמורת פינוי האשפה.

קורן - אתה צודק לגבי הנושא של ההבדלים בין ההתיחסות לרכוש הפרטי לבין ההתיחסות לרשות הציבור. 

פורסם

כמו שכתב YNV למעלה, יש לנו סוג חדש של זבל לזרוק במרחב הציבורי.

ירדתי ביום חמישי לואדי הסמוך לביתי, כדי להתאוורר, לנשום אוויר נקי, ולראות את הטבע מלבלב בתחילת האביב. זה פשוט לא נתפס לראות כפפות ומסכות שמושלכים כך בטבע (לא מדבר על רחובות העיר), לצערי, לא אחת ולא שתיים. לא מבין איך אנשים מרשים לעצמם לזרוק את זה כך, בשטחים ירוקים. בפעם הבאה, אני ארד עם כפפות ושקית אשפה.

20200421_093440.jpg

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...